• die.catana

    Jezdíte někdo do ždánického lesa? Máte nějaké oblíbené trasy? Víte o nějakém singlu? Jestli ano, tak sem stím!!!

    0 0
    • Schrama  

      zdar, od Červenýho kříža nad Ždánicama kolem ropnéch vrtů se přece dá kdekoliv odbočit a valit, třeba na Haluzice. Jel jsem na podzim do Lovčic..nebo až na Bukovany, Koryčany a Smraďavku,–Chřiby. Tam moc lidí nejezdí, zatím je to snad „neobjevené“ kus lesa...........jen dobře. Až neco objevíš, napiš…

      0 0
    • marapara  

      Ždánský les mi nepřijde z pohledu bajkera moc zajímavý. Raděj jezdím do Chřibů. Snad hřebenová asfaltka je dobrá na přejezd, když je po dešti. Jinak mi tam nic moc zajímavého nepřijde.

      0 0
      • die.catana  

        No já jsem ze strany od Brna a v podstatě je to jediné rozumné místo kam se dá vyrazit. Mám proježděné okolí kolem „Jalováku“ Teď se tam začíná rozlézat hafo lidí, co se auty dovezou k rybníkům a pak se rozlézají do okolí. Já jsem plachý biker a neustálý nápor civilizace mě zahání stále hlouběji do lesa. Stéle musím hledat nová útočiště.

        0 0
        • Honzyn  

          Souhlas s marouparou.lehky teren,dlouhe asfaltove roviny,zadne prudke kopce.Snad jen sjezdik po zelene zn. do Nesovic,cervena zn. do Kyjova.Chriby jsou proste nejlepsi!:-)

          0 0
          • marapara  

            Jo, ten sjezd po červené občas jezdím. Jestli to je ten od Haluzického kříže po červené po šotolině/asfalt k Vlčí Jámě a pak lesem a přes vinohrady do Bukovan a přes pole do Kyjova.

            0 0
        • marapara  

          Je to možný, ale v Chřibech je daleko rozmanitější krajina, víc zajímavých míst, terény, cestičky, sjezdy a výjezdy všeho druhu … to je to co mi ve Ždánském Lese chybí. Ždánský Les je v podstatě jeden hřeben, skrze který vede jedna asfaltová cesta a pak už se dá sjet jen vpravo nebo vlevo do údolí a jsi venku. To v Chřibech nehrozí.

          0 0
          • gamster  

            Můžu vědet,kde přesně jsou nějaký ty sjezdy,výjezdy,do­jezdy,přejezdy,od­jezdy,......       Spíš z té strany od Klobouk,nebo Koryšany,nebo dokonce  až Otrokovice.

            Zamlouval by se mě ten region okolo Klobouk a max. Ždánic,Potom už je to krapet dál pro mě.Pokud můžu poprosit zakreslit do mapky nějaké zajímavosti.Díky

            0 0
            • marapara  

              Tady jsem docela popsal svou oblíbenou trasu. Jestli chceš můžu zakreslit do mapy.

              0 0
    • madcat  

      My jezdíme s kamošama občas na kofolu právě do Jalovýho dvora, a to nejkratší cestou po té asfaltové dálnici na hřebenu. Mimo něj neodbočujeme, páč většinou na kofolu spěcháme, a cestou zpátky zase chceme být brzo doma. Teď ale v sobotu jsem si to cestou zpátky dal přes Kepkov a Konůvky a zajel se podívat i k tomu památníku partyzánů nebo co to tam je U zlatého jelena. A pak jsem jel 25 km s hlaďákem dom, protože su ***** a nevzal jsem si nic k jídlu na cestu :-/…

      0 0
      • die.catana  

        Byl jsem na Jalováku teď v neděli a takovej nával, jakej tam byl. To bylo nehorázný.

         
        0 0
        • Honzyn  

          Jalovak mi jaksi nic nerika.Jel jsem kdysi i ve Zdanickem lese par zajimavych sjezdu,ale byly to vesmes neznacene lesni cesty,ale Chriby jsou proste jinde,prudsi,delsi kopce,technicke pasaze,obcerstvov­ny:-))Zdansky les je takova naklonena rovina,neco jak Vate pisky Bzenec,ale to je rovina uplne!:-(

          0 0
          • die.catana  

            Máš pravdu, je to tak, ale pořád je to lepší, než dostat drátem do oka. Východ od Brna je takový placatý. Já to mám do ždánického lesa 10km a než bych dojel do Chřibů tak bych musel projet celý Ždánický les a pak se pochopitelně vrátit. Prostě bych si Chřiby neužil. Zatím plánuji, že se zajedu podívat do Koryčan a na Buchlov.

            0 0
          • die.catana  

            Jalovák ja tedy,  je tam hospůdka a točijou pivsony a kofoly. Spousta koní, ovcí a oslů.

            0 0
        • madcat  

          Tak tos tam asi potkal kamoše, jeden z nich na dvacetikilovým FR Giantu Glory :-). Asi by si měl koupit nějaký normální kolo na takovýhle výlety, nevím jestli by se mně chtělo se na takovým kole mrcasit 20 km po asfaltkách :-))

          0 0
    • rock  

      Tak se singlíkama ve Ždánickým lese je to hooodně těžký. Tak alespoň ty základní příjemný úseky:

      • zkus modrou TZ z Prostředního vrchu, pak napoj se na naučnou stezku „Haluzická hájenka“ směr Ždánice a pak se drž víceméně vrstevnice (až bude naučná stezka uhýbat ostře vpravo dolů údolím, zůstaň na vrstevnicové stezce a měl bys vyjet u Ždánického hřbitova). Z valné části lesní cesta zařízlá ve svahu, před Ždánicemi přechází v singlík. A u výjezdu z lesa mají postavenou krátkou trať místní freerideři. Nikdy jsem je tam nepotkal, takže jsem je neměl možnost požádat o svolení vlízt na „jejich“ singl, evidentně upravovaný. Pokud tam někoho potkáš, asi by bylo slušné se s ním domluvit …
      • za projetí stojí žlutá TZ od hájenky Vrčava po ten rybník, co z něj vytéká Kvásovský potok (dál už pokračuje obyč. polní cesta) – doporučuji v popsaném směru a za sucha
      • pro mne už trochu z dosahu, asi to budeš znát líp než já :-), ale docela fajn byla modrá TZ mezi Kobeřicemi a Novým rybníkem
      • trochu od věci (už to není Ždánický les, ale nenapsal jsi, odkud přesně jsi, tak třeba to máš v akčním rádiusu): příjemný singlík najdeš na červené TZ z kóty 343 do Klobouků u Brna
       

      Jinak zkoušet, zkoušet, zkoušet. Ždánický les rozhodně Chřiby nejsou a nějaký technický singly tam nejsou (alespoň jsem nenarazil na žádný, co by stál za zmínku; všechno, co jsem popsal, je spíš o pohodovém ježdění než o adrenalinu), ale nikdy nevíš, ze které odbočky (a je jich tam moc) na tebe vykoukne něco použitelného – a pokud šikovně naplánuješ trasu, tak se tam dá najezdit kilometrů a kilometrů, potkáš minimum lidí (pokud zrovna nepojedeš do jediné hospody v okolí, nebo se nebudeš plácat na hřebeni) a nastoupáš metrů, že to až hezký nebude :-)

      0 0
      • madcat  

        potvrzuju – ta červená do Klobouk je dost zábavná – to kličkování mezi stromama je super!

        0 0
    • rock  

      Místní znalci každého pařezu shovívavě přeskočí a ostatním to snad bude k radosti a užitku :-).

      Takže č.1 – krátký, ale milý. Začíná u křižovatky lesních cest, končí na asfaltce u závory vedle vodárenského objektu

      0 0
    • rock  

      Výrazně delší: začína na rohu fotbalového hřiště, po modré TZ lesem, pře výjezdem z lesa pryč ze značky ostře doprava víceméně po vrstevnici až k ostré levé přes rokli. Tam je na výběr: buď doprava do kopce (vyjede se znovu u fotbalového hřiště, ale o 50 metrů dál), nebo doleva, podél rokle z kopce. Chce to trošičku zkoušení a vybrat si tu méně zarostlou stranu rokle, cesta je na obou stranách. V celé popsané délce se to několikrát mění ze singlu na hezkou lesní cestu a obráceně.

      0 0
      • die.catana  

        Tohle je suprová vychytávka, byl sem si to projet. Dřív jsem jezdíval od jalováku ke kobeřickým rybníkům a vracel jsem se po táhlé polňačce do Kobeřic kolem té zemědělské usedlosti:) Teď povalím prvně do Kobeřic a sjedu si tuhle místní chuťovku:)

        0 0
    • rock  

      Ani ne tak singlík, jako spíš příjemné svezení: modrá TZ je ve vyznačeném úseku lesní cesta zařízla ve svahu, naučná stezka pokračuje v podobném, možná hezčím duchu a kousek za místem, kde se z naučné stezky odpojuji, je cesta zarostlejší, užší až singlíkoidní :-). Konec je mezi zahradami, lze si o něco prodloužit po pěšinkách podél plotu (držet se po vrstevnici a stáčet se doleva) a konec je u hřbitova :-)

      0 0
    • rock  

      Přísně vzato, dnešní bonbónek tady nemá co pohledávat, protože už to Ždánický les není. Ale na druhou stranu, nejbližší cípek Ždánického lesa asi 500m daleko :-)

       

      Začínáme na kopci nad Černčínem. Nedočkaví mohou jet podél lesa po polňačce, fajnšmekři to vezmou lesem po křivolaké pěšince, jen pár metrů od kraje lesa. Budeme kličkovat mezi kapradinami a křovím, ale pěšinka je dobře zřetelná.

      U hájenky se napojíme na žlutou TZ a jedeme směr Nevojice. V některých pasážích se od žluté lehce odpoutáme; to když kousek značka vede podél lesa, ale 5 metrů od ní směrem do lesa vede singlík (viz fotka) a je škoda to nevyužít. Konec pasáže je až v místě, kde začíná asfaltka v Nevojicích.

      P.S.: Pokračování po žluté na první hřeben a pak po neznačené cestě směr „U Kříže“ je relativně milosrdný způsob, jak nabrat výšku a dostat se na hřebenovku Ždánického lesa …

      0 0
    • rock  

      Alternativní sjezd do Ždánic:

      od místa, kde modrá TZ uhýbá doleva (a prudce dolů) pokračujeme po široké lesní cestě po hřebeni: cca 600m k „Y“ křižovatce na ní doprava a pak dalších 400m. Tady se napojíme na paralelní cestu, vedoucí asi o 10m vpravo (vloni nebo předloni odbočka na ni nebyla viditelná, teď aktuálně je) a pak už po lesní cestě, místy dvoumístné, místy užší téměř bez zatáček až na kraj lesa. Tady doprava podél lesa z kopce a pořád se jemně tlačit doprava na pěšiny na kraji lesa (nenechat se navazujícími cestami odklonit doleva mezi zahrady). Zbývá už jen krátký technický závěr s několika proplétajícími se singly a napojíme se na trasu popisovanou v (03.05.2009 01:22:58)

      0 0
    • rock  

      Sjezd z asfaltky „zelená TZ-Strašník-Vícemilice“ je nezajímavě se tvářící lesní cesta. Po pár stovkách metrů začíná být zarostlá a je v ní vyjetá jedna stopa. O další kousek dál se z ní odpojuje stezka (u první dvojice vykřičníků). Dál už nemá smysl popisovat, jeďte po nejvyšlapanější / nejvyjetější stopě. Část je zase cesta s jednou vyjetou stopou, zbytek je singlík namotaný mezi křovinami a stromy.

      V obou místech označených vykřičníky je potřeba sjet z širší cesty na singlík.

      0 0
    • tesco  

      Zdarec. ve Žd. lesu přímo ve Ždánicích je už pár let jeden regulerni singl. ze samího vrchu kopce.

      0 0
    • KnizeAlexej  

      Prosím znalé o radu. Je cyklotrasa 473 sjízdná pro silničku? Nebo je možný les nějak projet na silničce? Pojedu směr Koryčany – Hustopeče a vymýšlím, jak se vyhnout E50.

      Dík.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mám ji projetou jen v úseku Koryčany – rozcestí U Andělíčky a to je v celém úseku asfaltka s velmi slušným povrchem.

        0 0
        • KnizeAlexej  

          Super, dík !!!

          0 0
          • arny71  

            Z Koryčan to máš lepší (o 2 km kratší a hlavně zábavnější) vzít přes Jestřabice silnicí 432, kousek za Jestřebicema zahnout doprava a po modré (je to asfalt – pozor po krátkém cca 20 m výjezdu do kopce následuje velmi prudký asi 150 m sjezd s následnou zatáčkou doprava – tady je potřeba k té zatáčce jet opatrně, jinak to dole neubrzdíš, navíc může zezdola vyjet auto a to místo je úzké) sjet na Jestřabice-nádraží. Za nádražím se stočit doprava a jet po asfaltce podél okraje lesa až k Haluzické hájence. Tam se pak napojíš na 473. Lepší je to v tom, že po normální silnici jedeš jen do Jestřabic a pak se vezeš údolím, kde nejezdá skoro nic a přitom je tam velmi slušný asfalt. Určitě lepší, než se kodrcat přes Mouchnice a Snovídky (i když i to se dá).

            0 0
            • madcat  

              On už si to tazatel asi ověřil na vlastní galusky, ale přece jenom: ta odbočka na modrou za Jestřabicama určitě nevypadá jako asfalt, ale asis myslel spíš až tu další odbočku tady, tam už to asfalt je.

              Jinak potom dál od Andělíčka je to furt v pohodě asfalt až k sedlu nad Bošovicama, kde začíná taková většinou slušná, ale místy přece jenom trochu kostrbatá polňačka až zhruba sem – na silničce to asi pude, ale bude to drncat, krom toho jsou to jenom 3 km. Pak je ještě kus polňačky od křížení se státní silnicí 380 po sem, ale to projet taky pude, navíc je to fakt jenom kousek. A pak dál do Hustopečí po Velkopavlovické přes Kurdějov, to je celkem klidná cesta.

              Anebo se ty dva gravel úseky dají objet přes Velké Hostěrádky a pak po silnici 381 do Divák a pokračovat přes Kurdějov stejně jako předchozí varianta.

              Schválně by mě zajímalo, kudy tedy nakonec autor dotazu jel, od května na to měl času dost :-).

              0 0
              • KnizeAlexej  

                Hoštěrádky, Diváky, Kurdějov byla jistota, podstoupit dobrodružství a projet ty zmíněné úseky nebylo třeba, šlo jen o to přejet les. Bylo to příjemný překvapení, o pár dní nato jsem jel do Břeclavi, tak jsem zase zvolil tuto trasu a to i zpáteční v opačném směru. U Jastřabic je potom výjezd na silnici krátká, ale docela výživná stojka :)

                Pokud tě to teda jak píšeš opravdu zajímá, nemám co tajit :)

                0 0
      • Excel  

        Co si tak pamatuju tak krátkej stoupák z Lovčiček na hřeben ke Svaté byl před pěti lety kamenitej sjezd. Od Svaté až na rozcestí U Kříže, což je defakto celej les, to je ucházející asfalt. Dál už to neznám.

        0 0
        • KnizeAlexej  

          Mapa říká, že Lovcickam se vyhnu, takže to vypadá perfektně. Diky !

          0 0
        • Twitko  

          ten stoupak je imho vyasfaltovanej … jen kdyz ted nad tim premyslim tak mozna dole (kolem hriste) je nejakej sterk .. a pak nahore v jedny zatacce u Svate (??). Prisahat bych na to nemohl, byt tam jezdim vcelku casto, tak jak to jedes autem tak to uplne neregistrujes. Ale to by bylo skutecne jen par metru .. vetsina toho stoupaku je ted asfalt.

          0 0
      • Twitko  

        jak uz bylo receno .. cela ta hrebenova cesta je velmi slusna asfaltka ..

        tu cast od statni silnice 54 smerem na Lovcicky (tzv. Tesanka) jezdivam pravidelne (autem) a na silnicce to budes mit bez naprosto problemu. Mozna nejaka dira v asfaltu nebo trochu sterku nekde, ale to neni nic co bys z nasich silnic neznal bezne. Cast od silnice 54 do silnice 431 jsem jezdival drive .. ale pokud si to pamatuju a neco se nezmenilo, opet bez problemu … velmi slusna asfaltka.

        Jinak tu cestu znam jen od Lovcicek po silnici 431 (silnice Bucovice/Zdanice) … jak je to dal na vychod netusim …

        0 0
    • cyklon  

      Ahoj

      dotaz pro znalce mistnich pomeru – bude tohle sjizdny na silnicce ?

      https://en.mapy.cz/s/paleburega

      0 0
      • team_daddy  

        Ze západu minimálně po Slepici jo, dál už nevím, dál jsem na biku zatím nedojel.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Od silnice I/54 až po Salaš úplně bez problémů.

        0 0
        • Jezevec70  

          Jak do vypadá kolem v,n, Koryčany? Někde jsem četl, že tam po deštích byl nějaký sesuv a budou silnici opravovat.

          0 0
          • Smazaný účet  

            To je na jiné silnici. Ten sesuv je na cestě Koryčany – Vřesovice. Cesta je zatím normálně průjezdná. Utrhl se kousek svahu pod cestou a cestáři ten břeh budou muset zpevnit.

            0 0
        • cyklon  

          diky

          0 0
      • 1james1  

        Na silničku úplně v pohodě. Bude tam kousek cesty s horším asfaltem, ale jezdím tama pravidelně.

        0 0
    • cyklon  

      diky !

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.