• baltazarek

    Ahoj vsem. Mam pda a pro logovani trasy pouzivam BeelineGPS. Pote jsem schopny vystup ulozit jako KML a zobrazit v googleearth. Jaké programy pouzivate pro zaznam a zpracovani uložené trasy vy ? Jedná se mi také o výškové profily, což má kombinace neumožňuje. Díky

    0 0
    • t29  

      GPS navigace: Garmin eTrex Vista HCx

      Program pro stažení a zpracování dat: Garmin Mapsource – lze uložit jako GDB (garminův formát), GPX (otevřený formát), přímo v programu je možné zobrazit výškový profil, pokud jsou výškopisné data obsažené v uloženém záznamu, dál je možné spojovat nebo rozdělovat prošlé trasy.

      Další zpracování: utrack.crempa.net pro zobrazení GPX záznamu na api Atlas.cz a vygenerování PDF s výškovým a rychlostním profilem trasy. GPX záznamy s pomocí Merkaartoru obkresluju do Openstreetmap.

      0 0
    • Sidney  

      Kromě uTracku od Crempy můžeš zkusit ještě Analyze my track a pro převod od jinych formátů GPS Visualizer, tam si musíš dohledat ty spravné formáty. Pokud toto nestačí tak pak OziExplorerCE, ale ten není zadarmo.

      0 0
    • Jarous1  

      Vzhledem k tomu, že mám také GPS Garmin, konkrétně Oregon 300, tak k tomu přiložený MapSource… Ten je součástí každé originální instalace mapy.

      Na vizualizaci ale používám už výše zmíněného „Crempu“ nebo pak také hodně dobrý http://www.bikemap.net/

      0 0
    • bagr84  

      SporTracks

      0 0
    • cardel  

      Pro zobrazení trasy v *.gpx je taky šikovný web http://www.trekview.cz

      Vytáhne ti trasu na mapy.cz stejně jako to třeba umí MapSource na google earth.

      Pak už stačí jen screenshot třeba i v letecké mapě a můžeš se chlubit ostatním kudy že to jezdíš :-)

      0 0
      • Scarab  

        No Trekview toho umí mnohem víc (převody tracpointů na waypointy, redukce počtu bodů v trase jako GPSbabel, zobrazení kempů a údeje o nich, archiv projetých tras,…), ale především používá turistické mapy ze Seznam.cz. Bikemap je sice fajn, ale pro ČR je Trekview neporovnatelně lep­ší.

        0 0
    • zskal  

      Já pro záznam trasy používám Nokii N73+BT modul Nokia LD-4W s programem SmartcomGPS. Výstup načtu v OziExploreru a odtud jej můžu exportovat v podstatě do čehokoliv co zrovna potřebuju. Používám jej taky k navigaci v terénu kde jsem prvně a neznám to tam. Trasu si připravím buď v prog. Cyklotrasy a exportuju si ji do Smartcom GPS, nebo přímo v OziExp. Pak vidím v turistické nebo topo mapě přesně kudy mám jet a kde se nacházím. Prostě naprostá spokojenost! N 73 vozím bez jakýchkoliv problémů na řidítkách.

      0 0
      • vset  

        Chtel jsem se zeptat jak dlouho ti vydrzi navigovat nebo ukladat trasu dik

        0 0
        • zskal  

          Déle než jeden den jsem to nezkoušel. Ale to jsem samozřejmě neměl pořád rozsvícené.Mám zapnutý spořič a jen když potřebuju, tak drbnu do tlačítka, mrknu se a jedu dál.Tam kde je to složitější si nechám na tu dobu svítit display na plno. Modul by měl dle papírů vydržet zapnutý 11 hod, ale to jsem nezkoušel a moc bych se na to nespolíhal. Ale tak na ten jednodenní švih s rozumným nastavením je to v pohodě.

          0 0
    • bif  

      GPS bluetooth modul + mobil nokia 6300 + aplikace TrekBuddy = výstupem je soubor ve formátu .gpx, který lze zpracovat v utrack.crem­pa.net, nebo v atlasu na www.cykloserver.cz a pod.

      0 0
      • Scarab  

        Jo taky to tak dělám (NOKIA 6233 + Trekbuddy). Pro plánování cest a prohlížení projetých tras ale používám Trekview.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.