GPS - Prosle trasy - chybka se stala ?!

10 nepřečtených
  • jerrry

    Odbornici na GPS, poradte co sem zvoral, pripadne jak to priste udelat lip …

    mam 60CSx. Normalne GPS pouzivam pro zaznam projete trasy asi takhle – jedu a doma to co jsem projel nasypu do Mapsource – jmenuje se to ActiveLog a je to OK. Ulozim si to a pak vysypu do GPX a pouzivam to dal (importuju do Sporttracku). SPokojenost.

    .. Ted o vikendu sem byl jezdit dal od domu. Notebook sem nebral. Nechtel jsem v tom mit bordel – tedy ze by se vic vejletu nacpalo do jednoho ActiveLogu. TAkze po prvnim vejletu jsem vzal GPS, sel do menu Prosle trasy a zvolil ULOZIT. Tim se mi Active Log ulozil „bokem“. Dal jsem mu pekny jmeno a mel radost jak sem na to vyzral. Super.

    Druhej den jsem pri startu v klidu vymazal Trasovy pocitac vcetne prosle trasy a vyrazil na druhou cestu. Protoze to byl posledni vejlet tam, tak uz jsem ho neukladal – zustal tedy v ACtive Logu.

    Doma jsem do Mapsource oba natahl – a zjistil problem. ActiveLog je OK – kdyz si dam funkci Stopa->Vlastnosti – mam tam vse co potrebuju – viz obrazek ACTIVELOG. Ale zaznam z te ulozene stopy NEOBSAHUJE udaje o datu/case – viz obrazek ULOZENA.

    No a protoze neobsahuje udaje kdy v danem bode byl, uz se nejak nedopocita ani rychlosti. Vysledkem je ze pripadny GPX je pro dalsi praci ve Sportracku dost nepouzitelny.

    A ted nevim – je to „bug“ nebo „feature“ ??? Nebo jsem neco nepochopil a delam to blbe. a jak mam tedy zachovat vice vejletu vcetne vsech udaju? DIky

    0 0
    • MlokCZ  

      Běžně nepoužívám ukládání více tras, ale mám zapnuté automatické ukládání tras na kartu. Tedy o nic se nestaráš a na kartě automaticky vznikají soubory co jeden den, to jeden soubor. A omezené je to jen velikostí karty. Mám tam takhle všechny trasy od začátku co mám gpsku. A dvakrát už jsem v tom i zpětně něco hledal.

      Údaje o rychlosti tam myslím nejsou, ale datum a čas by tam měl být (nejsem si teď z hlavy úplně jistý, já to potřebuje pouze jako samotnou trasu). Jediný problém je v tom, že v tom jednom souboru (za jeden den) se to často rozdělí do více kousků (jakmile delší čas nejedeš, nevím přesně jak dlouho nebo když zapneš a vypneš během den gpsku). To je ale otázka pár sekund to spojit dohromady.

      Ruční ukládání, co si použil nepoužívám. Jednak je na to třeba myslet a hlavně je to tam omezené tuším že na 20 tras.

      0 0
    • kovar  

      možná jsi o nic nepřišel, pokud to máš nastaveno, tak všechny active log se automaticky ukládají na kartu, tak to zkopíruj z karty

      0 0
    • kovar  

      no jinak imoprtuju .gpx přímo z karty, není třeba přes mapsource, při importu vymažu logy, kde je najeto 0 km atd

      0 0
    • jerrry  

      hosi je mi az stydno :-) jeste mi poradte jak dostanu ty veci z ty karty do PC ? Nejak netusim ;-(

      0 0
      • jerrry  

        a bohajeho kde se zapina to autoukladani na kartu ? Nejakou kartu uvnitr mam, ale nejak netusim jak do ni a jak z ni. Ech … tupy som, netusim :-)

        0 0
        • jerrry  

          aaaha .. to je zajimavy ze jak se clovek opta, tak uz to vetsinou najde sam :-)

          Takze nasel jsem polozku Prosle Trasy->Nastaveni->Nastaveni Datove karty a tam Ulozit pr.trasy na kartu. Je to ono, co ? Samozrejme sem to mel vypnute, takze na karte asi nic nemam. Tak pro priste …

          0 0
          • kovar  

            to je ono. No a když to pak budeš chtít z karty dostat do PC, tak si někde v menu (nemám ji u sebe, takže přesně nevím kde) přepneš GPSku na „usb mass storage“  nebo tak nějak se to jmenuje a pak s ní pracuješ jako s flashdiskem . Ani se v manuálech o tom nezmiňujou. Zpátky  se pak dostaneš krátkým stiskem zapínacího tlačítka.

            0 0
            • jerrry  

              tak to uz jsem taky nasel :-) se zlepsuju … ale bez toho ze bys mi o tom rekl by me to ani nenapadlo. DIky za pomoc (Mlokovi tez)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.