Garmin Edge 500 – držák + max. výdrž baterie

30 nepřečtených
  • Bouba

    Ahoj,

    pořídil jsem si Garmin Edge 500 a uvažuji ještě o předsazeném držáku na řídítka. Originál Garmin stojí +/- kolem 1.200 Kč http://www.amio.cz/…1251–15.html . Našel jsem ale na internetu tento neznačkový http://www.cycology.cz/…0510810–1045 jeho cena je 390 Kč. Máte s ním někdo zkušenosti? Udrží přístroj stejně dobře jako ten originální? Nebo je to pouze levná nekvalitní napodobenina?

    Ještě mám jeden doplňující dotaz k výdrži baterie, kterou výrobce uvádí jako max. 18 hod. Jezdím 24 hodinové závody a chci se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s tím jak dlouho opravdu baterka na jedno nabytí vydrží a co všechno se dá v nastavení vypnout, tak aby se prodloužila doba fungování přístroje. Pro záznam ze závodu jsou pro mě v podstatě důležité pouze GPS (zaznamenaná trasa) + záznam tepové frekvence. Nepotřebuji, aby fungovalo čidlo kadence ani rychlosti.

    Předem díky za rady :-)

    0 0
    • ememem1  

      cidla namontovat nemusis resp. si ich v profile nenastavis, aky to ma vplyn na vydrz baterie netusim ale tipujem ze moc velky ne (na mtb bez cidiel, na silnicke s cidlami a zda sa mi to +/- to iste).

      imho je tych 18hod. max co mozes ocakavat, skor asi menej.

      0 0
    • Honzis  

      mně klekl na 24hod asi po 16hodinách (jel jsem na GPS, bez čidla i bez tepáku), to vidím v reálu jako max. Dá se ale strčit do usb exter baterka a jedeš dál.

      0 0
      • Bouba  

        To znamená že, kdy strčím do USB extra baterii neukončí se na GARMINu zároveň záznam aktuálního tréninku, neuloží ho do paměti a nezačne nahrávat nový? Extra baterie o které píšeš je nějaké speciální od GARMINu, nebo můžeš použít jakékoliv externí napájení?

        0 0
        • black.horse  

          Stačí klasický externí aku pro mobily a tablety + usb kabel. Vyzkoušej si to, v reálu vím, že některé Garmin přístroje podporují nabíjení během aktivity a některé ne.

          0 0
        • mr.ricardo  

          no ja nevim, me se e500 pri pripojeni vypne a objevi se nabijeci obrazovka, zaznam se neulozi sam, pri odpojeni napajeni se zapne a vyzve k vynulovani

          0 0
        • Honzis  

          vím, že jecnak do 800ky dával exter pack, aby tak mohl zaznamenat dlouhou štreku, já to u své 500 nezkoušel, ale předpokládal jsem, že by to mohlo být stejné. Nabízí se možnost po cca 16hod přerušit záznam, nabít za půl hodiny, aby to vyšlo na zbytek, ale bude ti cca půl hod chybět …

          0 0
        • jecnak  

          705 a 800 mam vyzkousene s externi baterkou. Jel jsem tak s jednim restartem pres 50h navigovani. Pokud Garmin pripojis ke zdroji napajeni a ne dat a napajeni (viz piny na usb kabelu), tak normalne jede s externim napajenim.

          0 0
          • MaPa  

            Vyzkoušel tohle někdo přímo pro konkrétní E500? Díky.

            0 0
    • fkada  

      mám přesně ten samý držák z druhého odkazu a vše OK

      0 0
    • kerry  

      Ahoj. Mám držák od Sram i pryzovy obal. Koupil jsem dřív než počítač. A nakonec koupil Sigmu… Bylo přes eBay za rozumné prachy. Pokud chceš pošlu foto.

      0 0
      • jaja01  

        radeji kup od sramu ten, co ti zde kolega nabizi – ty barevne drzaky jsou totiz z ciny (coz jsou samozrejme vsechny), ale vytistene na 3d tiskarne … a tady uz bych mel obavy, kdy to pri nejakem drcnuti rupne

        co se tyka vydrze me prekvapujete, ja taky koupil edge 500 pred mesicem, takze ted v zime jezdim jen neco malo pres 2 hodiny a kdyz pak stahuji trip do pc, pripojeny garmin mi ukazuje, ze z baterie ubyly jen 3% … coz je hrozne malo a mel by tudis vydrzet vyrazne vic, nez deklarovanych 18 hodin

        podotykam, ze na silnicce, na ktere mam i snimac otacek a kadence, ta procenta ubyvaji 2× rychleji, ale i tak

        0 0
      • Pavel.ct  

        Zdravím,

        já bych ten držák od sramu bral hned…!

        případný kontakt: pavel.ct@seznam.cz

        0 0
      • Mark-H14  

        Bych také měl zájem havrosek@email.cz

        0 0
        • kerry  

          Zdravím , jsem tu relativně nový tak nevím jak to tu chodí, ale uz jsem to slíbil kolegovi a aukci tu nehodlám zavádět :-)

          0 0
    • Bouba  

      Díky všem za užitečné rády ;-) Nedá mi to, abych se nezeptal ještě na jednu věc zkušených uživatelů GARMIN Edge 500. Protože computer používám na třech kolech: silnička, bike a zimám mám je i v profilu nastavené. Pokud ale jedu na silničce doma na ergu počítá mi to i tyto “ujeté“ kilometry do celkové ujeté vzdálenosti. Na ergu, nebo spinningu počítám pouze odseděné hodiny nikoliv ujetou vzdálenost, která stejně neodpovídá realitě. Je možné někde v nastavení přístroje upravit že pokud není zaplá GPS, tak GARMIN nezapočítává natočené km. Tak, abych před každým tréninkem doma nemusel v nastavení ručně vypínat čidlo rychlosti?

      0 0
      • black.horse  

        A co si nastavit ergáč jako další „kolo“? :-) Osobně bych zrovna toto rád měl separované…

        0 0
        • jaja01  

          to uz neudela, v petistovce muzes mit max. tri kola, aspon ja to tak mam

          0 0
    • Mark-H14  

      Ještě jsem svou novou 500 nevybalil z krabičky, ale už bych otravoval s dotazem je lepší použít čidlo, nebo spoléhat jen na GPS?

      0 0
      • jecnak  

        Na biku v uzkych zalesnenych roklich muze gps blbnout, jinak ale funguju bez problemu i bez cidel.

        0 0
        • Mark-H14  

          No stejně mám jen jedno čidlo, které asi dám na jednici a další dvě kola budou bez čidel.

          0 0
    • Mark-H14  

      Kterou z těch dvou délek koupit pro Edge 500 na Silnici? Líbilo by se mi to blízko řidítek, ale nevím zda by to nebylo moc krátké. Díky

      http://www.aliexpress.com/…5475900.html

      0 0
      • jaja01  

        urcite tu dlouhou, ta kratka – to uz rovnou muzes nechat na predstavci … ale jestli ti muzu poradit, najdi si to za podobnou cenu na ebay, z aliexpressu ti to pujde strasne dlouho, klidne i pres tyden trva, nez to vubec expeduji, pak to jde 2–3 tydny china postou … z ebaye mi to chodi kolem tydne

        0 0
      • jaja01  

        ja koupil tady http://www.ebay.com/…201056233131, mas to jeste levnejsi a za 8 dni zvonila postacka

        0 0
    • Milan  

      Přiživím se. Nemáte někdo tip, co pořídit-také předsazený držák na řídítka, ale na univerzální obal na smartphone? Např. IBERA IB-PB7(tak to asi nepůjde-má přichycení na ježka) nebo např TOPEAK DRYBAG 4" (tam by to asi šlo-má i uchycení na řídítka). Zatím jsem našel jen držák na Gopro a nějak to třeba zkusit dobastlit. Ale nesedí mi tam to že není vystředěnej. Kdysi jsem viděl někde předsazenej a držák na řídítka něco jako výše uvedený sram, který měl místo uchycení na garmin klasickej „váleček“ na který se dalo upevnit skoro cokoli. Předem díky za případný tip.

      0 0
      • black.horse  

        Bar Fly

        FSA

        TOPEAK

        Author

        A kdybys tam potřeboval upnout hodně věcí, existuje i tohle

        Každopádně těhle univerzálních předsazených držáků existuje dost a stačí to zkombinovat s drákem na mobil přímo na kolo nebo na motorku, ale to už Ti hledat nemusím, že ne? :-)

        0 0
    • Mark-H14  

      Vyměním držák computeru Garmin viz foto za stejný, ale v kratším provedení, foto 2. Případně prodám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.