• BB

    Potřeboval bych se s někým poradit, nefunguje mi navigace podle historie, nebo podle uložené trasy. Pokud používá Topomapu ČR 1.2. Když spočítá trasu, tak se vypne. Pokud použije standardní mapu Evropy, tak se chová jinak, spočítá trasu a oznámí nedostatek paměti trasových bodů. V pondělí to asi půjdu reklamovat. Pokud o tom někdo uvažujete, tak zatím počkejte, dám vědět, jak to dopadlo.

    0 0
    • MlokCZ  

      Konkrétní zkušenosti s touhle gps nemám, ale zkusil bych dvě věci. Zkontrolovat zda je v přístroji poslední firmware a pokud ne, tak ho tam nahrát.

      A pak jak máš nastavený autorouting (teda jestli ho to vůbec umí)? Pokud ho máš zapnutý, tak bych stejnou funkci zkusil s vypnutým. Obecně pro autorouting nemůže být v žádné gpsce použito moc bodů (nejčastější omezení na 50), což normálně ničemu nevadí, stejně pro autorouting se zadává většinou jen cílový bod (maximálně třeba 1–2 body přes které potřebuju projet). A tahle kombinace pokud není ve firmwareu ošetřená by mohla dělat problém.

      0 0
    • makak  

      Tak už ti dorazil. Reklamace? Ty máš na všechno neuvěřitelné štěstí. Normálně bych hledal novější firmaware i když u takhle čertvé novinky ???

      0 0
      • MlokCZ  

        Právě u novinek někdy vychází nové firmwary hodně rychle, protože ten první je často na rychlo spíchnutý a má dost chyb a ty se snaží rychle opravit.

        Někdy mi u některých zařízení přijde, že se začne prodávat ještě s nějakou beta verzí firmwaru, který vůbec není odladěný a ladění se děje až na zákaznících. Prostě super přístup.

        0 0
        • makak  

          Máš pravdu, někde jsem četl článek o tom, jak se na trh pustí výrobek dřív než programátoři stačí odladit sw. V rámci konkurenčního boje na to prostě není čas. Pak ve dvou verzích fw stačí zalátat největší díry a už píšou rychlovku pro novou krabičku.

          0 0
          • BB  

            a to ještě nevíš, že už jsem oddělal druhý rám. Měl jsem půjčenou testovačku, protže čekám na reklamaci a i tu testovačku jsem zlikvidoval. V poddělí asi půjdu někam koupit nějakého laciného fulla, abych měl na čem jezdit příští víkend na akci Žloukovice.

            0 0
            • chodec  

              No se nedivím, že jsou Ibisy tak málo vidět, když je někdo šrotuje na počkání ;-)))

              Co se jim přihodilo? Chyba kusu, nebo to vypadá na nějakou zvýšenou citlivost na určité namáhání?

              0 0
              • BB  

                asi to druhé, patřím k prvním uživatelům, kteří vozí Mojo SL, které má tlumič DT Swiss. Ten tlumič má kluzná pouzdra uložená na kulových čepech, takže do tlumiče se nepřenáší kroucení rámu. Ten tlumič se v podstatě poddá, jeho horní i spodní uložení se přizpůsobí. A tahle vlasnost se jeví pro Ibisi smrtelná. Oni mají zadní stavbu podobnou Bluru, ale propojení zadních vzpěr není přes vahadlo, ale přes osu tlumiče (na tvojem bluru to visí vše na stejné ose). A pokud to futra tlumiče nezpevní, jako u Foxe, tak se to vše kroutí okolo hlavní osy, jejíž pouzdro je zapečené v karbonu. A to pouzdro se česem uvolní. Je tady asi deset Ibisů s Fox tlumičema a u žádného k tomu nedošlo a já s tlemičem DT Swiss už odrovnal 2 rámy. Příští týden by měl dorazit nový rám a dost uvažuju o tom, že už tam dám Fox. Ale pak je to jiné kolo. S DT Swiss se vznášíš na polštářích, s Foxem si připadám jak na HT.

                0 0
                • MlokCZ  

                  A s jakým Foxem si zkoušel? Tím myslím, jestli není problém jen ta blbá zvýšená komprese (tedy verze s compression tune na max.). Pokud ano, tak s Foxe upraveným od TF tuned nebo aspoň s verzí compression tune na minimu (jenže ten samotný asi neseženeš) by to mělo být také dobré.

                  0 0
                  • BB  

                    je to Fox dodávaný od Ibis a měl by mít to nejmenší tlumení komprese. Ale DW link nepotřebuje vůbec žádný propedal, proto mě více vyhovuje DT Swiss, který to nemá.

                    0 0
                • Archer  

                  Nemas fotky? Kde presne to prasklo?

                  0 0
                  • BB  

                    na fotce by nebylo nic vidět, protože ono to neprasko, pouze ta trubka, kterou prochází hlavní osa, se uvolnila. Je to v karbonu nějak zapečené, nebo zalepené.

                    0 0
                    • Archer  

                      A kde je to na biku presne? Zadni stavba, nebo predni tojuhelnik? Je to osa vedle stredu?

                      0 0
    • BB  

      Tak jsem využil deštivého odpoledne a problém prolomil. Postup:

      1. tvorba trasy je mnohem lepší v Ozi než v MapSource. Takže trasu naklikám v něm.
      2. konverze trasy z plt do gpx
      3. zkopírování trasy do adresáře GPX v Garmin zařízení nebo na SD kartě
      4. v nastavení – mapy vypnout Topo CR 2.1
      5. nechat vytvořit trasu nad standardní mapou Evropy
      6. v nastavení – mapy zapnout Topo

      Vypadá to složitě, ale jde to. Problém je v tom, že neumí vytvořit trasu, když je aktivní Topo. Tuhle mapu asi v americe netestovali.

      0 0
    • matts1  

      Chtěl bych se zeptat, když už je o tom řeč, jestli nemáte někdo v pdf manuál v češtině na garmin edge 605, on je asi stejný i na 705. Kdyby jo, tak mi to prosím pošlete na mail. Díky moc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.