• bikermx

    uvažuji o koupi této GPS tak bych prosil jestli je na foru nějakej majitel tak jestli by mohl přístroj popsat.

    Děkuji

    http://www.velosport.cz/…00–3876.html

    0 0
    • Johanus  

      Zdravím, tento přístroj jsem koupil cca před dvěma měsíci, takže s tím mám něco ujeto. Mám celý ten bundle i s speed/cadence a HR sensory. Předtím jsem měl VDO 1.0+, takže jsem to srovnával dost s tím. Mně osobně na EDGE chybí některé hodnoty – celková nastoupaná výška a celkově ujetá vzdálenost, ale zase je tam spousta nových údajů. Nicméně celková vzdálenost lze vyřešit buďto přes http://connect.garmin.com (mmch. moc podařený portálek) nebo podobným softem co si nainstaluješ. Jinak co je důležité – citlivost GPS přijímače je parádní. Zkoušel jsem to dát do kapsy a stejně měl signál. Pokud do toho chceš dát ty prašule, neměl bys litovat. Já rozhodně nelituji.

      Ještě je možné koupit řadu Colorado, ty jsou sice trochu větší, ale mají mapy, což se někdy může hodit. Já šel ale po velikosti a váze. Lehčí přístroj, podle mého, snese horší terén, uchycení není tolik namáháno.

      Hodně mě naladila tato recenze: http://www.dcrainmaker.com/…-review.html

      0 0
    • pepko  

      toto vyzera lakavo … ale po tom co som si tu precital som nejaky zmateny …

      ake su vlastne rozdiely, vyhody, nevyhody takejto masinky a masinky typu sigma rox9.0 alebo lacnejsia verzia BC2209 ?

      0 0
      • MaPa  

        GPS čip, tedy možnost záznamu trasy a možnost navigace podle coursy (tady pouze vodící linie bez mapy), ale zase s virtuálním partnerem (duchem).

        0 0
        • pepko  

          no dobre, ale ked si odmyslim gps, pretoze zaznamenavat trasu mi dokaze aj mobil, tak je lepsie zobrat sigmu alebo ma stale vyznam priplatit si za garmina ?

          navyse si myslim, ze zaznam trasy je len taka obcasna zalezitost …

          0 0
          • MaPa  

            Někomu to za to stát může.

            GPS není jen o záznamu – pokud často jezdíš podle předem připravené trasy (a nesjíždíš z ní, resp. cca z ní nesjízdíš – prostě se motáš podél, pak ti navigace dle coursy stačí). Už jsem to tu linkoval několikrát, já tak podle toho jezdím už tři roky.

            0 0
          • fousek  

            Akorat ze ne kazdej mobilni telefon ma tak citlivou GPSku a pokud ho mas treba v kapse tak se to na presnosti taky projevi (v kapse se presnost projevi u u Garmina, kterej je jinak hodne presnej)

            A je vyborny mit v mofonu zapnutou treba na 5h. vyjizdce gpsku, to se pak treba po 4 hodinach uz nemusis nikam dovolat a vozit kvuli tomu 2 telefony, to mi prijde lepsi si priplatit 2t. na zarizeni, ktery je pro danej ucel uzpusobeny a neni tam zadnej kompromis.

            A po zkusenostech se Sigmou bych si za Garmina priplatil uz jen pro 99% funkcnost.

            0 0
    • pavelsacha  

      Krátký příspěvěk o fungování lze najít také na http://www.Pulsmetr.cz, najdete tam i ukázku toho, jak vypadá záznam přeneseny do Garmin Connect

      Porovnávat s Polarem nejde a určitě ne s nejvyššími modely. Nástroje k tréninku, které má například zmíněný Polar S725X jinde nenajdete. Někdy mají výrobci nebo respektive tvůrci českých překladů snahu dělat z přístrojů to, co nejsou.

      Garmin Edge 500 je zajímavý zejména citlivou GPS a tzv. virtuálním partnerem – to je velice dobrá hračka hlavně pro ty z vás, co jezdíte stejné trasy převážně osamoceně – alespoň během jízdy můžete sledovat, jestli jste lepší než minule. Z pohledu zábavných funkcí je tedy Garmin Edge 500 za ty peníze velice zajímavý. V terénu je dostačující i měření pouze s GPS – na kole nejsou snímače a to se pak dobře myje.

      A co se týká tréninku – měření tepu základní, digitální přenos, takže odolné vůči rušení magnetickým polem. Měření je podle nastavených 5 zón, ty jsou odvozeny od maximální tepové frekvence vypočtené z věku. Změnu zón je možné provést jen přes Garmin Connect, ale není to problém, protože součástí každého balení je USB kabel.

      0 0
    • Koloman  

      Zdar chlapi,

      rád bych vznesl dotaz k uživatelům Garmin Edge 500:

      Tento aparát se chlubí přítomností barometrického výškoměru. Když pomineme známou závislost takového měření na atmosférickém tlaku, je možno – podle vašich zkušeností – určení nadmořské výšky u tohoto Garminu považovat za přesné a uspokojivé ?

      0 0
      • Beeda  

        ja bych tu zavislost na atm. tlaku nepomijel, protoze pak nenameris nic.

        Imho, nikdo presnost Garmina500 vuci jinym pristrojum neprovadel…obecne je barometricke mereni k ucelum cyklisty dostatecne, kalibraci vysky lze provest automaticky treba v miste bydliste pomoci gps…

        0 0
        • Koloman  

          Mám zkušenosti s provozem přístroje ciclosport 8.3A, bohužel mnohé z nich negativní (vadný přenos dat do počítače, nevyzpytatelné výpadky funkce…), ale samotné určení nadmořské výšky zvládá tento přístroj naprosto perfektně.

          Proto mě zajímá, jestli je v tomto ohledu Garmin taktéž precizní.

          0 0
      • BB  

        705 a 800 to dělají tak, že pokud vidí určité množství satelitů (myslím, že potřebuje 8), tak si začne výšku kalibrovat podle GPS. 500 bude dělat to samé. Je to patrné, když vyrážíš po velké změně tlaku a spustíš přístroj v místě, kde dobře vidí satelity. Pozvolna se začne nadmořská výška upřesňovat, trvá to tak 2–3 minuty.

        0 0
        • Beeda  

          je tam featura od fw 2.9(3.1) ze nahranim POI a vyskytem v danem miste s presnosti ca 30m se to srovna hned…r.hulan to u sebe popisoval jak…

          0 0
        • Koloman  

          To jako kombinuje oba principy určení nadmořské výšky naráz ? A vede to k větší přesnosti a nebo naopak zbytečným úletům, když si to tak v sobě „všelijak přepíná“ ?

          0 0
      • Koloman  

        Pánové,

        hlásím se ještě s jedním dotazem:

        Dočetl jsem se (např. v recenzi na mobilmánii, kterou zmiňoval MaPa ve vlákně o „osmistovce“), že u Garmina 500 je možno používat senzor otáček kola, avšak obvod kola se nikde nezadává, přístroj má automatickou kalibraci.

        Aparátek tedy na počátku jízdy po nepříliš dlouhou dobu (řádově snad desítky sekund či jednotky minut) chytá signály družic, aby mohl vypočítat obvod kola a následně pak s velkou slávou předložit údaj o ujeté vzdálenosti podle otáček, „určitě přesnější než údaj pouze vyždímaný z GPS souřadnic“.

        Jak to tedy je ?

        Může být vysvětlení takové, že úvodní kalibrace probíhá za podstatně přísnějších podmínek (kvalita signálu, počet zachycených satelitů) než další měření ?

        Pak by ale i uživatel měl v onom úvodním rizikovém časovém intervalu svého GPS miláčka tak trochu hýčkat a nabídnout mu co nejlepší podmínky k příjmu, aby si ten obtížný kalibrační úkol co nejdřív splnil.

        Nicht wahr ?

        0 0
        • PeJu  

          Obvod kola si můžeš zadat i manuálně, stejně jako u ostatních přístrojů. Při té automatické kalibraci si přístroj dělá dlouhodobější průměr ujeté vzdálenosti podle družic,v manuálu jsem to teď nenašel, ale myslím si, že jsem to četl někde v nějaké recenzi, ale klidně to taky může být jenom moje přání, aby to tak bylo ;).

          0 0
          • Koloman  

            Určitě bych si raději zadal obvod kola manuálně.

            Pokud si jej Garmin vypočítává podle družic, proč by měl být výsledný údaj o vzdálenosti přesnější než samotné GPS měření ?

            0 0
            • PeJu  

              Ono ani tak nejde o přesnost, ta bude hodně podobná, ale já používám přístroj na dvou kolech, mám nastaveno automatiku, ať se přístroj stará sám. Manuální zadání jsem nezkoušel, na to jsem moc pohodlnej ;), asi by to šlo i v kombinaci dvou kol, na jednom ten snímač nemám a EDGE je dost chytrej na to, aby to poznal, dokonce mu ani nevadí, když si ten snímač chytne ve sklepě na druhém kole a já mu z něj ujedu :), prostě měří pořád stejně, jediné co bez čidla proměřuje je okamžitá rychlost, ta při snímání jen z družic poskakuje ajko blázen, ale výsledný průměr počítá dobře, tam to mají softwarově nějak ošetřené.

              Když porovnám údaje s čidlem a bez čidla, tak je na 20 km trase odchylka do 200 m a je to docela v lese, takže nic podstatného. Podle mého ten snímač má význam pokud budeš jezdit dlouhým tunelem, kde nebude GPS signál a samozřejmě pro snímání kadence.

              0 0
              • Koloman  

                Díky za informace !

                Mně ani tak nešlo o to obecně zpochybnit přesnost údajů.

                Spíš jsem nechápal logiku myšlenky, že GPS je měření je horší než měření podle kola, jehož obvod byl stanoven z GPS měření :-)

                0 0
              • MaPa  

                Snímač byl asi myšlen případně i na válce (tedy uzavřený prostor bez signálu) a na aktivity kdy nezapínáš GPS-ku čímž se ti prodlouží výdrž z jednoho dne na jeden týden. Osobně jsem si v létě snímač koupil a jsou to imho slušně vyhozený peníze

                0 0
                • BB  

                  dovolím si oponovat, mám snímač k 705 a jsem za něj rád, protože když jedu na švih okolo baráku, tak mohu vypnout GPS a tak mi jedno nabití akumulátoru vydrží mnohem déle a šetřím cykly nabíjení a třeba nakonec to může snížit náklady na výměnu akumulátoru.

                  0 0
              • Go!Go!Fíla  

                Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li pak nevíte jak se dají vytvořit a stáhnou trasu do Garmin Edge 500 na internetu,aby mne navigovala (například v zahraničí kde to moc neznám, tak si trasu kterou pojedu vytvořím v nějakém programu aby mne navigovala)? Nebo kde se již projité trasy dají stáhnout?

                Děkuju.

                0 0
            • Smazaný účet  

              Pouzivam Garmin Edge 500 na MTB a Road bikoch. Na ziletke mam snimac rychlosti a kadencie a na kluke a zadnom kolese mam magnet . V Garmine pri nastaveni biku „Road“ mam nastaveny obvod kolesa ziletky t.j. 2185mm. Garmin prepocitava vzdialenost podla poctu otacok zaznamenany snimacom (ako vsetky cyklocomputre). V nastaveni biku „MTB“ v Garmine ziadny obvod netreba nastavovat, pretoze snimac rychlosti ani magnet na spici nemam ziadny. Znamena to ze na MTB mi Garmin meria prejdenu vzdialennost len podla GPS dat.

              0 0
              • ememem1  

                a ked mas ten mod „road“ t.j. nezapinas gps zaznamenava to iste t.j. trasu ako keby bolo gps zapnute ale iba z otacok a barometrickeho vyskomera t.j. ako normalny cyklocomputer a proste len nevytvori ten gps datovy subor alebo treba mat aj vtedy zapnute gps aby to trasu zaznamenalo?

                0 0
                • Pebe  

                  na 705, třeba na válcích, to normálně zaznamená tep, kadenci a rychlost, GPS není třeba mít zapnutou…

                  0 0
            • Koloman  

              Díky všem za vysvětlení !

              0 0
              • rbcrx9  

                Potřeboval bych na Tebe nějaký kontakt, jde o jednu Tvou fotografii.

                0 0
    • johnny_B1  

      Zdravím. Plánuju koupi nového cyklocomputeru a rozhoduju se mezi Garminem Edge 500 a Polarem CS600. Nemáte někdo zkušenosti s oběma přístroji? Jako plus u Garminu je samozřejmě GPS, u Polaru zase tréninkové funkce. Prosím i o vaše názory. Díky.

      0 0
    • Sibstr  

      Měl bych dotaz na všechny majitele EDGE 500.

      Když si projedu nějakou trasu a uložím si ji jako „Courses“ a následně si ji chci znova projet s „Virtuálním partnerem“, jakou rychlostí ten „Virtuální partner“ pojede? Pojede stále konstantní (průměrnou) rychlostí, nebo se jeho rychlost bude průběžně měnit, podle toho, jak jsem jel tu minulo jízdu?

      Díky moc za odpovědi.

      0 0
      • Nekke  

        Rychlost Virtual Partnera si pro drive zaznamenany Course muzes nastavit. Zrychleni/zpomaleni v procentech, jinak kopiruje presne tvoji rychlost.

        0 0
        • Sibstr  

          Dík za pozitivní zprávu:-) Potom ale nechápu, k čemu Garmin zavedl funkci „Virtual Racer“, která dělá právě toto. Nevadí, hlavně že EDGE umí průběžně měnit tu rychlost a né jenom jet průměrnou rychlostní. Na okruhy by to bylo dobrý, ale v terénu nepoužitelný.

          0 0
          • Nekke  

            Abych pravdu rekl, tak funkci Virtual Racer jsem taky trosku zmaten, ale kazdopadne na me 800ce se VP chova presne podle me stare trasy. Pokud jsem v nejakem miste stal, tak se pri „prehravani“ VP taky v tom miste zastavi.

            Stejne tak to je na 705ce a manual pro 500 vyzniva stejne.

            Na Forerunner hodinkach se ale mozna VP chova jinak.

            0 0
      • MaPa  

        Při vytváření coursy si máš možnost toto zvolit – záleží jak kde jí vytváříš. Pokud nic neuvedeš, pak VP pojede podle zaznamenaného průběhu. Většina softwarů v PC ti však umožní si určit i průměrnou rychlost a nahradit tím původní záznam.

        Jde tak „soupeřit“ s původním záznamem (ať již tvým nebo někoho jiného) nebo si sám určit proti jaké rychlosti/tempu jet. Existuje ještě jedna možnost – zadat si při tvorbě coursy průměrnou rychlost takovou aby ti konec vyšel na západ slunce a pak vidíš jestli to stíháš za světla nebo ne ;-) – jen je nutné vypnout autopausu.

        0 0
        • Sibstr  

          Supr díky, přesně tak nějak jsem si představoval, že to bude fungovat;-) Mě právě dost znejistil Garmin s tou „novou“ funkcí „Virtual Racer“.

          Tak jsem právě EDGE 500 vybalil z krabice a přes Velikonoce ho pořádně proženu po Šumavě:-)

          0 0
        • Nekke  

          Jakej jinej software, krome BikeRouteToasteru, umoznuje k course/trase doplnit udaje o rychlosti? BaseCamp, MapSource nebo Training Center nic takovyho neumi, nebo se pletu?

          Hodila by se mi nejaka alternativa k BikeRouteTo­asteru.

          Diky.

          0 0
          • MaPa  

            Určitě SportTracks (Create Course – pak je na výběr spousta možností, nebo Trasa->Export do zařízení – pak je na výběr tempo/rychlos­t/čas), ale měl jsem dojem že to umí i GTC, teď tu Forerunnera nemám tak to nemůžu vyzkoušet, mám pocit že se to dělalo těsně před exportem do zařízení…

            TCX Converter to umí a přidává zajímavou fičuru – z původního záznamu si vytáhne průměrnou rychlost a máš požnost jí procentuálně snížet/zvýšit. Výsledek proporčně odpovídá původnímu záznamu ale je celkově rychlejší/pomalejší (Záložka TrackModify, dole). Podle mne hledáš právě tohle.

            0 0
            • george68  

              Chci se zeptat majitelů, umí už edge 500 po nějaké aktualizaci sčítat a zobrazovat najeté celkové kilometry – ODOmetr?

              0 0
              • mr.ricardo  

                odometr je v nastaveni jednotlivych profilu, takze vis, kolik mas celkem na silnici, na mtb atd. Neumi ale secist celkove km z vsech profilu, to jde jen potom v pocitaci. Spis cekam na aktualizaci, ktera zjednodusi prepinani profilu, to je fakt pakarna, ale nic se nedeje … klasika garmin.

                0 0
                • Pebe  

                  u Edge705 stačí na chvíli podržet levé dolní tlačítko a objeví se okenko s rychlým přepínáním profilů kol, to u 500 nejde?

                  0 0
                  • vsn  

                    to samé u Edge800, krátce zmáčku vypínání a vyberu si kolo na kterém jedu … je to rychlý … problém je se zapomínáním tak by se to mohlo ptát při startu …

                    pak co mi ještě vadí že když někam jedu (ráno do práce) a večer zapnu GPS že nesedí nadmořská výška s tím co je po dojezdu … nekdy o 20 metrů, někdy o 100 metrů takže jí musím ručně přepsat a nebo čekat 2 minuty než se zkalibruje a pak petrve dát „start“ protože jinak mi to připočte do nastoupaných / naklesaných metrů těch 100 což je špatně … ještě by to mohlo nastoupaný a naklesany měřit né podle nadmořský výšky (tzn. ukazuje 200, dám start , přepíšu na 300 a ukáže mi to +100) ale podle toho co to skutečně naměří nezávisle na nadmořské výšce

                    0 0
                    • Pebe  

                      a není jednodušší si udělat waypoint u práce, kde večer začínáš? Zadáš mu výšku a když při startu jsi v dosahu 20metrů(nebo kolika), tak napíše „Elevation point found“ a zkalibruje si výšku podle toho waypointu

                      0 0
                      • vsn  

                        to zkalibruje ale jenom u nový aktivity … při pokračování ne

                        0 0
                        • Pebe  

                          to jo, nedošlo mi, že neukončíš aktivitu…to potom asi neovlivníš

                          0 0
            • Nekke  

              Diky za info. Zkusim ten TCX Converter. SportTracks mi pro praci moc nevyhovuje.

              0 0
    • george68  

      Dnes jsem aktualizoval v garmin edge 500 firmware a nyní nejde zapnout jen píše software missing – nevíte někdo co s tím, díky

      0 0
      • george68  

        nikdo neví?

        0 0
      • pipni  

        Vcera jsme taky upgrejdoval, jen to pak nejak dlouho najzidelo. Pak uz to bylo v poradku. Zkousel jsi hard reset?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Upgradoval som tiez. Najprv si Garmin stiahne novy firmware, ulozi do pamete. Vyzve ta odpojit ho od PC a potom nasleduje samotna instalacia novej verzie softu. Podla hlasky „mising software“ novy firmware ani v Garmine nemas, takze povodny asi nebol prepisany. Alebo prebehla aj uktualizacia? Skus hard reset t.j. stlac naraz vsetky styri tlacitka Garmina.

        0 0
      • MLangr  

        Zkus se podívat na http://forums.garmin.com Nejsi jediný kdo takový problém po updatu řeší. Já jsem mezi těmi šťastnějšími kterým se update povedl.

        0 0
        • george68  

          jj tak ja mezi ty stastne nepatrim musim poslat 5ti stovku do servisu nelze jinak vyresit hard reset nepomohl ani nic jineho priste budu spokojeny ze to vubec funguje :)

          0 0
      • 0riso0  

        mne po novom firmware tiez chvilu trvalo kym sa to rozbehlo. len funkcia stav baterie je stale na 1oo %. dam nabit charging … complete ale menej ako 1oo % nemam :D mam risknut este raz dat firmware? alebo neskusat diabla ked vsetko ostatne ide.

        0 0
        • cryo  

          Take se mi stale zobrazuje stav baterie 100%. Povedlo se nekomu tento problem poresit?

          0 0
          • cryo  

            Tak kdyby mel nekdo stejny problem, tak staci zarizeni do mrte vybit a pote znova nabit.

            0 0
    • Splinter  

      Zdar, posledni dobou se mi stava ze za jizdy mi to hodi pauzu a hned zase resume pri pouzivani autopauzy pri zastaveni..

      Druha vec je ze mam cidlo rychlosti/kadence a pri zastaveni stejne vidim rychlost (asi z GPS). Da se to nekde natvrdo nastavit ze pokud najde cidlo tak ignoruje GPS pro rychlost atd… Idealne to stejny pro nadmorskou vysku – tu pokud vim meri barometricky…

      0 0
      • MaPa  

        Zkusím:

        1. možná špatně nastavená hodnota autopauzy? Můžeš si v menu zvolit

        pod jakou rychlost se stopky vypnou.

        1. Edge500 to má tak že pokud je spárované čidlo, tak si bere údaje

        z něj, takže zkusit znovu spárovat popř. skouknout baterky?

        0 0
        • Splinter  

          tak uz sem na to dosel :)

          obe kola se sparovala s jednim cidlem…

          0 0
    • obor_rh  

      Zdravím, taky mě zaujala 500stovka a asi si ji koupím. Chtěl bych se ale zeptat, jestli ve vyhodnoceni/grafu aktivity vidím jednotlivé parametry (rychlost/tep/vyš­ku) pro každé místo projeté tratě (např. i s promítnutím do mapy). Jinými slovy, jestli si garmin vzorkuje údaje a je pak schopen je dát do vztahu s místem tratě.

      Jde mi o to, aby dokázal určit, o kolik mi v kopci klesla rychlost, jak dlohý byl kopec a kolik to bylo výškových metrů, ve které tepové zóně jsem byl na určitém místě a podobně.

      A ještě jeden dotaz. Mohl by někdo shrnout rozdíly oproti Polaru CS600/500/400? Myslím hlavně co se týče tréninkových funkcí (to že má Garmin GPS mi je jasné :-D )

      Dík moc.

      0 0
      • MaPa  

        První část: ano.

        0 0
        • ememem1  

          a jak? jedine ak si na urcitych miestach pocas jazdy urobis ‚lap‘ ak zabudnes mas smolu(teda ak nemas nastavene ich automaticke vytvaranie co je ale imho viac menej blbost), nenasiel som nic ako by sa dalo v GC alebo GTC dodatocne trasa editovat(rozkus­kovat) a tieto useky potom analyzovat. ale je mozne ze sa mylim tak mi kludne povedz ze ako, docela mi to chyba.

          0 0
          • MaPa  

            nepsal jsem nic o gtc – sporttracks to umí tažením v grafu od-do a vyčíslením statistik jen pro označený úsek.

            0 0
          • obor_rh  

            Mezitím jsem zjistil, že to lze i v GC na aktivitě v režimu Přehrávač. Je potřeba spustit přehrávání a dát pauzu v místě, které mě zajímá.

            0 0
            • ememem1  

              ok, dik, skusim.

              0 0
              • ememem1  

                skusil som a co? jednak je to od zaciatku po pauzu a nie vybrany usek a druhak co tam je? prejdena vzdialenost – nic viac.

                docela zacinam byt nastvany, dufal som ze aspon zakladne veci ako vybrany usek a z neho analyza sa budu dat urobit.

                0 0
                • obor_rh  

                  OK, usek to ukazat nevi, ale v okamihu zastaveni to ukaze vsechny namerene parametry tep, rychlost nadmorskou vysku. GC urcite neni dokonaly, ale existuji i jine systemy, kam se daji data uploadnout. Napr. strava.com (umi vytvaret vlastni useky, kde pak dela i rebricek, pokud nekdo vas usek jel take), nebo zminovany sporttrack (http://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/).

                  0 0
      • Splinter  

        pouzivam ho ve spojeni se sporttracks a jdou z toho vytahnout cisla ktery ani nevim co znamenaj :) srovnani s polarem ale nemam…

        0 0
    • martingabormd  

      Ahojte. Mal som 705 garmin a kupil som novy 500. U predajcu mi tvrdili ze to vie zobrazit profil prechádzanej trasy ako 705ka…zial to tam neviem najst. nema niekto daky napad kde by to mohlo byt. Profil vyuzivam casto (teda nie jeho analyzu v PC ale priamo hruby profil mnm v cyklocomputeri)

      Vyzná sa v tom dakto? Updatenut som ho skusil ale nejde mi to.

      Dakujem

      0 0
    • ememem1  

      po tom co som sa s nou trocha pohral par poznamok.

      nebudem opakovat co je napisane v tychto recenziach

      http://www.dcrainmaker.com/…-review.html

      http://reviews.mtbr.com/…e-500-review

      len doplnim par poznamok.

      nemam garmin moc v laske kvoli ich cenovej politike, trapnemu softwaru ani user rozhraniu ale toto sa im docela podarilo. instalacia a fungovanie bez problemov, ovladanie je pomerne inutitivne aj ked ja bych tie gombiky asi usporiadal inak. aj fungovanie s powercalom je tiez okamzite a bez problemov. manual tiez docela ujde aj ked neuskodi precitat kvoli pochopeniu vyssie uvedene recenzie, priam bych to odporucal. cele je to od montaze cez nastavenie jednoduche jak sa len da co ocenujem kedze sranie sa gombickami moc nemusim.

      jedinu konstrukcnu slabinu vidim v totalne titernom uchyte na spodnej strane, moc velku zivotnost tomu nedavam a docela sa toho ze sa to pri minimalnej neopatrnosti zlomi obavam.

      dalsie slabsie miesto je imho to usb pripojenie lebo inak to vyzera byt slusne ododlne voci vode a bordelu.

      za tie prachy uz k tomu mohli prihodit aj remienok na ruku aby sa nemusel kupovat zvlast resp. to nosit na behanie vo vrecku

      co ma na tom vyslovene stve je ten typicky garminacky soft, je totalne o nicom jak GTC tak GC. to sa na polar ani napr. ciclomaster nechyta absolutne v nicom, sice to ide preniest jednym klikom do google earth co efektne ale k nicomu pricom ale dolezite a podstatne grafy a vyhodnotenia stoja za prd resp. nie vobec k dispozicii. web rozhranie si napamata nastavenia a programoval to asi idiot nakolko po kazdom kliku hocikde prebieha nezmyselny update. objektivne treba povedat ze napr. strava alebo sporttrack nie su na tom o nic lepsie navyse do sporttracku to nejde kvoli formatu priamo nacitat.

      HR tepak je imho dost otrasny, pouzivam ten z powercalu takze mi je to jedno ale keby nie asi bych nadseny nebol.

      inak je za cely ten bundle cena cca 250E docela OK.

      na jednu vec ale prijst neviem. jak do toho dostanem nejaky gpx track aby som ho mohol pouzit ako course?

      gpx format to nepozna tak jak to ide nejak jednoducho urobit? ak niekto poradi budem rad, nemam moc cas to skumat.

      0 0
      • ememem1  

        edit:

        meranie vysky bez dodatocnej kalibracie pomocou bodov je totalne o nicom napriek tomu ze to ma okrem gps aj barometricky vyskomer tak to lieta 50m hore dole co je teda hodne trapne a moc tomu nerozumiem preco je to pri kombinacii gps-barometer az natolko mimo.

        odporucam mat skalibrovany aspon „domaci“ vyskovy bod t.j. miesto odkial sa najcastejsie vyraza alebo sa nim prechadza aby to nehadzalo uplne kraviny. (aj ked v sume celkovo nastupanych m to bude asi jedno).

        0 0
      • ememem1  

        tak som cosi rychlo nasiel

        http://www.gpsies.com/convert.do

        vybrat gpx, save-nut ako tcx (course), naimportovat do GTC a „send to device“. na to ze sa jedna vsetko a garmin formaty je to pekna hujina, preco nevie GTC aj interny gramin format gpx a treba vyuzivat volake podivne tretie zdroje je pre mna nepochopitelne, co uz.

        0 0
        • ememem1  

          alebo este rovno takto

          http://cxsteven.blogspot.de/…ride-to.html

          tak som si pekne sam zo sebou pokecal, uz budem pomaly ajk zlatka :-)

          0 0
          • ememem1  

            uz som to dlhsi cas nerobil tak mam zas problem.

            vedel by mi nikrto povedat ze preco ked to urobim ako je to v tom blogu tak sa nepreberie vyskovy profil pricom jak v cykloatlase tak v gpsies vyskovy profil vidim. primay export do devicu nejde lebo v chrome ani wf to nefunguje a explorer pinda ze nastavenie explorera nie je trusted aj ked je presne ako pisu ze ma byt.

            0 0
            • ememem1  

              chlapi kua co robim zle? v cykloatlase tam vyskovy profill vidim ale v exportovanom gpx asi neni. ale ked ho updatnem sem http://www.gpsvisualizer.com/elevation tak tam tie vysky dorata, ked to otvorim potom v inom offline editore (napr. tcx converter) tak tam uz profil je. potom konverzia na fit a manualne do devicu. slusna onania. akurat tie vysky tam stale nie su.....ci uz cez GTC alebo klasika cez „newfiles“. netusim co robim zle. zopar trackov aj s vyskami tam mam, nejak mi to uz ale viac nejde.

              0 0
              • ememem1  

                tak keby to niekoho zaujimalo reset zariadenia problem vyriesil, tcx fily nakopirovane do newfiles sa korektne updatnu ako coursy aj s vyskou.

                To perform the master reset:

                Start with the device powered off.

                Press and hold Page/Menu, Start/Stop and Power at the same time

                When the word “Garmin” disappears, release the buttons.

                0 0
      • MaPa  

        Sporttracks umí přímý import, navíc si dokonce pamatuje už stáhuté aktivity a netrápí tě tak opětnovým vybíráním jako při importu z filů v kompu nebo z telefonu. V podstatě hned jsem na něj z GTC přešel. Sporttracks 3 a vyšší pak umí přímo i courses včetně přímého odesílání do přístoje.

        Celkem mě fascinuje s jakým odporem sis to koupil ;-)

        0 0
        • ememem1  

          Sporttracks umí přímý import – neumi. garmin 500 neuklada v *.tcx ale *.fit a sporttrack priamy import n ato nema. aspon nie ten co som si pred par dnami stiahol a uz aj odinstaloval. musis to najprv staihnut do GTC alebo GC a potom exportnut do tcx. sa na taketo tanecky mozem…

          Celkem mě fascinuje s jakým odporem sis to koupil ;-) – nic lepsie som po mesiacoch hladania na to svoje hrajkanie nenasiel.

          0 0
            • ememem1  

              dik, mozno to este skusim. ja na taketo hrajkanie a hladanie fakt nemam cas.

              0 0
              • ememem1  

                plateny plugin, sorry ale toto fakt ne. navyse cely sporttrack je rovnaky shit ako GC (ziadne analyzy, otrasne rozhranie a ovladanie atd.)

                0 0
                • krokus  

                  Myslím, že Sporttracks docela křivdíš. Analytické možnosti tohoto programu jsou značné.

                  0 0
                  • ememem1  

                    moze byt ze som blby a navyse ma nebavi hladat cosi co by malo byt jaksi jasne. kde tam najdem to co som tu pisal niekolko krat – dodatocne vybratie useku a jeho analyza?

                    0 0
                    • MaPa  

                      Působíš dojmem že nechceš, pak to většinou nejde. Jestli nemáš na hračičkování čas, asi sis neměl hračku kupovat…

                      Nicméně, ve ST stačí na mapě nebo grafu kliknout na začátek úseku a tažením myší označit část aktivity. Podle toho co všechno je v grafu vidět za veličiny (měníš v nastavení grafu), ti vyjedou maxima/minima a průměry.

                      ST toho umí opravdu dost, jen to není vždy úplně na ráně. A co neumí na to většinou existuje nějaký ten plug-in. Ale nic v tomhle světě není zadarmo – minimálně to stojí nějaké to úsilí – pokud ST používat nechceš, tak ho nepoužívej. Nechápu ale proč tu furt pak jen „nadáváš“…

                      0 0
                      • ememem1  

                        nenadavam, pytam sa. akurat ma stve ze ked nieco co sa tvari ako profi nastroj kupim tak treba k tomu dokupovat aj na tie najzakladnejsie veci iny soft. ale garmin a jeho softy su kapitola sama o sebe…

                        a dik za radu.

                        0 0
                      • ememem1  

                        vcera som s tym trocha dlhsiu chvilu stravil, ST je v niecom lepsie jak GC v niecom nie.

                        rozhranie je vacia katastrofa jak GC, to neni pre uzivatela ale gamblera ktory si je schopny zapamatat 20 cheetov aby urobil co chce. n

                        nicmenej tie analyticke moznosti su znacne lepsie. bohuzial nie dotiahnute. na drobnosti ako napr. ze zony nie su farebne odlisne co spolu z prtavymi obrazkami ktore nejdu natiahnut na full screen znamena ze na notebooku treba zobrat lupu sa da zvyknut, ale to ze je nemozne si v grafoch vybrat ci ma byt zobrazeny na x-ovej osi cas alebo vzdialenost je znacne trapne. proste je vacsinou povedane ze cas co je vo vztahu napr. k prevyseniu pekna hovadina, taktiez graf pace/distance je totlna blbost, na kieho boha komu moze byt vztah vzdialenost/pohyb (v min/km)o com to hovori? co je to za idiotina?

                        je mozne ze som volaco nenasiel alebo je to len sucastou platenej verzie ale vyssie uvedne spolu s tym ze plugin na priame stahovanie dat z G500 treba kupit znamena pre mna dovidenia. zostava dufat ze sa v garmine preberu a tie trivialne analyzy do GC dorobia. pripadne ak by si mi vedel poradit nieco co by splnalo pozadovany ucel budem rad. samotny G500 je fajn, az na par drobnych vyhrad co som spominal vyssie je OK ale to nasledne spracovanie dat je o dost horsie jak som cakal.

                        0 0
                        • MaPa  
                          • čas vzdálenost: hlavní sledovanou veličinu vybíráš šipečkou místo„Souhrnu“ aktivity. Potom pod tím pravá šipečka nad grafem, vyberešjestli chceš veličinu/čas nebo veličinu/vzdálenost popř. řadu jiných.Pokud si v tom samém menu rozklikneš „vybrat další grafy“, lze siurčit kolik veličin se bude zároveň zobrazovat.

                          já používám ST protože mi vyhovuje. používal jsem ho s forerunnerem a tam se nic kupovat nemuselo, používám ho občas s GPS přívěškem a používám ho s telefonem (oruxmaps). mám koupené některé další pluginy jako waypoint and courses a ozi maps abych nebyl závislý na netu, ale přijde mi že to není moc velká investice na to jak často to používám. proti gtc i connectu (už jsem tam ale dlouho nebyl) je to o řád jinde.

                          0 0
                          • ememem1  

                            ok, dik, skusim.

                            a este jedna otazka. ked sa ide podla „course“ da sa nejako vypnut ten virtualny partner? proste iba aby mi to ukazovalo kade mam ist. ide o to ze ked je VP zapnuty tak ked „utecie“ alebo je pozadu tak do docela blbo zoomuje, inak je to super vec.

                            0 0
                            • MaPa  

                              tuším že ano, alespoň u forerunnera to šlo ale nemám ho tu teď u sebe

                              0 0
                              • ememem1  

                                takze definitivne potvrdene priamo z garminu – nejde to.

                                0 0
                          • ememem1  

                            a vedel by si mi este povedat jak sa tam nastavuju zony(power, hr, cadence) kedze ST to jaksi priamo zo zariadenia neraci preberat…

                            0 0
                            • MaPa  

                              Vlevo dole: Jiné úkoly->Vybrat pohled->Kategorie

                              Mj jdou nastavit i barvy

                              0 0
                          • MirkoCarver  

                            Prosím tě, nevíš jestli už existuje pro ST3 plugin na nějaké české turistické mapy jako u ST2?

                            0 0
                        • MLangr  

                          Nechápu co tady pořád řešíš s tím importem dat z Egde 500 do ST. U toho pluginu je jasně napsané :

                          Administrator note:

                          The basic version of SportTracks includes support for import of FIT files. You do not need to install this plugin to import your Garmin data into SportTracks.

                          To znamená že ST normálně importuje data přímo z fit souboru.

                          0 0
                          • ememem1  

                            tak necitaj sco pisu a skus si to.

                            0 0
                            • MLangr  

                              Používám to skoro každý den. Verze ST3 , ST3.1 s Garminem Edge 500

                              0 0
                              • ememem1  

                                tak potom nechapem.

                                0 0
                                • MaPa  

                                  většinu těhle problémů dělají drivery od garminu. občas pomůže je odinstalovat a zase nainstalovat :-(

                                  0 0
                                • MLangr  

                                  Nejlepší by bylo hledat odpověď přímo v diskuzním fóru o ST.

                                  0 0
                        • jonti  

                          min/km je standardni jednotka tempa v behu.

                          0 0
                          • ememem1  

                            ale ja to mam na bike, nicmenej zmenit to ide akuar ze si to nepamata ako default a stale to treba prepinat.

                            0 0
                      • ememem1  

                        a da sa v nejakom softe zobrazit celorocny sumar nieco ako je na obrazku? GTC to nema vobec, GC iba po tyzdnoch a nie v grafickej forme, v ST som to tiez nenasiel, pozeral som aj ine (my tourbook a pod.)tiez nic…

                        0 0
                        • Japhy  

                          Zkoušels tohle?

                          http://mytourbook.sourceforge.net/mytourbook/

                          0 0
                          • ememem1  

                            // v ST som to tiez nenasiel, pozeral som aj ine (my tourbook a pod.)tiez nic…//

                            0 0
                        • MaPa  

                          ST to zvládá taky, stačí si jen definovat kategorie aktivit. Jen to zobrazuje nad sebou ne vedle sebe

                          0 0
                          • ememem1  

                            snazim sa tomu pomaly prijst na chut co som Garmin portal definitivne zavrhol. to gui je sice strasne, ak to tyzden envidim tak neviem nic najst aj ked som to uz videl takze otazka

                            1. kde sa prosim ta nastavuju hr a power zony, volakde som to videl ale za boha

                            si neviam spomenut kde a jakym klikom sa k tomu dostat.

                            1. da sa volakde zmenit jazyk? aktualne to mam bohvie preco nemecky(asi ze som

                            to stahoval vecer v rakuskom hoteli cez miestnu wifi tak volak usudilo ze to nemecky bude dobre), ne ze by mi to extra vadilo ale obcas sa neviem okamzite zorientovat.

                            dik.

                            0 0
                            • ememem1  

                              3. existuje nejaky plugin ktory by mi uploadnute data na garmin portal potom automaticky preniesol na ST? tusimze o nejakom inom trackeri tu to niekto spominal. moja predstava je ze to zapojim do kompu, automaticky nabehne garmin express a da to kam treba a kym sa osprchujem je nabite.

                              0 0
                            • MaPa  
                              1. Levý panel „Jiné úkoly“: „Vybrat pohled“: „Kategorie“. Kromě

                              kategorií aktivit jsou tam i položky všech možných a nemožných pásem včetně možnosti barevného rozlišení atd… Jo, je to blbě zašité, nevím proč to není přímo v „Nastavení“.

                              1. Těžko říct, nikde v nastavení to není, takže předpokládám že

                              jsem si to zvolil při instalaci?

                              1. Nepoužívám, odstřihnul jsem se komplet od služeb Garminu.
                              0 0
    • štája  

      rozhoduji se jestli koupit tohoto garmina a zatím mi bohužel nikdo nedokázal říct jestli, když máte senzor rychlosti(kadence) si pak bere garmin aktuální rychlost z GPS nebo tohoto senzoru? Případně kdy si to přepíná nebo jestli se to dá nastavit co používat primárně? Nikdo mi to zatím nedokázal odpovědět a nikde jsem to nenašel.

      0 0
      • ememem1  

        pokial to takto mas a mas gps vypnute napr. ak trenujes na valcoch tak to pochopitelne rychlost aj prejdenu vzdialenost berie z cidla. pocita a ukazuje ich ale iba vtedy ak mas „timer“ cize aktualne meranie treningu zapnute. (kdezdto napr. pulz ti ukazuje proste vzdy vtedy ak sa zo zariadenim sparuje).

        ak mas k tomu aj gps zapnute podla vsetkeho to tak ale nie je a berie to z gps. vsimol som si totizto ze ak vypadne gps signal jednotka ma stale signal od cidla ze sa ide ale rychlost stejne nastavi na nulu. otazka je naco tam to cidlo potom vlastne je. na druhej strane je tam moznost ze si na zaklade gps udajov zariadenie samo sklalibruje pre cidlo obvod kolesa (wheel size automatic) takze asi ako keby chcelo primarne pouzivat cidlo ak je k dispozicii. cize co to robi naozaj asi vedia len vyrobcovia.

        bohuzial podobnych zopar nejasnosti na ktore sa neda nikde najst jednoznacna odpoved je tam viacero.

        daleko viac ma zacina rozulovat ze som zistil ze po update firmwaru to v istych veciach robi docela kraviny (napr. nejdu mazat savenute tracky iba cele zariadenie), po kratkom hladani na nete som zistil ze podobnych problemov je plno (neukoncuje sa spravne zaznam trasy a treba to editovat rucne, problemy s drivermi, pre spravne fungovanie nutna odinstalacia a nasledne reinstalalcia updatov firmwaru a pod.). zacina ma to stvat lebo ja som si to kupil na o aby som to pouzival a nie sa s tym babaral.

        v tomto sa to v nicom nelisi od HAC a jak tak pocuvam do znacnej miery aj polaru.

        0 0
      • Splinter  

        jo je to jak pise emenem, coz me navic vysira jeste v tom smyslu ze mas cidlo ktery meri rychlost ale pritom to bere data z GPS (urcite min presny).

        Staci si zapnout autopauzu a vjet do lesa, jak ztrati signal tak se pauzne a nenadelas s tim nic, kdyby ses tam posral…

        0 0
        • štája  

          Toho jsem se právě bál, jak se to řeší. Jestli aktuální rychlost skáče, když šplháš na kole někde v lese do krpálu a plazíš se kolem 7km/h, tak co to potom ukazuje za hodnoty.

          Čekal jsem že čidlo se během prvního km zkalibruje a pak už ukazuje aktuální rychlost ze senzoru rychlosti a gps jen zaznamenává trasu, evidentně to je jinak.

          0 0
          • ememem1  

            no prave som trocha pozeral na data z vikendu a ta rychlost je naozaj cudna, ukazuje riadne odchylky od reality kedze je uplne nerealne aby som na znamej trase isiel useky o 3–5km/h pomalsie. navyse sa obcas docela skokovo meni co by mi az tak nevadilo ale tie dlhodobejsie rozdiely ma teda zacinaju stvat. vyzera to ze garmin ma vo firmwary celkom slusne diery.

            aby bolo jasne o com hovorim, z analyzy dat(pocas jazdy som si nijka nevsimol kedze ani nebolo s cim porovnavat) mi vyplynulo, ze sa to v podstate spravalo ako je ukazane tu

            zacinam byt mierne disapointed.

            0 0
            • ememem1  

              len pripominam ze trackovanie mam nastavevne po sekunde.

              0 0
            • štája  

              S kamarádem jsme byli v Garminu v Praze v Letňanech a bylo nám sděleno, že pokud je správně spárované čidlo rychlosti tak aktuální rychlost to ukazuje právě z tohoto čidla a to i vzdálenost. Prý se tím řídí i autopauza.

              Zeptali jsme se jestli když vylezu ven zapnu gps nadzvednu kolo a roztočim ho, jestli mi bude ukazovat aktuální rychlost a prý bude pokud je to správně zkalibrovaný. Můžete to prosím někdo kdo máte čidlo rychlosti vyzkoušet?

              0 0
            • štája  

              tady odpovědi na otázku:

              1, ukazuje garmin aktuální rychlost z GPS nebo sensoru, když je senzor připojen?

              pokud ma Edge k dispozici speed sensor (pokud je zkalibrovany), tak zobrazuje a zaznamenava data ze speed senzoru (vzdalenost, rychlost). Zaznam projete trasy se zaznamenava podle GPS, ale ze zaznamu se ignoruje rychlost/vzda­lenost. Pokud bychom zaznam trasy podle GPS vzali a nahrali do sw, ktery neumi pracovat s daty z externich cidel, dostali bychom hodnoty rychlosti a vzdalenosti podle GPS (to je napriklad program Garmin MapSource, do ktereho jde importovat GPX soubor se zaznamem aktivity).

              2, Jak je to s kalibrací obvodu kola?

              Edge zkalibruje senzor a urci obvod kola behem cca prvniho 1 km jizdy (prvni jizdy, u ktere jsem pripojil senzor). Kalibraci senzoru si dale pamatuje a cidlo neprekalibrovava pri kazde jizde. Prubezne by ale mel kalibraci kontrolovat a pri vetsich rozdilech mezi GPS rychlosti/vzda­lenosti a daty z ext. cidla by mel byt pripadne schopen cidlo prekalibrovat a tim i prenastavit udaj o obvodu kola. Obvod kola ale jde i zadat rucne, ale mozna stoji za to nechat udelat automatickou kalibraci a pak porovnat vypoctenou hodnotu obvodu kola s hodnotou, kterou byste zadaval rucne.

              0 0
              • Splinter  

                zvlastni, mam gsc10 aktualne 3 kusy.. Na silnici bez viditelnych problemu ale obcas to pauzne taky, na mtb v lese v mire tak 3pauzy na 10km. Cidla sparovany dle jednotky v poradku, ledky blikaj, vzdalenost k magnetu ok… Nechapu…

                takle vypada fit:

                timestamp 709987495 speed 19.078 m/s

                timestamp 709987496 speed 0 m/s

                timestamp 709987497 speed 13.072 m/s

                0 0
                • štája  

                  emailuju si s podporou garminu a posílal jsem jim data z toho fitu co si poslal. Myslíš že by si mi mohl poslat ten fit do emailu? třeba ti pak řeknu jestli je někde chyba. email když tak v profilu.

                  0 0
              • ememem1  
                1. to je sice pekne ale plati co som napisal vyssie a potvrdil to aj

                Splinter.

                1. osobne bych odporucal a tak som to aj urobil nastavit obvod kolesa pre cidlo

                manualne a je po probleme.

                0 0
                • štája  

                  tak že když máš senzor rychlosti, vylezeš ven, chytneš signál gps, zapneš workout, a roztočíš kolo na kterým máš senzor tak ti aktuální rychlost ukazuje nulu?

                  0 0
                  • Splinter  

                    ne, mam rychlost toceni kola. V pripade ze pojedu lesem, vidim rychlost ktera je z buhviceho a obcas padne 20 → 0 → 20

                    0 0
                  • ememem1  

                    este raz – vsimol som si totizto ze ak vypadne gps signal jednotka ma stale signal od cidla ze sa ide ale rychlost stejne nastavi na nulu. otazka je naco tam to cidlo potom vlastne je.

                    0 0
                    • ememem1  

                      nicmenej je to docela slusny gerät za tie peniaze. ked sa s tym trocha pohras, pochopis jak co funguje a jak to pouzivat tak ani velmi nema konkurenciu kedze ma zopar slusnych features ktore ine nemaju(naraz zobrazuje kopu udajov, workouty, courses(to ej asi vobec naj feature), moznost nastavenia na tri biky resp. 2+beh, v bundli je vsetko co potrebujes na 2 biky a nemusis nic dokupovat (snad len ten remienok na ruku by sa este hodil), ANT+ k powermetru a pod.) a jak hovorim nestoji vela. cely ten bundle sa da zohnat za cca 240E)co je menej ako polovica oproti comukolvek co sa mu (s vynimkou gps funkcionality) bli­zi.

                      osobne ako najvacsi nedostatok vidim nejaky slusny analyticky soft k tomu ako som spominal vyssie. ani tie freewary nie su ziadna slava, v tomto je polar aj ciclomaster o rad dalej. proste chybaju zakladne veci, analyzy vybranych usekov, prehladne sumare za rok resp. po mesiacoch(vid. obrazok vyssie), sumare pre brutto/netto cas a rychlost. ak to chces iba na zaznamenavanie a obcasne kuknutie ze kde som bol a co robil, kuknut si to v G.earth a sharovat to s kamosmi tak OK, na serioznejsie rozbory je to ale bohuzial nedstatocne. niekomu moze vadit aj to ze je to webova aplikacia (mne teda aj hej) a to ze potrebujes jak GC tak GTC cizze data stahujes a skladujes na dvoch miestach (to je imho katastrofa). jak hovorim asi nejvacsie + su courses, za par supov mas navigaciu.

                      0 0
                      • Nekke  

                        Pri vyberu SW pro analyzu tras a treninku pro muj Edge 800, sem si prosel podobnym peklem jako ty. Zkusil sem Garmin Connect, Training Center, SportTracks 3, MyTourBook, dokonce i na virtualnim stroji RubiTrack pro OSX (kterej je mimochodem vybornej, ale ten OSX..).

                        Nakonec sem skoncil u Neotracku, kterej je offline a dokaze vetsinu veci, co potrebuju. Neni dokonalej, ale rozhodne to je alternativa.

                        http://www.tomshane.cz/neotrack

                        0 0
    • MirkoCarver  

      nic

      0 0
    • ememem1  

      a este jedna otazka.

      ak je auto pause vypnuta dostenm celkovy as jazdy a brutto priemernu rychlost.

      ak je auto pause zapnuta dostanem cisty cas jazdy a netto priemernu rychlost.

      lenze ja by som chcel oboje. toto zvladaju najprimitivnejsie cykolcomputre z lidla.

      ide to nejako urobit a vytiahnut aj s edge 500?

      0 0
      • vsn  

        pokud nechaš autopause vypnutý tak na garmin connectu máš

        Čas:

        Čas pohybu:

        Elapsed Time:

        Průměrná rychlost:

        Avg Moving Speed:

        0 0
        • ememem1  

          ok, zle som to napisal. pre jednotlive je to jak pises, myslel som pre celkoce sumare. tam to v available fields nie je. len som chcel vediet ci na to neni nejaky trik.

          inak to je pri vypnutej auto pause potom time a aka averge speed brutto ci netto? (snap)

          btw- v tom tvojom linku co si dal nizsie (snap2) mas elapsed time 4h14m, moving 2h40m, potialto jasne. co je ale time 2h51m??

          0 0
          • Amoondre  

            Time is the actual time spent doing your activity – as defined by your Auto Pause choices and when you start and stop the timer throughout the activity. Elapsed Time equals the total time in the day that passed from the moment you began to the moment you finished it all up – including any breaks or time spent at stoplights.

            zdroj: http://garmin.blogs.com/…o-pause.html

            0 0
          • vsn  

            time = celkova doba jízdy co to je puštěný

            moving= celkova doba pohybu

            ellapset= celková doba v jedné aktivitě… tzn. i když je Garmin vyplej

            0 0
    • FELTracing  

      Ma tu niekto okrem mna problemy s hrudnym pasom? Konktretne Premium Heart Rate Monitor. Tep mi len tak zrazu vyskoci na vysoke hodnoty, vela krat cez 200… Robi to posledne mesiace, pas nie je stary ani rok.

      0 0
      • štája  

        jak máš starou baterku, zkoušel si měnit? případně už v manuálu píšou, že nějaký materiál, vytváří elektrostatický pole… mě to třeba zlobilo u triček od Devolda ( jsou z vlny). Když si pod to vezmu moirový nátělník tak v pohodě…

        0 0
      • vsn  

        u Garminu asi normální … já dostal loni k vánocum Edge800, v březnu jsem kupoval novej (co nestihli reklamaci kvůli zlobícímu pásu) no a letos v listopadu jsem kupoval novej popruh od Polaru tak uvidím jestli vydrží dýl)

        spíš než vysokej tep. mi to ukazuje nízkej až tep zmizí úplně … doma na válcích to ještě jakž takž jde, venku to zlobí mnohem víc.

        0 0
        • vsn  

          pro představu: http://connect.garmin.com/…ty/250209104

          0 0
          • FELTracing  

            no mne to robi aj doma. s tym polarom si to rozumie? myslel som ze polar nafunguje cez ANT+

            0 0
            • vsn  

              jj přes ANT+ bral jsem jen látkovej popruh od Polaru kterej stojí 460 kč a je příjemnější a lehčí jak ten od Garminu a má asi o centimetr na každé straně delší elektrody … uvidím jak dlouho vydrží ten …

              0 0
          • FELTracing  

            vyzera to asi takto: http://connect.garmin.com/…ty/254309590

            0 0
            • ememem1  

              to ale vyzera inak ako u vsn1, jemu to proste evidentne zdochne, tebe to skace, si si isty ze to nemoze byt realita? (lebo ti dost skace aj kadencia a s istym posuvom(co by bolo ok) to aj ako tak v niektorych usekoch zodpoveda) skoda ze ti grafy nejdu dat do jedneho, skus si to pozriet v GTC tam to ide aj ked moc prehladne nie su.

              0 0
          • ememem1  

            to ti toto naozaj bezne robi? to je na jasnu reklamaciu. inak sa na to stazuje n aforach pomerne dost ludi.

            0 0
    • black.horse  

      ahoj, mám dotaz, s kolika čidlama (rychlost+kadence) lze napárovat jeden přístroj Edge 500? Jinými slovy, na kolika kolech to lze používat bez nutnosti nějaké zdlouhavé rekonfigurace?

      0 0
      • Yann  

        Co jsem objevil, tak tam jsou profily na 3 kola. Ja pouzivam dve se senzorem. Konfiguruje se to jednou, pak uz se to jenom prepina.

        0 0
        • black.horse  

          a jde toho víc než 3? potřeboval bych tak 5–7…

          0 0
          • Yann  

            Vypada to ze jenom tri. Profily jsou tam prednastavene jako Bike1 Bike2 Bike3 s moznosti prejmenovat.

            0 0
            • Yann  

              Manual jsem nasel tady ale o tech profilech se tam nic nepise.

              0 0
              • black.horse  

                jj, díky, tam jsem taky koukal, aktuálně používám Polar a ten se chová tak, že při zapnutí „měření“ si jako první krok napáruje čidla, která jsou v dosahu. Takže je mu jedno, kolik jich střídáš.

                0 0
            • vsn  

              divný pět jich jde už rok a půl u Edge800m máš aktuální FW? ve staré verzi šly opravdu jen 3 kola

              0 0
              • Yann  

                Mam to od jeziska, zkusim aktualizaci a uvidim.

                0 0
              • Yann  

                Udelal jsem pruzkum u Garmina a odhaduju, ze se to u Edge 500 nezmenilo.

                „Edge 500 software version 3.00“http://w­ww8.garmin.com/sup­port/download_de­tails.jsp?id=4715 o poctech v bike profiles mlci, naproti tomu „Edge 800 software version 2.40“http://w­ww8.garmin.com/sup­port/download_de­tails.jsp?id=5237 rika Changes made from version 2.20 to 2.40: Increased number of bike profiles to 5.

                0 0
          • štája  

            taky bych chtěl mít 5 až 7 kol :)

            0 0
    • Hynas  

      Přátelé,

      nemohl by mi někdo (znalý, stručný, nápomocný) ve dvaceti odrážkách shrnout, co tento přístroječek všecko pro potřeby běžného bajkera jezdícího cestou necestou a lehce závodícího (přesto však milovníka papírové mapy) nabídnout?

      Prosím tedy vypíchnout hlavní přednosti. Díky.

      0 0
      • raceman  

        ja ti to nevypichnu, ale doporucim ti tuhle stranku, jsou to asi nejlepsi a nejpodrobenjsi recenze, co existujou… a hlavne i srovnani podobnych modelu jinych vyrobcu atd. takze az budes mit dlouhou chvili, tak muzes studovat ;)

        http://www.dcrainmaker.com/…views/garmin

        0 0
        • Hynas  

          Dík, nicméně zeptám se…zvládne přístrojek:

          • klasické funkce tachometru (rychlost, průměrná, vzdálenost (celková,denní), pacer, stopky;
          • pulsmetr (aktuální tep, zóny, čas v zónách);
          • výškoměr;
          • navigace (ježdění podle stáhnuté trasy z PC a současně vlastnízazname­návání trasy s následným stažením do PC);
          • komunikace s PC (tj. ukládání dat včetně propojení s mapovýmserverem včetně délky, lokace v mapě…+grafy).

          Tohle jsou totiž funkce, které bych na kole využil a uvítal.

          V podstatě víc nepotřebuju.

          Umí to tohle?

          0 0
          • štája  
            • zobrazení: čas, rychlost, vzdálenost, čas kola, prům. rychlost kola,délku kola, průměrnou a maximální rychlost
            • vysoce citlivý GPS přijímač, integrovaný barometrický výškoměrs automatickou kalibrací
            • bezdrátová technologie ANT+, USB propojení s PC
            • patentovaný výpočet spálených kalorií na základě změn srdečníhotepu, funkce Virtuálního tréninkového partnera
            • odolnost proti vodě: IPX7 (ponoření do vody o hloubce 1 metr na dobu30 minut)
            • výborně čitelný displej s podsvícením
            • až 8 informací na jedné ze tří obrazovek
            • informace v grafické podobě (výškový profil, průběhtepu apod.)
            • podrobné možnosti plánování tréningu
            • napájení: LiIon akumulátor, životnost: až 18 hodin
            • Auto Pause (zast. trénink podle rychl.)
            • Auto Lap (aut. začátek nového kola)
            • Auto Scroll (zobrazování stránek)
            • displej: 30×37 mm, rozlišení 128×160 pixelů
            • teplotní rozsah: –20 až + 60°C
            • rozměry: 48×69×22 mm
            • hmotnost: 57 g

            umí defakto vše jen do toho nedostaneš mapový podklad, maximálně si naimportuješ trasu a vidíš na displeji jen čáru a kolik metrů se od trasy pohybuješ.

            0 0
          • ememem1  

            Ano robi nicmenej si to tu precitaj cele pripadne thready foreruner a pod. Aby si nebol sklamany resp. Pripraveny na to, ze pokial budes chciet iste veci caka ta dodatocne investicia do softwaru.

            0 0
          • Nekke  

            Jak píše šťája, umí skoro všechno, akorát – pokud budu vycházet z Edge 800 – nezobrazuje čas strávený v jednotlivých zónách. U 500 by to samozřejmě mohlo být jinak, ale moc bych na to nesázel. Radši si to ještě ověř, pokud by to pro tebe mělo být důležité.

            0 0
    • raceman  

      nevi nekdo o nejake akci na Garmin forerunner 310 XT s tim lepsim hrudnim pasem? vsude se cena pohybuje kolem 6,5 tis… :)

      http://www.kasa.cz/…-310-xt-hrm/?…

      0 0
    • raceman  

      Tak sem si dneska dovezl hodinky (301XT) domu a mam celkem problem :/

      Setkal uz se nekdo s tim, ze kdyz si chtel nastavit pristroj pres Garmin Connect, tak po zvoleni jazyka prohlizec vypsal, ze pristroj jazyk nepodporuje a nepusti to dale?

      0 0
    • ememem1  

      som si pomaly zvykol na vsetko ale jedna vec ma sere hodne. vyskomer. to je naproste zufalstvo, napriek tomu ze je to kombinacia barometrickeho a gps vyskomera. na trase z domu k takpovediac vychodziemu bodu vacsiny vyjazdov (stale ta ista trasa kedze to inak ani velmi nejde) mam nakalibrovane 3 vyskove body cca po 100hm, vzdy cez ne prejdem ale takmer nikdy mi ich „nechyti“, ide ma z toho slak trafit, lebo bez kalibracie to inak ukazuje vysku +/- 80 az 100 hm co je hodne trapne. nechapem preco nechyta tie savnute vyskove body ked cez ne prejdem +/- pol metra pricom presnost je v tom case do 10 m(pisu ze to berie tieto body v okruhu 30m). kupodivu celkove prevysenie je docela ok (cize inak povedane absolutna vyska je pocas celeho vyjazdu uplne scestna)ale ciste z principu ma to stve lebo na obyc. klasickom tachaci ked som nastavil „home altitude“ tak som bol stale ok lebo sa to proste okamzite nakalibrovalo k aktualnemu barometrickemu tlaku. robim nieco zle?

      0 0
      • black.horse  

        Tvůj zásadní problém je v tom, že chceš, aby to smysluplně fungovalo…

        0 0
      • Martin  

        možná ti pomůže workaround ze 705 – taky jsem se zlobil s ujetým výškoměrem a dočetl jsem se, že pokud chci mít aspon trochu správnou výšku, je ideální zapnout budík tak půl hodiny před odjezdem a strčit ho za okno tak, aby byl na venkovní teplotě a viděl na satelity. během té půlhodiny se budík vytemperuje a výškoměr pak ukazuje celkem přesně, plus mínus 10 metrů. no a samozřejmě mám nastavený elevation point u baráku, takže jak pustím stopky, výškoměr se nastaví na správnou výšku.

        jinak nevím, jak je řešený edge 500, ale u 705 můžu mít jenom jeden jediný elevation point – jakékoliv jiné waypointy, i s nastavenou výškou, to ignoruje :(

        0 0
        • ememem1  

          to je teda fajna finta :-) ale dik.

          inak u 500 tych elevation pointov moze byt viac, jak ale pisem ignoruje bohuzial asi vsetky :-(. mozem este skusit ze tam necham len jeden ako domovsky ci to bude fungovat, ale to by teda bolo hodne trapne…

          0 0
          • štája  

            mě to teda funguje tak, že když jen při startu aktivity to hledá v okolí elevation point, pak už během jízdy to nenačte nikdy. Ani nevim jestli by to takhle vůbec mělo dělat…

            Každopádně já dávám cca 15 minut před jízdou(běháním) edge 500 za okno a problémy nemám a jízdu nestartuju dřív, než mám přesnost GPS aspoň 10m. Od té doby jsem neměl nikdy problém s kalibrací výškoměru.

            0 0
            • Martin  

              garmini jsou prostě banda blbů… vydají hardwarově celkem povedenou hračku a zabijí to softwarem

              0 0
            • Nekke  

              Presne tak to delam s Edge 800. Na okno pred jizdou davam Edge jen kvuli zafixovani satelitu. Vyskomer se automaticky zkalibruje podle nastaveneho waypointu pred barakem, v okamziku, kdy zmacknu start.

              V prubehu jizdy pak malokdy dojde k rozkalibrovani, to jen na hodne dlouhych vyjizdkach s velkou promenlivosti pocasi. To ale pak neni problem srovnat v Neotracku na PC.

              0 0
              • Martin  

                jak dlouho tu osmistovku necháváš za oknem? jenom chvilku nebo déle (těch 15–30 minut)?

                zajímá mě, jestli garmin od dob 705 trochu pohnul s řešením nepřesného výškoměru

                0 0
                • Nekke  

                  Nechavam ji tam podle toho jak dlouho mi trva se nachystat, ale vetsinou je to tech 10–15 min. :) To vetsinou staci, delsi prodleva pro fix satelitu je jen, pokud presunu startovaci polohu. Napr. Ostrava → Olomouc, tam pak fix chvili trva. Pokud ale kazdej den startuju ze stejnyho mista, tak je to (relativne) velice rychle.

                  0 0
      • fíha  

        705 chyti elevation point pri starte stopiek.

        500 aj na trase?

        0 0
        • ememem1  

          neviem, dufal som ale asi som len blbo cital manual lebo ked to prave citam este raz tak sice ich ide ulozit 10 ale asi sa naozaj inicializuju iba pri starte. blbe je to ze mne dost casto nenajde ani ten domaci pri strate. ta finta s 15 minutovym cakanim pred barakom ma teda neuchvatila :-( , co uz.

          0 0
          • Martin  

            však nemusíš čekat před barákem :D já dávám edge na balkon v okamžiku, kdy se začínám chystat vyjet. než se člověk nabalí, oblíkne, obuje… to těch 15–30 minut v klidu dá. takže edge z balkonu beru těsně před tím, než jdu ven a už je celkem dobře zkalibrovaný :)

            0 0
          • štája  

            Tak čekat ani nemusíš 15 minut, stačí než se ti pořádně fixnou satelity, kdybych odmáčkl start hned jak doběhne bar, kde se ti chytají satelity tak mi to taky nezkalibruje vyškoměr. Když ten bar doběhne tak přesnost je klidně kolem 60m.

            Nedávám garmina za okno až na tak dlouho většinou než se jdu oblíkat a pak ho jen vezmu a rychleji se načtou satelity až projdu barákem ven a nemusim mrznout venku.

            0 0
            • ememem1  

              no lenze nez vyjdem von tak sa mi strati signal a som tam kde som bol :-(

              ako su to fakt trubky, mali by si najat nejakeho schopnejsieho programatora.

              0 0
              • Nekke  

                To ani ne, pokud si jednou satelity zafixoval, tak pokud docasne ztratis signal, tak pri obnove satelity chyti temer okamzite. Na barometrickej vyskomer toto nema moc vliv. Mirny rozkalibrovani resi prave waypoint pred barakem pri zapnuti stopek.

                0 0
                • ememem1  

                  tak vyskusam.

                  0 0
                • štája  

                  jojo přesně tak, jakmile si jednou garmin načte satelity a vjedeš třeba do dlouhého tunelu a když vyjedeš tak máš pak hned načtený signál (stejně jako když fixnutej za oknem garmin proneseš bytem), kdyby to takhle nefungovalo tak už by to bylo fakt špatný ;)

                  0 0
            • Martin  

              co znamená „pořádně fixnout“? podle čeho to poznám? podle přesnosti? nebo podle 2D/3D?

              0 0
              • štája  

                stačí přesnost GPS 12 metrů a míň, pak nemám nikdy problém s kalibrací výškoměru před barákem. Dřív start nedávám.

                0 0
                • Pebe  

                  to bych kolikrat do tmy ani nejel :-D

                  jakmile mi u 705 doběhne ta zelená lišta, tak mačkám, někdy mi to najde bod s výškou, někdy ne, je mi to celkem buřt. Kolikrát zapnu stopky i když mi ještě dobíhá ta lišta, stejně mi to maximálně nezměří pár stovek metrů vzdálenosti, to se v těch kilometrech ztratí…

                  0 0
                • Martin  

                  12 metrů mívám pár vteřin po dojetí „zeleného teploměru“ a naskočení obrazovky s čísly… ale i přesto mi výškoměr bez „odstátí za oknem“ ukazoval kraviny… (podotýkám, že mluvím o 705)

                  0 0
                  • Nekke  

                    Pokud ma zarizeni barometrickej vyskomer (705 tusim ma), tak fix na satelity je celkem nepodstatnej. On GPS pro korekci vysky snad ani nijak efektivne nepouziva (nikdy se mi to nepodarilo overit). Za oknem si „zkalibrujes“ cidlo na venkovni podminky a pak nedojde k velkym skokum uvnitr → venku.

                    Tohle ti sice nezkalibruje vyskomer na uplne presnou realnou vysku, ale zamezi to prave tem skokum a vysledne nastoupane metry jsou v poradku, akorat maji offset. Pro presnou vysku muzes rucne zadat hodnotu na startu (pokud znas) a nebo to nechat na zminovanem „kalibracnim“ waypointu.

                    0 0
                    • Martin  

                      ten kalibrační waypoint je sice fajn, ale pokud čidlo není „odstáté“, tak výška stejně ustřelí, jak se čidlo postupně vytemperuje na okolní podmínky.

                      co jsem vypozoroval, nejde jenom o offset. např. zapomenu budík nechat odstát venku, vyjedu, před barákem se mi budík podle elevation pointu nastaví na 220 metrů, ale během 20 km ujetých po rovince mi údaj o výšce spadne na 100 metrů a potom se už na té ujeté hodnotě drží. takže 705 se opravdu musí nechat vychladit na vnější teplotu a pak se chová slušně…

                      0 0
                      • Nekke  

                        Presne tak – zamereni satelitu nema vliv na vysku, ale odstati za oknem kvuli prizpusobeni cidla ano.

                        0 0
                      • štája  

                        jinak s tím vytemperováním je to přesně jak píšeš, to je druhej důvod proč to mám před jízdou za oknem…

                        0 0
                        • ememem1  

                          no, to je fakt bomba, cim lepsi gerät tym debilnejsie metody treba pouzit :-).

                          mam asi 15 rocne sutoo vector – tie nijake podobne chujiny nepotrebuju. neviem sice jak im ten korekcny algoritmus funguje ale funguje dobre. a potom este asi 10 rocny ciclomaster, ten to mal tak ze sa v nom nastavila home atitude a okamzite po spusteni zaznamu sa skalibroval pri aktualnom tlaku na ulozenu home vysku. preco to nema takto aj garmin a na ky ***** sa potrebuje najprv zohriat na vonkajsiu teplotu a este aj cez gps vyhladava ci je v okoli 30m od daneho bodu mi jasne neni :-). mimochodom ta zavislost vysky a teploty neni nijak tragicka obzvlast za „normalnych“ podmienok, na to sa da v pohode vykaslat. vid tu strana 41.

                          0 0
                          • fíha  

                            Údajne vec dosť urýchluje zapnutie v mieste posledného vypnutia.

                            Tvrdili minule v bare..

                            0 0
                            • ememem1  

                              to je dost dobre mozne kedze si to asi pamata poslednu polohu satelitov ktore inak musi vyhladavat. akurat ze medzi tym nesmie byt nejaka extra dlha pauze lebo ich poloha neni geostacionarna. nejak takto tusimze funguje to asisted gps v telefonoch a preto je dobre mat zapnuy aj net lebo si to tak raz za dva tyzdne updatne file s polohou satelitov a nemusi ich vyhladavat cim je start rychlejsi. Tvrdili minule v bare..

                              0 0
                          • Martin  

                            na ja, moje ciclo 4.3 i sigma 2006 měřily výšku spolehlivě hned po startu… halt je to daň za techniku a votuning :D

                            0 0
                    • štája  

                      důvod proč nechávám satelity načíst je jen kvůli tomu abych mi garmin správně načetl elevation point a zkalibrovala se výška. Když start odmáčknu hned tak to většinou nezkalibruje.

                      0 0
                  • štája  

                    na kole mám většinou 5 – 7m a když běhám a garmina přidělanýho na ruce tak 10 – 15m, jinak mě dost zpřesňuje a hlavně zrychluje načítání satelitů, když nápis garmin namířim na nebe, nemyslel jsem si že to bude mít až takový vliv, ale zkusil jsem to když to píšou v manuálu. Jinak mám edge 500.

                    0 0
      • vsn  

        to co píšeš ty je ještě v pohodě :)

        ono to bere ty waipointy pouze pokud tam začínáš s trasou.

        větší pro mě problém je ten.

        že pokud ráno vyjedu (waipoint mi nastaví 325m) pak GPS vypnu (cesta do práce) a z práce opět zapnu tak je výška třeba 200m … buď můžu výšku srovnat manuálně a nebo počkat jestli náhodou 3 minuty) nezkoriguje … pokud to neudělám a začne se korigovat tak to začne počítat do nastoupaných metrů … to samé pokud dám start (odpauzuju) a nastavím výšku ručně … tak mi taky přibude 100m …

        takže všechny aktivity (krom závodů) na garmin connect dávám „korekce nadmořské výšky“ … každopádně to dost zdržuje a napevno to nastavit nejde.

        to samé teploměr … musím si přičíst 3 stupně abych měl správnou teplotu…

        0 0
        • ememem1  

          to samé pokud dám start (odpauzuju) a nastavím výšku ručně – som asi blby alebo co ale men sa nepodarilo ani to, jak sa to robi? ked dam set elevation tak bez toho aby som to ulozil ako dalsi elevation point mi to vysku nezmeni.

          0 0
    • Splinter  

      Tak muj je momentalne na reklamaci, blbne tlacitko zapinani, tak sem tam pripsal i to chovani pri mereni rychlosti… uvidime :)

      0 0
      • Splinter  

        toz mam novy kus, uvidime jestli tam je nejakej vnitrni facelift :)

        0 0
    • ememem1  

      Da sa nejak kalibrovat teplotne cidlo? Ukazuje evidentne blbosti.

      0 0
      • black.horse  

        jo, dáš ho za okno aby se ochladilo :-D

        0 0
      • vsn  

        jo, přičti si v zimě 3 stupně a v létě 2 odečti :D

        0 0
        • ememem1  

          Zatial to vyzera skor naopak. dost trapne,to funguje aj na tachacoch z lidla…

          0 0
          • ememem1  

            daostal som oficialnu odpoved z garminu – v ramci tolerancie je to presne :-D

            0 0
            • vsn  

              od Garminu jsi asi nic jiného jako „že chyba je vlastnost“ nemohl čekat :) není pořádná konkurence :(

              0 0
    • black.horse  

      Mě by zase zajímal taky jeden nešvar: datum a čas. Dle všeho by se měl nastavit automaticky po spárování se satelity. Avšak už se mi pákrát stalo, že v záznamu bylo datum i čas špatně:-( v čem je chyba? Vyrazil jsem rychleji než došlo ke spárování? Obvykle si na to dávám pozor a stojím kvůli tomu pár minut před barákem…

      0 0
    • ememem1  

      dnes som si vsimol dalsiu vec. doteraz som tvrdil ze absolutna vyska je niekedy sice uplne mimo ale suma nastupanych a naklesanych metrov sedi. po analyze poslednych asi troch vyjazdov som si takmer isty ze suma nastupanych metrov je chybna. ukazuje viac a to o dost. minule na mtb na 31km nastupanych 1100hm. doma v karpatoch okolo bratislavy na trasach ked sa k takejto vyske bezne da dostat tak na zhruba 50km co am rokmi overene. imho to ukazalo tak o 300m viac jak je realita. predtym nieco podobne na bezkach. dnes som v ramci relaxu bol pozriet na neuseedlersee radmarathone. na 125km rozne stranky uvadzaju 250–303 hm. moj garmin ukazal 640hm. jednak sa mi to odhadom zda moc a navyse ze by sa organizatori zmylili o viac ako polovicu?

      asi to skusim overit osvedcenymi a spolahlivymi suntoo hodinkami ktore som na bike prestal vozit ale teraz zacnem.

      mate niekto podobnu skusenost?

      0 0
      • Splinter  

        boze tak uz to prodej na bazaru a je to :)

        0 0
        • ememem1  

          ked tak narychlo prezriem tento thread – ty si uz svoj predal :-) ?

          0 0
          • Splinter  

            mam vyreklamovano, novej slape v ramci toho jak to vymysleli dobre.. s mouchama su smirenej

            0 0
      • ELx  

        ty musíš mít strašně těžkej život :-) asi špatná karma

        0 0
        • ememem1  

          vdaka za rozumne odpovede, hned viem co s tym. ale inak uznavam, mam taku povest, ze ked nieco funguje mne tak je to isto dobre a bude fungovat kazdemu. za mladi ked som mal zopar sponzorov boli zo mna uplne mimo lebo kazdy bol rad ze dostal nejake handry, veci atd. a ja som im furt na vsetko vypicoval a hovoril im jak by to malo byt aby z toho nebola bunda do mesta a batoztek na nakup a pod. co uz.

          ale k veci:

          ano, ma to zopar dost zasadnych chyb a ked pozries fora s nazvom garmin tuna tak nie som sam kto s tym ma kde jaky problem. a ked pozries priamo na forum garmin tak je to este horsie. ja sa vytesujem tym, ze ma zatial dost celkom beznych problemov obchadza (ulomene nozicky, mrznutie, dead po update firmawaru a pod.) nicmenej problemy co popisujem mi naozaj prijdu dost trapne. naco je teplomer co ukazuje zlu teplotu, naco je vyskomer ktory ukazuje jak zlu absolutnu vysku tak prevysenie…a to vsetko na nie najlacnejsom geräte co sa tvari jak technologicka spicka.

          priznavam, vytaca ma to. bohuzial je to taky vseobecny trend takmer vo vsetkom.

          0 0
          • ELx  

            Nemusel si mi odpovídat. Ty tvoje ubrečený romány bez velkých písmen, diakritiky a mezer se stejně nedají číst :-)

            0 0
          • maxipes-fik1  

            Edge 500 není špička, spíš takové šidítko namísto klasického tachometru. Moje zkušenosti z Oregonu říkají, že pokud nechám klibraci výškoměru na automatu (tzn. soustavná korekce barometrického snímače daty z GPS), pak je přesnos v absolutní výšce +/- 10m a v nastoupaných metrech na 50km vyjížďce tak do chyby kolem 50m.

            Jakmile se snažím kalibrovat ručně, je to o ničem. Prvních pár desítek minut výška sedí, ale jak se začně hýbat tlak, začíná to lítat do nesmyslných hodnot. Asi tolik.

            0 0
            • black.horse  

              taky musím uznat, že po přechodu z Oregona a Polaru, tak je Edge500 krabička sraček s baterkou:-D bohužel nic podobně malého s odpovídajícími funkcemi neznám:-(

              0 0
              • maxipes-fik1  

                Neříkám, že Edge 500 je shit, nebo hračka na nic (i když hračka to je). Jen mi přijde srandovní zavzdušňovat se tu kvůli přesnosti výškoměru s odkazem na: „a to vsetko na nie najlacnejsom geräte co sa tvari jak technologicka spicka.“.

                Technologická špička vypadá jinak a stojí řádově jiné peníze.

                0 0
                • black.horse  

                  a já jen souhlasím, že tahle krabička je nedotažená do konce:-) Vyloženě shit to není, ale porovnám-li s výše uvedenými, tak jediná výhoda, je že to je všechno integrované do malé krabičky, ale jinak nicmoc a dostupné SW taky nicmoc… všechno jsou to kompromisy a přijetí spíše nevýhod, ale už jsem se s tím celkem smířil:-)

                  0 0
            • ememem1  

              tak keby to niekoho zaujimalo aj na toto mam z garminu odpoved. ani pravidelna a dokazatelna znacna nepresnost v sume nastupanych/na­klesanych metrov neni dovod na reklamaciu nakolko je to podobne ako haluzna teplota(vid. vyssie) v ramci tolerancie „normalne“. :-DDDD . odporucaju updatnut firmware na 3.2 a pred kazdym vyjazdom nakalibrovat. skusal som to a kupodivu to s firmwarom 3.2 aj naozaj funguje. nicmenej ta auto kalibracia na „home altitude“ zostava obmedzena na jeden (prvy ulozeny) kalibracny bod.

              0 0
      • štája  

        já nevim co s tím pořád vymýšlíš, já defakto skoro vždy až na pár výjimek začínám a končím na stejném místě a nastoupáno a naklesáno mám ±10m vždy stejně

        0 0
    • HarryTP  

      Zdar zkoušel někdo aktualizovat ten firmware 3.2? Po mojí poslední aktualizaci z 2,5 na 3.0 prestal fungovat ukazatel baterky tak uz se mi do toho nechce šahat.Já jen jestli se nepřipravuju o něco cool :D

      0 0
      • ememem1  

        skusil, urobil, vsetko ok ale nijaky rozdiel okrem loga pri starte nevidim. takze je to asi jedno.

        daleko viac ma trapi toto , uz to mam porovnane a dokazene s troma inymi pristrojmi (hodinky suntoo stary CM a volaka plikacia v telefone) a vychadza mi ze jednoznacne ukazuje na nastupanych metroch 8 az 20% (!!) viac ako je realita. takze rozmyslam ci pojde na reklamciu alebo s garminom resp. gps koncim. napriem zopar peknym features som z toho cim dalej viac sklamany.

        0 0
    • alex44  

      Zdar, použiju toto vlákno. Mám takový dotaz, umí to ukázat časy strávené v tepových zónách? Dík

      0 0
    • pedro89  

      Jak je na tom Edge 500 s poslední firmwarem a přesností GPS v lese? Stane se, že uhne nesmyslně z trasy/ztratí se? Dík

      0 0
      • ememem1  

        bohuzial, ten cipset (Cartesio) neni ziadna slava.

        0 0
        • Sugar67  

          Tak jsem se stal majitelem tohoto přístroje a pro ty, koho tento kompl zajímá, přikládám své první dojmy a postřehy:

          • kdo je zvyklej sednout na kolo a jet, bude se muset smířit s tím, že homusí nejdříve zapnout a počkat, než naběhne a pak spustit, a to i podelší pauze třebárs na občerstvení. Tato procedura sice netrvá dlouho,max několik desítek minut, ale není to sednout a jet
          • protože mám vícero kol a v balení je jenom jedno čidlo rychlosti,začal jsem ho zkoušet nejdříve bez čidla proti původnímu komplu.V otevřeném terénu je všechno v podstatě stejné, v lese však pokud jdeo rychlost, ukazuje nesmysly (třeba poloviční rychlost) a vzdálenost tako 5% míň. Po načtení na Garmin Connect (nebo jinam) je minimálněvzdá­lenost OK
          • přijde mi, že na řídítkách je přesnější než na rámové trubceu hlavy – jakoby mu mé „útlé“ tělo stínilo

          Teď se pokusím namontovat čidlo a uvidím, co to udělá.

          Zatím zkouším, do čeho exportovat soubory pro zpracování.

          0 0
          • ememem1  

            1.*zapnout a počkat, než naběhne a pak spustit, a to i po

            delší pauze třebárs na občerstvení. Tato procedura sice netrvá dlouho,max několik desítek minut* – ????

            2. protože mám vícero kol a v balení je jenom jedno čidlo rychlosti – to je logicke ze je len jedno a v podstate celkom mile ze to k gps vobec davaju a v podstate je to asi myslene na stacionar. bezne to kazdy da na silnicku.

            3.// lese však pokud jde o rychlost, ukazuje nesmysly (třeba poloviční rychlost)// – to tu bolo x krat preberane, bohuzial je to tak a nema to s lesom nic spolocne. nicmenej otravne to je

            4.a vzdálenost tak o 5% míň – to hadam ne. a keby aj hej jaky to ma suvis s bodom 3 ?

            zopar dalsich much to ale bohuzial ma, staci tu pozriet historiu.

            0 0
            • Sugar67  

              ad 1 – sory za překlep, samozřejmě ne minut, ale vteřin ;-)

              ad 2 a vlastně taky 3 – to není kritika toho, že dali jenom jeden kus. Chtěl jsem zjistit, jestli a jak funguje bez čidla, jestli budu muset na další kolo kupovat čidlo za 1000Kč. Já budu jinej než ostatní a dám čidlo na bika, na silničku zatím bez čidla (bo v otevřeném terénu jsou zobrazené hodnoty reálnější)

              ad 4 – jo, je to skutečně tak – měřeno na 1000× projeté a měřené trase několika jezdci, přístroji …

              0 0
    • ememem1  

      sa mi pred par dnami updatol firmware z3.2 na 3.3, od tej doby sa ma pri kazdom starte pyta ci chcem kalibrovat powermeter. neviete co s tym

      btw mam powercal tepak a ten sa nekalibruje a ani to nejde.

      0 0
    • Zdeno Micio  

      Chci se zeptat, jestli je nějaký rozdíl v tepácích u těchto modelů:

      1)GARMIN Edge 500 Blue HR Premium

      2)GARMIN Edge 500 Bundle (HR+čidlo GCS)

      Chci si jeden z nich vybrat, ale nějak jsem zatím nezjistil rozdíl mezi HR Premium a Bundle.

      0 0
      • blaf  

        funkcni rozdil nebude, edge 500 je jenom jeden, u obou bude hrudni pas, nejspis stejnej, ale to nevim, jestli bude mit premium cidlo rychlosti/kadence to nevim, potom se mozna lisi v nejakych mapach, ale pristroj je na 100% stejnej

        0 0
      • pmichal  

        Premium ma „lepsi premiovy“ hrudni pas.

        0 0
        • Delkim  

          jj, bundle verze měla takovou plastovou hrůzu, premium má celotextil (guma) a snímač tepu se na to nacvakává a myslím že má i možnost nastavit na větší obvod hrudníku

          0 0
        • Zdeno Micio  

          Premium kadenci nemá. Jde mi především o dobrý přenos dat TF. Otázka, jestli tedy brát odpověď, že Premium má lepší pás, za zaručenou. Pokud by na tom byly kvalitativně stejně, vezmu samozř. bundle.

          0 0
          • blaf  

            nevim co myslis tim „dobry prenos TF“, ale s tim permiovym pasem ma spousta lidi problemy a vratila se zpet k tomu staremu gumovemu, ktery funguje dobre, me prvni premiovej vydrzel dva a pul roku, ted mam novej od leta a zatim dobry, ale jsou tu lidi, kterym odchazi po par mesicich, starej gumovej je v tomhle spolehlivejsi

            0 0
          • pmichal  

            Já mám ten textilní premium, takže nemůžu porovnat. Ale teď je zas myslím ještě další verze, novější, než mám já. Když začal ukazovat divné hodnoty tepu, tak stačilo vyprat a zas meřil dobře.

            0 0
            • Delkim  

              ono se o ten pás musíte taky starat :) četli jste návod? po každém použití sundat senzor a pás vymáchat ve vodě a usušit :)

              agresivní pot ničemu nesvědčí

              mně taky po roce skoro denního používání začal zlobit, poslal jsem ho do Garminu a za pár dní jsem měl nový výměnou kus za kus a od té doby bez problému

              0 0
              • pmichal  

                Občas taky měřil vysoké hodnoty při použití konkrétního dresu při vyšší rychlosti:) Jak se pak dres třepe větrem, tak nějaký materiál zmátne měřák :)

                0 0
            • Zdeno Micio  

              No právě… co jsem se zde dočetl, tak prý je dost problémů právě s tím pásem. Proto jsem chtěl vědět, jaký přístroj z těch dvou by byl v tomto ohledu asi lepší.

              0 0
              • MirkoCarver  

                Mám u Oregona ten obyčejný plastový a funguje bez jediného problému i na suché pokožce a bez praní. U Sigmy se musel pás namáčet u Garmina nemusí.

                0 0
    • ememem1  

      co hovrite na to nove garmin rozhranie na portali? imho trocha viac user friendly to je, aj par funkcii pribudlo nicmenej analyticke moznsoti stale dost bieda. a ta dalsia apliakcia na downloadovanie (garmin experess) to nechapem vobec.

      0 0
      • black.horse  

        Vyrozumněl jsem, že na novou verzi aplikace se jednotlivé účty migrují postupně, takže u mě zatím bezezměn… tak nevím, zda se mám těšit nebo bát:-)

        0 0
        • Delkim  

          já žádnou změnu už dva roky nepozoruji, takže asi taky až časem

          0 0
        • blaf  

          bat se neni ceho, ui docela pekny, ale revoluce to neni, pribyly segmenty, muzes si customizovat dashboardy, vic nic moc

          0 0
      • ememem1  

        hm, tak som to asi prechvalil, to co som si myslel ze je nejaky naznak analyzy (segmenty) je len dalsie socialnosietove sialenstvo…navyse je tam na maderu bugov.

        na to kolko to ohlasovali a kolko sa na to cakalo je to bieda, v podstate len trocha lepsie GUI. no nic, asi bude treba definitivne kupit inu aplikaciu.

        0 0
    • sadel  

      Zdar, taky mě edge500 oslovil. Zajímá mě ale, do jake míry pracuje a tepy. Dava najevo přechod mezi pásmy? Da se zobrazit osa (Nb alespoň aktuální pásmo) s jednotlivými pás­my?

      jednu otázku na okraj. Jedna se o přístroj cca 4 roky starý :-) vidíte v něm stále potenciál? Nb byste doporučili něco jiného? Edge510 je podle mě zbytečná, to samé jak 500 akurate s dotykovým displejem a propojem na mob. O v650 od polaru zatím není moc infa. Ale celkove sem k tem dotykum skeptický.

      diky dik

      0 0
      • ememem1  

        harwarovo je az na par much ktore ale skor vyplyvaju z podstaty gps jak pristroja samotneho OK cize kludne by som si 500 kupil. volake pasma tam nastavit idu ale iba ako horna a dolna hranica, ziadnych x pasiem.

        0 0
        • johnny_B1  

          Lze zobrazit i aktuální pásmo, ale na přechody mezi pásmy to upozornit neumí.

          Jinak 510 by měla mít přesnější záznam trasy v místech se slabším signálem. Mám 500 a vím, že oproti 800 nebo 810 je záznam určitě méně přesný. Nicméně i tak dostačující.

          0 0
          • Rorejs74  

            Edge 510 umi zobrazit graf TF kde jsou ty jednotlivy pasma videt, pripadne si na displeji muzes nechat zobrazit aktualni pasmo ( ukazuje to jednu desetinu, takze napriklad „3.5“ ).

            Proti 500 je to i o kousek vetsi, takze na displeji muzes mit az 10 ruznych udaju, ktery jsou za jizdy v pohode citelny.

            0 0
          • black.horse  

            jo s tímhle souhlas, mám doma 800 i 500 a 500 je malá krabička, ale GPS je znatelně méně přesná pod stromy atd. trpí na větší výkyvy (nakonec jsem to přenechal ženě, který nějaký +/- číslička netrápí narozdíl ode mně:-D ) 510 je už velká krabice, skoro jak 800 jen bez mapy, ale nemám reálné porovnání přesnosti.

            0 0
        • ememem1  

          no, po istej skusenosti s bikovanim pri mori svoje tvrdenie harwarovo je az na par much ktore ale skor vyplyvaju z podstaty gps jak pristroja samotneho OK musim poopravit.

          normalne g500 pomerne dost dlho trva kym chyti satelity, v uzavretych dolinach to ma tendenciu obcas vypadavat, okamzite rychlosti pod 10km su uplne nemzysly, vyska casto tiez.

          som mal (aj z diskusii tuna)za to, ze je to skor vlastnost gps jak pristroja samotneho, ale co som bol teraz pri mori tak som si uz az taky isty neni.

          start okamzity, vyska uplne presna, male rychlosti tiez.

          by som povedal ze kedze pri mori nic netieni tak to chyta bud viac satelitov alebo ich chyta lepsie.

          cize by som to videl na chipset. takze ak ma nahodou 510 iny (co ma urcite) ktory je citlivejsi a lepsi prip. s lepsim firmwaroma atd. navyse chyta aj satelity glonass tak by som to ako dovod na kupu 510 videl.

          0 0
      • sadel  

        ok ok, a zkušenosti s nošením na řemínku na ruce? např. při běhu… je to moc obludné?

        0 0
        • black.horse  

          běhal jsem rok a něco s Edge800 a úplně v pohodě:-) ale estetika samozřejmě trpí, takže nic pro běžce v bílém tričku co balí roštěnky na pláži, jinak je to asi putna…

          0 0
        • ememem1  

          ne, akurat ak to nechces nosit vo vrecku musis si bud dkupit alebo urobit remienok. da sa urobit z kusa zbyvajucich gumuciek a kusa sucheho zipsu ale kupit je sice drahsie ale estetickejsie tak si vyber :-)

          0 0
        • ddan  

          záleží na tobě co si představuješ pod takým pojmom „obludné“…;)

          Měl jsem E800 dva roky a přes zimu jsem s ní běhal na řemínku (dle Garminu držák na ruku) a dalo se to… ale už to bylo takový no na hraně, ale zvykl jsem si.

          Měsíc jsem testoval E1000 a běhat bych s tím opravdu na ruce nechtěl.

          Teď mám doma už chvíli E510 a když to srovnám s E800, tak při běhu to na ruce vnímám skoro stejně… je to nepatrně lehčí, což ale vůbec nepoznám a o cosi menší, což už lehce znát je, ale furt tam něco máš, takže to sakra pociťuješ.

          A teď zkouším při běhu používat speciální lehký pás, který dobře drží na těle a má dvě malý kapsičky, kde do jedné dám Garmin, do druhý mobil a na zadu má spešl malou kapsu na pití… a musím říct, že je to nejlepší varianta – pokud vůbec chci sebou tahat Garmin.

          Jinak pro srovnání fixace je na tom nejhůře E800, pak trochu lépe E510 a u E1000 jsem zlepšení nepoznal – řek bych asi na stejno. Využívají obě jak GPS, tak Glonass.

          0 0
    • Kvadrák  

      Zdravím, pořídil jsem si tento Garmin a zatím jsem nepřišel na to, jak sprovoznit navigování podle uložené trasy ? Našla by se hodná osoba co by mi to vysvětlila ?

      0 0
      • ememem1  

        na nete je manual je to v nom popisane viac ako dostatocne.

        hladaj slovo „course“

        0 0
        • blaf  

          jestli on nahodou nemysli opravdu navigovani, to edge 500 neumi

          0 0
          • ememem1  

            tak to isto nie, som myslel ze chce ist podla nejak ziskaneho a do zariadenia nahraneho gpx tracku-coursu.

            0 0
      • duk  

        Doporučuju si spíš před švihem nastudovat mapu. To navigování podle coursu je v praxi nepoužitelné.

        0 0
        • ememem1  

          preco by to bolo nepouzitelne?

          0 0
          • duk  

            Nevím, kdysi asi 2× jsem podle toho zkoušel jet, ale je to na houby, zasekává se to. A i kdyby ne, jet jen podle té stopy je k ničemu i na silničce, na biku si to nedokážu představit v kombinaci s bídnou přesností GPS v lese. Když chci navigovat, pořídím si navigaci a ne nemapovej cyklocomputer..

            0 0
            • ememem1  

              ja som to par krat skusal a bolo to uplne v pohode. ano obzvlast v hlbokych udoliach obcas G500 vypadava ale zas ze by sa to nedalo to ne.

              Když chci navigovat, pořídím si navigaci a ne nemapovej cyklocomputer.. – vec nazoru, mne prave toto vyhovuje, naopak sranie sa s pripravou trasy, sachovanie s mapami (mimochodom dost zlymi, ked uz tak radsej telefon a locus) to neni pre mna. mne staci vediet ktora z 10 po sebe iducich odbociek je spravna a ci idem po trase, na to mi g500 bohate staci, tak mimo aby som netusil vobec kde som sa mi nestlo ani v patagonii.

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Na biku jsem nezkoušela, na silničce jízda podle stopy v pohodě i v místech, kde jsem nikdy nebyla. I stovečku jsem dala, bez jediného špatného odbočení.

              0 0
            • McBlacky  

              silnice pohoda, bajk nejde na žádný nemapový gps

              0 0
        • Biker jak Pes  

          Právě jsem se vrátil z dovolené, kterou jsme celou objeli podle Garmina 500. Kromě pár opravdu malých zádrhelů v tom nebyl jediný problém.

          0 0
          • lukas1975  

            prosím o radu, zkoušel jsem vytvořit trasu v Connectu, kterou jsem přenesl do GE 500. při spuštění a najetí na trasu se mi nezobrazuje obrazovka navigace. nevíte čím to může být?

            děkuji L.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Musíš si v nastavení zobrazit tu obrazovku jako další list. Ona tam nenaskočí automaticky.

              0 0
        • MaPa  

          Ale, ale. Už pět let podle toho jezdím a to dokonce předem naplánované týdenní dovolené včetně ústupových variant, takže zas tak strašné to nebude :-).

          0 0
    • KnizeAlexej  

      Hodím sem dotaz na Connect:

      Narazil jsem tam na info, že až odladí ten suprčupr moderní vzhled, tak ten starej vypnou. A že svůj garmin připojím jen s nějakým win-only softem. Teď mám na ubuntu plugin, se kterým garmin bez problému připojím, jen ho občas aktualizuju.

      Rozumím tomu dobře, že Connect pak půjde používat jen na windows?

      Nenašel jsem na strankách garminu českou podporu a bavit se s nima na UK podpoře se mně moc nechce.

      Dík.

      0 0
      • black.horse  

        předkpokládám, že import dat přes ruční nahrání FIT souboru přes USB půjde vždy a všude, kde se to přihlásí jako mass storage… ostatní info na budoucnost bude jen spekulace uživatelů, kteří o ničem nerozhodují:-) mířil bych dotaz alespoň na české zastoupení (celkem příjemná obsluha je v prodejně v pražských Letňanech), každopádně i od nich vím, že na nás Garmin sere (např. četné výtky od dovozce na mizernou lokalizaci přístroje, pomáhají jim s překlady a i tak kumunikace s várbcem dost drhne), jsme malý trh :-(

        Když jsme u té lokalizace, uživatel si může lokalizaci budíku a pojmenování položek/popisků udělat vlastní, ten soubor je poměrně snadno přístupný a relativně srozumitelný:-)

        0 0
    • Lubakv  

      Pěkný den přeji

      Tak už nějaký ten den vlastním také Garmin edge 500.

      Zajímá mě jak máte nastavenou korekci nadmořské výšky v garmin conect ??

      Když korekci zapnu tak mi tam naskočí zhruba 300 metrů navíc . Je to příjemné ale zajímá mě co je tedy přesnější zda li data z přístroje nebo data přepočítaná v garmin conect.

      Děkuji Luboš

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Korekci nepoužívám vůbec. Hlavně proto, že mi to většinou nadmořskou výšku ubíralo a to mi nedovolí ego. :D

        0 0
        • Lubakv  

          Právě u mě je to obráceně, když korekci zapnu tak mi tam zhruba 300m naskočí. Je to příjemné ale kde je pravda ??

          Jestli nastoupám 450 na přístroji a pak dám korekci v garmin conect je 750 to už je docela rozdíl.

          No tak co jsem koukal tak korekce je podle zaměřených bodů z mapy takže by to mělo být přesnější ???

          0 0
          • štája  

            to je právě míň přesné, záleží kudy jezdíš, vezmi si že pojedeš po nějaké vrstevnici po rovino a gps má okolo 10m přesnost, tak si podle mapy může myslet že si jel o 4metry víc vlevo pak o 4 víc vpravo, a najednou si nastoupal 20m na 100m ani nevíš jak, když budeš mít po ruce větší sráz. To měření na základě atmosferického tlaku je mnohem přesnější než podle mapy.

            0 0
    • Trainman  

      Ahoj Garministi. Poradíte prosím, jak Edgy 500 vysvětlit, že aktivitu, kterou jsem začal, je běh? (budu E500 používat i pro běh) Respektive jak udělat, aby se to po aktivitě neexportovalo na Connect jako jízda na kole? Nedaří se mi to v nastavení přístroje nikde najít… Děkuji

      0 0
      • Biker jak Pes  

        To se podle mě upraví až v daném programu. Myslím. Alespoň já to tak řeším.

        0 0
      • Sidewinder  

        V GC se da typ aktivity zmenit..

        0 0
      • jaja01  

        ahoj, zaved si v pristroji beh jako druhe (nebo dalsi) kolo, pokud vubec garmina pouzivas i na kole – tim budes mit akorat oddelene aktivity a napocty km v pripade, ze pouzivas na beh i kolo

        primo v pristroji specifikovat beh nejde, az na garminim webu (http://connect.garmin.com) muzes prislusnou aktivitu upravit a nastavit, ze to byl beh

        0 0
    • ememem1  

      kua pici aj s celym garminom, mal som tam volakedy nastavene ze po update sa maju data v device zmazat, robilo sa to takto

      http://ridewithgps.com/…-your-device

      posledne si to natahalo volake updaty a odvtedy to mazat prestalo a tam kde to bolo to uz neni. (vid. foto)

      nevie niekto kde v pizde to teraz je?

      0 0
      • jaja01  
        1. v garmin express uz ta volba neni, takze si to mazani starych zaznamu

        nastav primo v zarizeni

        1. chovej se slusne a nepycuj tady
        0 0
      • duk  

        Měl jsem na EDGE 500 problém podobného rázu. Asi po nějákém updatu se mi přestaly mazat staré aktivity, a když se naplnila paměť, nové aktivity se po resetu neuložily. Ale až tak palčivý problém to není, v přístroji se kupily aktivity už od března 2013, než se paměť naplnila, bylo to tak 20.000km záznamů :-D

        0 0
    • Mark-H14  

      Nevíte proč se mi nedaří nainstalovat Garmin Express?

      Stáhnu jej z Garmn Connect, uložím (velikost 36Mb), spustím instalaci, cca 1 min to instaluje a pak přijde vždy stejná hláška, že se akce nezdařila.

      Byl bych vděčný za radu. Díky.

      0 0
    • Mark-H14  

      Ještě jsem to nestihl celé pročíst, tak pokud to tady někde je, tak se předem omlouvám.

      • nelze u 500 něják jednodušeji přepínat mezi jednotlivými koly?(myšleno zimák, jednice, MTB) Nebo je to jen tím zdlouhavým způsobemmenu – nastavení pro kolo – …
      • umí 500stovka zobrazit při jízdě průměrné tepy? Nebo jen ty zóny1 – 5? V návodu něco takového je, ale v menu jsem to nějáknenašel.
      • Jak během jízdy jednoduše vytvořit segment?
      • umí upozornit během jízdy na segment na trase?

      Poslední věc je, že Garmin Connect v kalendáři nezobrazuje žádné aktivity, ale ve sloupečku napravo v týdenním souhrnu je vidím.

      Děkuji za váš čas a cenné rady.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Průměrné tepy jdou zobrazit. Stačí si to jenom nastavit, aby se ti to zobrazovalo na některé z obrazovek. Úplně stejně jako rychlost, čas, nadmořská výška a tuna dalších jiných údajů.

        0 0
      • Amoondre  
        • Jak během jízdy jednoduše vytvořit segment?

        # jak by sis to predstavoval?

        • umí upozornit během jízdy na segment na trase?

        # Automaticky NE, ale muzes si predem rucne vytvorit trasu se zacatkem/koncem segmentu. Treba gpsies.com

        0 0
        • jaja01  

          #Automaticky ano, pokud je trasa pripravena a exportovana Garmin softwarem … pak ti 500 pri jizde ukazuje, ze se blizis k zacatku segmentu a pak ti ho i primo pocita

          pokud si trasu udelas v nejakem jinem softu, treba v tom gpsies, ktery mimochodem na tvorbu tras doporucuji, pak pochopitelne o garminich segmentech netusi

          0 0
          • McBlacky  

            určitě to umí i 500 ?

            0 0
            • štája  

              klasické segmenty edge 500 neumí, maximálně ti ukáže virtuální partnera, kterého si můžeš vytvořit ze segmentu, ale musíš počítat s tím, že půjde srovnávat jen s jedním časem a nemůžeš si vybírat jak je tomu třeba u edge 500.

              0 0
            • štája  

              tady pro edge 500 http://strava-tools.raceshape.com/vpu/

              a tady pro edge 510 kde si můžeš zvolit až tři lidi s kterými chceš zrovna srovnávat a před tím než se segment odpálí si to ale musíš zvolit v přístroji http://gniza.org/segments/…

              0 0
            • jaja01  

              ano, kdyz jsem si ho poridil, nahral jsem si do nej zkusmo trasu v garmin connectu, na ktere byl schodou okolnosti jeden segment a pri jizde najednou koukam, ze mi to zacalo ukazovat zbyvajici kilometry do „neceho“ … to „neco“ byl ten segment, kdyz jsem do nej vjel, tak mi ho i extra stopovalo

              0 0
              • Mark-H14  

                No alespoň tak. Takže si svou trasu z GC naexportuji zpět do 500 v nějakém formátu (kterém?) a pak musím ještě před jízdou něco aktivovat?

                Předpokládám, že takto mohu nahrát jakoukoli oteveřenou trasu.

                Děkuji

                0 0
                • jaja01  

                  pokud mas trasu v GC, je tam primo volba „Odeslat do zarizeni“; se segmenty nic nemusis nastavovat ani v GC ani v 500, jen si trasu vyberes v zarizeni a nechas se navigovat (Trening/Trate), obsazene segmenty ti to pak pri jizde ukazuje samo

                  0 0
          • Amoondre  

            Opet o neco chytrejsi. Diky!

            0 0
        • Mark-H14  

          Jak vytvořit během jízdy segment?

          Myslím, že jsem někde zachytil, že při jízdě (nevím v kterém menu, nebo při jakém nastavení) zmáčkneš lap …, ale asi se pletu

          0 0
          • jaja01  

            v 500 segmenty (myslim) primo neudelas, to jde jen v GC (Garmin Connect): vyberes si nejakou zaznamenanou trasu, kterou jsi projel, tam mas ousko Segmenty, kde je muzes tvorit

            0 0
            • Mark-H14  

              OK. děkuji vyzkouším to „ouško“ :)

              0 0
            • Mark-H14  

              Ještě prosím o radu…

              v GC se mi v kalendáři nezobrazují aktivity, ale ve sloupci vpravo je vidím.

              0 0
              • jaja01  

                taky to tak mam, ten software je sity hodne horkou jehlou, pouzivam ho jen na ty trasy, jinak vzdy exportuju zaznamy do endomonda

                0 0
    • Mark-H14  

      Dnes malé zklamání.

      • Jedu trasu a vím, že v určitém místě začíná segment.
      • Doma exportji trasu do GC.
      • Žáden segment nenalezen.
      • Vytvořím tedy segment na trase já a snažím se jej udělat v místě,o němž vím, že je tam již vytvořen.
      • NIC – nikoho to nenalezlo, přitom na tom segmentu je XY lidí
      • Zkouším vytvořit další segment ve stejném místě – našlo to krommě ještě jednoho kamaráda, ale zbytek lidí zase nikde
      • Při velkém zvětšení začátku segmentu zjišťuji, že to jev zatáčce a prostě mě to vychýlilo pár metrů z trasy.

      Předpokládám, že se s tímto asi nedá nic dělat.

      0 0
      • Sidewinder  

        Zaprve v GC je vychozi stav aktivity „soukr“, takze kdyz vytvoris segment, na nemz uz nekdo jel, tak to casto sice napise, ze tam nejake dalsi vysledky potazmo osoby zaznam maji, ale v zebricku se neobjevi, dokud si dany uzivatel nezmeni nastaveni soukromi u dane aktivity na „verejna“. To ale asi neudela, protoze se o tom nejspis nedozvi, pokud tam nepojede znovu..

        Zadruhe GC vyzaduje strasne presne projeti trasy. Staci malinka odchylka a uz segment nezhodnoti. Mam 810-ku a casto se mi stane, ze ackoli mi to pri jizde segment ohlasi a spocita cas, v GC jej potom nevyhodnoti. Tuhle chybu by mohli snad opravit – chtelo by to zvetsit toleranci..

        A co se s tim da delat hned? Propojit GC na Stravu a nechat nahravat aktivity tam. Strava ma segmenty zvladnute perfektne. Pomoci treba teto stranky se daji snadno exportovat pro pouziti v Edge. Na Strave je jiz vytvoreno segmentu nesrovnatelne vic nez v GC a navic na tam muzes nahrat i veskerou historii, takze budes mit hned i spoustu vysledku..

        0 0
    • Mark-H14  

      Tak jsem právě připojil 500 k PC a dám synchronizovat. Měly by se stáhnou tři aktivity. Bohužel již stahuji více než hodinu a nic. Když jsem chtěl ukončit tuto nekonečnou akci, tak to na mě řve, že by to mohlo mít neočekávané důsledky. Počkejte, až se aktualizace zařízení GPS dokončí.

      Je možné, že aktualizace trvá tak dlouho? Díky

      0 0
      • pmichal  

        Ne, me trva synchromizace tak 30s

        0 0
      • Sidewinder  

        Normalne to vypni a spust znovu. Data by se ztratit nemela, pokud nemas nastaveno mazani aktivit po uspesnem odeslani.

        A zkusil bych taky zaktualizovat Garmin Express..

        0 0
      • lukas1975  

        prosím o radu, zkoušel jsem vytvořit trasu v Connectu, kterou jsem přenesl do GE 500. při spuštění a najetí na trasu se mi nezobrazuje obrazovka navigace. nevíte čím to může být?

        děkuji L.

        0 0
        • Amoondre  

          A kdyz „prepinas obrazovky“ levym spodnim tak se zobrazujou ktere?

          0 0
    • Pršo  

      Mám problem s Garmin Edge 500. Dnes idem na bike zapnem Garmin a horná časť displeju mi vykresluje iba každý druhý riadok pixele čiže je horna čast obrazovky slabo vidiet. Čím to môže byť sposobené alebo ako toto opraviť? Slabou baterkou to nebude

      0 0
      • PeJu  

        Tohle se stává i u outdoorových přístrojů Garmin, odchází postupně přenos dat mezi přístrojem a displejem, oprava je drahá a nevyplatí se, pokud jsi nakupoval u garmin.cz, tak se s nimi většinou dá i po záruce dohodnout, že ti prodají jiný přístroj se slevou, když jim tam ten vadný kus necháš, tutovka je, řešit to se zastoupením garminu pro evropu v GB. Víc o tom najdeš na fóru geocaching.cz. Já podobnou věc řešil ještě v záruce výměnou za nový přístroj jiné řady s doplatkem aktuálního cenového rozdílu mezi řadami s českým zastoupením a opravdu jejich jednání bylo vstřícné. Do nějaké samodomo opravy bych se nepouštěl, nestojí to za to.

        0 0
    • maros44  

      Zdravim vsechny majitele garminu :)Mam dotaz,koupil jsem garmin edge z druhe ruky a zjistil jsem ze je to verze pro Taiwan.Vsechno funguje tak jak ma ,ale co me hlavne mrzi je,ze nema v sobe cestinu.Mate nekdo poodobnou zkusenost????Dekuji za kazdou radu

      0 0
      • black.horse  

        Takovou zkušenost nemám, ale jazykové překlady jde do Garminu nahrát z PC… je tam soubor, kde jsou všechny popisky uložené, takže si můžeš klidně v texťáku udělat kompletně vlastní menu přístroje… teda vlastní textově, ne funkčně :-)

        0 0
        • maros44  

          Díky za radu. Všude koukám a žádné jazyky ke stažení jsem nenašel. A ani ten soubor. Mohl by jsi to sem hodit?

          0 0
          • black.horse  

            Omlouvám se, bohužel jsem Tě omylem mystifikoval… zkoušel jsem to před chvíli a ten soubor jsem našel u Fenix2 a Edge810, ale u manželčiného Edge500 ho taky nemohu najít:-( promiň, předpokládal jsem mylně, že to je u všech stejné…

            0 0
          • pipni  

            Stahnisi web udpate – https://www8.garmin.com/…llection.jsp?… . Při aktualizizaci FW ti to nabidne i další jakzyky ke stazeni.

            0 0
    • juricmir  

      Trochu ti nasadím brouka do hlavy…Mrkni na MIO 305HC, máš tam cenu okolo 5000 tisíc v balení hrudní pás, sensor kadence a otáček + navíc mapy ČR…myslím že za tu cenu je to na zvážení, teda pokud hledáš dobrý poměr cena/výkon..:) Já sám mám v plánu kupovat GPS a také jsem přemýšlel jestli Garmina nebo právě nějáké MIO. Nakonec po zkušenostech které jsem našel na různých fórec jsem se rozhodl že hned jak dodje výplata koupím MIO protože za tu cenu je to podle mě super mašina. A pokud nechceš mapy je za nějáké 3300 koupit HC 105 která má taky ty samé senzory ale je nemapová a má pouze tlačítkové ovládání.

      Tady odkaz: http://www.kola-lunak.cz/…ia-d9658.htm

      0 0
      • Gilmak  

        U Mia jsem četl, že je problém spárovat kadenci a snímač rychlosti, je to pravda?

        0 0
        • juricmir  

          Ano, tady na bf bylo napasáno že s tím měl někdo problém, ale co jsem já četl tak ne…a ten computer budu teprve kupovat…takže nemůžu posoudit..:/

          0 0
    • maros44  

      Zdravim vsechny majitele garminu :)Mam dotaz,koupil jsem garmin edge 500 z druhe ruky a zjistil jsem ze je to verze pro Taiwan.Vsechno funguje tak jak ma ,ale co me hlavne mrzi je,ze nema v sobe cestinu.Mate nekdo poodobnou zkusenost????Dekuji za kazdou radu

      0 0
      • jonti  

        Nechal bych tam anglictinu, daleko lip se potom vsechno hleda na internetu.

        0 0
      • duk  

        Radím nechat tam angličtinu, českej překlad nějterejch funkcí je tak vtipnej až zavádějící, že je angličtina přehlednější ikdyž jí příliš nevládneš.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jen pro zajímavost, je v prodeji nový Garmin Edge 520, nástupce Edge 500, bez dotykové obrazovky a vhodný pro toho kdo používá Stravu : http://www.garmin.cz/…-strava.html

      0 0
      • orm  

        Bohužel v některých ohledech prý downgrade oproti předchozím modelům. Žádné paměťové karty, nižší doba běhu.

        0 0
      • Kysky  

        Ještě dražší než 510. To je dobrá pálka

        0 0
    • MirosPikos  

      Třeba někomu přijde vhod tahle akce:

      https://www.canyon.com/cs/accessories/#…

      0 0
    • Swop33  

      Ahoj, mam dotaz na uzivatele Garmin Edge 500, potazmo SW Garmin Connect. Da se nekde z ulozene jizdy vytahnout udaj o maximalnim procentualnim stoupani, ci klesani? Pristroj sam o sobe to jako parametr ukazuje, nicmene v prehledu po synchronizaci, tento udaj v podstate nelze najit. Vim, ze kdyz connect nasynchronizuji se Stravou tak tam mi to na trati ukaze, ale to je jiz udaj z map a ne jak to pocital Edge ze? Predem diky za odpovedi :).

      0 0
    • FChovanec  

      Zdravím, chci se zeptat, po aktualizaci softwaru na Garmin Edge 510 mi přestal přístroj pracovat. Neví někdo co s tím? Nestalo se to také někomu? Nelze dát čeština, nejdou metrické jednotky a ani trénink nelze zapnout. Díky za každou radu.

      0 0
    • Pette  

      Ahoj chi si pořídit GE500 a zajímalo by mě zda jde mít víc tras naplanovaných a pak už jenom vybírat kterou chci použít abych to nemusel furt napojovat do PC

      0 0
      • bagr84  

        Jde, nahraješ si jich tam kolik chceš a pak jen vybíráš.

        0 0
    • Paja.V  

      Hezké dopoledne :-) Myslíte, že se za cenu okolo 3 tisíc ještě vyplatí Edge 500 v perfektním stavu a PREMIUM balení z druhé ruky pro hobby žiletkáře, který nepotřebuje barevný displej a mapy, ale rád by citlivou GPS pro záznam trasy, hodně datových polí a jelikož je hračička a šťoura, tak barometrický výškoměr a senzory rychlosti/kaden­ce/tepu potěší? Nebo už je lepší se poohlédnout po něčem novějším?

      0 0
      • jaja01  

        z meho pohledu na ziletku naprosto v pohode (na mtb do lesa uz je to horsi, tam se mezi stromy projevuje zastaraly malo citlivy gps chip)

        0 0
        • ememem1  

          suhlas.

          0 0
        • Paja.V  

          Právě se toho trošku bojím, protože tady ta asfaltová stoupání v Beskydech jsou také docela často pod stromy :-/

          0 0
      • bagr84  

        Dle mě ideální přístroj…

        0 0
      • marasan  

        to je dobrej kup. urcite.

        0 0
    • ondrassh  

      Nelze zařízení přidat (garmin express), hlasí že jsou nedostupné servery.. máte s tím zkušenost? Už to pár dní nejde..

      0 0
    • melda  

      Nechtělo se mi zakládat nový téma, takže víte někdo, jestli jde v edge 500 nějak vypnout virtuální partner, Spíš by se mi hodil třeba čas příjezdu.

      Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.