• ememem1

    Dlhsi cas hladam relativne spolahlivy wattmeter. nemusi to byt tutovka ale zas nei ako ma napr. Ciclomaster a niktore ine lebo to su uplne haluze. Srm je na moje jazdenie trocba zbytocny luxus navyse bych to rad na bike aj silnicku. Z toho dovodu je mimo aj powermeter navyse mam fa ricke zaplety. Polar ma zlozitu instaciu a z principu je nepojzitelny na mtb full.teraz som narazil na cycleops powercal. aj ked to tiez neni priame meranie je udajne velmi presny(priemrne hodnoty +/-20w) a aj jeho reakcie su udajne velmi rychle (nastupy,pri prestani slapnia).kedze sa upina na hrudnik(sluz rovno ako tepak) je prenositelny na akykolvek bike (ant+) a jeho cena je viac menenj komicka v porovnani s cinlmkolvek tohoto druhu cca 100e.i

    Mate s tym niekto skusenost resp. Co si o tok myslite? Sa priznam ze som trocha nedovercivy aj ked zas je to od renomovanej firmy a ak by to bolo jak pisu by mo stacilo,zas uplnu psnost nepotrebujem.

    Sorry za preklepy pisane z mobilu.

    0 0
    • jolli01  

      Ahoj, taky mě to zajímá. Mám Garmina Edge 705. Když něco zjistíš, dej vědět. Dík.

      0 0
    • Smazaný účet  

      pokud nenainstalujes nejaky bazmek, ktery bude merit nejake silove pusobeni, tak waty budou jenom nejakym zpusobem prepocitavany…

      tu je k tomu nejaky koment:

      http://www.youtube.com/watch…

      (proste to pocita z tepu)

      0 0
      • jolli01  

        To ale píšou i tady

        http://www.speedweaponry.cz/index.php…

        Zajímá mě,jestli to PowerCal přepočíta aspoň trochu reálně, nebo je to uplně sračka.

        0 0
        • Smazaný účet  

          rikaji ze prumerny vykon docela odpovida… co je an tom pravdy, nevim…fyziologii tolik nerozumi. Nicmene pokud se to pocita z tepu, tak to musi byt nejaky matematicky svindl…ted jde o to, ktery vyrobce umi svindlovat lip aby to odpovidalo prumerum na wattmetru…

          pokud bych vyslovene touzil po wattmetru ktery ukazuje rozumne cisla, tak byhc sel cestou prislusneho zarizeni…

          vlastni vykon si muzes urcit pomerne „snadno“…staci si merit casy do kopcu zname vysky a pri mereni na ruznych tebech si pak zapamatovat ja jake tepy jedes zhruba jaky vykon…

          0 0
          • jolli01  

            Asi to je nějakej matematickej průměr ( švindl ). Jezdím jen pro zábavu a dost se mě líbí od Garmina pedály s wattmetrem, ale 30t je fakt dost jen pro další graf… Ale ten PowerCal za ty love… jen jako hračka,pokud tam bude + – 15% odchylka, tak myslím, že je to ok.

            0 0
            • Smazaný účet  

              www.strava.com tiez „vypocita“ vykon a „fit“ udajov z mojho Garmina 500. Dokonca medi nimi nemusi byt ani tep. Prepocitava to z rychlosti, nastupanych metrov za cas (VAM), vahy jazca a biku a tepu pokial je k udaj dispozicii.

              0 0
            • Beeda  

              „+– 15%“ tak takova chybovost je uplne na h…

              0 0
              • destr  

                Na trénink, pokud bude ta chybovost pořád stejná, to stačí ;-)

                0 0
                • jecnak  

                  To bych prave vubec nerekl.

                  0 0
                  • ememem1  

                    pokial to neprenasas medzi viacerymi uzivatelmi tak ako „znama“ odchylka to imho az taka tragedia neni(v pomere k cene). navyse sa hovori v testoch o maximalnej nameranej odchylke o +/- 20W, tych 15% priemerne si beeda dopocital ale to je nico ine.

                    0 0
                    • jecnak  

                      Ja teda vidim i 40W odchylky v tech pro me zajimavych mistech, kde ma wattmetr smysl http://teamrodrigo.com/…ps-powercal/

                      Cimzto proste chci podotkout, ze pro trenovani s wattmetrem je to zarizeni na nic, ale na automaticky doulozeni wattu po vyjizdce do deniku je to celkem schopny zarizeni. Navic jeste, a z toho asi vyplyvaji odchylky proti primemu mereni, nepokryva vykonove spicky/nastupy, coz je dost podstatne.

                      0 0
                      • ememem1  

                        tak ano, tie spice v sprintoch su dost odlisne, asi je to kratkym casom tej aktivity. ved ani nikto nikde netvrdi ze je to nejaky zazrak ale na to na co to potrebujem resp. chcem ja to snad bude stacit.

                        0 0
    • destr  

      No zajímalo by mě, jak to funguje, dle mě to bude pěkná blbost. Jak to pozná, že to mám na sobě já nebo třeba Cancelara? Při stejnym tepu bude výkon diamterálně odlišnej. Kdyby to bralo v potaz rychlost a sklon, tak možná, ale takle tomu nevěřím.

      0 0
      • ememem1  

        to netusim jaky algoritmus to pouziva, ved pisem ze som k tomu nedovercivy ale vsetky recenzie co som nasiel tvrdili pomerne dobru zhodu s vyrazne exaktnejsim powermetrom. uvidime, ak to bude fungovat ako pisu na moje potreby to staci.

        0 0
    • John Tequila Lemon  

      Otazka k cemu clovek potrebuje mereni vykonu. Ke kompenzaci ne. K zakladni vytrvalosti ne. K silove vytrvalosti mezi prahy mozna jo mozna ne, ja bych osobne rikal ze jo ikdyz to na jare na zimaku jezdim bez meraku. K intervalum nad anaerobnim prahem urcite jo. Kolik to je z objemu treninku? U Armstronga bylo 95% na nebo pod aerobnim prahem. To asi jako lidi chodici do prace nikdy mit nebudeme, u nas je pomer trochu jiny a netrenujeme na TdF. No ale fakt je, ze pokud to je dobry na mereni hodne hustejch intervalu kde je dulezity drzet stejnej vykon po omezene kratkou dobu (v radech minut) kdy tep nestaci protoze reaguje s opozdenim a subjektivni pocit by nam po chvili rekl ze urcite mame ubrat … no to se trenuje ve velmi omezenem pasmu vykonu, takze pokud ten merak ma odchylku ±15% nebo co se tu psalo tak meri stejne kraviny a v okamziku kdy ho potrebujeme nam je na nic. Chce to vedet zda to clovek fakt chce a potrebuje. A poud jo, tak potrebuje neco co meri opravdu dobre a tam je pouze par moznosti. Navic znat laktatovou krivku neni vsecko pro ucelny vyuziti tehle veci …

      0 0
      • ememem1  

        odpoviem ti strucne – na hranie :-), preto sa mi nechce kupovat SRM.

        0 0
        • John Tequila Lemon  

          tak to si porid nahodny generator cisel v intervalu 100–400 a budes stastnej clovek ;-)

          0 0
          • jecnak  

            Ono staci nasbirany data hodit treba sem a prumerny vykon vychazi hooodne presne http://2peak.com/…lculator.php

            0 0
            • John Tequila Lemon  

              A k cemu je dobry prumerny vykon? Nejak moc nevim i kdybych chtel uznat ze tohle ho urci dobre … Prumerny vykon je pro me stejne dulezity cislo jako prumerny uhlopricny rozmer penezenky pro cloveka co zvazuje zda si otevrit mexickou nebo reckou restauraci. Mozna ze ti to rekne jak velk penezenky lidi maji, kolik penez se do takove penezenky vejde, ale rozhodne nezjistis kolik v ni maji lidi penez po vyplate a uz vubec ne za co ty prachy utrati radeji.

              0 0
              • jecnak  

                V tomhle pripade si pocitam podle vysledku (cas, prevyseni atd) z nejakeho maratonu prumerny vykon za nejakou dobu a z nej pak dokazu vypocist za kolik zajedu jiny zavod. Vychazi mi to na delouhych maratonech ±5 minut, coz povazuju za vyborne. Dokonce to celkem presne prevede silnicni na bikove zavody pokud tam neni extremne tezky teren.

                0 0
                • John Tequila Lemon  

                  Ee? Ještě tu pohadku o Šípkové Rúžence prosím … No slušny, asi seš dobrej počtář a předpovídatel, protože třeba když je bahno tak mi to na 50ti km udělá na stejné trase i 30 min … Tak mrkni na moje vysledky (stači KoloPro, osttanima si nebudeme motat hlavu) a spočti mi za kolik dam zavod na Garde, furt vaham zda to někdy pojedu, se trochu obavam totiž, ale kdyz budu ±5min vedet co me ceka, tak bych do toho šel.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Pokud si poradne prectes na co reaguju, tak je tva reakce zcela zbytecna.

                    0 0
          • ememem1  

            nezen to do extremu.

            0 0
      • jecnak  

        Prakticky s tebou souhlasim, nicmene za ty prachy bych to mozna i zkusil. Stejne mi totiz 705kovej pas od Garmina prijde dost nepohodlnej a tenhle vypada lip…

        0 0
        • John Tequila Lemon  

          Kupte to, pujcte mi to na tyden a ja si to nasadim a zaroven budu mit namontovanej PowerTap na zadnim kole a muzeme se mrknout na vysledky ;-). Z pohledu logiky mereni vykonu proste musis merit na klikach nebo na zadnim kole, prijatelnej je jeste napad merit to na pedalech …

          0 0
          • ememem1  

            ked sa s tym pohram tak sa o tom mozeme bavit, niekedy po novom roku bych to videl realne.

            0 0
          • jecnak  

            To je jasny, vsak to beru jen jako automaticky zapisovatko priblizne hodnoty prumerneho vykonu za trenink/vyjizdku, respektive jako trochu drazsi ale pohodlnejsi nahradu za stavajici pas.

            0 0
          • fousek  

            A myslis ze to uz nekdo neudelal? Treba vyrobce, kterej je ten samej co vyrabi powertap?

            Co jsem to videl v akci tak mi to prislo jako ze to funguje, sice netusim jak to funguje, ale proste prestanes slapat a okamzite je vykon 0 i kdyz mas tep 170.

            Samozrejme jako Powertap to nefunguje, zpozdeni tam je, ale trening, kdy jedes intervaly v urcity hladine wattu to dokaze zmerit.

            Ono pokud by to ukazovalo o 20W vic nez Powertap, tak bych rek, ze to funguje nadmiru presne, protzea prave powertap meri vykon na zadnim kole a prave retezovej prevod co je mezi clovekem a zadnim kolem muze tech 20W klidne spolikat. Na prevodu 53×11 to muze bejt klidne i vic.

            0 0
          • ememem1  

            caf, s tym poziciavanim. nemal bych s tym problem ti to na dva-tri tyzdne pozicat ked by si to bol schopny porovnat paralerne napr. s powermetrom. nicmenej myslis ze by si bol schopny k tomu dodat nieco navyse oproti tej recenzii na ktoru sa tu odvolavame?

            0 0
      • Payia  

        Taky si myslim, ze je to k nicemu, ale jsem linej to poradne nastudovat – takze pokud to co ted napisu bude nejakym zpusobem blbost, tak me prosim opravte:

        Podle me to pocita vykon podobnym zpusobem jako bezecke sporttestery pocitaji spalene kalorie – rek bych, ze tahle vec provede uplne stejny vypocet, vydeli to delkou trvani treninku a mas z toho prumerny vykon.

        Z aktualni tepovky to dokaze zrejme prepocitavat i aktualni vykon, ale je to ukrutne nepresny a navic bez sance reagovat na okamzity zrychleni.

        0 0
        • fousek  

          Takhle to nefunguje, kalorie tepak pocita primo z tepu, tohle je na tepech dost nezavisle, viz vyse

          0 0
      • biker jura  

        no s těma hustejma intervalama bych si taky nebyl tak jkistej že je to uplně potřeba. když pojedu nějakou 5 mnin kaši, tak ji pojedu bud po rovině a nebo v táhlým stejnomerným kopci a tam stačí držet zvolenou rychlost, aby jsi nedal na hlavu když bude chtít zvolnit. ten výkon by ti byl dobrej abys věděl na kolik W jedeš, ale ne abys držel stejnej výkon po celou dobu.

        0 0
        • John Tequila Lemon  

          No a každej kdo na měřák výkonu tak ti řekne jak se pleteš. Pokud třeba máš jet interval 330–360W, tak ten interval je fakt úzkej, to nepoznáš. Navíc podle tepový odezvy na výkon poznáš jestli máš jet intermalů 5 nebo to po třetím zabalit, páč ten den nemá cenu tělo trápit v intervalech (a zamyslet se cos v předešlých dnech podělal). Zajímavý, že jsem zatím v tomto vláknu jedinej diskutér, co ten krám využívá ;-)

          0 0
          • biker jura  

            jo takhle, tak to pak jo s těma tepama a vykašláním se na to to chápu, ale když pojedu rovinu kterou pojedu třeba 5min rychlostí 40km/hod tak výkonově nebudu v pásmu třeba 20W? Nerejpu, jen se ptám a rád se dozvím víc od tebe, když to vozíš, takže dík za vysvětlení.

            Já v podstatě vidím jedinou výhodu watmetru v tom, jak to píšeš s těmi tepy. Je tam vidět, že dnes to třeba nemá cenu protože ve druhým useku už při stejným výkonu tepeš víc než bys měl apod. Ale to je fakt na použití jen pro ty ANP a víš intervaly v nižších tepech to myslím jde uhlídat celkem slušně ikdyž jak kdy… Navíc si myslím, že pokud znáš svoje tělo hodně dobře a jezdíš ty useky na známejch místech, který jsi jel třeba 100×, tak se dokážeš odhadnout poměrně přesně i bez watů jestli to dnes má smysl.

            0 0
            • John Tequila Lemon  

              Podle rychlosti to fakt nesrovnáš na výkon. Ta firma (z Kosmonos) co prodava PowerTapy a dováží je tak zapůjčuje zadní kolo s PowerTapem, zcela nezávazně. Půjč si to a uvidíš. Kdyby to bylo tak snadný, tak by se to nepotřebovalo. Výkon je opravdu dost záludná a ošemetná věc. Nepřepočteš na rychlost, na tepy na nic. Když se jede podle výkonu tak dokážeš celkem ideálně zatížit svaly – ve smyslu zátěže, dávky a rozptylu. Bez měřáku to opravdu dost dobře nejde. Ale to platí pouze o šrotovejch intervalech, a už né tak striktně pro výkon mezi prahy. Půjč si to od nich, nabízejí to.

              0 0
              • biker jura  

                super, díky za info, určitě jim napíšu a pujčím, dost by mě to zajímalo.

                0 0
                • destr  

                  Za 15 stovek ;-)

                  0 0
                  • biker jura  

                    aha, tak zustanu u pocitu asi :D

                    0 0
                  • John Tequila Lemon  

                    Fakt? Dyk tam pisi zdarma … no tak to neni zrovna dobry.

                    0 0
                  • John Tequila Lemon  

                    Z webu vlevo dole:

                    Testovací program

                    Bezplatné testy našeho kompletního sortimentu výrobků včetně setů Zipp, závodních speciálů BMC, stimulátorů Compex, měřičů výkonu PowerTap, dechových stimulátorů POWERbreathe napiš, zavolej, přijeď

                    0 0
                    • destr  

                      Manipulační poplatek činí 1 500 Kč a pokud se později rozhodnete pro koupi, bude Vám při nákupu odečtena částka 1 000Kč.

                      0 0
                      • John Tequila Lemon  

                        Dobrý no, já ty podmínky nestudoval. Jako správnej technik jsem přijal informaci zdarma a to pro inženýra znamená 0Kč. Tak to pardon, že jsem dal mylný doporučení.

                        0 0
                      • John Tequila Lemon  

                        Tak já tam zavolal, abych se zeptal. Tak je to polatek 1500, kterej se odečte při koupi. Poplatek je proto, že se ta věc opotřebovává, sjíždí se plášť, kazeta, náboj se musí servisovat … Takže 15stovek tam je, odečitatelný celý. To co píšeš, že se odečte jen 1000Kč platí pro stimulátor Compex, kdy těch 500Kč je za elektrody, který se nedají „půjčovat“, ty si prostě musíš koupit. Těch 500 za elektrody chápu. Mě osobně vadí jen to, že na první stránce je napsáno zdarma. Já bych neměl problém napsat tam „za poplatek vrácený v případě nákupu“. Jako je to v CZ běžná praxe i když se půjčuje testovací kolo. Jako když se půjčuje domů třeba na týden. Půjčovat si ho na testovacím dni na tři hodiny je něco jinýho, to bejvá vždy zdrama. Půjčování na delší dobu domů je většinou zpoplatněný, nebo se kolo na týden nepůjčuje vůbec.

                        0 0
            • John Tequila Lemon  

              Jo a jak pises, neni problem kdyz tepy lezou v intervalu vejs, to se moc nestava, problem je, kdyz tepy nevylezou na tu uroven kam bys cekal ze za nejakou dobu po zacatku intervalu vylezou. Pokud se deje to co rikas, tak to je spis nemoc a to tam ty tepy polezou driv nez v intervalu, k tomu se ta vec da taky vyuzit. Ale pokud jde o trenink, tak pouziti vykonovyho meraku neni tak uplne casty, proste pouzijes ho jen nekdy a jen na neco a spasna ta vec samozrejme nejni. Jen to zoptimalizuje nejakou cast treninku, takze trenujes efektivnejs, ale verim ze to pouziva spis mensina lidi (mezi profikama). Pokud mas dost casu trenovat a trenujes uz xx let tak uz te to zrovna asi moc neposune. Muj osobni pocit je, ze je to takovej „urychlovac“, protoze to optimalizuje trenink kdyz se to spravne pouzije, ale rozhodne to samo od sebe neudela trenink lepsim. A pokud nekdo jezdi jen tak jako ze jezdi, tak mu to taky nepomuze, pak to ma jen informacni charakter. Muj subjektivni nazor na tu vec.

              0 0
              • biker jura  

                jo souhlas.

                Jinak budto to muže být nčemoc nebo i samotný přetížení v tom daným treninku. třeba jedeš 6 intervalů a v tom šestým už na stejných tepech jedeš pomaleji, takže abys udržel výkon stejný jako v předchozích tak zrychlíš a tepeš už víc. tělo zkrátka už nezvládá fungovat na daným výkonu na takových tepech jako na začátku.

                0 0
                • destr  

                  Tak to je ale normální, že s časem při stejnejch tepech klesá výkon.

                  0 0
                  • John Tequila Lemon  

                    Nemělo by. Tedy ono se to tak děje, ale měl bys mít trénink postavenej tak aby se to nedělo. Něco jinýho je když závodíš, tam jedeš šrot a neřešíš nic – pokud to tak máš hozený. A nebo občasnej praso trénink v případech kdy máš delší závodní pauzu. Ale pokud závodíš skoro každej víkend, tak rozhodně by se ti v tréninku (v těch pár dnech mezi závodama) nemělo dít co píšeš, to jseš přetíženej a tělu nedáváš správnej tréninkovej impulz pro zlepšení, ale systematicky ho jen likviduješ. Už se mi to stalo :-). To jsou přesně ty věci na co se ten krám hodí, pomže zoptimalizovat intervalovej trénink aby jsi měl pokud možno nejlepší přínos.

                    0 0
                    • destr  

                      Když pojedu odpočatej vytrvalost, tak po půl hodině na 150 tepech pojedu vyšší výkon než po čtyřech hodinách na 150 tepech. Netvrdím že to budou desítky procent, ale něco to bude.

                      0 0
                      • John Tequila Lemon  

                        Hm, tak to je snad normální že se člověk rozjede. Už se tu motají jabka a hrušky. A pokud jezdíš ZDV na 150 tepech, tak bych s tebou nikam jet nechtěl, nenechám se strhat.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Budeme srovnavat tepy bez znalosti konkretniho jedince?

                          0 0
                          • John Tequila Lemon  

                            to je samozrejme blbost. Me se proste jen vybavily udaje co jsem cetl nekde na bikeradaru, kde resili jaky prahy maji lidi kteri se pripravovali na hodinovku na draze. Jako prahy z tohoto obdobi. A ti meli aerobni a anerobni prah hodne blizko u sebe a oba brutalne vysoko a samozrejme tomu odpovidaly i vykony. Tam kde ja mam uz celkem dost silovou praci, tak oni meli klidnej zaklad. Samozrejme ho nedokazali jet 4 hodiny, ale prislo mi to jak clanek o martanech. Skusim ho najit. A proste kdyz jsem videl cislo 150 na ZDV, tak mi tam hned klaplo vyse uvedene. Problem inetu je, ze se nepozna co se mini s nadsazkou, co vazne …

                            0 0
                        • biker jura  

                          tak jestli má AP třeba na 165 tak to jde ještě…

                          0 0
                          • John Tequila Lemon  

                            tak ti bodci chystajici se na hodinovku meli AP tesne pod 180 a ANP tesne nad 180, skusim to najit. Smyslem bylo, ze celou hodinovku jeli v tomhle omezenym pasmu mezi prahama

                            0 0
                            • biker jura  

                              to by mě zajímalo jak tohle natrenovali, nebo jak tam ten AP dostali :D

                              0 0
                              • John Tequila Lemon  

                                To by me zajimalo taky … jak jsem psal, clanek o mimozemstanech. Ale Merx kdyz jel hodinovku tak prej na tom byl jeste lip, ANP mel 195 a AP 190, ale tomu se mi nechce ani verit.

                                0 0
                                • biker jura  

                                  to nechápu. takovej člověk ale musí být v etapě snad neporazitelnej když jede třeba na 400W a furt v ZDV

                                  0 0
                                  • John Tequila Lemon  

                                    No, jenze zadna etapa se nejede na hodinu :-). Takovydle hodnoty asi nejsou zrovna dosazitelny pro nekoho kdo trenuje na TdF. Nemuzu ten clanek najit, resili tam prave extremni silovej trenink na hodinovou vydrz. Jako ne ze by to byl navod jak na ni. Resili tam jak se to asi tak dela, aby se tech hodnot dosahlo, psal to nekdo koho to zajimalo a asi tomu dost rozumel a tak to zkousel vysvetlit zbytku sveta.

                                    0 0
                                    • biker jura  

                                      no jenže když bude mít AP tak vysoko při vysokoým výkonu tak by to měl vydržet třeba 3hod určitě ne? Jako jet těsně pod AP. nějak moc tomu nerozumím. A jak toho dosáhli silovým treninkem taky nechápu když aerobní výkonost z největší části závisí právě na ZDV. ikdyž tu měli určitě taky špičkovou.

                                      0 0
                                • jecnak  

                                  A bylo to predtim a nebo potom co ho chytli za sypani?

                                  Jinac tyhle cisla, pokud bys jel striktne podle urcvani prahu dle laktatu jsou asi mozny. Sam mam dle klasickych poucek dost nesmyslne hodnoty a bez interpretace jsou pro trenovani tak akorat na prd.

                                  0 0
                          • Amoondre  

                            ja mam zmereny AP prah 166 a to nejsem zadny vytrvalec ani sportovec – jenom rekreacne hraju hokej a florbal (2–3×) tydne a zacal jsem jezdit na kole

                            0 0
                            • biker jura  

                              no a?

                              0 0
                              • Amoondre  

                                no a nic. Jenom podporuju tvoje tvrzeni, ze takhle vysoky ANP prah neni nic vyjimecneho

                                0 0
                                • John Tequila Lemon  

                                  Nojasny ze neni, ja mam ANP 168. Dulezityej je vykon a kolik clovek vazi. A samozrejme je dulezita vytrvalost, pac k cemu ti je slusnej vykon na ANP, kdyz zvadnes po prvnim kopci a v druhym uz budes tak na kasi ze ta hodnota ANP a vykonu na nem nebude platit. Pokud to mely byt reakce na tu hodinovku, tak tam slo o to, ze AP a ANP bylo na to obdobi hodinovky kratkodobe nahnany do velmi uzkyho intervalu a urcite nemeli vytrvalost ze by to takhle (v tom intervalu) dokazali jet o nejak zasadne dyl nez tu hodinu. To ze ti na testu ukaze ANP a nejakej vykon neznamena ze to tam mas po dvou hodinach jizdy a pritom nemusi byt ani nijak divoka. Proste ZDV je zaklad, bez toho nepostavis nic.

                                  0 0
                                  • biker jura  

                                    Jo takhle. Stejně by mě zajímalo jak toho dosáhli. Jestli třeba treninkama pořád tesně pod a na prazích aby je dostaly víš nebo jinak nevím.

                                    0 0
                                • biker jura  

                                  No tak počkat mluvíme o ANP nebo AP? :D jsem se ted v tom ztratil. Já mluvil o AP

                                  0 0
                        • destr  

                          To byl příklad. Prostě pojedu čtyři hodiny furt na 150 tepu, tak první hodinu pojedu třeba 250W, druhou 240W, třetí 230W a tu poslední třebu už jenom 220W, ale tep bude furt stejnej a milně si podle toho budu myslet, že jedu furt stejnej výkon.

                          0 0
                          • John Tequila Lemon  

                            Jasny rozumim a takhle to je. Jenze vytrvalost se nikdy nejede na vykon. Tedy muj nazor na vec a z toho co jsem sestudoval. ZDV se jede spis jako metabolickej trenink, tam se vylozene sila netrenuje, proto se ani nesleduje (a samozrejme ze i toceni nohama na nizkejch tepech rozviji jakousi silu, vzdat tam tam nejaka silova prace svalu je). U kratkyho intervalu ba naopak jo, tam se resi jen sila a pritom se predpoklada ze metabolicky je organismus k danymu treninku na odpovidajici urovni. No a to jsme do toho jeste nezakomponovali rychlostni trenink, kterej vubec neresim a je mi celkem jedno :-). Vdyt to je takovej ten typickej treninkovej trojuhelnik cyklisty. Sila-rychlostvytrvalost, pricemz slusne jdou trenovat jen dva vrcholy trojuhelniku.

                            0 0
                      • John Tequila Lemon  

                        teda jako napred rozjede kdy ze zacatku vykon roste a ke konci to vadne … ale pokud jedu ZDV treba ted v zime a mam prumer tepu cca 130 (s tim ze přes 140 to jde jen občas a minimálně) tak to moc nevadne ani po čtyřech hodinách. Když to jedu v lete a mám tam nekde uvnbitr nacpanej nejakej interval tak to pak zvadne, to jo. Mozna myslime to samy a pak taky kazdej funguje trochu jinak a kazdej ma asi vyzkouseny ze na nej funguje neco jinyho a tak asi muze mit kazdej jinou zkusenost se svym organismem a s tim jak pozoruje vykon na meraku. Tady slo spis to, ze kdyz pouzivat merak tak jen nekdy a jen na neco a ze pak to uz chce neco co celkem funguje a ne aby to pocitalo z tepu pomoci nejakyho algoritmu co je spiš blackbox o jehoz funkcich nikdo moc nevi. Ja bych se nerad patlal v tom, ze se budeme presvedcovat jak jakej organismus na co reaguje.

                        0 0
                  • biker jura  

                    no intervalech by to tak být nemělo, u ZDV sice jo ale pokud jedeš intervaly někde na ANP a v posledním tepu to nejsi schopnej udržet na stejných tepech při stejným výkonu je už na čase skončit a ne jet ještě další intervaly jen proto, že jsi je měl v plánu.

                    0 0
            • John Tequila Lemon  

              Jo a jak pises, neni problem kdyz tepy lezou v intervalu vejs, to se moc nestava, problem je, kdyz tepy nevylezou na tu uroven kam bys cekal ze za nejakou dobu po zacatku intervalu vylezou. Pokud se deje to co rikas, tak to je spis nemoc a to tam ty tepy polezou driv nez v intervalu, k tomu se ta vec da taky vyuzit. Ale pokud jde o trenink, tak pouziti vykonovyho meraku neni tak uplne casty, proste pouzijes ho jen nekdy a jen na neco a spasna ta vec samozrejme nejni. Jen to zoptimalizuje nejakou cast treninku, takze trenujes efektivnejs, ale verim ze to pouziva spis mensina lidi (mezi profikama). Pokud mas dost casu trenovat a trenujes uz xx let tak uz te to zrovna asi moc neposune. Muj osobni pocit je, ze je to takovej „urychlovac“, protoze to optimalizuje trenink kdyz se to spravne pouzije, ale rozhodne to samo od sebe neudela trenink lepsim. A pokud nekdo jezdi jen tak jako ze jezdi, tak mu to taky nepomuze, pak to ma jen informacni charakter. Muj subjektivni nazor na tu vec.

              0 0
    • jecnak  

      Koupil jsi ho uz? Jaky je ten pas?

      0 0
      • ememem1  

        kupil, co ja viem jak to povedat, nezavadzia mi nijak viac ako polar alebo ciclomaster co mal predtym, je to len guma a cidlo jazdil som s tym iba dnes takze na nejake hlbsie zavery este pockam.

        0 0
        • jecnak  

          Podle fotek na webu to vypada, ze pas je spis podobny pasu u Polaru, tedy elektrody jsou soucasti textilni casti pasu a nejsou vcelku s vysilacem. Udelal bys prosim par fotek?

          0 0
          • ememem1  

            je to jak pises, cidla su priamo na gume. sedim v lietadle(teda na letisku), ked sa vratrim hodim sem par fotiek.

            0 0
          • ememem1  

            konecne som sa k tomu dostal, tu je par fotiek. z tych pa razy co som to mal na sebe mozem povedat ze to nijak nezavadza ani neobmedzuje.

            0 0
    • biker jura  

      Můžeš sem hodit nějaké zkušenosti? docela by mě to zajímalo. navíc mě napadl další možný zádrhel a to jak se to vypořádá s unavou/odpo­činutím a s tím spojeným lítáním tepů? díky

      0 0
      • biker jura  

        0 0
      • ememem1  

        skusenost zatial taka asi aka je v popisanych podrobnejsich recenziach resp. s tym co sme tu uzavreli v debate vyssie. ako priemerne hodnoty pomerne slusne (isto v pomere k cene), kratke spice su trocha uletene resp. chvilu trva kym sa to dotiahne za tepom a ustali. obcas tam vyskoci docela nezmyselna hodnota ale zas sa upravi, ja mam v garmine nastavene zobrazovanie 3 sekundoveho priemeru, trocha to eliminuje tie uletene hodnoty ktore obcas vyskocia a nie su moc v sulade s tepom.

        mam taky pocit ako keby sa to snazilo odhadovat resp. pocitat aj zo zmenou tepu a na zaklade nejakeho pomerne slusneho algoritmu z toho urcovat okamzity vykon s cim suvisia tie obcasne skoky. co zas ma aj svoje pozitiva lebo je fakt ze ked prestanem slapat tak behom 1–2 sec je vykon „0“ pricom tep sa az tak radikalne este nezmenil.

        jak sa to vysporiadava s unavou netusim ale imho za tie prachy sa to da. len si treba uvedomit kde to ma asi tak hranice a necakat od toho co sa neda.

        0 0
        • jecnak  

          Mas pripojenou i kadenci?

          0 0
          • ememem1  

            ano mam, ale musim povedat ze som nejaky suvis v tych kratkodobych(tak okolo sekundy) skokoch nevypozoroval hlavne smerom nahor a ani im moc nerozumiem. co som si ale skoro isty je, ze vypocitany vykon ma suvis s hmotnostou ktoru zadas do prijimaca aj ked sa to nikde neuvadza (aspon som to nikde nenasiel.) pouzil som to aj na beh (v garmine ako bike 3 s hmotnostou 1kg cize len moja hmotnost ako usera zadana v profile + 1kg akoze oblecenie) a ukazovalo to pomerne realne hodnoty. ked som to raz omylom zapol na bike 2 kde tato suma bola zrazu o 13 kg viac a bezal som s tym tak hodnoty wattov boli o dost vyssie.

            0 0
            • fousek  

              To s tou vahu mi prijde neuveritelny, pokud jdou data do Garmina z Powertapu, tak predpokladam ze mu posila uz ciste vykon, kterej Garmin jen zobrazuje a zaznamenava?

              Pokud by Powercal posilal taky ciste vykon, tak jak Garmin pozna ze je to z Powercalu a jeste k tem namerenejm hodnotam pripocte vahu?

              Neverim tomu ze by Garmin posilal nejaky data powercalu a ten je jeste prepocitaval a vracel vysledek.

              Jediny mozny reseni me napada ze Garmin data ze vsech wattmetru jeste prepocitava s ohledem na nastaveny vahy, ale to mi prijde jako blbost vzhledem k tomu ze Powertap vykon urcuje z krouticiho momentu na zadnim kole a tedy uz tam je zapocinana vaha cele sestavy.

              0 0
              • ememem1  

                gramin isto nic do do PWC neposiela lebo to neni prijmac. zbytok co pises znie logicky ja si ale inak tie rozdiely vysvetlit neviem.

                0 0
    • The_Trooper  

      pár grafů které můžou napovědět o pásu PowerCal..

      Jedná se o jízdu na trenažeru (tzn. podmínky stejné)

      V závěru je zvýšená zátěž při dvou intervalech.

      0 0
      • biker jura  

        no z toho grafu výkonu bych vůbec nepoznal že jsi tam jel nějaký interval… zajímavý obrázek

        0 0
        • ememem1  

          ked sa to trocha ohrabe trebras na 5sec tak je to zrejmejsie. ale inak to dost podobne vyzera aj u mna a tiez celkom neviem co si mam o tom mysliet.

          predovsetkym jak to sialenie lieta, nemate niekto porovnanie trebars s powermetrom ci to aj tam je take s prepacenim ujebane? ocakaval bych o nieco hladsiu krivku nicmenej je docela dobre mozne ze to tak ma byt lebo vykon sa meni prakticky okamzite kdezto tepy reaguju pomalsie a s oneskorenim. tak teraz neviem…docela by ma to zaujimalo.

          a taktiez sa mi objavuju jak som pisal vyssie aj tie skokove spice jak cca v 15 min na obrazku. to by asi aj zodpovedalo tomu co som tvrdil ze to rata s nejakou zmenou tepu(zacal prudko stupat a hned je okamzity vykon o 200W inde a byva to aj viac a potom pri priemere 250W je maximalny 800Wv dlzke 1 sekundy co je uplne mimo) nicmenej tie hodnoty ktore z toho obcas vyskocia asi dobre nebudu.

          0 0
      • Payia  

        Zkratka je to dobry jen pro urceni pribliznyho prumeru, kterej si muzes spocitat na zaklade vztahu ‚premistil jsem 100kg za 2 hodiny po draze 50km‘.

        Navic i ty hodnoty jsou divny, protoze pri 170 tepech byt na 250W, to se mi zda dost malo (pokud teda nemas 40kg ;)).

        0 0
        • ememem1  

          no tak to zas asi sotva, podobne funguju „wattmetre“ napr. na ciclomasteri a to su uplne od veci cisla. aj ked nejake hrube celkove cislo by si asi vyratat vedel (btw jak by si to ratal na trenazeri alebo ked fuka vietor? ) ale aspon aky taky priebeh nemas sancu.

          0 0
        • fousek  

          Nevim proc by si pri 170tepech nemohl mit klidne 0wattu. Co jsem jezdil s powertapem tak se udrzet treba v hladine 30 wattu uz byl docela problem.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.