• romachain

    Zdravím.

    Chtěl bych se zeptat Vás, kdo znáte oba jmenované přístroje, jaký jsou praktický rozdíly? Vím jen, že 705ka má barevnej displej a podporuje mapy. Znamená to prakticky, že teda u 305ky jsem v terénu omezenej oproti 705ce že si nemůžu prohlídnout mapu, ale jinak potom doma až si záznam nahraju do PC, tak je ten výstup stejnej? Mám v tom trochu zmatek, tak bych uvítal jakýkoliv informace, který mi pomohou se v tom zorientovat…

    Představuju si přístroj, kterej mi bude zaznamenávat trasu a výškovej profil tratě a když se ztratím, tak mi bude schopnej trochu se pomoct zorientovat. Nepotřebuju jezdit po předem dané trase, resp. tak jsem nikdy nejezdil a ani si to neumím zatím představit.

    0 0
    • MaPa  

      Pokud nechceš jezdit po předem připravené trase tak ti nemapová navigace bude sloužit pouze jako záznamník a na to jsou menší a přesnější přístroje než zrovna Edge 305.

      O nemapové navigaci jsem psal tady , pokud nemapovou navigaci tak bych ale neuvažoval o větší Edge, ale právě Forerunneru – nabízí totéž ale je menší.

      0 0
      • romachain  

        Ahoj a díky, zběžně jsem to prolítl a tak už mám jakousi představu. Věc se má tak, že uvažuju, jestli stojí za to si pořídit Edge 305 za cca 2000 (jeden se zrovna válí na Aukru).

        Ještě prosímtě k tomu použití informací v PC. Abych si trasy mohl v počítači chystat a posléze stahovat projeté, tak na to potřebuju mít v počítači nějakou mapu, kterou bych musel koupit? Píšeš něco jako že v tom základním sw je jen nějaká schématická s pti silnicema na celou prahu… Já bych si představoval, že budu mít v pc něco jako mapy.cz a v tom si budu klikat a pak si to bude s přístrojem rozumět…

        0 0
        • onik  

          http://connect.garmin.com/…ity/35468002 garmin forerunner 405cx ti uděla tohle..celou vyjíždku to vezeš na ruce,pak to hodíš přes bt do kompu a vyjede ti takova tabulka+mapka. Pokud nechceš jezdit s tim displejem a vidět mapu tak je to jasná volba

          0 0
          • romachain  

            To je ono, to se mi líbí. A z toho Edge 305 takovejto výstup není? Ještě by se mi líbilo, kdyby to šlo zobrazit i na displeji přístroje, to u toho Edge 305 jde?

            0 0
            • romachain  

              Už tam vidím, že by to mělo spolupracovat s tou 305kou. To se mi docela líbí, ideální by ještě bylo, kdyby to fungovalo i offline, ale to už bych chtěl asi moc:-)

              0 0
            • onik  

              u 305tky to taky pujde,na displeji se ti ukaže co si nastavíš tepy,vzdalenos­t,čas,vyška,rychlost a x dalších možnosti mapa se ti tam neukaže

              0 0
              • onik  

                je to všecko přes web,žadny program k tomu je ale nad tím sem nekoumal přišlo mi to lepší online

                0 0
            • MaPa  

              Služba Connect je zjednodušená pro uživatele jak Edge tak Forerunnerů, ale dostat do ní jde v podstatě libovolný záznam .gpx

              0 0
        • MaPa  

          Potřebuješ software který umí pracovat s mapami. Buď s vektorovými (topoczech x.x+mapsource, garmin trainig centre) nebo s rastrovými (netové mapy, tedy on-line program nebo off-line program typu Ozi nebo TTQV). Výběr je na tobě, stejně tak to že všechno to lze sehant oficiálně za peníze nebo jinak.

          Lze použít také SportTracks (free, rozhodně doporučuju aspoň vyzkoušet), který nejenže funguje jako deník, ale umí i plánovat nad pozadím on-line Map.cz, Google map nebo OpenStreetMaps a spoustu dalšího.

          Pokud nevíš co od GPS-ky čekat, cena 2000 za něco co ti poslouží do problematiky (co potřebuješ, softwary) proniknout je dle mého v pohodě. Edge má proti Forerunneru pár výhod jako třeba barometrický výškoměr, mass-storage, záleží jen na osobních preferencích co od věci na řidítkách očekáváš.

          0 0
          • romachain  

            Přesně tak nějak to je. Nevím pořádně co od toho čekat a proto zvažuju, že bych ty cca 2000 obětoval pokusu. Zrovna ale podle toho, co si o tom myslím, bych chtěl přístroj, kterej by tomu mohl odpovídat. A zatím se mi ta Edge 305ka jeví dobře.

            Schématickou mapu a výškovej profil projeté tratě v přístroji teda zobrazit jde? Nebo to lze opravdu jen po nahrání dat do počítače? Těch programů off i online je koukám hodně, tak bych si určitě na něco zvykl…

            0 0
            • MaPa  

              Schématickou mapu (tedy projetou trasu na bílém pozadí) ano, ale na tom pididisplayi je to k ničemu. Profil podle mne 305-ka neumí, ale nejsem si jist. V počítači je samo vše. Zkus se prokousat manuálem , pokud možno anglickým.

              0 0
              • onik  

                vyškovy profil nějak jde problem je v tom že nema barotetricky vyškometr a tím padem ukazuje kraviny..až po nahraní do pc se ti to zkalibruje diky mapam na netu..

                0 0
                • MaPa  

                  Asi se bavíme každý o jiný 305-ce (čtvrtý řádek odspoda) a o jiných zkušenostech – já z Forerunnera bez barometrického výškoměru dostávám rozumná data – po AUTOMATICKÉM filtru ve SportTracks nebo trochu hůře Connectu. Naopak přepočet dle SRTM nebo DEM výšek je ve výsledku trochu zavádějící – zvláště pro kopcovitou-hornatou krajinu. V podstatě tyhle výšky používám jen pro plánování aby coursa obsahovala výškový profil.

                  0 0
                  • onik  

                    jj tak sem to taky myslel že až po tom filtru to ma rozum jinak co ukažou bez filtru sou blbosti

                    0 0
                    • MaPa  

                      Jenže ona barometrický výškoměr má. Ostatním jen argumentuju že dneska už mi ani nevadí jeho nepřítomnost, ale zase nejsem puntičkář který hledá zda nastoupané metry v řádu destítek přesně sedí…

                      0 0
                      • onik  

                        tak to je divné bez automatické webové upravy mi ukazoval 8000m převyšení třeba a po upravě 2tisice apod

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.