• trpaslik72

Zdravím, chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s těmito koly http://www.kupkolo.cz/…-_89818.html pro jezdce s váhou cca. 95 – 105 kilo. Tátovi se vysypalo obyčejný a hlavně už dost starý Deore (náby). Pokud nejsou kola na takovou váhu vhodný, doporučte prosím nějakou jinou alternativu s cenou cca. 3500 – 4000 Kč.. Jezdí rekreačně, ale občas se nebojí kořenů, obrubníků atp. =)

Díky

0 0
    • kubad  

http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

tyhle si budou s tou váhou rozumět líp

0 0
    • Glum  

Slavný to nebude, ale nějakou dobu mu vydrží (záleží kolik tatík najede a jak razantně jezdí). Vážím sice méně (cca 90 kg), u zadního praskl ráfek po cca 8000 km, přední je ok i po cca 12000 km) – mám je ale na bajku č. 2, který je jen takový poloterénní. Ono na véčka za tu cenu už toho moc není.

0 0
      • trpaslik72  

Nenajede toho moc a většinou jsou to například týdenní dovelené v Českém Ráji, na Moravě, Jižní Čechy atp. Právě se trošku bojíme té hmotnosti. Přeci jen těch 20 drátů (ač plochých), co mají Mavicy, je oproti 36 nerezákům v kombinaci s těma „kravskejma“ ráfkama Remerx GrandRock celkem rozdíl no.. =) tak asi bude muset přejít na kotouče, nebo na trekový kolo a jezdit jen po silnici =) :DD

Díky za koment

0 0
    • sdasty  

Koupit Fulcrum Redmetal 5 a k tomu kotoučové brzdy do 3tis. a vystaráno na dlouho. R5 mám třetím rokem váha kolem 94kg a žádná špice povolená..nehledě na údržbu a chod průmysl. ložisek. :-))

0 0
    • albion66  

Měl jsem stejný problém, nakonec jsem šel, sice do těžších ale stabilnějších kol. Ráfky Remerx Jumbo, náby SLX 36, DT Swiss dráty. Kola jsou těžší, ale vydrží absolutně vše. Cena 3200,–.

0 0
    • trpaslik72  

tak nakonec jsme zvolili variantu zapletených kol na XT nábojích, ráfky Mavic xm317 a výplet DT Swiss.. Snad to něco vydrží. =)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.