• DeathNick

    Zdar,

    ma nekdo zkusenost s timto zamkem? Jelikoz se mnozi kola, potrebuju zase prirustek. Mam ABUS ale toto me celkem zajima.

    Jinac zamek je to tento:

    https://www.kupkolo.cz/…-80_z103782/

    Diky.

    0 0
    • Šaffy  

      Pěkný, ale skoro jeden a půl kila? To je masakr na zámek. Je to obrovský.

      0 0
      • DeathNick  

        Tak to by bylo na pripoutani doma. Tohle bych sebou tahat fakt nechtel, natoz to mit treba v baglu a nekde hodit drzku :D

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Já ho v té akci pořizoval na zamykání kola ve městě (ne tedy tento 80cm, ale ten 120 cm). Hlavní předností pro mě je, že má praktický „nosič“, který lze do 15 vteřin nasadit a během 5 vteřin sundat, takže si zámek v pohodě vezeš na rámu a když ho nechceš vozit, velice jednoduše to sundáš, aniž by ti na kole zůstávalo nějaké permanentnější poznamenání. Bohužel, zámek při jízdě na kostkách nebo štěrku hrká

          Pokud chceš zámek na zamykání doma, kup klasickou podkovu. Ty jsou oproti skládacím zámkům bezpečnější. Hlavní pointou skládacích zámků je velmi dobrý poměr praktičnosti a bezpečnosti. Skládačka nejen že zabírá méně místa, ale taky jde natáhnout, takže zamkneš i kolem užších stromů, širších lamp, zamkneš více kol atp. V tomto směru je podkova neohrabaná.

          Na dopravu je to zanedbatelná váha, která je obvykle vykompenzovaná tím, že si nevezeš vodu.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Tak ono je to urceno asi tak nejak pro mestska kola ze? Na domaci pouziti postaci festovni retez a zamek jak psal Novas,tenhle zamek je v akci a za tu cenu dobra koupe,treba i na vyjizdky s rodinou a takove ty cyklotury kde vahu neresis,ale na ramu bych to asi nevozil,kosik s bidonem vyuziju lip. Na nejake plecce do mesta nevidim problem.

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Tohle nemusis montovat na pozici lahve, staci to uplne kamkoli (klidne ze spodku ramu) pripevnit pomoci pogumovanych popruhu na suchy zip. Jinak ja to upevnuju tesne nad klec. Pokud vezu takovyhle zamek, tak je to na jizdy, kde dve lahve proste nepotrebuju.

              Na nejakou plecku takovyto zamek docela postrada smysl IMHO. Leda bys bydlel v nejakem corka city.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Takove upnuti moc rad nemam a drahe kolo bych uz nikde nenechal at uz by byl zamek jakykoliv. IMHO proc to nedava smysl na plecce,cena jak z Lidlu,vzhled skoro stejny a nedava to IMHO smysl? Urcite lepsi nez nejakou plandavou spiralu.Me to zas nedava IMHO smysl tohle zavazi sebou tahat.

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Nekteri se totiz dopravuji na kole a takovym lidem muze skutecne davat smysl s sebou vozit poradny zamek. Naopak takovym lidem nebude moc davat smysl s sebou na cestu do prace vozit bidon a tezky zamek je nebude v nicem omezovat.

                  Co se ti na upnuti nelibi, krome toho ze mas potrebu se s nekym dohadovat?

                  U plecky je minimalni sance, ze se nekdo bude pokouset kolo krast.

                  A v textu si castecne protirecis. Budto ti takovy zamek dava smysl, nebo nedava. Rozhodni se :)

                  0 0
                  • Tencovozikmin  

                    Ja se hadam?Dopravovat se muzes i na jednicce,ale pokud to kolo nemas u sebe v kanclu u stolu nebo proste samostatne zamcene tak je porad sance ze prijde k urazu at mas zamek jaky chces,pokud myslis dopravovani se treba do prace,ale zas proc dojizdet do prace na jednicce za desitk, kdyz muzu jezdit na plecce za par tisic?Na upnuti gumou nebo suchacem se mi nelibi ze je tam prece jenom vzdy pohyb a dochazi ke treni takze oderu a u 1,5kg zamku tuplem.Smysl kde mi to dava a kde ne jsem uz popsal a ty si neprotirecis kdyz chces co nejlip zabezpecit kolo proti kradezi nebo jen poskozeni ale nechavas ho klidne zamcene u lampy? Porad je to jen zamek a u plecky je prece minimalni sance ze by ji nekdo kradl ci poskodil. Rozhodni se :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Vozim na ramu abus bordo 6000, ktery drzi na dvou pogumovanych suchacich a proste se ani nehne. V praci kolo zamknu venku pred oknem do kanclu takze na nej vetsinou vidim (tise trpim, kdyz na nej prsi). Je zamcene k zabradlim kolem porad nekdo chodi, pohoda. Jo, a neni to v CR.

                      0 0
                    • bezdratova.sprcha  

                      Zhodnocovani neceho co jsi nemel v ruce je vzdy k hovnu. Je to prychycene pogumovanym suchacem, ne pruznou gumou nebo hladkou paskou se suchacem. Jezdim s tim i v lehkem terenu, ani se to nehne.

                      Vzdy je ryziko poskozeni kola, i kdyz ho mas zamcene doma v obyvaku u topeni. Nicim si neprotirecim, kdyz potrebuju zjet na postu, potrebuju to kolo i nekde zamknout. To je docela samozrejmy proces.

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        Jejda mane zase jakesi slovickareni,no tak pogumovany suchac. Potreba nekde zamknout,to je samozrejme samozrejmy proces,ale jak,cim a hlavne co zamknout a o to tu jde :-).

                        Uz se vtom nepatlej,ja bych se stim netahal,ty jsi z toho nadseny,slunicko sviti,tresne dozravaji, zrovna ted trham u Zlechova. Dojed sem s zebrikem:-)

                        0 0
        • novas752  

          Na připoutání doma spokojeně používám 2m 12mm v průřezu kalenej řetěz + bezpečnostní visačák Tokoz Gama 70.

          0 0
    • kadlec  

      Objednal jsem tu 120 a nevypada zle. Tezky to je, ale mam to kdyz pojedu s dcerou nekam na delsi vylet a bude treba zamykat. V batohu toho stejne povezu vic, tak uz me ta vaha nepo. Ale lehkej fakt neni, myslim 1.7kg

      0 0
    • Smazaný účet  

      ten z Lidlu mi přijde lepší a je i levnější. Těžký to bude podobně

      0 0
      • Jakobo  

        Toto je kopie Trelocku nebo Abusu. Mel jsem Trelock a dlouho jsem si myslel jak vyborny zamek to je, ze bez poradnych pakovek nebo flexy neni sance. Dokud se nepodelalo zamykani. Mel jsem zrovna jet z prace domu, asi 16 km, kolo zamcene venku, v dilne mne pujcili stredni pakovky, ale ani prd. Zkousel jsem panty, nic. Az jsem se nasral, plochac jsem chytil rukou, zohl jednou, zohl zpet, rup a zamek byl vejpul. Takze tak. Staci nozem nebo pilkou preriznout plast az na kov ve stejnem miste z obou stran a v tom miste plochac zohnout. Ta ocel je asi hodne pevna, ale asi krehka. A neni ani moc silna, je to zalite v silne vrstve plastu.

        0 0
        • xtonda  

          Asi tak, dokud zámek nemá nějakou atestaci od sdružení, která se tím zabývají jako Sold Secure a ART, tak i když je to 1,5 kg oceli, tak to může mít nějakou konstrukční vadu nebo nedomyšlenost a skutečná bezpečnost bude podstatně nižší. A u toho Lidlu bych se tedy bál víc než u firmy, která nějaké ty atesty už má, byť ten Toucan tam zatím není.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Mám 2 zámky tohoto typu, jeden Abus, druhý z Lidlu a tohle se mi teda nepovede. Ani jeden není zalitý v plastu, je jen po cca max 1 mm tlustou měkkou gumou, jinak poměrně dost železa. Pokud se ti povede tenhle plocháč ohnout, tak smekám. Já největší slabinu (a to u všech zámků) vidím v malém zabezpečení vložky. Všichni testují zámky na odolnost vůči mechanickému poškození, ale bezpečnostní třída vložky celku moc neodpovídá.

          Mám ještě jeden stejného typu, 300g z číny, vozím ho, když jedu někam na pivo. Tam věřím, že tenhle princip může fungovat, bude tam (pokud vůbec) jen tenký plochá a tvrdý plast.

          0 0
          • Jakobo  

            Ze se ti to nepovede vis jak, mas to vyzkousene nebo se jen domnivas? Me taky nenapadlo lamat ten plochac dokud se nepodelalo zamykani. Nebylo zbyti jinak jsem slapal domu pesky. Jaka je tloustka toho ramene, 6–7 mm? Asi tak nejak. Pokud je tloustka plastu 1,5–2 mm pak sila toho plochace je kolem 3–4 mm. Zohnout 3–4 mm zase az tak nemozne neni zvlast pokud udelas uzky rez v plastu a ten ohyb omezi jen na to misto.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Síla plocháče je 5mm a šířka cca 2,5cm a jak jsem psal, je jen lehce pogumovaný, žádný tvrdý plast, tak ti žádný úzký řez nepomůže. (když už bych řezal, tak to asi půjde vzít celé, o tom nepochybuju) A to, že se mi to nepovede ohnout vím, zkoušel jsem to (beru zamčený stav). Já si nemyslím, že ten zámek je nepřekonatelný, naopak, udivuje mě blbost lidí, co si to myslí, ale nevěřím tomu, že zrovna tenhle plocháč ohneš (nebo máš brutální sílu) a zlomíš. (on Abus dělá několik typů těhle zámků, evidentně mám jiný než ty)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.