• Vesničan

    Pro někoho možná hloupý dotaz, ale přesto! Sháním zámek na kolo do města, který vydrží každodenní používání nebude vážit 5 kilo a nebude mít silnější bužírku, než samotný lanko, jen proto, aby to vypadalo. Měl jsem tento: http://www.google.cz/search… a spokojenej jsem rozhodně nebyl. Pak mám ještě http://www.fab.cz/…g/detail/180 , ale ten je zas moc velký a těžký.

    0 0
    • in4mator  

      Nedávno jsem kupoval Citadel, průměr 25mm, ale ještě jsem ho nepoužil, takže nemůžu hodnotit. Vybral jsem ho kvůli poměru cena/výkon. http://zamky-na-kolo.heureka.cz/…x-ca50_90-d/

      0 0
      • pocestny  

        Měl jsem podobný, ale stál dvě kila. Hliníkové válečky zakrývaly zhruba 7mm lanko. Zamykal jsem ho v komoře na mezipodlaží. Jednou brácha potřeboval nutně někam zajet na biku a já nebyl doma, tak to cvaknul a valil do města… a od té doby už ten zámek nemám :D

        0 0
    • Smazaný účet  

      ???

      0 0
    • Georrge  

      čím lehčí kolo, tím je potřeba těžšího zámku → gramařina je na nic!

      0 0
    • Jakobo  

      Nic lepsiho neznam nez ten to Trelock, koupil jsem ve sleve za stovku

      0 0
      • Breakpain  

        Strašně po tom zámku slintám … ale je to spíše na výletnický bike. Když si vezmu, že mám lehké gumy, lehčí rám atd … a pak to „zabiju“ takovým těžítkem :-( … Gramy extra neřeším, ale 700g … no, to je lepší mít pití místo toho.

        0 0
        • Jakobo  

          Mne tech 700 g jeste pripadne OK, kdyz si vezmes, kolik vazi i ten nejobycejnejsi spiralovy zamek. Je to jak plny bidon vody.

          Dodnes me sere, ze jsem nekoupil aspon 3, za tu cenu bezkonkurencni. Oteviram ho nekolikrat denne uz 3 roky, jenom cislice zacinaji byt hur citelne. Delka staci zamknout kolo a ram ke stojanu.

          Vyhoda toho klouboveho systemu je, ze v zime, kdy je treba –25 mi buzirka na siralovych popraskala jak sklo. Ten kod je dost tezko odhalitelny, protoze prvne se musi nastavit kod, pak zmacknout cuplik a zamek se teprve da otevrit. Ostatni kodove zamky jsem vzdycky otevrel, tento zatim ne.

          Flexou to urcite pujde, to bohuzel kazdy. Roztrhnout v cepech se to udajne neda a stipacky by mely taky problem. Stejne ho pouzivam hlavne v praci, kratce u obchodu atp. takze pokud dobehne fetka nebo cigan se stipackama, tak se mu to asi hned tak nepodari.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tyhle typy zámků v Dtestu (a to byly od Abusu, cena dost vysoko) propadly…

            0 0
            • Jakobo  

              Propadly jak, to je rozrizli flexou nebo prepalili svajcem? Sem hod odkaz nebo aspon napis jak, takhle to ma 0 vypovidaci hodnotu. Mne stejne staci, jestli je bezpecnejsi nez obycejny spiralovy a to urcite je.

              0 0
      • skunkos  

        Taky jej plánuju vzít. Je nějaká cenově stejná verze na klíč? Pamatovat si další kód…

        0 0
        • Jakobo  

          Jasne, tech maji snad i vic typu a s vyssim cislem. Tento jsem kupoval pred 3 lety nekde v Intersportu nebo tak, meli je tam v kosich ve vyprodeji, ta cena byla neuveritelna a pochybuju, ze se to bude opakovat :-( Normalne stoji kolem 1000 Kc.

          0 0
    • dancing dog  

      do města používám na lepším kole toto , byl to dárek k vánocům

      je to těžítko, ale vozím to v batohu nebo na nosiči, odolal zatím minimálně dvěma pokusům, aspoň podle zářezů

      na starym veteránovi mam nějakej zámek z OBI za pár kaček, zatím stačil :)

      0 0
        • Smazaný účet  

          klíčová verze

          0 0
        • Jakobo  

          U toho Trelocku co jsem doporucoval to rozhodne tak jednoduche neni, jsou tam ty tlacitka dve, na kazde strane jedno a obe musi byt ve spravne poloze abys mohl natocit cisla. Zadna mezipoloha, cep je bud vlevo nebo vpravo.

          Minimalne by to chvili trvalo, to uz by byla min napadna flexa.

          Tady ty videa na youtube o lockpicking jsou casto fake, zamek je upraveny a autor se snazi delat dojem, jak je to banalni a ze to musi i necvicena opice otevrit do 10 s.

          0 0
    • jIrI___  

      V zastavárně jsem za pár šupů koupil nějaká stará policejní pouta. Vypadají rozhodně bytelněji než kdejaký lankový zámek :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        a ještě si užiješ legraci v posteli…což by s cyklistickým zámkem asi vypadalo blbě…

        0 0
    • Janes  

      Tady máš něco pro inspiraci :-)

      0 0
      • rasto  

        tu podkovu abus mam. tezke, ale velmi dobre. drzi neskutecne.

        0 0
        • Bretek  

          Já jsem se díval po Bordo Lite 6050, ale zdá se mě docela drahý a když jsem viděl ty videa na youtube tak nevím. Možná je to fake ale možná taky ne. Nechci dát za zámek 2000 kč a někdo mě šlohne kolo za pár vteřin.

          http://www.abus.cz/…ite-6050/428

          0 0
          • koudak_11  

            POkud zámky na klíč, tak musí být odolné proti „Bumpingu“ Více informací zde

            0 0
            • koudak_11  

              takže pokud od FAB, tak jen tyto

              0 0
            • Bretek  

              jj zajímavý článek.

              0 0
            • Jakobo  

              To je pekna hloupost cos napsal, protoze kazdy zamek se da otevrit. Bumping je jen jeden zpusob, tech dalsich je hafa.

              Ja jsem se naucil otevirat normalni zamky. Otevrit nektere zamky je tak jednoduche, ze se nekdy az divim, proc lidi kola a byty vubec zamykaji. Nejsem zlodej, nemam profi naradi a na zadny kurs jsem nesel. To je jen dukaz, ze to neni nic sloziteho.

              Paradoxne nejjednodussi na otevreni byvaji ty ruzne bezpecnostni zamky, kulate klice, ke kterym si primo koupis univerzalni klic nekde na DX a nemusis se ani srat s vlasenkou. To je taky duvod, proc mam vetsinu zamku na kolo na kod. Stejne je to jen otazka casu.

              0 0
              • koudak_11  

                napsal jsem to hoodně velkou zkratkou.

                je mi jasný, že to jenom jeden způsob nedestruktivního otevírání. Myslel jsem to tak, že když už koupit na klíč, tak by měl být zámek odolný I proti dynamické metodě.

                Vůbec jsem nnepsa. kup si zámek na klíč.

                0 0
                • Jakobo  

                  to chapu, ale jak rikam, nejjednodussi na otevreni jsou prave ty bezpecnostni zamky. Si myslim, ze to dnes vyhraje ten, kdo ma ve dverich stary dorsky zamek. Vetsina modernich zlodeju na to bude hledet na decko na certa a vubec nebude tusit, co s tim. Bumpnout to nepujde a vlasenka mu zapadne nekde dovnitr zamku.

                  Treba pokud mas 2 5kilove kladiva a trisknes s nima proti zamku, tak maloktery odola. Fakt, tech zpusobu je spousta.

                  0 0
                  • Janes  

                    JJ, starej dozičák měl něco do sebe :-) ovšem v tý době ho oměl vypilovat každej zámečnickej učeň…ovšem ty už nejsou :-(

                    0 0
          • kubajzak  

            já kupoval Trelock tady:http://www.sport-kola.cz/…cm-cerna.htm

            , mám ho už rok a půl a mimo stop po nějakých kleštích je stále v akci a funguje

            0 0
    • Radez  

      Vím, že se tu mluví o zámku na kolo, ale možná by se tu našla dobrá duše, která by mi poradila, nějakej lepší zámek do garážovejch dveří, kterej bych dal rád rodičovstvu.

      Přikládám obrázky, jak to teď vypadá.

      Jde o to, že jsem viděl, jak uplně jednoduše nějakým univerzálním klíčem, kterej snad ani nestál velký peníze se tento zámek, co je na fotkách odemknul.

      Rád bych tam hodil nějaký lepší, kterej by nešel tak jednoduše odemknout.

      Nějak se v tom neorientuju, tak proto dotaz zde, jestli někdo neporadí, případně na co se ptát v železářství apod.

      Jestli měnit celej ten zámek, nebo jen vložku? Jak je to vyobrazený na fotkách, tak se do toho samozřejmě dá zasáhnout flexou nebo svářečnou, to nemusí být konečný stav, aby se tam případně jinej zámek dal nainstalovat.

      Jinak teda žádnou další věc, jako petlice nebo přídavnej zámek tam rozhodně nechcu dávat, prostě aby to bylo pro odemykání co nejjednodušší.

      Za případný rady předem díky.

      0 0
      • Davidakta  

        Musíš vyměnit zámek s vložkou a na vratech udělat otvor na cylindrickou vlozku.u ty vložky si pak při nákupu můžeš vybrat třídu bezpečnosti

        0 0
      • novas752  

        Co bezpečnostní vložky Tokoz? Je to takovej zvláštní mechanismus, prý by to nemělo jít vyšťourat ani snadno odvrtat – mám vložku ve dveřích a stejnym klíčem odemykám i 2 visačáky Tokoz Gama 90 na dveřích a 2 na řetězech uvnitř místnosti.

        0 0
        • Radez  

          No popravdě já sem zámek fakt nikdy neřešil, tak se v tom vůbec nevyznám, ale na základě toho, co psal Davidakta výše, tak jsem něco pohledal a tento Tokoz by si šel? Předpokládám tedy, že tuto vložku do toho stahýho bych nedostal, takže bych k tomu ještě musel pohledat ten zbytek mechanismu.

          Každopádně díky oboum za rady.

          Jen upřesním. V té garáři se neskladujou zlatý cihly, takže, že by tam někdo přišel něco odvrtávat zřejmě nehrozí, spíš mě překvapilo, jak jednoduše šel tento současnej zámek otevřít, tak bych tam prostě chtěl dát něco lepšího.

          Takže když už by tam někdo šel, tak by by to zkoušel leda nějakým univerzálním klíčem, šperhákem apod.. (možná by to zkoušel nějak vylamovat)

          0 0
          • novas752  

            Jo, tuhle mám, měnil jsem jí místo nějaký obyčejný fabky.

            Ten zbytek asi budeš muset vyměnit taky a udělat novej otvor do těch vrat, takže asi nějakýho zámečníka sehnat.

            0 0
            • Radez  

              Poladění samotných dveří to je to nejmenší. To bude v pohodě, spíš nemůžu najít ten zbytek k té vložce :-). To je nějaký standardní/uni­verzální rozměr toho zbytku zámku?

              Každopádně díky za rady.

              0 0
              • novas752  

                Tak to nemám páru, zámečník nejsem.

                0 0
                • Davidakta  

                  Změř rozteč mezi klikou a otvorem na klíč,buď je to 70 nebo 90 mm.ale nejlepší bude když vyndáš zámek že dveří a dojdeš s ním na prodejnu,tam ti dají přesnou náhradu.a ještě změř sílu vrat kvůli délce tý vložky

                  0 0
                  • Radez  

                    Dobrá, díky za rady a info.

                    Tohle jsem zatím nikdy nepotřeboval řešit, tak se v tom vůbec neorientuju.

                    0 0
                    • Davidakta  

                      Jestli jsi nemohl na netu najít ten vnitřek,tak se tomu říká zámek zadlabavací.

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Dodam, ze vlozka muze (zpravidla byva) z jedne strany kratsi a z druhe delsi, delka se meri od stredu diry pro pojistny sroub vlozky. Nejlepe napred koupit novy zadlabavaci zamek a bezpecnostni kovani a podle toho to nasledne odmerit a koupit vlozku patricnych rozmeru.

                    Bez kvalitniho kovani muzes mit vlozku odobnou proti bumpingu a kdo vi cemu, ale kdyz ji rozlomis hasakem, tak je ti to k prdu.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak podle fotky to vypadá na klasický vrata doma dělaný. Železnej rám a na tom přibitý palubky, nebo jiný dřevo. Pokud to tak opravdu je, tak je úplně jedno, jaký to má kování, zádlab a vložku. podle mě vyhozený prachy. Pak ještě tipuju panty z venku. Taková úprava, zvlášť s hezkým bezpečnostním kováním, spíš někoho naláká na to, se do tý garáže podívat.

                      0 0
                      • Davidakta  

                        Já bych to taky nijak nehrotil,ale vložka je základ.tam to odemkne každé dítě ohnutým hřebíkem

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Počítej teda zádlab 300–500, kování 1000–3000 (záleží na provedení a třídě), vložka 1000–2000 (zase podle třídy bezpečnosti, ideálně stejnou s kováním) + nějaká práce okolo vrat.

                          Jak už tu někdo psal, začni zádlabem, ideálně ho vzít sebou do obchodu, jinak je důležitý mít stejný rozměry, což není jen rozteč klika-zámek. K němu kup kování, to asi budeš, vhledem k atypu vrat, muset dobastlit na místě. Teprve po tom si změř celkovou délku vložky, kterou budeš potřebovat a pak rozměr od středu zádlabu směrem ke kování. Respektive, ten druhý rozměr je důležitý, celková délka (tedy směrem do garáže) už může být různá a nehraje až tak roli (v tvém případě)

                          0 0
                          • Radez  

                            Dobrá, díky všem za rady. S tím, že se budou muset upravovat vrata počítám. Ty sou skutečně dělány doma.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ještě by tu mohla být možnost dobastlit to na nějaký lepší dozický zámek, což by mohlo být levnější a snazší. Ale v tom ti neporadím. Zkusil bych to v nějakým lepším železářství s vybraným zádlabem.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Dozicky zamek mi neprijde jako vrchol bezpecnosti…ale mozna se za poslednich par let neco zmenilo..

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  změnilo – zloději už je neuměj

                                  poznal jsem to když mi vybrali minulej byt…fabka rozlomená, s druhejma dveřma na dozickou vložku si nevěděli rady, tak je brutálně vylomili (přitom přece klíč byl v polobotce v prostoru mezi těma dvojema dveřma…)

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Tak jasně, dáme zámek ve 4tř bezpečnosti, kování radši taky. Ale trochu si zapomněl na ty vrata. Mě tyhle nápady vždycky pobaví. Teď jsem řěsil zabezpečení serveroven a přesně přišel chytrák, co chtěl zámek ve 4tř (teda onchtěl jenom vložku, protože se jako fakt vyzná ), ale dveře papírak za pár stovek a celá místnost vytvořená ze sádrokartonu. Mám od jedný garáže dozickej klíč a přijde mi trochu lepší než ty co se běžně používají. Tak by tahle úprava za pár možná byla lepší, než nesmyslná investice do něčeho, co nemá vlastně význam.

                                  0 0
      • Radez  

        Tak jsem proměřil to, co tam je v současnosti a zjistil jsem, že se jedná o tento zámek

        Teď už teda budu bádat, co bych tam měl místo toho vrazit se stejnejma rozměrama.

        Co se dívám hned vedle, tak by tam mohlo pasovat toto a pak teda jestli to dobře chápu, tak ta díra na vložku je univerzální a můžu tam (podle správné délky samozřejmě) vrazit jakoukoliv?

        Případně ještě nějaké doporučení byste mi mohli dát?

        0 0
        • Davidakta  

          Tvar vložky je u všech stejný,pak už je na tobě kam to poženeš s cenou.

          0 0
        • Namtos  

          Psal jsi, že to máš na garáž a ta vložka kterou plánuješ ačkoliv má stejné rozměry. tak vypadá z fotky, že má plastovou střelku – já bych na garážové dveře volil spíš kovovou variantu…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.