• Blanicka

    Uvazuju o zamku na kolo. Mate nekdo nejaky tip ci zkusenost? Dekuju

    0 0
    •  

      ja radeji kolo nikde bez dozoru nenechavam tak zamek nemam vubec. :)

      0 0
    • Honzin  

      Já mám zámky na kolo dva, ale používám jenom jeden – je to speciální řetěz s bezpečnostním visacím zámkem. Vyrábí ho firma CAD ET projekt – www.cadet.cz/vyroba.htm měl by být běžným nářadím (velký pákovky nebo pilka na železo) nepřekonatelný. Má to jenom dvě drobný nevýhody – 1. cena (1m řetězu + zámek = 700,–) a 2. váha (1m řetězu + zámek = cca 1 kg). Mě to ale za ten pocit bezpečí stojí a navíc Zátopek taky trénoval se závažím a kam to dotáh :-).

      0 0
      • martt  

        ak mas na tom biku peknu vybavu tak zlodeji sa v tomto pripade nerozpakuju precviknut ram miesto zamku. Takze Ti ostane sice neporuseny zamok ale bike je v cudu.

        0 0
    • BB  

      vždy, když uvažuji o bytelném zámku, tak si řeknu, že stejně zajistí pouze rám a ne zbytek kola. Proto zatím nemám žádný a kolo bez dozoru nenechám.

      0 0
      • marhi  

        Na dobrý kolo bys potřeboval psa. Teď vážně. Žádný zámek ti nepomůže před nenechavcem. Pokud to máš do hospy a někdo ho bude chtít tak si stějně na tebe počká a pak budeš mít smutek. Já souhlasím s názorem na konk. bikeforu. Na kole se jezdí, v létě jedině na zahrádku a kolečko pěkně opřít za sebe nebo na dosah. Jinak kup cokoliv, Stačí to znechutit a děcka nebo ožralové ho nechaj napokoji. Sebelepší zámek je jen k tomu jak to bude těm lapkům dlouho trvat. Slušní lidé ti ho neseknou nikdy. A uvědom si také že to něco váží, a občas i dost překáží. Moc jsem ti nepomohl, tak sorry.

        0 0
    • fousac  

      musi vypadat bytelne… amatera to odradi a pred profikem kolo stejne neuhlidas…

      0 0
    • krtek  

      Bud kup nejakej uplne obycejnej zamek, protoze jakejkoliv zamek ti profik snadno prekona takze jde jen o odrazeni amateru. A nebo je lepsi koupit v bazaru nejakou sunku kolo za 500Kc a tam kde musis kolo nechavat jezdit na nem.

      0 0
      • Honzin  

        To není až tak úplně pravda, že profík snadno překoná jakejkoliv zámek. Když jsem kupoval ten řetěz se zámkem (jak jsem psal výše) tak mi výrobce řikal že už má i děkovný dopisy, protože nějakej zákazník si nechal kolo přivázaný v garáži (nebo ve sklepě, to je celkem jedno), tu garáž mu přes noc vykradli a zmizelo všechno co mělo nějakou cenu kromě kola přivázanýho tímhle řetězem s tímhle zámkem. Tohle řešení není jenom na odrazení amaterů, ale určitou dobu odolá i profíkovi. Takže pokud potřebuješ kolo zamknout třeba před krámem než nakoupíš tak máš jistotu že tam na tebe i počká, pokud ho ovšem nepřivážeš k něčemu co se dá přepilovat, přeříznout nebo odnést :-). Podle mě to MÁ SMYSL, ale než koupit dva levný zámky, kup radši jeden pořádnej.

        0 0
        • Žanek  

          Tak s tím nesouhlasím. To máš jako s autama. Pokud ho někdo, kdo se vyzná chce, tak ti ho ukradne a můžeš v něm mí milion imobilizérů a satelitní vyhledávání. Kvalitní zámek má určitě význam, protože odradí zlodějíčky, kteří stejně ani netuší, jakou to kolo má cenu. Souhlasím s tím, že dobrej zámek nepřestřihneš pákovkama, na hodně dobrým (to bude asi tvůj případ) nepochodíš ani s pilkou na železo. Ale tvrdit, že je nepřekonatelnej, to je hodně najivní. Stačí jakejkoliv kov polít kapalným dusíkem (není až takovej problém ho sehnat) a když do něj klepneš, tak se rozpadne, jako kdyby byl ze skla. A věřím tomu, že i kvalitní zámek se dá odmknout pomocí nějakejch paklíčů. Jde spíš o to, zlodějům jejich „práci“ co nejvíc znesnadnit.

          0 0
          • ravo  

            V jednom máš pravdu – auto vybráno pro krádež na „zakázku“ může mít téměř jakékoliv zabezpečení a nikdy nebude 100% bezpečné. Jenže pochybuji, že by se u nás pohybovali experti zaměření vyloženě na krádeže kol – tedy kol velmi dobře zabezpečených. Ono je to přecejen i pro čorkaře něco jiného šlohnout auto za melouna nebo kolo za 30 litrů. Lepší zámek je vždycky pro zloděje mínus i kdyby to mělo být jen 20 vteřin. Je to jako s těmi auty – když budeš mít na parkoviště dvě stejná auta, v jednom nic a v tom druhém jen blbou hokejku na volant, tak zmizne to auto bez hokejky…

            0 0
            • enjoy  

              to s hokejkou by zmizelo o nekolik sekund pozdeji:-)

              0 0
          • Honzin  

            Já jsem nepsal že je nepřekonatelnej – tak naivní zase nejsem. Jde jenom o co nejvíc těm zlodějům práci zkomplikovat a tohle je největší a nejlepší mobilní komplikace pro kolo kterou znám.

            0 0
          • martt  

            S tym dusikom je to vtakovina – osobne vyskusane. Neviem kto na tu kravinu prisiel, rozhodne beznym kovom ochladenie dusikom (na asi minus 180 stupnov) ziaden problem nerobi. Mlatil som do zeleza a mosadze a nebol rozdiel od izbovej teploty.

            Veci ktore obsahovali vodu – to bolo ine kafe. Napr. dusikom zmrazeny banan si mohol kladivom rozbit na krasne crepinky :-)

            Imho je ten pravy profesionalny nastroj na kradnutie bikov akumulatorova karbobruska. Tomu aj dobra ocel odola len kratko.

            0 0
        • blue  

          jestli tam to kolo nenechali jen proto, ze zrovna sebou nemeli nic, cim by ten retez zlikvidovali… jinak hezkej marketingovej pocin ten dopis :-)

          0 0
          • Honzin  

            no a vo tom to prave je, ani zlodeji sebou zrejme bezne nenosi tezkou techniku (nebo ji nosi ale tenhle byl zapometlivej a nebo je ten dopis vymyslenej).

            0 0
            • blue  

              jasne… ale pak bych to neukradeni kola nevykladal dokonalosti zamku

              0 0
    • Schwinn  

      Asi 2 roky jsem vozil zámek ( spirálu) na biku pořád. Nikdy jsem ho nepoužil, prostě od kole se nehnu, což je na vyjižďce nejlepší zabezpečení. Něco jiného je to na dovolené nebo doma, tam má dobré zabezbečení kola smysl.

      0 0
      • McBlacky  

        tak přesně tímhle jsem měl zamčený kolo… domů jsem šel pěšky :-(

        0 0
        •  

          Hm,ja ho mam taky,vypada docela bytelne, ale kamos my tedka nekdy řikal že byl nekde v kramu nebo v hospode nebo kde a kdyz vylezl ven tak tam u jeho kola byl nejakej manik s kombinackama a docela neuspejsne se tam pokousel o jeho kradez,tak ze ho tam zliskal a bylo vystarano,ale radsi si pak koupil novej zamek,prece jenom byl dost vožužlanej,

          0 0
          • enjoy  

            takovejhle se nema cenu bat,ze neco stipnou.s kom­binackama by to asi ani nedopizlal.ja bych na to sel s papouskem.

            0 0
    • Roman  

      Co teda fakt člověka nakaká, je to, když s kolem zmizí i nepřekonatel­ný zámek.

      0 0
    • Vóca  

      Zámek používám obyč, ale kolo mám stejně vždycky pod dohledem. Bohužel žijeme v Čechách :-(

      0 0
      • Vymi  

        musim rict ze uz mam tak 6 horske kolo s toho mi 3 ukradli… :-( vetsinou jsem mel zamek za nejakych par stovek ale pokud si ten lump to tvoje kolo vycihne a vi co mas za zamek neni pro nej problem si udelat kopii apod a za mesic tu samou dobu kdy si opet v obchode si prijde pro tve kolo… Mel jsem i dva zamky a byli docela slusny ale taky se ukazalo ze je to na nic. Od te doby co mam zkusenost se zamky – zamky na kolo nepouzivam. Proste pro noviny si zajedu na kole ale nenechavam si kola nekde kde opravdu neni videt… :-)

        0 0
      • JM  

        Vetu „bohužel žijeme v Čechách“ muze v debabe o kradezich kol napsat jen clovek, co nikdy nebyl/nejezdil s kolem v Holandsku, Dansku a/nebo jiznim Svedsku. Kdo nezazil, neuveri…

        0 0
        • rejow  

          Tak, tak – Sem vyděl v Holandsku scénku kdy maník přijel na horskym kole za 20kkc (na místní poměry velmi luxusní kolo), vytáhnul dva menší a jeden brutální zámek na motorku a velmi důkladně celé kolo proplet. Zprvu sem nechápal ale pak jsem si všiml opuštěných a zavřených zámků na různých mřížích a to v množství větším než malém.

          0 0
    • jakub  

      ja jsem na sport paragu koupil spanelskej zamek znacky LUMA, jeho cast je udlana z nekolika spoju, ve kterych jsou loziskovy kulicky. Dale pak ma zemek uzpusobenej proti odvrtani. Pakovkama ani vrtackou se prez neho nedostanes. Urcite mi namitnete, ze se da prez kazdej zamek dostat, souhlasim, ale pokud to mohu trosku eliminovat tak to udelam a myslim ze v tomto pripoade jsem zvolil spravne, kdyz nekde necham meho bika, tak to neni na dlouho, takze nez by se mi prez neho nakej hajzl dostal .......... …ted uz je v marnici

      0 0
    • Pacholek  

      jak už tu bylo řečeno- na kole jezdím tam, kde ho můžu mít přímo u sebe-žádný zámek nepotřebuji. Žádný zámek není dos bezpečný, aby se nedal překonat. Proto těm grázlům ani nedávám možnost, aby se ho pokusili překonat…

      0 0
    • rasto  

      tohle se na na tomhle B-F jiz resilo (podivej se do historie). ja osobne jsem to vyresil tak, ze jsem zakoupil podkovu Abus. stala me cca 4kkc. zakoupil jsem i bazmek, pomoci ktereho se podkova pridela na ram. nicmene podkovu pouzivam jenom na nouzove pripady. nevahej do zamku vlozit vice penez. furt se to vyplati vic nez prijit o kolo :-/

      0 0
      • fousac  

        tohle se resi stale, je to tentyz prispevek… podivej se na datumy… :)))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.