Zadní pevná osa pro kolo Giant Trance (2016)

3 nepřečtené
  • ronda

Mám doma v péči dvě kola Giant Trance z roku 2016. Jedno z nich už mělo nábu na pevnou osu 12mm, druhé nábu 135mm s rychloupínákovou osičkou a patřičnou patkou. Tahle nába dosloužila. Pořídil jsem nábu 142/12mm, odpovídající patky. Ale zarazil jsem se na pevné ose.

Na prvním kole je originální osa RWS s logem Giant 142/12×1,5mm, dlouhá 171mm.

Zkoušel jsem ji všemožně po netu shánět, kromě nějakého exotičtějšího ebaye o nic nezavadil.

Ze vzhledu originální osy i některých zmínek na netu mám dojem, že tu osu pro Giant dělal DT Swiss. Ty v prodeji jsou. Ale znejistěl jsem u rozdílu, se kterým bych potřeboval poradit, nejlépe od někoho, kdo tuhle osu na kole má, pokud by ji měl na Giantu, o to lépe.

Jde o to, že osa Giant má délku závitu cca 15mm. Závit v patce má také zhruba 15mm. A u osy DT Swiss uvádějí délku závitu 11,5mm. To by ještě nemuselo být úplně špatně, pokud by za závitem nešla hned osa v plném průměru, ale následovaly by tak 4mm délky malého zeslabení, aby závit mohl dojít až na konec patky, plný profil by se o závit zarazil, vidlici a nábu by nedotáhnul. Z obrázků v eshopech, ani na stránkách DT Swiss tenhle detail není viditelný.

Můžete teda někdo poskytnout informaci, zkušenost ? Dík

0 0
    • oddie  

Co je tam za patky? U 2016 Trance máme „rychloupínákové“ s 5mm osou, jen ta matice je tam napevno…

0 0
      • ronda  

Tahle patka tam byla. Vyměnil jsem ji za Giant patku pro 12mm pevnou osu (závit M12×1,5mm)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.