• FanBike

    Zdravím, rozebral jsem zadní náboj, protože jsem po sundání kola cítil na ose „malinkou“ vůli a koukám na misku u kotouče jako blázen. Vypadá to snad jako po nějaké elektrolýze, je tam cítit lehounké nareznutí, nebo co to je. Ten kónus je takhle pěkně vytlučený, ne oběhaný po celém obvodu. Tušíte, jak mohlo tohle vzniknout ? Mimochodem sedm kuliček z celkem osmnácti je v víceméně v tahu.

    0 0
    • pepek  

      Nevymezoval jsi tu vůli již někdy v minulosti? :-)

      0 0
      • FanBike  

        :o) trefná otázka … Ale co ta miska ? To se přece neudělá ani když se to příliš utáhne ani příliš povolí. Když jsem to naposled sestavoval na konci loňské sezóny, dával jsem nové kónusy i kuličky a utáhl jsem to tak, jak nejlépe umím. Vůle na ose nebyla žádná a když jsem držel kolo za osu „v ruce“, pomalu roztočené kolo krááááásně plynule točilo, ani náznak jakéhokoli chroupnutí jsem necítil. A tak špatnou paměť, že bych si nepamatoval ty „mapy“ v misce, to snad ještě nemám :o)

        0 0
        • pepek  

          Vůle na ose nebyla žádná – je to marný, je to marný. . .

          0 0
      • Dejv94  

        No, mě to příjde že to někdo přetáhnul a následně se kuličky otáčeli ve vymačkaných ďůlcich (neobíhali dokola) a proto to udělalo toto. Nechce se mi moc věřit že by se toto točilo volně bez vůle.

        0 0
    • FanBike  

      OK, takže jsem asi nejspíš lama, beru to na sebe. Já to utahoval. Nevím, jak mám popsat lépe tu vůli. Napsal jsem „vůle na ose nebyla žádná“. Když je kolo nasazené na rámu, nesmí se přece kolmo k ose otáčení pociťovat výrazná vůle. Na kole sundaném, pouhým držením za osičku se to poznává těžko. Mám pravdu ? A teď je otázka, co je to výrazná vůle … A do mě :o)

      0 0
      • pepek  

        Vůle na ose nebyla žádná – vůle je základní strojírenská součástka.

        0 0
    • FanBike  

      takže tento můj příspěvek přesuňte do sekce „tak takhle ne“ … teď čtu tohle … http://www.bike-forum.cz/…-naboju.html tam se to teda taky rozjelo :o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.