• tomoun

    Chtěl bych vyměnit vidlici,protože potřebuji delší krk.Mám pocit ,že ,jak stárnu potřeboval bych vzpřímenější posed(asi 2 cm podložek navíc),při delších vyjížďkách mě bolí zápěstí a mravenčí mi v prstech.

    Poradíte ekvivalent RS DUKE na véčka.Nechci přelisovávat ani vařit.

    0 0
    • jecnak  

      Rekl bych, ze ekvivalent je Recon/Reba. At uz zdvihem a nebo hmotnosti.

      0 0
    • kali222  

      jakou verzi mas co se tyce zdvihu? a delka krku? nechci predbihat,jen kdyby byl na prodej.....

      jiak pokud vim duke byl zarazen kdysi i do lehkych AM (divny?) cili se naskytne moznost jeste RVL :) a komeckoncu par lidi ji i na pevnacich vozi.

      0 0
      • jecnak  

        On se Duke postupem casu vyvijel, ale primarne je to XC vidle. AM vidle bylo spis Psylo.

        0 0
        • vlk  

          Také mi to přišlo divný, ale u-turn Duky byly rockshoxem fakt řezeny do AM, dokonce to bylo i na originální nálepce co na Duku byla. Nicméně se zdvihem 105mm a 30mm vnitřními patří do XC.Zatímco třeba takový duke race byl řazen do XC-měl 80mm a byl váhově srovnáván se Sidem(tehdá bylo psáno SID pro chudé :). Nicméně když budu hledat alternativu u stejné značky, tak vůči Duku xc bych řek, že dnes by to byl Recon a vůči Duke SL nebo race asi nějaká Reba.

          0 0
          • Hynas  

            No bodejť by nebyly…v době své největší slávy byly zdvihy na AM poněkud jinde než dnes, to si nezapomeň uvědomit.  V současnosti ve srovnání s nynějšími standardy už 106mm a 30mm by zapadl do XC, tehdy ovšem ne.

            Zakladateli vlákna radím…kup si rebu a více neřeš.

            0 0
      • tomoun  

        Délku krku jsem neměřil,a je to model tuším 2003 kupoval jsem to ve výprodeji.Zdvih si už nepamatuju ale asi 80–100mm.Dával jsem to místo pevné vidle,tak jsem po nějakém extra zdvihu netoužil kvůli geometrii

        0 0
      • coffield  

        Kdybys o duka moc stal, budu prodavat toho z cerne Fujiny v profilu. Zvykl jsem si letos na 32mm nohy a na 30mm uz se citim prilis vratce. Jinak vidle to byla dobra. Kontakt na mail.

        0 0
        • kali222  

          spis potrebuju ejste jednu levnou vidlici : ) na 100mm aby si pani vyzkousela 80(scareb) i 100 mm na jednom ramu a prebytecnou bych si dal na singla.  takze spis ty me hod predstavu o cene : ) dikes

          0 0
    • MlokCZ  

      Pokud je hlavním cílem jen zvednout řídítka, tak zkus vlajdy s větším zdvihem.

      0 0
      • kubad  

        přesně – tohle bych skusil jako první variantu :-) pokud teda ta změna posezu majittely nemá zdůvodnit výměnu vidle

        0 0
      • jecnak  

        To mravenceni v prstech nemusi byt jen vyskou riditek, ale i tvarem, uhlem, gripy, sedlem atd.

        0 0
        • MlokCZ  

          To samozřejmě a bude to i spíš tím, co popisuješ. Já reagoval na požadavek zvednout řídítka.

          0 0
      • tomoun  

        Mám rovný řidítka s parohama celý léta.Kolo s vlajdama sem měl pučený-dobrý,ale nedá se tam měnit posez a rohy na vlajdy … to nejni moc hezký

        0 0
        • jecnak  

          A nezmenilo se na kole neco jineho?

          0 0
          • tomoun  

            Mám to kolo 10 let,celý jsem ho před 2 lety upgradoval včetně laku,Všechno dobrý.Letos mi bude 50,a loni se mi jezdilo dobře,když jsem se chytil za řidítka druhým článkem prstů a posadil jsem se vpřímeněji.Já mám posez vůbec nějak chrťáckej.Protože když jsem si pučil od kamaráda GF Sugar z vlajdama tak se mi na tom jelo dobře ,přestože  má menší rám a řidítka výš než já a přistupoval jsem k tomu s despektem.Myslím že jsem přeci jenom moc nataženej a s přibývajícím věkem se asi projevuje nevhodný posez a úbytek svalové hmoty(záda),která dříve nevhodnou zátěž eliminovala

            0 0
            • jecnak  

              Jasne, chapu. Problem je ale v tom, ze kdyz poridis vidlici s vetsim zdvihem, tak i kdyz bude zdvih vetsi o 2cm, tak v realu se ti zvednou riditka rekneme o 1cm kvuli sagu vidlice. Jestli mas ten ram uz 10 let, tak bych pomyslel spis na vymenu ramu, protoze za tu dobu se geometrie trochu zmenila, zvlast pokud byl tehdy ram delany na pevnou vidli a nebo na 6cm zdvihu. Spis se treba poohlidnout po nejakym kratsim ramu ve spravne velikosti a zkusit. Pokud netrvas na necem extra lehkym, tak se daj sehnat slusny ramy mezi trema a peti tisicema.

              0 0
              • tomoun  

                Kvůli geometrii mi stačí zdvih 80mm jako má ten Duke,proto by se mi líbila ta Reba.Fakt je i to že laškuji s myšlenkou na změnu rámu.Mám 21tak přejít na 20".Manželka má 19" a na tom si připadám skrčenej.

                0 0
                • jecnak  

                  Nezalezi jen na velikosti ramu ale i na jeho delce. Pokud ti staci vyskou ramu 19", ale prijde ti moc kratky, zkus zajit nekam, kde prodavaji treba Superiory (v Praze treba Cyklo Adam) a zkus 19". Superiory jsou hodne dlouhe a myslim, ze si na nem skrcene pripadat nebudes. Navic ty levnejsi ramy se daji poridit bez problemu do 5 tisic i s hlavovkou.

                  0 0
                  • tomoun  

                    Myslím,že by mi levnější rám stačil,nejsem žádnej střelec,když se urodí tak udělám ročně 3500km.Ale taky přemýšlím jestli bych si na strý kolena nezasloužil houpačku.

                    0 0
                    • tomoun  

                      Teď nebudu na přijmu,musím na squash

                      0 0
                    • jecnak  

                      I na levnym ramu se da postavit pekny a lehky kolo.

                      0 0
                    • siskin  

                      pokud houpačkou myslíš fulla, tak by to určitě stálo za zvážení, proti HT obrovskej přínos co se týče komfortu a na fullu se zdvihy 100–120mm pomalejší určitě nebudeš, zádům se uleví  a bajk si začneš mnohem více užívat.Tod' můj názor

                      0 0
            • jecnak  

              Ad ty zada. Mivam podobny problem zjara, kdyz zacinam jezdit na kole objemy. Zakopany pes je v ochablych brisnich svalech, ktere nedokazou stabilizovat trup a veskera vaha je tak oprena do rukou.

              0 0
              • teepeex  

                rekl bych, ze hlavnik vinikem bude zadovy svalstvo

                chce to obcas zajit do posilky

                0 0
                • zirecek  

                  Ten kdo nechodí do posilovny pravidelně či ji někdy nenavštěvoval déle bez nějakého doprovodu zkušenějšího, tak se většinou nejprve „zhuntuje“.

                  Chci říct, že pro tento problém se zády mi připadá vhodnější cvičení s vlastní váhou těla doma. Sedy lehy, kliky, protahovačky, běh.

                  0 0
                  • teepeex  

                    tak

                    0 0
                  • vlk  

                    Také si myslím, že posilka je nanic. Především pro amatéry. Na protáhnoutí svalstva jsou lepší jiné techniky a pro posílení některých konkrétních partií je vhodnější způsob vybrat si sport, který je na tyto partie zaměřen. Navíc v posilce se dá cvičit různými způsoby, na objem, na prorýsování, na výdrž a na sílu. Nejlepší jsou ti namakaní borci z posilovny, co maj hrudník jak náklaďák a přitom jsou slabí jak pírko a maj při sportech problém vlůbec zvládat svoji váhu. Osobně jsem pro to ke kolu zařadit i jiný sport zaměřen na břišní a zádové svalstvo.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Posilovna je naopak výborná věc, ale nutností je vědět jak správně cvičit pro splnění určitých cílů. A to je ten problém, že to spousta lidí do posilovny chodících neví a pak opravdu platí, že si mohou způsobit více škody než užitku.

                      Posílení ochablých partií se právě u jiných sportů vůbec jednoduše dosáhnout nedá, protože žádný jiný sport není vždy správně cíleně zaměřen a vždy bude stále něco v nerovnováze. To bys musel těch sportů dělat třeba 5–6 různých a to s cíleným výběrem zatížení svalových skupin.

                      V posilovně při správném přístupu a znalostech stačí chodit vždy třeba jen přes zimu a i takhle kratším chozením lze cíleně velmi efektivně dohánět disbalance a posílit, co je třeba.

                      0 0
    • ant4  

      šel bych do Reby, mám ji půl roku a je to neskutečná žehlička:) jinak taky proto, že jsem přešel z Pilota, tak je rozdíl znát. Co do pohodlí lepší jak sid WC.

      0 0
      • tomoun  

        To by šlo kokal jsem že stojí těsně pod 8tis.Jak se volí ty zdvihy?

        0 0
        • kubad  

          pokud nechceš U-Turn kde se to šteluje páčkou, tak jednoduše při objednání řekneš prodejci jak chceš zdvih,ten by ti měl vyhovět a nastavit to -  mění se to uvnitř plastovýma dorazama 85–100–115.

          Pokud se jedná o starší model u 2009 jsou ty zdvihy tuším jinak

          0 0
        • Smazaný účet  

          a samozřejmě podle návodu to zvládneš i doma.

          0 0
    • marapara  

      RS Duka jsem měl také a vyměnil jsem ji na Revelation. Ale měl jsem kotouče. Pokud bys chtěl véčka, tak Reba nebo Recon se dělají i na véčka.

      0 0
      • tomoun  

        Díky všem za přínosné tipy.Musím si to teďka přebrat

        0 0
    • vlk  

      Jinak ještě k možným adeptům-já Duka u-turn měním za Epicon TAD -mám fulla a tak prostě potřebuji snižování zdvihu.

      0 0
    • OCG  

      Hoj Tomoune, kdyby ses rozhoupal k výměně a chtěl jít do Recona, mám doma jednoho, kterej půjde z domu. Momentálně je na 130 zdvihu. Jezdím ročně zhruba totéž, co ty, vidle je stará dva roky. Bez závad. Mrkni mi do profilu. Čistě teoreticky – pokud bys projevil zájem, nechal bych ti ji za poměrně výhodný peníz, stačí mne kontaktovat.

      0 0
    • coffield  

      Přímý nástupce je Recon, ale ať už vybereš cokoli, bude to vždycky sakra lepší než Duke. Přecejen byl průměr ve své době, dneska už je to anachron, a rozdíl poznáš hned! V pevnosti, citlivosti i nastavení.

      0 0
    • tomoun  

      Ještě prosím poradu.

      Tak jsem se rozhod pro Recon 327 U turn ale našel jsem ještě Recon 351,je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl než to že 351 má lock out.Zdvihy resp.jejich nastavení je doufám stejné.Nutně teď potřebuji zdvih 80mm protože to bude na kole které nemělo pružnou vidli,ale na podzim si chci koupit houpačku „No Sainta“(nějaké připomínky??) a na něj si dám zdvih klidně větší

      0 0
      • coffield  

        Kromě Motion Controlu (lock-outu) by rozdíl být neměl. Ale u vidle s takovým zdvihem a citlivostí už se lock-out docela vyplatí… zvlášť pokud jezdíš silověji. A to i při nezávodním využití (třeba když proti větru děláš delší přejezd po asfaltce – tam se mi bez zamknutí Recon na 120mm už docela houpal). Zvaž to.

        Pak máš ještě možnost koupit Recona SoloAir na zdvihu 80mm (i když 100 by taky nic udělat neěmlo) a nechat si po nasazení na nové kolo vypreparovat distanční podložky, čímž se zvýší zdvih až na oněch 130mm. Provedou na počkání.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.