• Yaron

    Prosím poraďte, z jara jsem koupil tohoto Supa: http://www.superior.cz/…rt/bike.html?…

    a jelikož mě bajkování po letech až neuvěřitelně chytlo a jsem detailista, tak z onoho kola zbyl původní už defacto jen rám. Mám tam např.: kliky, kazeta XT, představec, sedlovka Thomson Elite, brzdy Hope X2, kola Remerx Viking, sedlo Spec. Phenom atd.

    Otázka, prosba o radu je, jestli mám měnit rám, který se mi jinak moc líbí, ale jaksi komponenty jej už převyšují, nebo jestli to nemá až takový význam? Karbon nechci, raději bych zůstal u hliníku. Jako tip mám např. rám Specialized Stumpjumper S-works HT AL. Je to opravdu takový rozdíl a pocítím ten 20tisícový rozdíl? V tuhosti a pevnosti? na váze už toho asi moc neuspořím. Prosím o rady, či tipy na konkrétní rám. Dík!

    0 0
    • Snowball  

      A si si isty, ze ta to chytilo bajkovanie? Podla mna to je len zachvat shopoholizmu :DD

      Alebo aspon pokial viem, bajkovanie kedysi nespocivalo vo vymene komponentov za lepsie resp. hlavne drahsie, ale v jazde na bicykli v terene. Ale ktovie, teraz sa to uz mozno zmenilo.

      0 0
      • Yaron  

        jj, stopro, jezdím celkem dost, myslím, že do konce sezony těch 5–6tis.km dám. To, že jsem hračička a rád vše co používám upgraduji nic nehledej. Je mi přes 30 a nějaká ta koruna se najde. tak asi tak :-). a teď BF raď…

        0 0
        • Snowball  

          ok, byt to moj pripad, tak ked nemas ziadnu konkretnu vyhradu k tomu stavajicimu ramu, tak ho este sezonu pojazdim a medzitym si premyslim, ze po com vlastne tuzim. Ci nie nahodou full, karbon, a podobne. IMHO ked to vymenis za ten S-Works HT Alu tak rozdiel bude asi najmensi mozny a vydavok nebude zanedbatelny.

          0 0
      • daymaker  

        daymaker

        0 0
        • Snowball  

          ;) tak dik :o)

          0 0
          • Yaron  

            To je co jsem chtěl asi slyšet, myslíš tedy, že co se týče jízdních vlastností, tak nepocítím velký rozdíl? nečekám samo, že z HT bude full ( fulla zatím ne ) ale něco na tom rámu za 20t. být snad musí :-)

            0 0
            • Snowball  

              Myslis ten s-works voci tomu superioru co mas? Ak nahodou rozdiel pocitis, tak sotva velky. Ten ram predpokladam je z tenkostenneho hlinika cize bude o nejaku v praxi zanedbatelnu hodnotu lahsi, no je mozne, ze keby si ho jazdil 5 sezon tak este aj zmakne. Ale tazko tipovat… Prosto ked uz spekulujes, tak si to dobre rozmysli, alebo este lepsie, chod a pozicaj si ful, alebo pozicaj si co sa kde da, pojazdi, a podla toho co ta oslovi najviac sa zariad. Mozno zistis ze chces 29ku, alebo podla mna moze byt zaujimavy ten karbon v pripade ht, alebo nejaky ful, dnes su ozaj onakve kusy k dispozicii :o)

              Inac mas maximalne prijemne starosti :o) tak si to uzi.

              A ked budes skusat co pride pod ruku, vsimaj si geometriu, lisi sa dlzka, a tym trochu aj spravanie.

              Alebo kup silnicu a objav novy svet.

              Alebo kvalitne stylove mestske kolo, ak si z mesta, to nemusi byt ani extra drahe… Prosto moznosti mas milion, ten ram co mas totiz asi vobec nie je nejaky zly.

              0 0
    • roud  

      nedávno tu bylo vlákno rám do 20000,– zkus se podívat tam myslim že podlehneš velice rychle a k supu už se nikdy nevrátíš :O)

      0 0
      • Yaron  

        jj, to je mi jasný, jsem chytlavej na pěkný věci a to vlákno jsem četl, ale mě šlo hlavně o to, jestli bych mohl slyšet, tedy číst ten důvod ke změně, kromě zvučných jmen názvů rámů.

        0 0
        • Snowball  

          Dovod musis dat ty: keby si mal konkretnu vyhradu ku geometrii, alebo ze je malo tuhy ak by si bol vahova kategoria nad 90kg a podobne… potom by to bolo odovodnene.

          0 0
          • Yaron  

            ok, děkuju za názory, mám cca 75kg a tu tuhost nemám s čím porovnat. Počkám jestli se ještě někdo ozve, ale asi ušetřím 20t.

            0 0
        • roud  

          tak záleží na konkrétním rámu a materiálu každej přinese něco jinýho některej tuhost další třeba pohodlí a nízkou váhu nejde to říct obecně… nemluvě o tom že ještě každá značka má trochu jinak řešenou geometrii takže si třeba můžeš koupit kratší rám s kterym bude kolo hravější prostě důvodů by se našla spousta hlavní ale je že máme ten sport rádi a občas si přece musíme udělat radost lepší než to utratit za cigára a podobný kraviny ;O]

          0 0
    • McBlacky  

      rozdíl poznáš nejvíc na geometrii. Sup dělá kvalitní rámy, ty máš střední třídu, jeho závodní rámy jsou delší – pro více natažený posed.

      těžko ti radit, je fajn koupit si top model od renomovaného výrobce, ale zase o tolik tě to neposune.

      0 0
    • Al Stra  

      ja bych si preci jen koupil fula

      0 0
      • maajkee  

        mít na to prachy jako ty, tak už jdu taky do fulla, mít dneska fulla je už něco jako mít před 10 lety odpruženou vidlici, prostě to k tomu spěje, že všichni budou jezdit na fullech :) Jasný že se najdou nějaký zarytý HTáci :) jako dneska taky starý chlapi jezděj pořád na favoritech a ukrajinách :)

        Jinak každopádně v rámech různých značek jsou obrovský rozdíly, především v geometrii, nějakej gram je podle mě v tomhle případě už zanedbatelnej.

        0 0
    • Yaron  

      Tak si svůj rám asi nechám a časem se možná poohlídnu po fullu. U fulla mě odrazuje cena, kvalitní full s inteligentními tlumiči mi přijde drahý. Nějaký dobrý tip na rám – full, se zdvihem 100mm, pro zachování mých komponentů?

      0 0
      • Snowball  

        giant anthem. Akurat maju taku nestastnu politiku, ze samotny ram sa prilis neoplati…

        A pripadne GT marathon.

        0 0
    • Daf  

      Podle mě stávající rám není zas tak zlý, aby jakýkoliv jiný Alu rám to kolo nějak výrazně posunul vpřed. Počkej až prdne a pak bude důvod ;)

      0 0
    • Yaron  

      Děkuji všem, ještě někdo přidá svůj názor? Ď.

      0 0
      • Snowball  

        no a k comu si zatial dosiel?

        0 0
        • Yaron  

          Právě, že zatím jsem nedošel k ničemu. Líbí se mi myšlenka nového rámu, to je jasný, ale i to, že si nechám tenhle a zbyde mi 20t. není špatné. Mě se ten můj rám moc líbí, ladí k těm Vikingům co tam mám a geometrie a tvar je fajn. Hlavně mě asi zajímalo, to, jestli pro zkušené bajkery není ten rám vyloženě pod úrověň komponentů :-), který na tom jsou.

          0 0
          • Snowball  

            Ved sam asi citis ze sa na tom jazdi dobre… tak teraz to mas posvatene aj od BF :o)

            0 0
          • roud  

            sup,merida,author všechno je to jedna pakáž a víš proč sou všude ať se podíváš kamkoli v republice všude jezděj neni to nic vyjímečnýho prostě má to každej nikdo nepochybuje že to můžou bejt hezký a dobře udělaný rámy ale má to prostě každej a je jen na tobě zda se chceš z tohohle stereotypu vymanit nebo ne…

            0 0
            • maajkee  

              Ha :) myslím, že stereotyp v tom jaký maj lidi kola bych nehledal, spíš bych se zaměřil na stereotyp lidskýho života a to tím, že máš kolo který u nás 99% lidí nemá, moc nenarušíš :) To je jak u pankáčů třeba, taky maj touho se odlišit, ale o tom to není, je to o tom co má člověk v hlavě, ne o tom jestli má extra značku kola, tím se pro mě od ostatních lidí fakt nelišíš roude :)

              Jestli se ti na tom kole jezdí dobře, rám podle mě vypadá super, nevidím důvod proč ho měnit za jinej HT, nebuďme tolik konzumní :) proč se zbavovat něčeho co dobře funguje.

              0 0
              • roud  

                Ä co prostě jen chuť udělat si radost chodíme skoro celej život do práce tak proč si nedopřát radost nákym překrásně udělanym kolem… někdo ty peníze vrazí do aut,dostihů,žen­skejch nebo chlastu já radši do kola :O)

                0 0
                • Vilém  

                  Vsak ti nikdo nebrani udelat si radost krasnym kolem, ale proc nutne musis vsechny co takoveto sklony nemaji povazovat za povl? Nebo ze by si vracel to, kdyz jsi poslouchal narazky na sveho Apache?

                  0 0
                  • roud  

                    Nikde neříkám že je to póvl ;O] ale člověka kolo baví chce kolem sebe vidět taky náký hezký kousky a pokochat se místo toho za den potkám a to doslova několiksetkrát meridu author atd. prostě sou všude a mám k nim odpor ta značka je pro mě nezajímavá nic víc v tom neni…

                    0 0
                • maajkee  

                  No jasný, to je zas druhá věc, já na to abych si koupil kanóna co máš ty, prachy prostě nemám, i když chodím furt do práce. A i když si koupím podle tebe debilního Authora, mám z něj obrovskou radost a obrovsky mě baví jezdit a je mi uplně jedno jestli mám na rámu napsaný Auhor, Merida, Superior, Amulet apod. naopak jsem tak trochu patriot a jsem rád, že mám alespoň částečně „český“ kolo a podporuju domácí trh :)

                  Ono né všechno český je špatný, taky potom co opadnul boom rannejch devadesátek se lidi začli vracet k dobrej českejm věcem, jako jsou kofola a tatranky třeba :) protože je to prostě pro mnoho lidí, včetně mě, lepší než zasraná cocacola a snickers :)

                  0 0
                  • Vilém  

                    No skoda ze author ma s cechama spolecny snad jen sidlo firmy:)

                    0 0
                    • maajkee  

                      Ha, tohle jsme vůbec ale vůbec nečekal :) proto jsem to dal do úvozovek pane.

                      0 0
                  • roud  

                    ještě že to máš v uvozovkách ;O] ale přiznej author určo neni tvoje vysněný kolo :O) a tvoji radost ti samozřejmě neberu hlavní je že se líbí tobě a ježdění tě baví ale na to se tu zakladatel vlákna neptal že ? ? ?

                    0 0
                    • Snowball  

                      ano, kazdy muz (alebo teda 96%;) sniva ze bude jazdit vo ferrari/lambe/shel­by-cobra/jaguarXJS atd atd atd. A vies kolko ich je v uliciach? Nepatrny zlomok oproti tym vychodiskovym 96%

                      Jedna vec je nejaky nezaplatitelny luxus (luxus=nieco co s funkcnostou ma len malo spolocne), druha vec kvalitna a spolahliva funkcnost, a tretia vec optimalny pomer cena/vykon.

                      A ked vezmes do uvahy, ze aj na tom rame garazovej firmy budes mat navesane v podstate to same co na meride/authore a spol, tak je o dalsi dovod menej utratit za samolepku na rame viac nez je treba.

                      0 0
                      • maajkee  

                        ano ano, přesně tak, smysluplný názor. naprosto souhlasím.

                        0 0
                        • roud  

                          Kdyby to všichni brali takhle smysluplně tak by žádný ferrari nebyli protože by je nikdo nekupoval nebyla by to škoda ? a vůbec kdyby člověk bral všechno rozumě tak by tahle planeta byla o uplně něčem jinym…

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Bohužel ale člověk bere některé věci nerozumně.

                            0 0
                          • maajkee  

                            No to by teda sakra byla! Nebyly by třeba války, vraždy, loupeže atd. atd. To bych klidně bral! I za cenu, že bych na ulicích nemohl potkat ferrari :)

                            0 0
                      • roud  

                        jenže jak už si psal v podstatě neni rám jako rám ať už materiálově nebo zpracováním dnes obzvláště jsou ty rozdíly hodně vidět a každej si musí vybrat sám jestli bude jezdit na meridě nebo na ferrari tady ty rozdíly nejsou tak katastrofální v ceně jako u aut většina lidí jezdí na těhle kolech proto že jim v prodejně řekli jak je to dobrý a že je na tom shimano a jak už někdo psal i proto že podporujou český výrobce viz author pells a podobný šejdíři… Nic to nemění na tom že v dnešní době si každej může koupit kvalitní rám skoro z jakýhokoliv materiálu a je jen na něm na čem bude jezdit nikomu jeho meridu a authora neberu ale to nemáte ambice na něco hezčího líp udělanýho ? nákej rám kde je svár krásně zavařenej jeden oblouček jako druhej ? nebo hezky přebroušenej že neni ani poznat od pohledu zda je to hliník nebo karbon ? Ale co napsáno bylo hoďně já si z chutí zase připlatim za cannondale i když ho třeba budu muset nákej čas splácet :O)

                        0 0
                        • Snowball  

                          Myslim ze pointa Yaronovej situacie je v tom, ze sucasny ram mu v podstate vyhovuje. Ina vec samozrejme je, ked mas dovod menit. Ked racionalny dovod nemas a vyhovuje ti na rame geometria, material, druh (ne)odpruzenia atd atd tak potom hrozi ze ta zmena bude naozaj spocivat len v tej samolepke na spodnej ramovej trubke, a teda este zmene stavu uctu.

                          Ze ta vzrusuje nejaky zvar ci je taky alebo onaky, to uz je tvoja volba, ja myslim ze tie najbeznejsie ramy maju konkretne tie zvary celkom vzhladne, dokonca sa mi na mtb ista surovost aj paci, a osobne za tieto esteticke detaily rad usetrim a dam to potom za nieco co bude znamenat funkcny prinos. Jasne, ze pekna vec potesi, len tych zalezitosti co maju vyssiu prioritu je zvycajne viac a nikdy nekoncia :o) Neuprosna realita.

                          0 0
                          • roud  

                            Spíš bych řek že kolega si hledá důvod proč si koupit jinej rám kterej se mu líbí :O) nebo v „značkovější“

                            0 0
                            • Snowball  

                              a kedze potreboval pomoc s hladanim padneho dovodu, tak sa obratil v dobrej viere na BF, a tam mu to udatny Snowball cele uspesne nabural a uspesne zmaril! :D

                              0 0
                            • Greyhound  

                              … a moje odpověď zní, že co do funkčnosti (váha, tuhost, atd.) si asi nijak citelně nepomůže, na druhou stranu výměnou komponentů za Hope/Thomson dal celkem jasně, že funkčnost a poměr cena/výkon u něj nejsou na prvním místě a tudíž mně by to smysl dávalo.

                              Jinak s trochou nadsázky mi to přijde jak začít intenzivně túnit „obyčejnou“ oktávku když narozdíl od aut si člověk může celkem snadno dopřát tu radost a „luxus“ túnit nechci říkat něco fajnovějšího nebo lepšího, ale přinejmenším méně častého k vidění.

                              0 0
                        • tom_777  

                          Každá VELKÁ značka má svůj TOP model (Scalpel S-WORKS 96:) a pak ty „obyčejnější.“ Top model Meridy, Spešlu, Cannondalu a dalších velkých výroců jsou prostě skvosty. Zatímco střední modely jsou prostě střední modely – i ta Tvoje F600… :)

                          Máme v týmu dva moc dobrý jezdce. Jeden má Epika S-WORKSe a druhej SPYDERA. lepší výsledky vozí ten na SPYDERU… a o tom to je. O nohách.

                          0 0
                          • Snowball  

                            Presne. O nohach, pajslach a odvahe/zrucnos­ti/skusenosti­ach.

                            0 0
                          • roud  

                            O tom žádná ale pokud máš kolo jako zálibu tak je ti klidně může bejt jedno zda v nohách máš nebo ne je to o tom si udělat radost a kolo co si koupíš si užít a jezdit si tak jak tě to baví jinak i když moje kolo je x let starej model ze střední třídy pořád je mnohem líp zpracovanej než spousta dnešních modelů a o tom to je ;O]

                            0 0
                            • tom_777  

                              tak jinak :D

                              0 0
                              • roud  

                                mno když srovnáš tu meridu s flashem tak to bude adekvátní ale srovnávat nejnižší s nejnižším ? ale jako ftip dobrý :O) asi nuda v práci co ? :O)

                                0 0
                                • tom_777  

                                  to byla reakce na to Cannon=boží Merida=sračka

                                  já si taky kolo pořizoval z druhý ruky a tohle byla dobrá koupě. Už slouží dvě sezony. Kdybych nestratil tachák tak bych věděl kolik jsem už na tom nalítal. (1×C9+3×PG970­+3×HG53=něco přes 10000km+/- asi tak)

                                  0 0
                                  • roud  

                                    ja ti to neberu ale pro mě je to prostě tuctovka kterou tu má každej a ničim mě neoslovuje hlavní je že se líbí tobě můj názor nezměníš protože je to pravda :O) ale co hlavně ať slouží a ať na něm najedeš ještě spoustu kilometrů bez úhony :O)

                                    0 0
                                    • ekib  

                                      Mluvit o tuctovce a jezdit na značce, které se vyrobí v součtu více než těch tvých tuctovek, to vyžaduje odvahu.

                                      Aut značky Jiangling se v Evropě prodá pár stovek kusů (takže žádná tuctovka) a přesto je Škodovka o 50 let vepředu.

                                      U kol je to jiné ale mluvit o tuctovkách, když na každém kole je SRAM nebo Shimano, doplněno cca 6 značkami dalších komponent (někdy je původní značka přestříkána značkou kola), rámovou geometrii má každý na webu, takže kdyby existovala nějaká extra tak už ji mají všichni. Trubky pro kola všech značek vyrábí tak 3 výrobci, u některých druhů jen jeden.

                                      Některé značky co jsou zde považovány za extra jsou za oceánem prodávaný v diskontech (u nás co vím tak už to dělá Scott).

                                      0 0
                                      • roud  

                                        chtěl sem to minulym příspěvkem slušně uzavřít ale asi seš natvrdlej řeknu to teda jinak jezdi si na svym superioru a mysli si jak super máš kolo mě je to buřt připomínáš mi typy lidí co přijdou do prodejny a řeknou dejte mi to nejdražší bohužel tys dostal zrovna supa asi špatnej výběr prodejny :O(

                                        0 0
                                        • ekib  

                                          Tak to je nepříjemné, já jel do té prodejny přes 100km a takhle jsem dopadl. Už ale vím jak to vyřeším příště, dám zde na forum dotaz, které kolo si mám koupit, pak si ho budu moci dát i bez problémů do profilu. Holt jsem natvrdlej ale pár sezon mě SUP musí vydržet.

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            Tvůj sup vypadá suprově, pro mě to tuctovka není, vidám tady mnohem víc canonndalů a to jako fakt.

                                            0 0
                                            • roud  

                                              Jeho sup neni špatný kolo o tom žádná ;O] jinak u nás je to jeden cannondale snad na 300 merid a to naprosto bezesrandy…

                                              0 0
                                              • maajkee  

                                                Jo, merid je tady hodně, pak hodně wheelerů, hodně authorů ale superirorů tady vidím například celkem málo, jen občas, zrovna tak amulety tady taky moc nevidím, protože tady v HK nemaj zastoupení.

                                                Třeba Amuleta Structure co jsem měl 3 roky jsem tady nepotkal ani jednoho.

                                                0 0
                                                • roud  

                                                  Supů potkávám docela dost a teď poslední dobou ještě pellsy se vyrojily jako by na ně někde měly slevy bohužel opravdu hezkejch kol tu jezdí pomálu :O(

                                                  0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Hezkejch z tvýho pohledu, já myslim že ty si nedokážeš ani trochu připustit, že by se tvoje kolo třeba někomu nemuselo líbit :)

                                                    Ale už je na čase abys pochopil oč tu jde, prostě sis koupil kolo uplně hovno :) už to chápeš čéče?

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    je vidět že seš znalec ;O] a kdybys mě aspoň maličko znal určo by ti bylo jasný jak jsem to myslel…

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jj, lidí :)

                                                    Hele bohužel, už ti to někdo musel říct, že cannondale jsou šejdíři :) nemůžem ti do nekonečna mazat med kolem huby :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    ;O]

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    No moc se nesměj hele, jen co tě někde potkam, kolo ti zabavím, prodáme ho na aukci a koupíme ti nějaký kolo do šejdířů typu author, merida, superior… Můžeš si vybrat.

                                                    Ostudu nám dělat už nebudeš :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    mno modráska dostane přítulka já budu mít nový tak jí moc neubližujte pls. ;O]

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Ježiš marjááá, přítulka? To bude taky určitě nějakej exotickej a málo vídanej typ, dle tvýho uvažování :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    mno to víš moc rodin co v hk bude jezdit na cannondalech asi nepotkáš…

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    No já to nemyslel co se kola týče :)

                                                    Očekával bych že to bude černoška, nebo japonka, nebo že má třeba jen jedno oko, nebo tak něco, abys vystoupil z řady a neměl jen tak nějakou obyčejnou holku co je v čechách k sehnání :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    panáček je nákej zvědavej ;O] víc jezdi na kole určo nás někdy potkáš a pak sám uvidíš zda je to barbie nebo ruská kulturistka ;O]

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    JJ, zvědavost je přirozená lidksá vlastnost, já toho teĎ moc nenajezdím, Tractiona mi ukradli a teĎ jezdím na Carreře Vulcan a to kolo má asi 16 kilo a příjde mi že toho najedu tak o půlku míň a jsem 2× tak unavenej :) Navíc se schovávám aby mě s takovýmhle kolem nedejbože někdo neviděl a nevyfotil :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    heh mno nic už toho špičkování nechme :O) každej si stejnak koupíme co budem chtít tvýho kola je mi líto :O( plánuješ něco novýho stavět ?

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Hele, já to fakt neberu vážně tuhle debatu, to doufám chápeš, jen se tím bavím, protože tady v práci je celkem nuda :) Jinak popravdě ti samozřejmě to kolo trochu závidím, to bych ani nebyl čech :)

                                                    JJ, chystám se do jara postavit kolo, abych na jaře vyjel.

                                                    Už mám základ, červenej rám Amulet 6061 T6 s nápisem structure, měl jsem ten rám 3 roky, byl jsem s ním fakt spokojenej, no jo, zase česká značka :)

                                                    No a teď budu postupně dokupovat komponety a montovat to jako puzzle, všechno potřebný nářadí mám. chtěl bych to postavit na SLX komponentech asi, to je pro mě celkem cenově dostupný a na moje ježdění to stačí. Taky poprvé v životě zkusím kotouče, pravděpodobně mechaniky od Avidu BB7, protože každý léto se ze mě a z kola stane turista a jezdíme třeba na 14ti denní výpravy a potřebuju aby to bylo lehce opravitelný, brzdový kapaliny se bojím :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    jj k tomu výběru slx sem měl možnost odzkoušet a za ty prachy fakt dobrá sada a bb7 sem taky vozil je to relativně blbuvzdorná brzda a na to co píšeš ideální :O)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    no som moc zvedavy, ci sa sem teraz primota dvojka mlokot+milanek a ci roudovi tiez navrhnu, ze ak dievku nechce vymenit rovno za E. z TT, tak mu ju aspon vyladia, a povedzme znizia pasivny odpor ci zmensia trenie :D

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    čoveče já ti závidím tvůj žaludek. Já ho tak silný nemám. Chovat se jako ty, tak se každý večer v koupelně při pohledu do zrcadla pobleju. (extra pro tebe pogrcám)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    prde :D sak si daj fotku do profilu, a ja ti napisem co to so mnou urobilo :DDD

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    když dám, přiměje tě to vyplnit profil?

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    to ta tak ukrutne zaujimam? :D Tolka cest!

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    ono anonymně jsi silný dost. Kdyby jsi měl podobné kecy na mou ženu jako Roudovu, tak ti rozbiju hubu, ale když je člověk v bezpečí a schovaný, tak to je jiné hrdinství.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    heh původně sem chtěl taky něco napsat ale došel sem k názoru že mi za to prostě nestojí proč se snižovat na jeho úroveň ? ? ?

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    sak presne kvoli takym primitivom ako ty vyuzivam vyhody anonymity.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Ale prd, jseš prostě jen připosránek :) nebo jseš hnusnej jak Paroubek :)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    primitivům? A v čem jsi lepší než ostatní? Já bych tu nenapsal nic co bych ti neřekl z oka do oka.

                                                    Proč je to pro tebe jiné?

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    Inetrnet je genialna prilezitost oznamit roznym jedincom bez omacky skutocnosti, ktore maju problem uniest resp spracovat. Je to obcas zabavne sledovat, co to s nimi dokaze urobit :D

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Jenže ty voe oznamit někomu něco anonynmě, jako to děláš ty, je to samý jako neoznámit nikomu nic. Jseš prostě jen vzduch, kdoví jestli nejseš třeba jen nějaký malý honipéro, co se tímhle ukájí.

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    tak to sa mylis, na niekoho to kludne moze posobit rovnako ucinne ako keby k nemu prehovoril boh, alebo jeho vlastne zle svedomie :o))

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    no, k tomuhle už fakt nejde nic dodat… :/

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    a ja uz ze ty budes zakladatel a prvy clen mojho fanklubu… :DDD

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Mezi náma je propastnej rozdíl, já se nestydím za to kdo jsem a když píšu nějakej názor, tak ať každej ví kdo ho píše.

                                                    Anonymní typy jako ty většinou akorát pruděj a schvovávaj se za anonymitu, aby jim pak náhodou někdo někde nedal do držky.

                                                    Jseš obyčejnej SRAB, nic víc.

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    no, asi som toho aj na nete zazil neporovnatelne viac nez ty.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    cha chááá, tak to je dobrej fór :) ale asi máš pravdu, zatím využívám net aktivně jenom tak 12, 13 let :)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    viac nemusi znamenat dlhsie, aj tu ide o kvalitu a nie kvantitu :DD

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jj, tak teď ses prozradil, uplně jasnej názor člověka s malým pérem :)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    tak to ta sklamem :D

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    hele, nemusíš se snažit, mně je jasný jak to je ;)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    ja sa nesnazim, prosto to tak narastlo same. :DD

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    vidíš a už zas, už po druhý si obhajuješ velikost svýho mužství, z toho plyne jen jedno, máš ho fakt malýho, proto ta anonymita, jo jo, jak je to prostý.

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    ano, presne, teraz si ma odhalil. OK? :D

                                                    Fakt toto nechapem, ako si niekto na niecom takomto moze zakladat, alebo naopak z toho mat komplexy… no tusim ktory pripad si ty. Kazdopadne nechajme to, je to nie ze offtopic ale hlavne maximalne trapne. Aspon pre mna.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jj, pro tebe určitě :) kápnuls na to borče.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    mezi náma většina lidí tu tuší kdo je snowball že Jiříku ? ? ?

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    sak presne kvoli takym primitivom ako ty vyuzivam vyhody anonymity.

                                                    0 0
                                                  • ekib  

                                                    A nejezdíte i v dresu a kalhotech Cannondale, pěkně s tím nápisem na zadku. Nedávno jsem dojel dvojici za Heřmanovým Městcem a musím říci moc pěkný nápis.

                                                    Pak jsem pochopil nedostatečnost svého kola a raději odbočil.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    nn to zas ne hambím se ale mám na zadku nápis author jezdím v dresech PSK Whi…

                                                    0 0
                                                  • ekib  

                                                    Tak nápisu na tvém zadku bych si ani nevšiml :-), hovořil jsem o dvojici.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    ;O]

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    jj, to bude urco peknej parecek, neco jako na fotu:)

                                                    0 0
                                                  • ekib  

                                                    U nás vítězí dle mého odhadu kolo co dával Mountfield k sekačkám (nebo ty kola prodával co já vím). Alespoň ve městě, v lese, když už někoho potkám, tak si značky moc nevšimnu.

                                                    Když pominu supermarkeťáky tak bych jako rozšířené značky v Pce viděl: Apache, Merida, Author, Scott, Acstar, Sup.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    u nás jednoznačně vede merida a author scotty sem potkal za poslední měsíc tak tři max…

                                                    0 0
                                                  • ekib  

                                                    Jinak většinou jsou to ale kola v cenové relaci do 10 000,– kč. Pěkných HT tady taky moc nejezdí, to spíše už se někdo objeví na pěkné fullu a samozřejmě jezdí dost pěkných silniček.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    tjn od silniček se tu najdou opravdu parádní kousky look,time,pina­rello,colnago atd. na ty by se dalo koukat pořád :O)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jj, je tady spousta Madisonů, to myslím dával mountfield.

                                                    0 0
                                                • Snowball  

                                                  Vela wheelerov? To u nas aby lupou hladal. A pritom, vedla je tema ze ktora znacka je exkluzivna, tak Wheeler mal uz v katalogu pre rok leta pane 1992 titanovy softail na XTR :o) Kde boli v tom roku znacky, ktore sa v tej teme spominaju ako exkluzivne…

                                                  0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Máme tady v HK jednu dost rozšířenou internetovou síť HKFree, no a jeden z členů má obchod s wheelerama, no a členům HKFree dává na ty kola tak trochu slevu, takže jich tady je fakt dost :)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    aha, tak to ma dobre premyslene :o)

                                                    0 0
                                            • ekib  

                                              Já si dělal srandu :-) Přece naprostá většina lidí si koupí kolo které se jim líbí samozřejmě v kontextu s výbavou a cenou, kterou jsou ochotni dát. A proto jsem si ho koupil a jsem s ním spokojený.

                                              0 0
                                              • maajkee  

                                                Ne ne, Authora, Meridu, Superiroa si nekupuješ protože se ti líbí, tobě se to kolo hnusí, ale je za dobrou cenu, tak ho koupíš, kolo co se mu líbí se koupí jenom roud :)

                                                0 0
                                                • ekib  

                                                  A na čem jezdíš teď ty, v profilu máš kolo ukradeno.

                                                  0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Hehe, no koupil jsem v Halfordsu Carrera Vulcan za 4990,– že na tom budu provizorně jezdit než postavím novej bajk, ale je to fakt fuška, je to strašně těžký, ale vypadá to o chlup líp než nějaký kolo z tesca :) má to aspoň sram X4 :)

                                                    0 0
                                                • McBlacky  

                                                  já myslím, že každej si kupuje kolo který se mu líbí ne? Proto je tolik značek. Osazení a komponenty dodává na 95% jen 5–6 značek

                                                  0 0
                                      • Snowball  

                                        OK, len jednemu stale nerozumiem: o znackach ktore maju lacne modely v tescu a velkoobchodnych retazcoch sa hovori nejak dehonestujuco… V USA ak preniknes do nejakeho seriozneho retazca, tak musis byt dobry. A to nielen cenou, ale aj kvalitou, pretoze tam svojho zakaznika nikto nechce nasr*t. Typicky priklad je Scott, sirokospektralna znacka, ktora vie urobit funkcne pekne kolo aj pre nenarocneho uzivatela, aj spickove pre toho najnarocnejsieho. Ze toto je pre niekoho argument nemat zrovna vyrobok tohto vyrobcu, to je prinajmensom iracionalne, kedze tzv. garazove znacky maju ovela menej systematicku vyrobu a mozu teda mat velmi kolisajucu kvalitu.

                                        0 0
                                        • ekib  

                                          To s tebou souhlasím a můj příspěvek nemá hanit žádnou značku. Jen jsem chtěl naznačit, že u tak jednoduchého výrobku jako je MTB HT, jsou technické rozdíly minimální. Větší rozdíly lze dnes čekat u fulla.

                                          0 0
                                          • roud  

                                            aby ses nedivil rozdíly sou dost velký ať už v jednotlivejch materiálech tak v jejich zpracování špičkový HT může mít v hlíně kolem 1600g ve scandiu 1300g v carbonu pod 1000g co se titanu týče je někde mezi scandiem a hliníkem a to je jen pohled co se týče váhy další věc sou tuhost a pohodlí rozdíly mezi dvouma rámama můžou bejt opravdu obrovský…

                                            0 0
                                            • Snowball  

                                              ano mozu, ale od strednej triedy hore to uz z praktickeho hladiska pre rekreacneho cyklistu nijak dramaticky zmysel nema, avsak naklady porastu velmi vyrazne. A s tou tuhostou, lahsi ram s kvalitnejsieho materialu zvycajne nebude tuhsi ako stredna trieda mierne naddimenzovana.

                                              IMO ovela vacsi rozdiel pri mtb hra geometria a jej rozdiely medzi znackami, nez to ci mam hlinikovy ram strednej triedy alebo titanovy 10× drahsi.

                                              0 0
                                              • roud  

                                                u titanovýho rámu platíš za materiál a zpracování a hlavně svary na titanu to je krása obzvlášť když svařeč ví co dělá podívej třeba jak byli udělaný moratky loni sem měl jeden jejich rám v ruce a kdybych měl peníze na kupě asi dnes jezdím na morati…

                                                0 0
                                                • Snowball  

                                                  cisto z remeselneho hladiska ma titanovy ram az tak neberie, lebo pospajat uhladne gulate trubky, to vedeli ludia uz tak pred 150 rokmi :o) Skor ma dokaze prekvapit, co vselico sa da povymyslat z karbonu, hoci som priaznivec skor konzervativneho a triezveho, prosteho dizajnu. Najviac sa mi paci, ked sa vdaka pruznosti materialu napriklad podari vynechat klbovy spoj a podobne. Ale z hladiska mojich vykonov a praktickych narokov, plne mi zatial postacuje bezny hlinikovy ram. Takze nemam nejaky extra dovod utracat horibilne sumy za nejaku exotiku…

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    asi si maličko zaspal dobu ale co se titanu týče tak dneska už značky vařej různě profilovaný trubky a hrajou si s tim skoro jak kdyby to byl hliníkovej rám…

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    je fakt ze to nejak detailne nesledujem, ale tak bol sm v tom, ze ten titanovy marin je +/- state-of-the-art :o)

                                                    0 0
                                                  • Greyhound  

                                                    Hmmm, zrovna ta řemeslná krása u titanového rámu pro mě byla asi hlavním důvodem proč jsem nehledal menšího Taurina jak ses ptal v jiném threaudu. Ten titanovej rám je sice těžší a míň tuhej (nejsem ale ani gramhonič ani závodník takže mi to nevadí), ale proti reklamníma nápisama popsanýmu čert ví kde v tisícech kusů vyrobenýmu „plasťáku“ mi to přijde asi stejnej rozdíl jako vybírat si mezi sice lehkýma a přesnýma zrovna módníma hodinkama-quartzkama made in Taiwan nebo nadčasovejma, ručně vyrobenejma klasickejma švýcarskejma mechanickejma hodinkama.

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    dobre prirovnanie, akurat teda ze z funkcneho hladiska, ak sedi ze titanovy ram je aj tazsi aj menej tuhy, tak ten karbon je lepsi, a teda racionalne posudene je ten titan horsia volba, pritom drahsia… inac co pises sa zhoduje s nejakym testom kde bolo priame porovnanie titan vs hi-end karbon.

                                                    Nemas v profile kolo, jazdis na titanovom? Akom?

                                                    0 0
                                                  • Greyhound  

                                                    Podle mě to sedí nejen z funkčního hlediska, ale i z hlediska designové nadčasovosti, trvanlivosti, zachování hodnoty, odlišení se od většiny a částečně i jako protest proti marketingem hnanému konzumu (mluvím o HT, ne fullech) kdy mám pocit, že vývoj spočívá především v designu, změnách, aby se něco změnilo a nějaký vylepšení tuhosti, hmotnosti atd. už v praxi málokdo rozliší.

                                                    Pokud to přirovnání dotáhnu do konce tak někdo jenom potřebuje vědět kolik je zhruba hodin, nic dál neřeší a v prvním krámu si koupí nějaký Casia za dva litry (většina lidí co jezdí na kole a koupí si nějakýho Authora/Meridu), jinej si připlatí třeba za Swatchky (lidi jim trochu záleží na vzhledu a imidž), další si koupí nějaký rádiem řízený hodinky protože potřebuje vědět čas fakt přesně (závodník) a pár lidí si koupí ty švýcarský mechanický hodinky.

                                                    Lidi maj různý priority, možnosti a potřeby, nabídka na trhu tomu odpovídá a proto nějaký obecný diskuze „dobrá“ vs. „špatná“ značka, úvahy o nesmyslnosti kupování si dražších věci či naopak odsuzování těch levnejch, dávání do přímé úměry cenu s fuknčností atd. co se tady dělaj jsou IMHO úplně o ničem.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Jo, stejně jako celej tenhle příspěvek :)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    zas uznaj, svajciarske hodinky za 1/4 melona su jasna snobaren, a s tym titanovym ramom za 70tkc je to pri rekreacnom nasadeni velmi podobne.

                                                    (neviem ci sa mi to zda, ale dneska to nejak blbo radi prispevky…)

                                                    0 0
                                                  • Greyhound  

                                                    Neuznám :-D Nemám čas ani chuť to rozebírat, ale záleží na tom co je podle tebe „snobárna“. Podle mě je snobárna pokud si koupím něco primárně kvůli tomu, abych ukázal, že si to můžu dovolit a můj primární užitek plyne z toho, že se tím snažit zapůsobit na okolí. Drahý auto asi úplně klasickej případ. Na druhou stranu je snob fanoušek do aut, kterej si koupí Porsche a jen tak pro radost se ním v klidu projíždí o slunečných víkendech? Nebo naopak někdo bohatej kdo autům sice vůbec nerozumí, ale ví, že obecně Mercedes dělá dobrý a pohodlný auta tak si koupí S-Klassu i když s ní stejně moc nenajezdí? Nebo z jiného soudku někdo kdo si koupí obraz známého malíře a pověsí si ho doma na zeď?

                                                    No a zrovna u kol bych ze snobárny fakt moc lidí nepodezíral, zatímco Mercedesa nebo Porsche pozná každej tak zrovna titanovým kolem „ohromíš“ tak maximálně pár exotů na B-F :-DDD

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    Praveze snobstvo zdaleka nemusi spocivat v tom chciet niekoho ohromit, ukazat sa. Slaboduchost snoba spociva aj v tom, ze sa donemoty nadchyna nejakymi technickymi somarinkami riesenia bezneho spotrebneho produktu, ktore s funkcnostou noc spolocne nemaju, celeho ho to pohlti a ani netusi co su v zivote podstatne hodnoty. Ked sa citi nejaky vynimocny tym, ze vlastni nieco jedinecne, neobvykle, nie bezne. A hlavne, ked ani nedokaze prakticky vyuzit vlastnosti, ktore teda ten produkt moze mat nejako naviac voci beznej seriovej produkcii.

                                                    Ten titanovy ram alebo letecke hodinky su skvely priklad ;)

                                                    0 0
                                                  • Greyhound  

                                                    To o čem píšeš je podle mě spíš ztráta nadhledu a podlehnutí marketingové masáži.

                                                    Akorát si fakt už nemůžu při nejlepší vůli odpustit off-topic, přestože jsem si říkal, že to neudělám, na tvoje dotazy jsem věcně odpovídal, smysluplné tebou založené thready neignoroval. Nicméně když vidím jak zbytečným provokováním, nejspíš z nudy, neustále zasíráš k nečitelnosti zajímavý thready tak vidím, že to stejně k ničemu nevede takže na tebe dál reagovat vůbec nebudu. Škoda, protože žádnej dement nejsi, něco o kolech víš a tvoje příspěvky mají často hlavu a patu.

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    OK, na jednej strane aj dik, na druhej, mne to nepripadalo uplne mimo temy pouvazovat nad tym snobstvom v suvislosti s vyberom ramu, specialne ked Yaron je taky pripad na hrane :o) A my sme mu pomohli nesklznut na sikmu plochu :o)))

                                                    Tak nech ti to bikuje.

                                                    (keby som niekedy v buducnosti naahodou na nieco tvoje reagoval, tak si to nevsimaj a pokojne ma ignoruj, lebo ja mam taky problem ze zabudam s kym som si tu co kedy slubil a tak je mozne ze mi splynies s ostatnymi z BF a stratim prehlad ze nemam cakat odpoved.)

                                                    0 0
                                            • ekib  

                                              Samozřejmě se musí prorovnávat srovnatelné a ne kolo za 6 000,– s kolem za 160 000,–. A i když jsou kola porovnatelný tak někomu vyhovujou dlouhý rámy, někomu krátké, další ma radší měkkčí a někdo tvrdé. Nejde všeobecně tvrdit, že např. rámy GF jsou lepší než rámy Authoru.

                                              0 0
                                              • roud  

                                                nj ber mě s rezervou poslední dva měsíce pozvolna vybírám nový kolo a levnější modely dou uplně mimo moje zorné pole…

                                                0 0
                                                • ekib  

                                                  Já měl tipnutý 4 kola a čekal jsem na první slevu. Ta přišla a tak velká, že jsem ani na minutu neváhal.

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    mno já vzhledem k ceně nového kola nakupuju postupně vysolit ty peníze na jednou by asi bylo o infarkt :O)

                                                    0 0
                                                  • ekib  

                                                    Ty si kolo stavíš sám na konkrétním rámu? Nebo jak postupně kupuješ kolo.

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    sám na konkrétním rámu :O)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Hele, tobě je fakt jen 22 co máš uvedený v profilu? :)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Sory, to bylo na rouda :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    mno mě těch 22je :O) a co těch tvejch 27 ? :O)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jj, 27, nechápu jak někdo ve 22 letech může mít takovýhle kolo a už plánovat nový a lepší, to já se ještě potácel na škole a sotva na brigádách vydělal na pivo. Ale to je tovje věc no, do toho šťourat nebudu :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    je to jednoduchý modrásek byl napůl postavenej z bazarovejch dílů takže nevyšel vůbec draho :O) a teď když už vydělávám (tím je myšleno normální každodenní legální práce)si chci udělat radost novým kolem přítulka dostane modráska a já si postavim náký to vysněný kolečko :O)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Hele, prachobyčejně závidím :)

                                                    To já když zaplatím bydlení, jídlo, spoření a podobný ptákoviny tak už mi moc nezbyde. Asi to bude chtít jinou práci :) TeĎ od října začínám dělat dálkově ekonomku v pardubkách, tak to snad zvládnu, udělám titul a v práci povýším aspoň na náměstka :) To by pak byly kola :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    abych za pár let nejezdil slintat já tobě na kolo :O)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    až budu mít něco trochu provozuschopnýho docela rád bych se občas připojil na nějakou projížďku, většinou jezdím tak kolem těch 50km, pak už musím na pivo :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    mno tak myslim že to ideálně zapadáš mezi hradecký cyklisty většina lidí to tu provozuje stejně jako ty (i já) ;O]

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Tak OK :)

                                                    0 0
                                                  • tom_777  

                                                    tak v HK je to na bajk fakt o ničem placka jak hrom…

                                                    No a merid a autorů tam je jak nasráno kvůli Kulhánkovejm apod.

                                                    jsem rád, že jsem v HK žil jen rok:)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Hradec je dobrý město, jsem rád že tady žiju, bajkovat se tady v hradeckých lesích dá, je to ohromná plocha stezek, steziček a pěšinek. Navíc na sever a severovýchod se krajina krásně zvedá (podorlicko a podkrkonoší není tak daleko) No a není problém sednou do auta s bajkem, ujet 40 km a jseš v krkonoších nebo v orlickejch, takže ono to tak špatný není :)

                                                    0 0
                                                  • tom_777  

                                                    tak třeba od Hořic už to je super a na druhou stranu na Orlický to je taky prima, ale samotnej HK je placka šílená, i když proto je tam ježdění na kole dost populární – do práce, do školy do hospody na plečce

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jj, přesně jak říkáš, na kole jseš v hk všude hned, stačí když fouká správnej vítr a ani nemusíš šlapat, ale nikdo snad nebajkuje přímo ve městě :) V hořicích je na kole člověk raz dva. V Opočně, v Dobrušce taky, a tam už je to pkně kopcovatý.

                                                    0 0
                                                  • tom_777  

                                                    jak dlouho trvá cesta z Hořic do HK jsem zkoušel mnoho let a autem 15min busem 25min a na kole 40–50minut když budeš makat, vlakem skoro jak na kole :D

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    no a to mně, hradečákovi říkaš proč? :) nějak nechápu.

                                                    0 0
                                                  • tom_777  

                                                    že seš tam na kole raz dva…

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    No jasný, vždyť to říkám, i hodina je pro mě na kole raz dva, když jezdím, tak jedu třeba na celý odpoledne, to se pak dá projet pěkněj kos, třeba i přes Hořice, na Trutnov a zpátky. Nazpátek to je pak příjemně z kopce :)

                                                    0 0
                                                  • Snowball  

                                                    Horice, nemavate ram nejake super cestne preteky motoriek?

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Spíš trubičky :-))

                                                    0 0
                              • tom_777  

                                jo a ježdění na horským kole má jako zálibu má v ČR prakticky každej kdo na tom jezdí. Jako obživu to má v ČR 20 lidí?? o moc víc ne…

                                0 0
                        • fousek  

                          No koupit americkyho Authora a myslet si co mam za klenot:-)

                          0 0
                      • mates555  

                        Já souhlasit nemůžu…z jakýhosi pohledu máš pravdu,ale rozdíl v ceně je hlavně otázkou vývoje komponentu,postupu výroby a výsledného zpracování a kvality…rozdíl třeba C a author je v tom,že author je jen jakejsi překupník..objedná z katalogu rám,samolepky,vý­bavu a prodá dál…tím se dostane na „zajímavý“ ceny,která táhne lidi a dělá z něj tuctuvku..bez vývoje,bez nějaký zpětný vazby…oprotitomu třeba ten C má největší vývojový centrum co se kol týká a to se musí někde projevit…pocho­pitelně v ceně…pokud oceníš i ostatní vlastnosti si musí zhodnotit každej sám…

                        Jen bych moc nebral bájnej cannondale jako vystoupení z řady…:-)

                        0 0
                        • roud  

                          mno dodnes když někam přijedeš s lefty tak většině spadne čelist :O) u nás jich přecijenom zase tolik nejezdí :O)

                          0 0
                        • McBlacky  

                          no zrovna u největších garážovek testing probíhá tak, že to Lojza dá Frantovi a Karlovi, ti to chvíli vozí, řeknou ok a pak to jde do prodeje.

                          Žádný testy na strojích, ultrazvuk, termo, cykly…

                          0 0
                          • mates555  

                            do toho nevidím…

                            porovnával jsem velkovýrobce…třeba litespeed nebo merlin bych si do jedný věty s A…m napsat nedovolil..:-)

                            0 0
                          • fousek  

                            Nejotestovanejsi garazovky jsou od Franty Mrazka, ten si to testuje sam a myslim ze vetsina kupujicich nikdy na tech ramech nebude davat to co on:-)

                            0 0
                    • maajkee  

                      Jako já snad ani nemám nějaký vysněný kolo, rád bych nějakýho fulla, ale klidně na něm budu mít zase nálepku author, merida, nebo pells, tohle jsem fakt nikdy neřešil. Vždycky jsem hledal věc s nejlepším poměrem cena:výkon a bohužel, je to tak, a netvrdím že ve 100%, že to u věhlasných značek nebývá, tam se platí navrch prostě za značku, za reklamu, kterou oni platěj velkejma sumama. Tím rozhodně netvrdím, že třeba kolo co máš není fakt super, ale mě to příjde pro mě už až moc dobrý :) Každopádně kdybych nevěděl co s prachama tak si klidně takový kolo koupím.

                      Jo a ještě s tím, že bych se chtěl koukat když jezdím na nějaký pěkný kola, to fakt nevím, spíš se kochám krajinou a když jedu na krev, tak koukám akorát před sebe na cestu a je mi uplně jedno jestli kolem mě projede 100 lidí na authoru a meridě nebo třeba na kanónu. Když jsem tě míjel u lesního hřbitova tak jsem taky nekoukal co máš za kolo, ale na tebe, jakej máš pěknej dres plnej reklam, ale nikdo z těhc značek ti určitě nic neplatí ;-)

                      0 0
                    • ekib  

                      Možná ti to přijde divný, ale mě opravdu záleží aby se kolo montovalo(vyrábělo, mělo alespoň něco společného) v ČR a když není na výběr tak alespoň EU. (mám Superiora, Apache, Fort)

                      A jsem šťastnější na SUPu než na Scottu.

                      Toto uplatňuji i u ostatních výrobků. Ono totiž pokud chci mít za co si kupovat třeba ty kola tak musím mít kšefty. No a pokud by všichni kupovali značky, služby (obecně nejenom kola) z USA, tak nebudu mít ani na tříkolku.

                      0 0
                      • roud  

                        nezlob se na mě ale co je na supu a apachi českýho ? max se tu prodávaj a osazujou komponentama… jinak nikdo ti nebrání prodávat i jiný značky ;O] jinak tohle je debata a mzslim debata a myslim že je jen dobře když se tu sejde víc pohledů na svět já prezentuju to jak to vidim já :O)

                        0 0
                        • maajkee  

                          OK, to klidně můžeš, ale to neznamená že musíš schazovat ostatní značky, co nemáš rád viz: „viz author pells a podobný šejdíři…“

                          Jako proč by měli bejt šejdíři? Jen se snažej prodávat kola za rozumnou cenu s lepší kvalitou než kola ze supermarketu.

                          Já byl s Authorem moc spokejenej, předtím jsem 3 roky jezdil na Amulet Structure 06 a byl jsem taky moc spokojenej.

                          Já taky neschazuju kolo od tvýho výrobce, v tom je v týhle diskuzi mezi lidma a tebou trochu rozdíl.

                          0 0
                          • roud  

                            proč šejdíři ? třeba proto že podkládaj svoje výrobky marketingovejma kecama a rokách vývoje atd. a přitom svoje rámy pouze skupujou z asie…

                            0 0
                            • maajkee  

                              Aha, já když si kupoval authora tak jsem si nikde nečet o rokách vývoje :) to máš zas trochu zkreslený ty, já šel normálně do shopu, koukal jsem na kolo, komponentově mi přišlo za tu cenu suprový, geometrie mě vyhovovala, kolo bylo přijatelně těžký, víc jsem neřešil, nikdo mi tam kolem huby med nemazal a nekdákal něco o rokách vývoje, ale asi máš jinou zkušenost :)

                              0 0
                            • maajkee  

                              By mě zajímalo, z čeho teďka třeba píšeš? Jestli to není nic z asie tak smekám :)

                              0 0
                              • roud  

                                trochu mimo mísu nemyslíš ? ? ? u kol máš na výběr to je dost velkej rozdíl ;O]

                                0 0
                        • ekib  

                          Já kola neprodávám ale např. by se mohlo stát, že by SUP ode mě chtěl naprogramovat montážní linku (možná je to ruční výroba ale o to tady nejde) nebo jinou technickou pomoc. A i těch pár lidí co tam dělá ty peníze utrácí u nás. To se o čistě zahraničních značkách říci nedá.

                          Já jinak nestojím za sektou nutící k nákupu zboží z ČR. Ale já se toho držím a jsem na to hrdý.

                          0 0
            • ekib  

              Ještě jsi nenapsal Apach a Fort, jinak bych už neměl na čem jezdit :-)

              0 0
          • Greyhound  

            Pokud se ti rám líbí a geometrie vyhovuje tak podle mě není racionální důvod ho měnit. Na druhou stranu naprosto rozumím touze mít něco jen tak „pro radost“ a v tom případě bych racionální důvody nehledal a pokud můžeš tak bych si tu radost klidně udělal :-)

            Když už ale dát tolik peněz za hardtail tak bych volil něco opravdu exkluzivního, jinak to podle mě nedává už vůbec smysl. Nic proti spešlu, ale zrovna ten do této kategorie neřadím, to spíš něco jako dole navrhuje hnoj. Případně bych se zamyslel nad titanem (pokud ti nejde o váhu a nehodláš moc závodit). Jo a nečekej až ten rám praskne, takhle jsem to taky chtěl udělal a naštěstí mě to přešlo, starý kolo má najeto 40K a furt ta bestie nezdolná drží :-D

            0 0
            • Horyna  

              Naprosto souhlasím. Za spešla bych to neměnil. Žádná velká exkluzivita. Jinak mám taky tuctovku a vůbec mi to nevadí. Když se podívám na dred s novinkama 2010 tak je jasný že slintám jak bernardýn po maratonu. Víc než ten exkluzivní bike po kterým se každej podívá bych ale radši aby mi to jezdilo i na plečce jako těm co jezděj na bednu. Aby se každej vohlíd a řek: ty voe tomu to jede jako sviňa :-)To je lejtkař!

              Do toho bych vložil víc energie než do stavby barbie biku. Když ale jsem línej a chutná mi večer tak to asi na bedně nikdy nebudu.

              0 0
    • Hnoj  

      No kdybych řešil nějakej pěknej rám, asi bych to směroval někam jako je Tomac Cortez, Nicolai HT a nebo něco podobného…

      0 0
      • Yaron  

        Hmm, to je zajímavé.. :-) nemáš tip, kde se takovéto kousky dají koupit, nebo ideálně vidět a trochu osahat?

        0 0
      • McBlacky  

        tak nevím proč by měl platit ranec peněz za nápis na rámech který jsou imho na XC brutálně těžký. Prodávat dneska hlínu s váhou přes 1600gr /L/ je úlet.

        ale chápu, že mít doma kultovku je taky pro někoho důvod nad všechny ostatní

        0 0
        • Hnoj  

          Já osobně už jsem tyhle věci tak nějak přestal řešit. Stejně poznám úplný prd, když sedím na kole co má 10 a 11kg. Musí se mě to líbit a to je celý…

          0 0
          • Greyhound  

            asi tak – koupě drahýho HT rámu je podle mě primárně o důvodech typu, že se někomu konkrétní rám prostě líbí, má sympatie k určité značce nebo se prostě chce jen odlišit. ±300g řeší buď gramhonič nebo závodník, ale ten si zase obvykle nekoupí drahej rám, protože na závody je ho škoda.

            drahej HT se nekupuje z racionálních důvodů, ale pro pocit a pro radost aneb kdo chce hledá způsoby kdo nechce důvody ;-D

            0 0
            • Snowball  

              Ja som nahodou objavil zmysel toho mat lahky bicykel: ked prides do predajne, je to v zasade jedno, tam sa ti aj 14 kg bajk zda ok, v tom peknom nedotknutom laku vyzera vsetko lakavo.

              Ale ked pridem pred dom po +/-40km v terene, zistil som, ze velmi clovek oceni co najlahsie kolo, ked ho treba vyniest hore schodmi! :D

              0 0
    • Mr.Duck  

      Podle mě nemá smysl měnit rám pokud s nim nemáš problém. Kdyby ti neseděl, nebo kdyby prasknul nebo cokoliv, tak pochopitelně ano, ale měnit to kuli značce si myslim nemá důvod.

      Za 20k se daj nakoupit moc pěkný komponenty (třeba vidlice), kde rozdíl poznáš spíš, nebo klidně celej pohon. Ale pokud s rámem vyloženě nemáš problém, nemyslim že novej pomůže jinak než že si uděláš radost novou hračkou na kolo, ale to bych vybíral jinde :-)

      Sám jezdim na Pell's, a stěžovat si nemůžu. Rám bych měnil, ale za fulla, jinak radši investuju jinam (a že mám kam:-) eště tak mít co investovat). Sice ho jezdim půl roku, za to fest (dropy kolem metru, semtam skoky na placku, skalnatý sjezdy, prostě takový enduro/am/fr, a je to XC rám, a drží. Myslim že to je důležitý, aby se ti na něm dobře jezdilo, a abys ho nezlomil na prvnim hrbolu, což ti myslim nehrozí, tak bych to neřešil.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.