z Prahy na kole VEN :-) bez silnice

27 nepřečtených
  • kali222

    Dobrý den přátelé, nejsem moc velký výletník a Xc biker (tedy nyní si stavím běžné kolo). Pro letní měsícíce (cca 10 dní) jsme byli požádáni s přítelkyní od její nevlatní matky(opravdu dobrá žena-bez ironie) o pohlídání jejich potomků. Přítelkyně není zarytá bikerka, ale má ráda svět v pohybu, shodli jsme se tedy, že by nebylo špatné vyrazit na výlet(na kole a treba vícekrat). Teď tedy můj problém: Nejsem znalý Prahy a nevím kam vyrazit z Prahy, jakým směrem a hlavně kam, abychom se nejlépe vyhnuli silnici a pozemním komunikacím s vozidly, trošku mi to dělá starosti a lesni cestičky by byly ideální. je m iajsné, že z velkoměsta musime nekudy ven, takže alespoň chodniky! Poradili by jste mi prosím nějaké hezké výlety. Naprosto idealní by byly s nějakým vyletním popisem na webu s mapkou…ale to bych chtěl jiŸ moc.

    budu rád za každou reakci předem děkuji

    0 0
    • v3d  

      Nebylo by marny pripsat odkad z Prahy jsi, protoze vypadnout se da v podstate na vsechny smery;)

      0 0
      • kali222  

        Ono je to v celku jedno,kdyžtak se autem přesuneme kus po Praze, protože 4 ks kol v jednom metru není dobrý nápad. Já právě nejsem Pražák, ale výjezd z P8 okolo Palmovky(myslím že se to tam tak jmenuje,kdyžtak mě opravte).

        0 0
        • Karbic  

          nad Palmovkou vede přes Vítkov cyklotrasa č. 1, po který se dostaneš do Kyjí a odtud se dá jet na Hostavice, Dolní Počernice a do Klánovickýho lesa…

          0 0
          • kali222  

            jdu to vyhledávat prohledávat a odhledávat na netu

            0 0
          • cernys  

            Akorát si nejsem jist, jestli to bude s dvěma dětmi moc dlouhý. Nejdřív se zeptám na kolik km se cítíte?

            0 0
            • kali222  

              okruh tak 50 km, počítám věnovat tomu celý den, aby bylo dost času na odpočinek jídlo a takhle. Oni jsou prý zvyklí sportovat- hodně, samozřejmě mám soudnost! Takže by se to upravilo právě podle potřeb.

              0 0
        • Max  

          Z Palmovky můžeš proti proudu podél Rokytky třeba do Klánovickýho lesa. Nebo někde, asi u Běchovic, se dá přejet do Uhříněvsi a vrátit se podél Botiče. Mrkni se do mapy, podél pražských potoků se to dá většinou projet s minimem cesty po silnici. Chceš-li být zodpovědný, najdi si cestu bez dětí. V Cykloturistice byl vloni seriál podél pražských potoků.

          0 0
    • Thidney  

      Zaket vydal serii map kudy z Prahy :) viz www.zaket.cz/zakazky.php?…
      značení je krapet jinak nšž v běžný mapě, ale cyklostezky jsou značeny podle typu povrchu, což mi přijde fajn. Je to na Tyveku takže dost vydrží, koukal jsem na ně u Spudilovců www.spkolo.cz a přišly mi vcelku v pohodě.

      0 0
    • kesu  

      porad podel vltavy smerem na troju,klecanky rez atd

      0 0
      • kali222  

        ty máš na mysli, project stromovku,přeject lavku smerem k zoo a pokračovat kolem zoo a furt dál a dál? Můžu se zeptat jestli to má nějaký cíl? nebo to je prostě vyjížďka(nechci aby to vyznělo nevděčně, naopak jsem moc rád za každou odpověď)

        0 0
        • kesu  

          spis sem mel na mysli jet podel vltavy z libenskyho ostrova porad po pravym brehu po cyklostezce az do troje a pak k zoo.Nedavno sme tohle jel a na tu cyklostezku sem se napojil u golfovyho hriste u nejakyho autobazaru.No cil,jak se to vezme,je tam cestou pbcerstveni ale je otazka kolik mate v planu ujet nicmene je to dost nenarocny po rovine

          0 0
          • kali222  

            aha aha no ono je to v celku jedno takovmhle proklickovani by ještě nevadilo! ale ten bazar je v půlce mostu od palmovky(tedy myslím) to by bylo ještě lepší to by byl jeden vylet no:-) nezní vůbec špatně:-) pěkně s jídlem takže by odpadla ultra-velká krosna :-)

            0 0
            • kesu  

              jj v pulce mostu ja jel smerem od toho golfovyho hriste a pak je to pekna cesta.Zpatky muzete pres drahanskou rokli

              0 0
            • Karbic  

              na tuhle stezku se da napojit už na Palmovce po pravym břehu Rokytky, ale pokud byste jeli kolem řeky, tak doporučuju v Řeži skončit, protože dál začíná známej singlík nad vodou a tam bych radši děti nebral (ještě k tomu, když by nebyly moje 8-)

              0 0
              • Jituschka  

                Jak jsem psala níže – v Řeži se dá přejet most na druhou stranu řeky a pokračovat po druhém břehu dále do Kralup, odkud se dá jet zpět vlakem.

                0 0
        • Jituschka  

          Dá se dojed až do Kralup, ale je tam jeden dost nepříjemnej úsek Řež-Kralupy, ten se ale dá jet po druhé straně řeky (v Řeži je most) přes Libčice nad Vltavou až do Kralup, je tam moc pěkná cesta, rovinka, ne silnice. Z těch Libčic se pak dá třeba udělat nějaký okruh na Okoř nebo tak někam, koukni se kdyžtak do mapy, z hlavy teď moc nevim, jak to tam vypadá. Kdyžtak můžu upřesnit:)

          Další možnost je jet směr Radotín a dál podél vody, až do Černošic to vede mimo silnice. Ale je to dost frekventovaná cesta (hodně cyklistů) a taky pořád po rovině a nic tam není (leda tak Pigi:)

          A nebo ještě dojet metrem na Nové Butovice a tam se napojit na Dalejské údolí, ale nemám to tam ještě moc prozkoumané, tak zase kouknout do mapy:) Je možnost jet do Řeporyjí a Ořecha po 0013 (myslim), ale vede to tam po fuj silnici, v Ořechu se pak ale dá odbočit na modrou turistickou značku. To je snad všechno:)Ji.

          0 0
          • Jituschka  

            A ještě…Projet Prokopským údolím (od řeky nahoru) a pak se napojit na to Dalejské a pokračovat třeba někam dál.

            0 0
    • kali222  

      halvně je pro mě důležité vyhnout se přejezdu po silnici asi se tomu nevyhnu,ale rád bych to eliminoval, nebo výskyt omezil na nutné.

      0 0
    • kali222  

      huh:-) ted nevím na koho dříve zareagovat ta cesta do černošic asi tuším kudy jzedil jem jednu dobu(sice autem a kolem na střeše)do Všenor na DH, mimochodem u Zdenky jsem vždycky moc rád jídával :-)ale t oasi většina moc dobře vařej a za rozumné penizky Pigi pigi hm hm tak to pokud se nepletu je zastaková hospůdka skoro na břehu, kdybych vystoupil z vlaku v Radotíně?Možná se pletu

      0 0
      • Jituschka  

        Jojo, Pigi je u řeky, Říční lázně, myslím, že se to tak dřív jmenovalo..A U Zden­ky teda nevim kde je..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.