• Jenda

    Řeším dilema, rozsah XT kazety 11–46 mě trochu prudí a budu měnit na 11–50 Sunrace. Jenže na kole mám XT hazku se středním ramínkem je to po nahození 50z kazety (Reign v profilu) úplně na hraně s tím, co pobere ramínko když se ještě přidá propružení zadní stavby. Navíc bych chtěl mít možnost prohodit převodník 34 a 32 zubů,případně dát druhý kolo s tou původní XT kazetou abych nemusel i měnit řetěz.

    No a otázka je. Bude to chodit s ramínkem Garbaruk výrazně líp než s XT hazkou s dlouhym ramínkem? Cenově to vyjde za XT hazku na bazaru podobně jak za ramínko.

    0 0
    • nomecz  

      tak 11sp hazku na bazaru udáš hned, takže bych začal s ní

      nebo teda možná pokud budeš kupovat hazlu a kazetu tak bych se na to v**ral a dal tam rovnou 1×12 …

      0 0
    • Singlespeed  

      Sunrace je bláto. Pokud chceš upgradovat, tak buď se zbavit 1×11 dokud má ještě na bazaru likviditu a přejít na 1×12 hned nebo ho dojezdit s 11–46 XT.

      0 0
      • Jenda  

        tak je i varianta že zkusím prodat asi ukvapeně koupenou kazetu 11–50 a počkám co shimano 2019, resp XT2020

        Sram nechci :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nebo koupit kazetu 11sp 9–46 od e thirteen. V Německu jde sehnat za 195 eur a bohužel to chce i xd ořech a do budoucna už měnit jen kazety.

          0 0
          • Jenda  

            i o tom jsem uvažoval ale pořád na to nemám mentálně, znamenalo by to investici 7 litrů a to asi přežiju stávající rozsah

            0 0
            • Smazaný účet  

              To jo, ale je to takový čistý řešení. Chce to koupit ořech v předstihu, potom dojezdit 11–46 kazetu (cca třeba 3 měsíce) a až pak koupit za 5litrů tu kazetu a hned to bude mentálně přijatelnější, když se investice za upgrade rozmělní v čase

              0 0
              • Jenda  

                jasně, jenže s mým nájezdem na enduru se tímhle stylem dočkám 12sp XT :-)

                0 0
    • Jenda  

      takže se to vyřešilo tak nějak samo, koupil jsem XT hazku SGS na bazaru levněji než by bylo ramínko Garbaruk od Tíny, která navíc nějak přestala reagovat na maily :-)

      Zatím se zdá že to chodí uspokojivě, najeto ale s tím moc nemám.

      0 0
      • Singlespeed  

        Pokud to chodí „uspokojivě“ je to špatně. Buď to bude chodit „špičkově“, jak se u XT sluší a patří nebo pryč s tím a koupit Eagla.

        0 0
        • Jenda  

          Uspokojivě znamená že to zařadí když potřebuju na převod který chci, asi jsem málo fetišista abych učurával nad ultimátní funkcí nějakého kusu kovu. Asi by Eagle mohl fungovat líp, ale proč bych to testoval, když moje požadavky „uspokojí'“ i tenhle XT bastl.

          Nicméně mám asi trochu výhodu, že většinu najezdím na pevňáku cestou do práce, kde řazení funguje ještě akceptovatelně, nikoliv uspokojivě, takže mám laťku proklatě nízko :-)

          0 0
          • tomxxx  

            Ja sem taky dost tolerantni ke kvalite razeni, ale kdyz mi to neradi za normalnich podminek spickove, tak se da cekat, ze v bordelu to bude tuplem blbe.

            0 0
            • Jenda  

              jasně, až to nastane budu to řešit, zas je fakt že kolo je pro mě zábava, takže na enduru jezdím když nejsou sračky, do sraček mám toho pevňáka. Zase ten pevňák sice neřadí nijak oslnivě ale i v poměrně velkým bordelu řadí pořád stejně. A to jsou tam 9 let starý SLX páčky a XT hazka s mírně zkrouceným ramínkem :-)

              0 0
            • Jenda  

              Tak jsem nakonec provedl přeci jen další změnu – funkce s tou 50z kazetou sice byla celkem slušná, sral mě ale skok z 15z na 18z protože v kombinaci s 34 převodníkem to bylo přesně v místě, kde na rovinách řadím nejčastěji. Takže nakonec jsem koupil oneup ořech a ten 10z klastr (10–12–14) a dal zpět 32z převodník a XT 46 kazetu. Teď tam mám blbej skok 14–17, nicméně ten řadím už v situaci kdy mě to tolik nevadí. A je teda fakt, že střední ramínko a hazka naladěná na 46z chodí o něco málo líp.

              A jako vždycky, za ty prachy co jsem vrazil do pokusů bych mel pomalu eagla, ale komu není rady, tomu není pomoci :-D

              Ted ještě prodat tu 11–50 kazetu a 11sp XT hazku s dlouhým ramínkem :-)

              0 0
      • pumpy  

        ja na stejnou kombinaci koupil raminko od one up a funguje to dobre.

        0 0
        • Michall85  

          A kde jsi ho prosimtě objednal? Mam kazetu 11–50 a chtěl bych ho taky zkusit jestli to bude řadit líp

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.