• Tunat

    Zdravím ve spolek,

    od roku 2009 jsem majitelem kola Torpado T570 (v profilu). Je to klasické lowcost XC té doby ještě na véčkách, komponentech Deore/XT, vidlici Epicon a kolech Mavic Crossride UB. Kolo jsem v rámci finančních limitů pořizoval na hnaní se za rychlostními průměry po lesních asfaltkách a kvalitních šotolinách. S věkem se ale moje preference výrazně mění a teď mi jde především o pohodlí, jízdu na pohodu, ideálně po malebných a ne moc rozbitých cestách bez asfaltu. Jsem spíš takový kochací cykloturista do Brd, Křivoklátska a Českého krasu, takže si i asfaltu užiju dost, ale začínám se mu vyhýbat a naopak mě lákají cestičky, kterým se dneska říká přírodní traily. V tomhle směru mi přestává současné kolo stačit. Jednak jsem stále větší posera a ve sjezdech trápím brzdy víc než dřív, takže kotouče by se hodily, a jednak moc pohodlí na dva palce širokých pláštích neužiju a o moc širší do véček nedám.

    S rozpočtem cca 30 tisíc bych zůstal u HT, ale nevím, jestli v tužbě po pohodlí místo nějakého XC typu RB CRR 290 na pláštích cca 2,4 palce nezvolit radši trailovější HT a pluskové pláště typu Kellys Gibon. Pohodlnější to asi bude, ale na druhou stranu nevím, jak moc velký opruz budou ty traktory na zpevněném povrchu. S testovací jízdou počítám, ale když si vzpomenu na ochotu plzeňských prodejců z doby před deseti lety cokoli půjčit a jejich obličeje typu „pane, to jste blázen, když nevíte, jestli véčka nebo kotouče“, tak bych přece jen měl trochu jasněji, než tam půjdu. Takže otázka zní: „Řešil jste už někdo trailovější HT na pluskových pláštích na cykloturistiku? Jak jste nakonec vybrali a volili byste dnes jinak?“ Předem díky za odpovědi.

    Anketa: Na pohodlnou kochací cykloturistiku s mixem zpevněných a nezpevněných cest a sem tam nějakým trailem se nejvíce hodí...

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.