• antimony

    Čau všem. Tento rok se chystám koupit první celopéro a do hledáčku se my v mé cenové relaci dostaly tyhle tři kola viz. dole v anketě. V téhle ceně vím že to nebude žádné super dělo ale víc my rodinka nedovolí:) čekáme třetího sviště. Mnělo by to být kolo na kterém dám v pohodě xc pojezd am a nějaké drsnější endurko. Nemyslím žádné velké skoky ale spíš abych si užil tech. sjezdy. V osazení si to můžu porovnat sám ale jde my o geometrii a citlivost a chod zadní stavby. Díky za rady a snad i recenze.

    http://www.merida-bike.cz/…tfs-500-d-09.

    http://www.zamo.cz/…e/23620.html.

    http://www.mojekolo.cz/…ost-asx-5100

    0 0
    • Polo21  

      Lapierre by som vynechal nakolko to nieje AM bajk a uz vobec nie enduro, s tych zvysnych by som si vybral asi ten Ghost nakolko ma lepsiu vybavu a myslim ze aj chod zadnej stavby bude lepsi ako u Meridy

      0 0
    • goofy  

      Zalezi jaky smerem si chces vic zajezdit.. Protoze endurko by chtelo uz vetsi zdvihy.. Ja bych osobne sel do neceho se zdvihem kolem 140mm, ktere je dle me takovy kompromis.. Pokud ne chces moc chrtit, tak na tom odjedes prakticky vsechno..

       

      Jinak za 33000 se uz da sehnat treba i Pitch, ktery by pro mne byl jasnou volbou..

      0 0
      • antimony  

        Čau měl jsem za to že 120 je tak univerzál zdvih. Ten spešl je za pěkný peníz ale vzhledově se my nelíbí. Na kole jezdím vyjížďky tak 30–40km a asi tak na pul xc-en tak nevím jestli nebude 140 zdvih už moc.

         
        0 0
        • goofy  

          140 opravdu moc neni, hlavne i kvuli tomu, ze 40 km se da odjet i na FR svini.. 120mm bych momentalne bral na takove pohodlnejsi XC, a 140mm je klasicky AM zdvih..

          Jinak Pitch v hnede je dle mne hodne povedeny :-)

          Tady dalsi moznosti:

          RB Monster AM

          Trance X 3

          Reign 2

          Force 3.O

          0 0
        • Smazaný účet  

          myslím, že na 30 – 40 km těžším terénem je 140 mm ideální, já mám AM kolo 140/130 a právě okruhy kolem 30–40 km si užívám nejvíc, a s takovým kolem čím větší terén tím lepší. Jen je potom trochu problém při přesunech po rovině po asfaltu (teda alespoň u mě, protože mám kolo trochu tlouštíka :)

          0 0
    • vojta  

      Trochu jsem se ukliknul, chtel jsem se podivat, co je ten lapierre zac a nejak si neuvedomil, ze to neni odkaz, ale hlasovani … Chtelo by to davat poradne odkazy ;-)

      0 0
    • scret  

      Osobne bych sel do Trance X, nebo neco kolem zdvihu 120–130mm nad kazdym kolem…

      140–150mm jede proste hur, nehlede na vyssi hmotnost… 120ky se blizej vic jeste jakstaks XC kolum, tzn. do kopcu to aspon jeste trochu frci, vyssi zdvih musis do kopce brat s tim ze si slapes hoodne pohodovy tempo, protoze jak se to snazis rvat, hodne brzo te to unavi…

       
      0 0
      • scret  

        co tohle, nebo tohle a potunit

        0 0
        • antimony  

          Ten trek je taky pěkný. A co reign vyděl jsem v profilu že ho jezdíš. Co pojezdy kolem těch 40km jede to? Když to začnu procházet tak je to takový výběr kol že z toho mám guláš:) Taky budu muset vybírat kolo které má někde poblíž nějaké zastoupení aby nebyl problém se servisem a případnou reklamací.

          0 0
          • scret  

            no reknu to takhle, kdyby ten Reign vazil tech puvodnich cca 14,5 s pedalama, tak bych rekl ze to nejede:) (ale porovnavam s XC) s tema cca 13kg a hlavne CMaxama to jede na ten zdvih hodne slusne… ale do kopcu je znat ze to neni XC raketa, proste si musim jet volny tempo, takovy spis vyletni, jinak se clovek brzo utavi… tam uz spis pracuje jinej posed, nez houpani… ale jinak da se na tom jet i daleko vic nez 40km…  vzdycky je otazka v jakym terenu, prevyseni atd.

            0 0
            • antimony  

              Jelikož v tom silně tápu tak začnu testovat a zkoušet co my nejvíc sedne. kolo se 120 ani 140 zdvihem jsem ještě nejel tak to napřed prubnu a možná zjistím že my bude stačit lapierr který se my moc líbí:p jen se bojím abych ho nedolámal:)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.