• diablo311

    Ahoj všem, rád bych se vás zeptal, jaké máte zkušenosti s wattmetry a jestli byste se mohli podělit o své zkušenosti, které jste již nasbírali. Také bych byl velice vděčný, pokud byste mohli přispět do ankety, který wattmetr byste si dnes zakoupili. (rok 2019)

    Já osobně hledám wattmetr na silniční kolo. Neuvažuji o používání wattmetru na více kolech. Anketu jsem seřadil tak, jak bych nyní vybíral, tzn. Stages jako první a Powerpod jako poslední možnost.

    Můžete mi prosím pomoci ve výběru? Podle čeho vybírat, na co si dát pozor, co je dobré a co je naopak špatné, jaký typ má své výhody nebo naopak zápory atd. Rád bych pokud možno něco, co vychází dobře v poměru cena výkon. Uvažuji o wattmetru na levou i pravou stranu.

    Děkuji všem za své názory a doufám, že tato diskuze pomůže i dalším zájemcům, kteří se rozhodují, jaký wattmetr zakoupit.

    Anketa: Jaký wattmeter doporučujete? (rok 2019)

    5x
    9%
    37x
    64%
    8x
    14%
    0x
    0%
    3x
    5%
    0 0
    • Rowdy  

      Před pár měsíci jsem řešil to samé. Volba nakonec padla na Favero Assioma. Cena za duální Wattmetr nižší než kdy předtím. Vynikající recenze na netu. OK, pořídil jsem to. Chtěl jsem duální Wattmetr, protože u jednostranného bych nikdy nevěděl, kolik je disbalance mezi pravou a levou. A to by mě štvalo.

      Jak to funguje? Nemám vůči těm pedálům žádné výhrady. Nabije se to, udělá se zero offset a člověk jede. Nesetkal jsem se s situací, že bych měl pocit, že to měří blbě. Dobře, čísla jsem chtěl původně vyšší, ale to asi nebude blbým měřením :-) Nezaznamenal jsem žádný výpadek v měření, nic, kde bych si říkal, že to je podezřelý. Jednoduše to funguje. Najeto zatím asi 3000km, nabíjím asi tak po 6 týdnech.

      Teď něco k tomu duálnímu měření. Přišel jsem na to, že to vykazuje lehký disbalanc. Prostě 51/49 % ve prospěch pravé. To není moc. Pak jsem zkoumal svoje zvyky, jak řadím. A přišel jsem na to, že neřadím náhodně, ale vždy když je pravá noha dole. Dělám to úplně automaticky a to jak u smyku tak u hazky. Takže dost možná ten disbalanc je prosté zjištění faktu, že v tu chvíli vždycky trochu uberu levou nohou. Hmm, asi v mém případě by úplně stejnou službu udělal jednostranný měřák.

      No a ještě PowerPod, ten mám taky. Používal jsem to loni. Psal jsem tu na to drobnou recenzi. Velmi krátce, do kopců to měří čísla celkem věrohodná a opakovatelná. Problém nastává při vyšších rychlostech, to je po rovině a směrem dolů a po větru. Nemůžu to úplně doporučit pro jiné než turistické použití.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Gewis  

        S jakým computerem / sporttesterem máš, prosím, Assioma propojeny ? O těchto pedálech uvažuji, ale nevím, zda-li komunikují s Polar M460.

        Díky

        0 0
        • Rowdy  

          Mám ROX 11. Jak to komunikuje s jinými computery, to netuším. S tou Sigmou ale nebyl žádný problém.

          0 0
      • diablo311  

        Mohu se zeptat, kde jsi je kupoval a kolik te staly? Muzes mi klidne napsat zpravu.

        Cetl jsem tvou recenzi na ten PowerPod. Muzes porovnat hodnoty z Favero Assioma a z toho PowerPodu pri jizde do kopce a porovine? Jak moc se to lisi?

        Co se tyce toho nabijeni, jak dlouho vydrzi ta baterka? Pocitujes nejake zhorseni baterky po tech cca. 3000 km?

        0 0
        • Rowdy  

          Kupoval jsem to v PowermeterShop­.de. Teď jsou tam ty duální Favero Assioma za 695€. Jestli si pamatuju, bylo to i před těmi pár měsíci asi tolik.

          PowerPod vs Assioma. PowerPod mi v porovnání kopců tady kolem vychází trochu optimistický. Nejsem žádný přeborník, tak ty čísla jsou takový tuctový. Ale mám tu kopec na 5 minut. S Favero Assioma se dostanu nějkam na průměr 340 – 350W. S PowerPodem jsem se doštrachal na 376W. To číslo z PowerPodu považuju za optimistické. No ale furt to není úplně mimo mísu. Horší je jízda vyšší rychlostí. Mám tu takovou „časovku“ s lehounce klesající tendencí. Je to asi na 12 minut. S PowerPodem jsem se dostal s průměrem na 350W, s Favero Assioma pak na 280W. Porovnatelné podmínky a časy (6 vteřin rozdíl v časech a to ještě v neprospěch jízdy s PowerPodem). Takže tam bych si troufnul říct, že to bylo hodně optimistický od PowerPodu.

          Assiomy mi vydrží asi tak 6 týdnů do nabíjení. Zatím jsem nabíjel tuším 3×. Nevidím v tom problém, zhoršení se po 3 nabitích asi nedá čekat. Ukazuje to stav nabití v Appce v telefonu. Samotný nabíjení je velmi elegantní. Ty konektory mají magnet, samo to vlastně naskočí do správné pozice.

          0 0
    • Delkim  

      PowerTap P1 seženeš kolem 15 tisíc

      2 roky používám skoro denně bez jediného výpadku

      0 0
    • nzg  

      Ja mam par mesicu 4iii jednostranny na silnici, sehnal jsem v UK za 7500 a funguje paradne. Vymena CR2032 baterky snadna a vymenit kliku jsem taky zvladl sam. Watty vicemene sedi na trenazer (Direto).

      Zero offset pres 4iii apku a kalibrace pred jizdou pomoci garminu je otazkou 30s.

      0 0
      • jatichy1  

        Mám také levou kliku 4iiii a spokojenost, mám tu verzi nabijeci kupoval jsem v ČR za cca 11k. Vydrž v pohodě bude to cca těch 60–80 hodin.

        Hodně jsem váhal zda jit do něčeho oboustranného, ale nakonec pro mé potřeby je ta levá klika v pohodě. Jediné co je trochu zvláštní je že se několikrát během jízdy stane že jak kadence tak wattmetr na cca 10–15 vteřin přestane měřit, jsou tam prostě chvilku nuly. Neni to ale nijak omezující, tak jse6to nijak neřešil

        0 0
    • JFtryall  

      Na silnicku je Favero aktualne asi nejlepsi volba, protoze spolehlivost je dobra a cena za dualni reseni ok.

      0 0
    • diablo311  

      Najde se tu jeste nekdo, kdo by mohl napsat kratkou recenzi na jakekoliv wattmetry? Urcite by to pomohlo vice lidem pri vyberu toho spravneho wattmetru. Diky vsem za cenne zkusenosti.

      0 0
      • milan.v  

        Tady toho je dost k 4iiii…

        https://www.bike-forum.cz/…ttmetr-4iiii

        A Stages…

        https://www.bike-forum.cz/…tmetr-stages

        0 0
      • bagr84  

        Mam na silnici Powertap G3, resil jsem powermeter ve stejny moment jako nova kola, takze se to nabizelo. Naprosto bezproblemova vec, zadna kalibrace, zadny vypadky, zadny nesmysly. Jednou za rok posilam na kalibraci. Nevyhoda jasna – jsem vazany na jedny kola, ale to mi nevadi. Letos myslim uz 4. rok.

        Na MTB vozim Power2Max NG eco (ve spideru), instalace byla problemova, v te dobe k tomu ani nemeli navod a bohuzel tech zpusobu, jak to slozit, bylo vic. Ne vsechny prevodniky jsou kompatibilni jak tvrdi vyrobce. Podpora taky tragicka, hlavne nepriznat chybu. Cca mesic jsem s tim bojoval. Ted, kdyz to ale funguje, nemam problem, jak u PT – zadna kalibrace, zadny nesmysly, proste to funguje a nemusim se o to nijak starat. Vozim pres 2 roky.

        Prime srovnani – P2M meri o par wattu vic nez PowerTap (zmereno nemam, jen pocit), coz i dava smysl, vzhledem k umisteni powermeteru. PowerTap je naprosto blbuvzdornej, P2M az na instalaci taky.

        Dnes bych na silnici zvazoval Assiomy (pomer cena x vykon x spolehlivost), na MTB bohuzel neni moc z ceho vybirat.

        0 0
    • robb  

      Omylem jsem kliknul na Favero :-/

      Letos jsem pořídil Vector 3 pedály od Garminu.

      Ze začátku mi to blbnulo, protože ty baterie neměly kontakt. Takže to furt vypadávalo. Co jsem koukal na netu, tak spousta lidí má podobný problém. Musel jsem ty kontakty podložit kouskem tvrdého papíru. Od té doby v pohodě. Baterie vydržely asi 58–60h, pak to přestalo ukazovat výkon. I přesto, že v aplikaci to ukazovalo, že baterie je v pohodě. Teď jsem vyměnil baterie a zatím v pohodě. Tak uvidíme, jak dlouho vydrží. Další problém bylo zadání délky klik. Když nastavím délku klik v aplikaci, tak si to nepamatuje správnou délku klik, ale místo 170 nebo 175 to pořád píše 172,5. Používám to spolu s hodinkami 735XT od Garminu.

      0 0
    • rdx  

      Ja prihodim Quarq RIKEN R (uz bude asi nahrazeny novejsim modelem), na silnicce slouzi asi 3 sezonu. Bezproblemova montaz i provoz.

      Cisla se stale zdaji uveritelny (ale muzu porovnat jen s trenazerem). Baterka je obyc 2032, menim tak 1× za sezonu. Garmin se chytne po dvou slapnutich. Vypadky nepamatuju zadne. Pokud bych daval i na mtb, pujdu urcite znova do Quarqu

      0 0
    • Dimec  

      Vector 3 uz taky fachaj bez problemu. Zacatky byly ale krusne. Upgrade drzaku baterii, pak stejne izolacka kolem baterii. Ted jezdim z baterkou dvounasobnou a funguje ok. Misto dvou mam jednu, presne oznaceni ted v hlave nemam.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Úplně stejný :-D Ty baterie mám Varta CR 1/3 N a funguje to v poho. Celý to řešení baterii mi přijde od Garminu jako „dodělej doma“ :-D

        0 0
      • tri-man  

        Taky s tím vypadáváním bojuju. Nemohl bys to prosím nafotit/líp popsat co jsi s tím udělal? Díkec

        0 0
        • JFtryall  

          Bud pouzij olejicek na ty bezny baterky a nebo si kup tu, ktera je jen jedna. Na netu je spousta info o tom.

          0 0
        • Dimec  

          Garmin inovoval ty drzaky baterie, bylo to nekde loni kdy byl aji zastaveny prodej. Trochu to pomohlo ale i tak vypadky. Tak jsem to pak resil ze jsem ty dve baterky oblepil izolackou, to pomohlo a ted mam tu vetsi baterii 1/3N a taky to funguje. Zadny vypadek. Kdyz si pamatuji zacatek tak to bylo peklo, zacalo to po prvni vymene baterek, neustale vypadky. Porad. Ted uz pohoda.

          0 0
    • tomo_111  

      ahojte, techicka otazka na niekoho kto ma prehlad vo wattmetroch:

      mam silnicku s klikami FSA Gossamer BB 30 (preberal som 2 modelove rocniky kol, jeden bol plna 105 a jeden mal kliky a brzdy FSA gossamer ale viac sa mi libila barva a myslim o 1% boli lepsie kola :) )

      samozrejme som ani nevedel co wattmetr je, existuje nieco na tieto kliky? Nasiel som stages/iii ale vsetko na shimano 105, je teda v tomto pripade lepsia moznost pedale? (vector/favero?)

      Ako cisto hobby (mam rad cisla) by mi stacilo jednostranne.

      Dik

      0 0
      • robb  

        Pedály jsou asi lepší volba když máš třeba ještě gravel/krosku a můžeš to tam v pohodě přehodit. Sám mam pedály od Garminu. Možná jsou Favera lepší volbou. Třeba tu k tomu bude nějak diskuze v historii.

        0 0
      • blackseal  

        Toto by nepasovalo? https://powermetercity.com/…power-meter/

        0 0
        • tomo_111  

          dik,vyzera ze by aj malo, dohldal som to aj na nejakych nemeckyhc shopoch – z nejakeho dovodu ale stages na R7000 105ku stoji 300e a toto 500 – to uz lepsie tie pedale (s ohladom na prenostielnost na iny bike).

          Neviem preco pre rozne kliky to stoji rozne, mozno uspory z rozsahu ze na 105ku toho vyrobia/predaju ovela viac.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Velka vyhoda pedalu je, ze jsou prenositelne. A taky, ze z jednostranneho wattmetru muzes udelat oboustranny. Za me na silnicku jasna volba.

      Pardon, blbe zarazeno. Reakce je na tomo111

      0 0
      • tomo_111  

        ako najblizsiu dobu sa kolo nechystam menit a silnicni pedaly na MTB asi davat nebudem, ale to je velmi dobry point – minimalne do buducna by to usetrilo rovnaky problem s kompatibilitou.

        nevyhoda je teda cena, nejake tie stages/iii su na 105ku snad okolo od 7k a favero/vector 3 ak som dobre hladal tak 11–12..pre hobbyka docela dost :)

        este raz dakujem

        0 0
      • vik  

        Jen pořád škoda, že někdo, třeba Favero, s pedály pro Shimano kufry. Ty Looky, i když jsem je léta vozil, jsou prostě pitomý. A teď jsem četl, jak Shimano patentovalo před lety wattmetr do pedálů, ale nic nevytvořili. A jak koupili Pioneer, třeba už pedály ani nebudou zkoušet :-(

        0 0
        • JFtryall  

          Na Favero je nejlepsi dat Wellgo kufry. Look vic vrze a je drahej.

          0 0
          • vik  

            Nebo tak. Každopádně pedály jsou asi jednoznačně nejlepší volba, i na toho zimáka by to šlo přehodit a tak.

            0 0
            • Pikaču  

              Jinak shimanu uz vyprsel patent takze je za očekávat ze brzy budou favera i s SPD-SL.

              0 0
          • tomo_111  

            teraz mam spd-sl, Wellgo je len nejaky alternativny vyrobca kufrov kompatibilnych s Look? (nevyznam sa do toho)

            0 0
            • JFtryall  

              Xpedo dela Favero telo pedalu. Wellgo je alternativni vyrobce kufru, ale myslim, ze je to uplne stejne jako originalni kufry, co jsou u Favera. Jen vozim sedou variantu bez vule.

              0 0
    • McBlacky  

      mě ted přijde zajímavé tohle

      https://bikerumor.com/…e-middleman/

      0 0
      • Raf  

        No ale pokud DCR poslali ohlou kliku nebo kliku s šikmo vyvrtaným závitem, tak to jsou matláci… A bůhví, za kolik a jestli vůbec budou mimo kickstarter, až je otestují lidi… Bál bych se i převodníků, jak to bude řadit, kolik vydrží a jestli bude i nějaký aftermarket za rozumný peníze.

        Pořád mi přijde lepší za trojku shimano kliky a přidělat inpeak/stages/4i­iii…

        0 0
        • deekay  

          Prevodniky pisou, ze kompatibilni se SRAM. Tady je to holt o cene, jinak asi nema smysl nad tim moc uvazovat. Za ten dualni je to fakt super cena. Nechce se mi heldat, co by to vyslo od Stages apod.

          0 0
      • vik  

        No jo, já s těma Zayante nemám moc na výběr…

        Ale tohle je pecka pro kutily: https://sensitivus.com/…power-meter/

        0 0
    • jiriga  

      Nějak mi pořád Favero Duo nechodí na Wahoo.Respektive mi to bere jen kadenci, ostatními wattové údaje 0.Psal jsem na support ,tak uvidíme.Mlzma , že dělám něco spatne.Mate to někdo spárované také s Wahoo Elemnt Bolt? Díky

      0 0
      • TheJD  

        Dva kamosi maji a nemaji problem. Zkousel jsi to sparovat pres ANT+ i BLE?

        0 0
        • milan.v  

          Vyzkoušet ano, pro přenos dat z wattmetru ale dlouhodobě určitě používat ANT+.

          0 1
          • McBlacky  

            proč? Je to o tolik jiné než smart trainery, které jedou primárně už jen BLE?

            0 0
            • Barak  

              Při přenosu přes protokol ANT+ má připojené zařízení menší spotřebu energie..

              0 0
        • jiriga  

          Ne,ale ANT+ jsem připojen.Jsem si to paroval přes mobil, ještě jsem mrknul i do compu samotného.Tam mi to také ukazuje , že spárován jsem v pořadku.Kadenci mi to normálně bere…

          0 1
        • jiriga  

          Díky, tam jsem se díval, ale nevypadá, že má někdo podobný problém:-(

          0 0
          • TheJD  

            Jsi si jisty, ze mas zvoleny spravny senzor? Mne se wattak ukazuje jako nekolik ruznych senzoru. Myslim, ze se ukazuje jako wattak, kadence a to pres ANT+ a BLE, takze 4 ruzne „senzory“. Musis sparovat wattovy senzor (posila i kadenci).

            0 0
          • milan.v  

            To sice ne, je to ale přímo vlákno určené k tvému wattmetru, ten dotaz se hodí mnohem více tam než do obecného vlákna…

            Paralela – máš problém s Edge 530 a svůj dotaz dáš do vlákna k výběru navigace dva roky zpátky…

            0 2
    • Lucik_bikerka  

      Ahoj, máte někdo zkušenost s wattmetrem PowerTap G3? Díky

      0 0
    • Delkim  

      Na svůj nový bike Scale na Eaglu jsem hledal nějaký wattmetr a byl mi doporučen XCadey.

      Zkusil jsem to objednat, dorazil asi za 10 dní. Chce to i jiný převodník, změní se systém uchycení na 4 šrouby. Vzal jsem 38z.

      Montáž do 10 minut a teď dopol jsem v rámci nějakých intervalů zkusil vzít i pedály PowerTap P1 a dva Garminy a přes DC Rainm. porovnat jak to šlape.

      No, za mne tedy velkééééé příjemné překvapení.

      https://xcadey.com/…bolt-104bcd/

      0 0
      • McBlacky  

        taky o něm uvažuju na Epica, ale dost mě zatím odrazuje, že na to nejde dát origo Sram pila. Bojím se, že z tý jejich čínský bude padat v bordelu řetěz. Což by hravě zabilo benefit wattmetru :)

        0 0
      • Rubi  

        hmm to vypada hodne dobre, diky za tip!

        0 0
      • capo  

        Já ho po půl roce musel reklamovat, začal svítit permamenentně modře a nešel spárovat, nic neukazoval. Předcházelo tomu měření úplných nesmyslů, musel jsem z aktivit odstraňovat power data jinak už bych si FTP nikdy neposunul :))).

        Reklamace funguje tak, že ho prokazatelně zničíš – provrtáš na několika místech a pošleš fotodokumentaci, tak aby bylo vidět i výrobní číslo. No a oni pošlou novej. Trvalo to asi měsíc a do poslední chvíle jsem nevěřil že to dopadne :). Komunikace přes whatsapp jak s tatarem. Ale dopadlo :).

        0 0
    • MartinKun  

      Ahoj, rad bych se zeptal jak je možný ze mám účinnost a plynulost slapani počítanou pouze u levé nohy? Koupil jsem nové kolo s wattmetrem a po první vyjizdce mě tohle překvapilo. Muze mi to někdo vysvětlit?

      0 0
      • milan.v  

        Možná bys nám k tomu mohl říct více informací, event. rozdat křišťálové koule…

        0 0
        • MartinKun  

          Co přesně? Mě by zajímalo proč měří jen levou a ne obě

          0 0
          • McBlacky  

            Stacilo by napsat jestli mas oboustranny wattmetr – pak to mas rozbity, nebo jednostranny a pak to je v poradku ;)

            0 0
    • POC74  

      Mám si koupit garmin rally 200 a nebo quarq xx1 kliky s Dual wattmetrem? Kliky mám gx. Je v reálu k něčemu dynamic Cycling? Cena je stejná

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.