• jardahk

    Ahoj, přemýšlím o koupi wattmetru a asi nejvíce se mi líbí Stages – váha, cena, není na kole vidět… Máte s ním někdo zkušenost? Chtěl bych ho spárovat s Garminem 520.

    0 0
      • MTBIKER doporučuje

      • jardahk  

        Díky – zkusím se s tím večer prokousat… přeci jen moje angličtina je spíše obchodní

        0 0
        • tromboonen  

          Tak to seš na tom dobře… cokoli co obsahuje slovo wattmetr je většinou docela dobře (minimálně za slušný prachy) obchodovatelný.. :)

          Když tak to vrzni do Google Translatoru, zas takovej Shakespeare ten text není a pochopit to půjde i z elektomozku..

          0 0
          • jardahk  

            No to mi vyprávěj :-) …cokoliv na kolo v hodně dobré kvalitě je cenově docela šílený… ale na kole to nějak míň řeším… jdu se na to podívat, když to nepůjde tak to hodím do překladače. Věnuju kolu docela dost času a letos jsem byl na závodech hodně úspěšný, ale pokud se chci posunout ještě dál, tak to chce asi už jen trénovat efektivněji

            0 0
          • jardahk  

            Hele ten Google Translater je prostě hroznej :-) …to si to raději čtu v EN a sem tam si něco najdu… zkus si nechat něco přeložit :-) …pokud to chápu správně, tak jednotlivé systémy měří různě (průměrné hodnoty ale hodně stejně) jenže pokud to chápu správně, tak je důležité srovnání a ne absolutní hodnoty… ta 520ka mi je schopná stanovit FTP a od té hodnoty si budu stanovovat jednotlivé tréninky a je mi vcelku jedno jestli moje hodnoty jsou trochu jiné od skutečnosti, protože je budu zase měřit na stejném wattmetr u. ..

            0 0
            • tromboonen  

              Kazdemu co jeho, ja jen ze kdyz ma nekdo vylozene problem, z GT dostane plus minus indicie o co jde, ale pravda idiomy a legracky z blogu a hovorove mluvy to nezvlada – to holt musis zamakat a zacit cist knizky, koukat na filmy bez dabingu, nebo zvednout prdel a odjet do zeme zaslibene (pokud mozno jine nez US of A, kde ty angline docela davaj na prdel, ale i tam se lze naucit..)

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Nesouhlasím, některá slovní spojení, které sám neznáš zvládá google docela obstojně.

                0 0
                • tromboonen  

                  Tak kdyz je neznas, jak vis, ze je zvlada a jak? On na prvni pohled zvlada spoustu veci, az kdyz se na to podivas poradne, vydis, jake to jsou slataniny… ale zalezi co je to za text… veci, ktere jsou standardni a je jich na netu plno v X jazycich docela umi, cokoli co je nejak chytre napsano, nebo nedej boze obsahuje vtipek, mu dela vrasky..

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Protože si to ověřím s rodilým mluvčím a v jiných slovnících.

                    „vydíš“ ?

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Áj sýý :)

                      Ale s tim GT to fakt nebude tak zhave, slovniky, specialne ty s cestinou, jsou na slangy a dvojsmysly jen tak dobre, jak je dobry ten, kdo je cte… musi obsahnout vsechny vyznamy, ale jen pokud si muzes byt 100pro jisty, ze jeden z nich skutecne odpovida kontextu, jej lze pouzit, jinak dopadnes jako ten GT a spousta lidi, co preklada se slovnikem a lezou jim z pod ruky totalni blaboly… neco o tom vim :)

                      GT se je program, co se sam krmi dvojjazycnymi texty z netu, takze nejlip umi ty, ktere jsou standardni, je jich hodne a jsou v gramaticky podobnejch jazycich, takze treba smlouvu, podminky pro pouziti software atd. mezi nemcinou a anglictinou, nebo spanelstinou a italstinou zvladne tak, ze se to da cist, nic neni vylozene zavadejici a je tam par chyb, ktere zasadne neovlivnuji vyznam..

                      Kdyz jej ale pouzijes na tak odlisne jazyky jako ne alnglictina (nebo jiny zapadni jazyk) a cokoli slovanskeho, co ma diametralne odlisnou strukturu a gramatiku, logiku, vetnou stavbu atd… tak to jde brzo do kytek.. jeste u tech smluv a suchych strohych vet to obcas jde, dokud se do toho nezanoris a nezjistis, ze to je jen na prvni pohled, a ze carka tamhle a predlozka jinde jej uplne rozhodila a zmenil smysl cele vety… a kdyz mu das nestandardni text, jako nejaky idiom, beznou mluvu atd… je uplne mimo.. i u tech nejjednodussich textu trva dele to opravit po Guuglu, nez prelozit rucne, teda pokud to umis..

                      Vyzkouset si to muzes jednoduse tim, ze mu das treba tenhle prispevek v cestine prelozit do anglictiny, to pak do franiny (protoze hned zpet do cestiny by pouzil jen opacny proces, vice mene) a zpatky do cestiny = tomu se rika ticha posta a uvidis, co z toho vyleze…

                      teda na kompjutr furt dobry (dokud na nej nevytahnes tyhle speky), ale holt jazyk potrebuje cit a dokud nebudem vsichni roboti co mluvi jednoduchym kodem, kompjutry to za nas skutecne dobre neprelozej..

                      Ale to dost odbocujem od wattmetru:)

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        No, nebudu se k tomu celkově vyjadřovat. Jen, že se překladatelstvím živím. :)

                        0 0
                        • tromboonen  

                          A jaj, to je slovo do pranice – a to potrebujes rodilyho mluvciho a slovnik abys opravil nebo ocenil strejcka Googla jak to umi? To mi nejak nepasuje, co prekladas (obory) a v jakem smeru? A byl bys ochotny mi poslat, treba soukromne, Tvuj preklad textu XY a Google Translator preklad toho stejnyho (bez uprav, prosim)?

                          0 0
              • jardahk  

                No hele ta EN mně až tak nebere, abych kvůli tomu musel emigrovat :-) …navíc tu mám firmu, která mně dost slušně živí a tak si to holt přeložím, jak to půjde. Volný čas, co mám, trávím na kole nebo jiným příjemným způsobem a nějak se nemůžu donutit, abych si svoje znalosti EN vylepšoval… to víš, chybí motivace, když se pro svoje potřeby (firma,dovolené apod. ) bez problémů domluvím…

                0 0
                • tromboonen  

                  Jo jasne, ve vyssim veku uz se uci hur, ale anglictina je primitivni, az kdyz chces mluvit presne jako oni, tak se tomu musis vic venovat, zakladni gramatika je brnkacka, porozumeni jakemukoli textu taky, ve srovnani s jinymy jazyky… a da se to v pohode naucit z jedny knizky pro samouky – zbytek das ze cteni a koukani na filmy/TV.. nevzdavej to..

                  0 0
                  • blaf  

                    jak pro koho, at se snazim, jak se snazim, telefonovani s rodilymi mluvcimi mi ne a ne jit, a to uz to trenuju par let

                    0 0
                  • jardahk  

                    S tím já nemám vcelku problém – učím se jazyky vcelku snadno – anglicky jsem se naučil hlavně kvůli firmě až před deseti roky, ale měl jsem pokračovat v konverzaci – ovšem kolo je moje vášeň a jsem na něm 5 i 6 dní v týdnu a pak se už nechce… Ale díky za podporu :-) …zkusím to s těmi filmy a možná je Eurosport i v angličtině – máme teď český a německý

                    0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Není pravda. Jsou lidi, kteří jsou jazykově absolutně nevzdělatelní, ať děláš cokoliv. Každý má vlohy na něco jiného.

                    0 0
                    • tromboonen  

                      No, jo a ne… je tezke dat novy tezky jazyk po rekneme 20–25 letech, kor kdyz je to prvni cizi = kdyz porad jeste studujes a jsedes v tomhlůe modu, jses schopnej se ucit, i antitalenty to zvladnou = treba primitivni anglictinu na urovni domluvim se o cemkoli, sice ne moc pekne a trva to, ale kazdy mi porozumi… musi zvladnout kazdy, i duchodce, nic na tom neni a trva to mene nez rok, frajerina/kom­plikace je az posunout se pak dal a umet to rict presne jako oni, udelat vtip, napsat vzkaz, kratky text, ironii, dvojsmysl, nebo mluvit spravnym prizvukem a melodii (ale to zas kazdy nepotrebuje a neoceni..)…

                      Ja furt zkousim (narazove) dalsi kandidaty jako italstinu a spanelstinu a je pravda, ze se mi uz proste nechce biflovat se tisic koncovek co se furt meni… v angline to proste neni a uz na to nemam takovou naladu a zapal jako v mladi, kdy to proste slo lip, byl na to cas..

                      Ale v dnesni dobe kompjutru je to brnkacka, proste cumet na TV v tom jazyce a minimalne pasivni znalost jde strasne rychle nahoru… to za komancu kdy jsme meli jednu knizku a nic vic to bylo horsi…

                      Naucit se gramatiku, domluvit se o cemkoli i kdyz neznam terminy (umet opsat) a rozumet cemukoli muze v anglictine kazdy, je to jen o usili, ve srovnani s cestinou je gramatika primitivni…

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Beru to ze svých zkušeností s lektorstvím AJ. Ale to je jedno, necháme to být raději, ať tady není bordel. :) V něčem se shodnem, v něčem ne. Asi jako vždy.

                        0 0
                      • jardahk  

                        Je fakt, že umím i německy (tedy čím dál méně – protože ji používám pouze v Rakousku při lyžování) a dřívě jsem se díval na cyklistiku na německém Eurosportu, protože ještě nebyl nebo jsem neměl český… po určité době si na to člověk zvykne a rozumí tomu vcelku dobře… stejně jako polštině, na kterou jsem se dívali za sociku v TV – dávali fajn filmy… dnes v jedné italské firmě komunikuju s Polkou – já anglicky a ona polsky, protože jí stále rozumím lépe než v angličtině… ten poslech asi pomůže hodně…

                        0 0
    • madik  

      Stages budou jiste dobre. Jen by to chtelo tu cenu dostat pod 10k. Uvidim jesli pristi rok nezacne prodavat 4iii samoinstalacni sadu, to by snad konecne mohlo byt trochu dostupne cenove.

      0 0
      • jardahk  

        No na věc vážící 20g mi to taky přijde jako ze zlata, ale moc nabídek jsem tu neviděl… a dávat ke klikám DA 9000 třeba o dost levnější 7900 bych nemohl

        0 0
        • blaf  

          sleduj ebay, stages (ultegra, dura) se tam daji koupit lehce pres 10k

          0 0
          • jardahk  

            Díky – dokonce jsem tam našel i DA9000 175mm za necelých 10k… jen jsem tam nikdy nic nekupoval a tak musím zjistit jak nato… ale ceny fakt hezký

            0 0
            • Melvin  

              U hodne veci se jedna o drazbu, takze se cena meni, s tim jak lidi prihazuji. Dale nesmis zapomenout pripocitat k cene postovne. Pripadne i clo a dan, pokud budes kupovat mimo EU. Skoda, ze nam CNB stale srazi kurz koruny dolu, to taky dost podrazilo nakupy v cizine za poslednich par roku.

              0 0
          • jonti  

            Nevím, jestli zrovna wattmetr je věc, kterou je vhodné vzít bez záruky.

            0 0
            • jecnak  

              +1

              0 0
            • blaf  

              jo, na tom asi neco bude

              0 0
            • jardahk  

              No nejdříve jsem myslel, že se to snad nemůže rozbít, ale jak jsem zjistil, tak může nebo resp. můžeš dostat špatný kus a tak to nebudu řešit a koupím tady… to řešení se mi líbí a když je to dobré pro Froomiho, tak musí i pro mně. Takže přes zimu nastuduji, jak to nejlépe využít a už se těším, jak na jaře v Chorvatsku začnu… navíc stavím novou silnici na S-Worksu Tarmac SL5 a tak to budou dvě premiéry najednou – tedy kolo určitě odzkouším dříve…

              0 0
              • blaf  

                na sworkse to chce neco poradneho ne? :) treba srm :)

                0 0
                • Spící kníže :-)  

                  To jedině. Bez toho budeš jen poloviční závodník.

                  0 0
                  • jardahk  

                    Hahaha… no zatím jsem i bez wattmetru dost rychlý závodník, takže z toho strach nemám :-) Ale víc času tomu věnovat nemůžu a ani vcelku nechci a tak jediný další logický krok je trénovat efektivněji

                    0 0
                • jardahk  

                  No taky si ty peníze netisknu a 100k mi nepřijde úměrný přínosu pro mně…

                  0 0
                  • blaf  

                    srm stoji nesmysl, ja vim, ale treba Power2Max je zajimavy, jsem zvedavy jestli se vytahnou s nejakym Black Friday dealem, spis pochybuju

                    edit: jsem se mel nejdriv podivat :) http://www.power2max.de/europe/en/, ale zase tak zajimave to nevypada

                    0 0
                    • jardahk  

                      Ale i za tuhle cenu to vypadá dobře… je to podobný systém jako Stages jen si místo levé, vyměníš pravou kliku. Myslím si, že pokud si člověk určí FTP na stejném zařízení, na kterém potom trénuje, tak je to v podstatě jedno… pokud nemáš velké rozdíly mezi levou a pravou nohou – potom jedině pedály, ale na těch od Garminu se mi moc nelíbí ty destičky… Stages už sice testuje i systém na pravou kliku, ale myslím, že mi postačí ta levá…

                      0 0
    • rasto1  

      Jazdim stages par mesiacov a zatial bez problemov. Mam sparovane s edge 500. Niekto sa stazoval, ze kryt baterie nedrzi ako ma ale mne to pride zatial v pohode – este neodpadol :) Mam nainstalovanu aj ich apku do mobilu kde ukazuje stav baterie alebo sa cez to da aktualizovat firmware. Stages maju podla mna velmi dobry zakaznicky servis.

      0 0
      • blaf  

        Ta krytka byla vadna u prvni verze. Ted uz to maji nejake prepracovane a i prvni verze uz ma tu krytku vylepsenou, takze by to melo byt ok.

        Zakaznicky servis myslis lokalni (speedweaponry) nebo jejich hlavni? Obecne firmy prodavajici wattmetry mivaji (az je to divne) dobry support (Quarq, Power2Max, 4iii, PowerTap).

        0 0
        • rasto1  

          Aha no moze to byt aj tym :)

          Mam na mysli podporu z ich vlastneho webu. U nas som sa ani nepokusal – neviem ci vobec niekto na slovensko dovaza. IMHO by nebol problem ani s uplatnenim medzinarodnej zaruky v pripade problemov.

          0 0
      • jardahk  

        Ozval se mi Divebull, který má Stages asi půl roku a poslal mi odkaz na bike radar – i se svojí EN jsem si to vcelku v pohodě přečetl a už je v prodeji nový model, který má nejen vylepšenou tu ne zcela dokonalou krytku a tím i vodotěsnost, ale je ještě tenčí než ten minulý – už jsem si ho objednal – na DA9000 a 175mm mají skladem. Tenhle model zkoušel už SKY na Tour a z něj byly zveřejněné ty data jeho útoku v Pyrenejích… myslím si, že pokud vyhovuje takvému týmu (byť to mají sponzorsky určené), tak pro mně je také v pohodě – podle srovnávacích tabulek je malinko výše než srovnatelné systémy, ale mně nejde ani tak o absolutní čísla, jako o porovnání mých čísel a stanovení tréninkových intervalů

        0 0
        • rasto1  

          Kamos porovnaval stages s cycleops a hovoril, ze max rozdiel bol nejakych 15W (a on je celkom monstrum) takze percentualne to nebude velky rozdiel u neho. Samozrejme je to dost individualne kazdy ma iny pomer vykonu medzi p a l nohou. Ked napr. umyselne prestanes tahat pravou nohou skutocny vykon klesne mozno na polovicu ale stages ti bude ukazovat sale to iste, kedze len nasobi lavu nohu x2. Cize ak chces aby ti ukazoval presne absolutne cisla musis tahat obomi nohami rovnako, to je cele :) Hoci povodne som o wattmeter vobec nemal zaujem tak som si nan celkom „zvykol“ a myslim si, ze aj ty budes spokojny.

          0 0
        • hfx9  

          Tak co uz mas a nejake prvni poznatky?

          Taky o nem uvazuji, tak se info hodi

          0 0
          • blaf  

            dat 20tis. za left only? no nevim, za podobne penize muzes mit quarq nebo powertap

            0 0
            • bagr84  

              Podobne penize? Prosim rozved to :)

              Nejlevnejsi Stages – 16.990 (zamerne vynechavam ten SRAM Rival model)

              Nejlevnejsi QUARQ z toho cos poslal – 24.900 (pouzitej, bez prevodniku). Na kolik vyjde novej s prevodnikama?

              Nejlevnejsi Powertap (G3) – 16.490 – musis ale nechat zaplest, je to tezitko, ses omezenej jednim parem kol.

              A to nemluvim o tom, ze QUARQ ani Powertap nemaji kompenzaci teploty, coz povazuju za celkem dulezitou vec.

              0 0
              • blaf  

                hned vedle maji i s prevodniky, drazsi jen o kousek, jete to neni, jsou to predvadeci kusy, takze to nekde bylo vystavene, takze nove, teplotni kompenzaci Quarq ma, starsi modely pasivni (nepozoruju nejake problemy), nove modely aktivni

                verim (vim), ze cena by sla urcite vyjednat lepsi, celkem s nima byla rec, zkus jim napsat, projevit zajem a rict si o lepsi cenu

                jak Powertap nevim, co se tyce fixace na jedny zaplety, tak to nekomu vadit muze, nekomu ne, vahu jsem nezkoumal, ja Powertap vyloucil, protoze jsem to chtel vozit v zime na zimaku

                0 0
                • jecnak  

                  V cem je problem s Powertapem na zimaku? Ty nove verze jsou pry uz zatesnene velmi dobre.

                  0 0
                  • blaf  

                    jednak odolnost, o ktere jsem drive cetl (ted uz teda neni pravda), druhak bych na to zapletal karbon rafek a to by mi bylo lito vzit do sracek, i ty karbonove kliky ted myju po kazde snehove vyjizdce

                    0 0
                    • McBlacky  

                      odolnost je otázka, po každé zimě se objeví negativní reakce na různé wattmetry.

                      0 0
            • Delkim  

              jsem se zamiloval :)))

              http://www.s1w.cz/…-detail.html

              0 0
    • Delkim  

      objednáno, skládá se na to celá rodina tatínkovi ke kulatinám, jenom to ještě neví :)))

      http://powertap.com/…lgium-wheels

      0 0
      • blaf  

        parada, jsem zvedavy na ta pekelna cisla :)

        0 0
      • Breakpain  

        Ty jsi ale pěkně vyčůranej tatínek :D

        0 0
      • blaf  

        btw. ma to 11sp orech? aby ti to pasovalo na dalsi kolo, ktere jiste brzy prijde ;)

        0 0
        • Delkim  

          :)))

          má, zatím tam přijde podložka kvůli 10sp ultegře 11–25

          btw pořád hlídám cyklobazar, pokukuji po nějakých časovkářských kolech, použitý a za rozumnou cenu

          0 0
          • blaf  

            pokukuji po nějakých časovkářských kolech, použitý a za rozumnou cenu

            ja vedel, ze to prijde :D

            0 0
    • sharkeeCZ  

      válka cen začala – huráááá

      http://www.dcrainmaker.com/…owertap.html

      0 0
      • blaf  

        doba, kdy bude dual side wattmetr za 10 je imho jeste hodne daleko, mozna tak left only, ale i na to si imho jeste dlouho pockame

        0 0
        • McBlacky  

          na to už čekat nemusíš ;) stačí být trochu šikovný.

          0 0
          • blaf  

            jedina moznost co me napada je si dovezt 4iiii z USA

            mas jinej tip? ale me je to vlastne jedno, ja left only stejne nechci :)

            0 0
            • McBlacky  

              4iii je možnost určitě, když pořešíš clo a nevadí ti, že jsi měsíc bez kliky.

              Dělám na jiný variantě (není to 100% jistý, zatím to vypadá slibně ale), až budu mít finál info tak to dám k dispozici, aby východní sekce nestrádala :)

              0 0
            • madik  

              A dual sided potřebuješ proč? Mě by jen zajímalo z diagnostických důvodů poměr v síle šlapání mezi pravou a levou nohou, ale to mi stačí vědět tak 1×… Pak bych si asi vystačil s vynásobením výkonu na levé klice.

              0 0
              • jonti  

                Když se ti mění v průbehu výkonu poměr pravá levá, tak se to docela hodí. A jak můžeš vědět, že se u tebe nemění?

                0 0
              • blaf  

                u me leve nohy se dost meni technika slapani v zavislosti jak se na to soustredim a jak sedim, takze to muze davat docela spatne vysledky, navic u wattmetru na klice nebo na pedalu jsou zajimave informace o technice

                ale tak, kdyby se objevil nejaky opravdu cenove prijatelny left only wattmetr, tak bych do toho asi sel, idealne ale s moznosti rozsireni na dual side v budoucnu

                0 0
                • madik  

                  A jaké jsou cenove nejdostupnejsi varianty duál side powemetru?

                  Left only začínají od cca 14k a přijdou mi naprosto dostatečné pro trénování s nimi. Moc nevěřím, že ty další informace nějak pomohou při cca 2× vyšší ceně.

                  0 0
                  • blaf  

                    bePro – 500 eur

                    watteam powerbeat – 500 usd

                    ani jedno ale neni lety overene, jsou to novinky, powerbeat lidi jeste ani nemaji

                    0 0
                    • Greyhound  

                      bepro EUR 500 je cena za jednostrannou variantu, dualside stoji 749.

                      0 0
                    • madik  

                      na Watteam jsem pred casem koukal. Je to dobre reseni za relativne prijatelnou cenu. Jen se mi nelibi, ze tam budou na boku klik tak viditelne couhat soucasti power metru plus kablik. Taky hrozi ze se to strejchne o obrubnik nebo neco takoveho. Oproti tomu treba left only stages je krasne skryty.

                      bePro vypada celkem pouzitelne. Jen zase hrozi v dolni uvrati, ze to nekde omlatis..

                      0 0
                      • blaf  

                        riziko je skoro u vseho, Vectory maji podobny pod na kazde klice, ale ten kablik se mi taky nelibi

                        mi se nejvic libi Pioneer, ale tam je cena jinde :/

                        0 0
                        • GrumpySmurf  

                          jako ty ceny uz nevypadaj tak hrozive jak driv – http://www.dcrainmaker.com/…owertap.html

                          edit: a odkaz uz tu byl.. :D nevadi

                          4iiii left only by mel bejt za 400usd + naka doprava a taxa no :X

                          0 0
                          • madik  

                            Doufám že se začne prodávat samo instalační sada 4iiii. To b snad mohlo být za 350 USD treba. Posílat kliky do USA se mi teda nechce..

                            0 0
                          • Cryzyy  

                            Jak je to u 4iii a podobných s kalibraci ? Kalibrace se udělá jednou, při instalaci a pak uz stačí věřit že se to nerozjede?

                            0 0
                            • blaf  

                              Kalibrace, resp. zero offset se imho dělá před každou jízdou tak jako u všech ostatních.

                              0 0
                        • Smazaný účet  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
    • Delkim  

      PowerTap G3 je konečně doma a tak jsem si hned s nadšením zkusil na trenažéru ten FTP test a děkuji pěkně, to rozhodně nebudu chtít opakovat… i když šlo „jen“ o 20 minut, to hodinové testování si ani nechci představit…

      0 0
      • Delkim  

        hmmm, i DC se k tomu vyjádřil

        „Yes, legit. I've tried it at various points during development. They're working to get me a current-gen unit in next few days.“

        s touhle cenou by ostatním docela zamotali palici :)

        0 0
      • blaf  

        neni to nahodou speedplay only? tim by to pro mnohe ztratilo na atraktivite

        0 0
    • madik  

      Nemate někdo tip, kde nejvýhodněji koupit v EU stages? Uvažuji o něm trochu. Druhá varianta je 4iiii, ale musel bych vyřešit nějak předání kliky na montáž…

      0 0
      • blaf  

        neni co resit, oni ti poslou kuryra domu, jen nevim jestli to plati oni nebo ty

        na Stages maji nejake akce v s1w, ale ja uz bych s nima nic resit nechtel, to co predvadeli, kdyz jsem se ptal na Quarq, to bylo do nebe volajici, jedna mylna informace za druhou, naprosti amateri

        jestli ti jde o silnici, tak se pomalu ukazuji za slusnou cenu i dual side reseni, napr. Wattteam Powerbeat, Stages levne, mozna tak ebay, ale to uz bych zase koukal po dual side

        0 0
        • madik  

          Asi zkusim na 4iiii napsat, aby mi potvrdili jak je to s t kuryrem. Jestli to takhle funguje i pro EU zákazníky.

          Byla by to pro mě nejdostupnějším varianta. 4iiii je za 10k plus clo a DPH. Stages se zda být za 17k včetně všeho.

          Jen někde sehnat nahradni kliky, abych mohl zatím jezdit když píšou 6 týdnů..

          Popremyslim o tom, mit powermetr je můj sen :))

          Duál sided klidně ozelim. Watteam to má sice za 500usd, ale zase dostupnost kdovi kdy a to jejich řešení se mi až tak moc nelibi. Elegantnost 4iiii a stages je prostě úplně jinde.

          0 0
          • Cryzyy  

            poridit docasne Tiagru za 1400,– pak je za 1000,– poslat dal asi moc problem nebude a kdyz prehodis i prevodniky, tak budou porad jako nove :)

            0 0
          • McBlacky  

            takže 13 plus voser a možná pošta vs 17 za prověřenou věc se servisem v evropě?

            0 0
            • blaf  

              a co ten tvuj projekt? hybe se to? :)

              0 0
              • McBlacky  

                začátkem května by to mělo být v ČR, ofiko dovoz sice neklapnul, ale pro team mít budeme.

                0 0
                • blaf  

                  hmmm, hmmm, to znamena, ze vychodni sekce utre nos? skoda, kdyby byla nejaka moznost jak se k tomu dostat, tak kdyztak dej vedet, treba do sz, dik

                  0 0
                  • karliner  

                    Vypadá to, že posezení v Café Oliver se i nadále budou muset obejít bez analýzy údajů z wattmetrů :-(

                    Kdežto v Hurdálkově chýši jedové se westmani budou mezi objednávkami jednotlivých rund moci watty trumfovat.

                    0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • madik  

            Mam 105 kliky 5800. Stages se pro ne dělají, jen mi to přijde trochu jak obsazovat hliněnou sošku diamantama :)

            Nejlevnější u nás jsem našel zatím 16960. A pak z powermeter24 v přepočtu asi 16300, ale je třeba přičíst 10ecek za postu, takže zase nic moc.

            0 0
            • bagr84  

              Stages sedi na jakykoliv shimano kliky (HT2), teda pokud samozrejme neresis vzhled.

              Kdybych se rozhodoval mezi Stages a 4iiii, beru hned Stages.

              0 0
              • sharkeeCZ  

                Mám nové kliky Ultegry. Musím koupit i kliku Ultegru se Stages, nebo jen Stages? Vždy to vidm v nabídce jako kliku se Stages.

                0 0
                • madik  

                  Stages se prodávají současně s levou klikou. Kup Stages s Ultegra klikou a taky s délkou kliky, ktetou máš teď. Jen vyměníš kliku a máš nainstalováno.

                  0 0
        • bagr84  

          s1w – dobrej obrat, od toho co jsi psal předtím :))

          0 0
        • biker jura  

          wattmetry u náš řešit jedině na wattmetry.cz poradí, pomůžou a ví o tom co je třeba…

          0 0
          • madik  

            Já hlavně chci dobrou cenu. Už tak do kola investuju tolik, že za poslední půlrok jsem z vyplaty neusetris skoro ani korunu :))

            0 0
            • blaf  

              tak se na wattmetr vy***, usetris dost vyhozenych penez…

              0 0
              • McBlacky  

                to je jasný pokud to máš jako číslo co vypadne po švihu tak jo. Ale kdo tomu trochu rozumí, dokáže i ze švihu s kamarády vytěžit tréninkově větší efekt než bez wattaku. Bez omezení ostatních víc než v řádu sekund (na trasách kolem Prahy)

                0 0
                • blaf  

                  ja bych to nevidel tak cerne, i kdyz budes jenom jezdit intervaly podle wattu misto tepu, tak to bude lepsi a nemusis k tomu potom kazdy trenink analyzovat

                  samozrejme, ze si ten trenink zanalyzovat a planovat podle toho dalsi dny je ideal, ale nezatracoval ty co to nedelaji

                  co myslis tim v radu sekund? v radu sekund muzes trenovat tak max sprinty, to ti sice neco da, ale nespasi, zbytek motivu jsou prece dlouhe (2 a vice minut) intervaly

                  0 0
                  • McBlacky  

                    že ty ostatní neomezíš, že na tebe čekaj nebo ty na ně

                    0 0
                    • blaf  

                      tomu rozumim, ale jak to chces udelat, kdyz chces jet treba Vo2Max, to v radu sekund nenatrenujes nebo jo?

                      0 0
                      • Delkim  

                        Blacky to trénovat nemusí, jemu to stačí jen v řádu sekund „oživit“, tělo si tu dřinu z minulosti pamatuje :)

                        to máš jako nasypaný kulturista, tomu prý stačí se v noci pákrát otočit a roste to samo :)))

                        0 0
                      • McBlacky  

                        vomax na rovine se uviset dá, a teda chce to trochu plánovat co pojedeš, samo že to jde poskládat že te ostatní zabijou. třeba taková minuta on minuta off když se jede rovinka :)

                        0 0
                        • blaf  

                          jo takhle, ja myslel, ze to „bez omezeni ostatnich“ myslis, aby jeli jak se jim chce, jestli „da se uviset“ = „bez omezeni ostatnich“, tak potom jo :)

                          0 0
                          • Delkim  

                            Blacky když chce uviset ostatní tak musí jet VO2 max?

                            a kde k takové výkonnosti Karliner_West_Club přišel? :)))

                            0 0
                            • karliner  

                              Se někdy přijeď podívat :-)

                              0 0
                            • blaf  

                              2, 3 frtany pred srazem, pak to jede samo :)

                              ale nezkousej to, tohle funguje jen na zapade

                              0 0
                              • Delkim  

                                jj, o tom jejich dopingu se vypráví legendy :)

                                prý už ne Dr. Fuentes ale nějaký Dr. La Fontán :)))

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  nezapomínat na asistenta Babbuina Rossiho !

                                  a když už fakt nevíš a chceš hodně riskovat, vždy je ochoten podat pomocný pulitr sám velký mág a vlastník Chýše Jedové

                                  0 0
              • madik  

                Tak pokud Ti to dodá další motivační faktor k tomu se zlepšovat, tak proč ne.. S wattmeterem přesně zjištíš jak na tom jseš. Libilo by se mi sledovat, jak se mi bude zvišovat výkonost v čase v určité tepové zóně. Perfektně by se mi tím kvantifikoval progress..

                Taky intervalové tréninky budou s wattmeterem úplně o něčem jiném. Jezdit intervaly podle tepovky není si myslím tak zajímavé a navíc tepovku ovlivňuje mnoho faktorů. Ale o tom tady všichni stejně víte :)

                0 0
                • Cryzyy  

                  jak na tom jseš je úplně jedno, důležité je, jak dojedeš při závodě :)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    nicméně s watákem máš větší šanci že se líp připravíš.

                    Ono dneska kdy i hobíci jezdí na dva kempy v zimě už waták spasí málokoho. Já si ho kupuju, abych alespon trochu dodal efektivity do našich hospodských švihů. Jako chápu, že 4–10 piv to ve výsledku sundá blízko k nulovýmu efektu i kdyby mi psal plán Carmichael, ale na těch 150–200km pojedu alespoň to co bych měl :)

                    0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • Cryzyy  

      jen tak pro zajimavost jak vypadal vyvoj doma na koleni http://keithhack.blogspot.cz/…results.html

      0 0
    • Delkim  

      btw kdyby měl někdo zájem, tak jeden PowerTap za hubičku

      http://www.cyklobazar.cz/…-swiss-rafek

      0 0
      • blaf  

        prvni odkaz na googlu na dotaz „powertap sl+“ → „Powertap SL+ are rubbish“, tak nevim :)

        0 0
      • McBlacky  

        já málem takovou už koupil, jenže pak jsem zjistil, že už na to nejsou náhr díly. A tohle zrovna se musí servisovat celkem dost. navíc zatesnění techto modelů je pouze pro provoz v lete bez deště ;)

        0 0
        • Mug  

          Já ten náboj mám asi 5 let a krom výměny baterek a mazání ořechu jsem žádný servis nepotřeboval. Nebrodil jsem s ním, ale v dešti párkrát jel a mytí zahradní hadicí dal taky bez problémů. Ale o dostupnosti náhradních dílů nevím. Na trénink ta kola myslím dostačují.

          0 0
          • jonti  

            Je mozna rozdil parkrat v desti, nebo kazdou zimu 20×.

            0 0
    • Bengti  

      cauky máte tu někdo zkušenosti z wattmetrem Stages?

      0 0
      • Spící kníže :-)  

        Ne vetšina lidí co znám vozí pedály od Garminu případně hračku do zápletu Powertap nebo SRM. Řekl bych však že pedály nebo kliky budou jasné a jednoduché řešení. Cena co to tak sleduju za pár let tak šla dolů U použití v zápletu kola. Pedály jsou novější ale taky je to potká. SRM zatím cenově nikam neklesá. Asi mají stabilní prodej a chtěj z toho vývar.

        0 0
        • blaf  

          i SRM klesa, ale stale je drahe, leda tak z bazaru, a platit za vymenu baterky nekolik tisic, to si clovek rozmysli, kdyz jsou stejne dobre a levnejsi alternativy

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            Stále je to na našince moc. Kluci ti závodící, DE a I to hojně používají. Mladí bombardáci to mají jako součást výbavy a pak jsou typy 40–55+ ti to mají za svoje pro radost. Každopádně, mít měřič jako součást kola je prostě mínus. Kliky asi lepší volba. Pedály testují kluci. Zatím jsou vesměs spokojení. Vidíš dnes by se mi měřič šiknul jel jsem půlhodinu svižněji a tepově jsem si v jednom brdku už dal dost řekl bych rovný dvě kila nebo lehce přes. To už jsem pocítil. Ale stále se nedostavilo to že bych po dojezdu umřel. Nebo byl totál na kaši. Tak jsem se asi zmáčknul málo. Podle čísel na stravě tam byla ještě rezerva.

            0 0
            • blaf  

              v cem jsou pedaly lepsi? krom Garminu z toho stejne vic nez power balance nedostanes, a data, ktera ti teoreticky dokazou dat pedaly, tak ti dokaze dat meric na klice taky, viz treba Pioneer, ktery ma neco podobneho jako Garmin

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                V tom máš pravdu. Já myslím tu výhodu u pedálů každá noha zvlášt. U klik je to jedna a druhá se dopočítá. Ale to jsi myslel patrně taky.

                0 0
                • blaf  

                  Pioneer, Shimano, 4iiii, Powerbeat, vlastne ted uz i Stages maji nebo budou mit dual side a meri to na klikach, problem je, ze je to zatim k nicemu, jelikoz ma Garmin cycling dynamics patentovano, takze ve finale je to jedno jestli v pedalu, na klice nebo ve spideru

                  0 0
                  • jonti  

                    V podstate je ok vsechno, co meri celkovy vykon, ne jenom jednu stranu. A i ta jedna strana vetsinou staci pro trenink, ty rozdily ve wattech jsou obrovske, ne jako u tepu.

                    0 0
      • madik  

        Mám Stages a spokojenost.

        0 0
        • Bengti  

          to já si taky koupil stages a zatím testuji, instalace a vyměna a baterky v poho. A jake tam máš zobrazení wattu? Já mám na garminu 3s a docela mi ty ještě watty skačou v řádově v desítkách.

          0 0
          • McBlacky  

            3s je nejlepší pro trénink. 1 je blbost a 10 už je pomalý

            0 0
            • JFtryall  

              Myslim, ze na zacatek neni 1s spatna. Pomaha to technice slapani.

              0 0
              • madik  

                1s je vhodná na krátší intervaly cca 30s až 2min, kde je potřeba si více hlídat konkrétní tempo. Na vše ostatní 3s nebo 10s je ideál.

                0 0
              • McBlacky  

                u dual side možná, ale u single side to podle mě nedává smysl

                0 0
                • JFtryall  

                  Podle me to neni spatne. Dobre to ukaze jake jsou rozdily podani vykonu v rozdilne kadenci a ukaze to okamzite rezervu v kulatem slapani. Myslim ze to dobre muze fungovat i na jedne strane, zezacatku mi to docela pomohlo se „srovnat“ a fakt se soustredit na posed.

                  0 0
          • jonti  

            Mne nejvic vyhovuje mit zobrazenou soucasne 3 a 10s. Divam se ale prakticky jen na 10s, ty 3s prilis skace a blbe se podle toho ridi.

            0 0
        • madik  

          U Stages me pouze překvapuje krátká výdrž baterie. Vydrží mi odhadem kolem 1500 km a musím měnit. Používám tedy nějaké obyčejné CR2032 z IKEA :)

          0 0
          • jecnak  

            Oni ty Ikea baterky taky stoji za houbec. Zkus nejakou znackovou.

            0 0
          • McBlacky  

            Ikea jsou mrdky nehorázný, vydrží méně než noname z aliexpress

            0 0
      • JFtryall  

        Mam bikovy XTR a silnicni Ultegra. Bikovej bez chyby a silnicni mi zacal posledni dobou vypadavat signal, ale dal jsem na radu a otocil si silnicni drzak bliz.U Garminu je obcas pry potiz se signalem na tom silnicni predsazenem drzaku. Uz to maka bez problemu. Je to nejlepsi investice co jsem do cyklistiky dal- a nebylo toho malo. :-) uz se tesim az budou wattaky soucasti seriovych kol.

        0 0
        • jonti  

          jj, ja cekam, az shimano zacne delat kliky XTR s integrovanym wattmetrem, jako u dura ace.

          0 0
      • biker jura  

        mám už více jak rok X9 a naprostá spokojenost. Kupuji baterky od force, někdy vydrží 200h někdy 100, ale za tu cenu je to fuk. Těsnění je taky v pohodě, jezdím s tím i v totálních sračkách a anijak to nešetřím, nemám to ani přelepené páskou, jako to někteří dělají, jen udržuji napatlaný vazelinou ten tesnící okroužek na vícku baterie… Za ceny co se dá občas sehnat na wattmetry.cz ve výprodeji (kolem 13tis) je to pecka!

        0 0
    • kpitti  

      O měření výkonu jsem přemýšlel už dlouho. Zatím mě brzdily ceny a fakt, že silniční kolo až tak nepreferuju. O Stages Power jsem se dozvěděl když začínali a dokonce jsem jim i psal, ale první roky prodávali pouze v USA. Loni jsem objevil PowerPod, zajímavé zařízení, které svým se svým principem měření a algoritmy vymyká ostatním zařízením na měření výkonu. Přečetl jsem si hodnocení na DC Rainmaiker a v rámci startupu do toho šel. Používám ho od února a zatím spokojenost.

      Na bajka si nyní pořizuju Stages.

      0 0
    • rdx  

      Stages new carbon crank

      http://www.bikeradar.com/…-last-45115/?…

      0 0
      • Reggie  

        jako mohli by se trochu hecnout a dát ten měřák na středovou osu, když už ji vyrábí. Potom by nemuseli řešit materiál a profil klik a bylo by to i oboustranné.

        0 0
    • ememem1  

      iba otazka, najlepsie kupit kde, tuna ? http://www.stagescycling.eu/

      0 0
        • ememem1  

          ak sa mozem opytat preco? ceny su horsie, je snad priamo zo stages nejaky porblem s dopravou co ako?

          0 0
          • mrozu  

            mozem sa opytat, ktera cena je konkretne horsi?

            0 0
            • ememem1  

              ultegra 6700 ale nakoniec najlepsia cena bola na linku nizsie z powermetershop

              0 0
        • Kysky  

          To bych teda ten litr obětoval a koupil to ve Speed Weaponry s českou zárukou :-)

          0 0
          • ememem1  

            v com je vyhoda ceskej zaruky? celkovo je cena stale horsia jak priamo na stranke stages.

            ako vazne chalani, normalne sa pytam ci niekto seriozne zo skusenosti vie kde je to kupit najlepsie a ne kde vsade to maju a co by tam alebo inde MOHLO byt lepsie.

            dik.

            0 0
            • Kysky  

              že by záruka 2 roky? v případě reklamace nemusíš dávat majlant za poštu k prodejci…

              0 0
              • blaf  

                Tak ono ze Slovenska uz ten rozdil v poste zase tak zasadni nebude. Dalsi vec je serioznost/spo­lehlivost prodejce. U s1w mam nejake pochybnosti (na zaklade komunikace a nakupu u nich).

                0 0
                • bradek  

                  Já kupoval tady a bez problémů, vstřícné jednání, za sebe mohu doporučit.

                  http://wattmetry.cz/

                  Asi bych to udělal podle ceny, pokud by venku byla extra výhodná (třeba levnější v akci o 5.000), tak bych to vzal venku (to eventuální poštovné za kliku při reklamaci bude v pohodě), pokud +/- nastejno, tak doma.

                  0 0
                • Kysky  

                  Jo, z Čobolácka… to je fakt.

                  Jinak já od S1W mám dost věcí a nikdy nebyl jediný problém. komunikace včetně dotazů na 1, udělání slušné ceny, odeslání hned následující pracovní den po objednávce…

                  0 0
                  • rdx  

                    ta sama zkusenost (quarq), vse naprosto bezproblemove

                    0 0
                    • blaf  

                      Tak, když se člověk zeptá co si má koupit a oni mu řeknou „kup si to a to“, tak je samozřejmě komunikace ok. Já to měl jinak.

                      Já: Mám zájem o Quarq Riken R. Disponují kusy, které prodáváte 3K aktivní teplotní kompenzací?

                      S1w: Všechny wattmetry dodáváme s aktuálním firmwarem.

                      Já: Aktuální firmware nezajišťuje 3K kompenzaci. Je třeba je tímto vybavit ve fabrice, viz http://quarq support/… Disponují vaše kusy 3K kompenzací?

                      S1w: Ano, všechny Quarq wattmetry disponují teplotní kompenzací.

                      Nakonec jsem teda uvěřil, že ten člověk ví o čem mluví (píše), objednal jsem a ejhle, samozřejmě přišel starší kus, který 3K nemá. Po nějakém dohadování mi dali drobnou slevu, peníze zpět jsem dostal po několika měsících po několika urgencích.

                      Nedávno jsem s nimi komunikoval znova kvůli Rikenu, opět jsem položil dotaz na 3K a dostal stejnou odpověď o aktuálním firmware. Tenhle člověk byl teda rozumný a po tom co jsem mu napsal, že to tak není, tak uznal chybu (což ten první ne, myslím, že lidem stále tvrdí hlouposti)

                      Problém jsem s nimi řešil jen jednou, tak nemůžu zobecňovat, třeba je to problém toho jednoho člověka, ale úplně bezproblémoví nejsou.

                      0 0
                      • Kysky  

                        Tak to docela chápu že bys tam znova nešel. Já žádnou otázku na takovýmhle levelu neměl, což asi bude znát. Nicméně to je v hodně shopech, že se ptáš na něco hloubš a ten prodávající netuší

                        0 0
                • ememem1  

                  asi tak. postovne do napr. nemecka je mensie jak ku vam + konverzia meny (preto som prestal kupovat napr. na kupkolo aj ked maju slusne ceny a nikdy som nemal s nimi najmensi problem) a zaruka je snad vsade. ale inak d za linky.

                  0 0
                  • blaf  

                    v Německu je záruka 1 rok, u nás 2

                    0 0
                    • ememem1  

                      tak zrovna v nemecku sa trocha pohybujem a dovolim si tvrdit ze nemas pravdu. standartne je zaruka (podobne ako v celej EU od r. tusimze 2002 alebo 2003) 2 roky, pokial neni vynimocne v podmienkach explicitne stanovene inak. akurat je v nemeckom obcianskom zakonniku ze od 6 mesiacov „by si mal vediet dokazat“ ze vada bola uz pri kupe", nikdy sa ale nikto k tomu aspon u mna takto nepostavil.

                      ono to co tvrdis ani nema logiku, ako trebars pracka bosch by mala v nemecku zaruku rok a u nas dva? a kto by ju drzal, dovozca, obchodnik ?? to by asi ceny isli inak nahor.

                      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • cubas  

      A otázka pro ty co vozi Precision 4iiii. Jaké jsou eventuelně plusy a mínusy proti Stages? Finančně je na tom 4iiii o fous líp, recencze na DC taky nevychází úplně marně.

      Rozhoduju se, po kterém šáhnout. A nebo jestli se nakonec neplácnout a nekoupit 4iiii dual side. Ale to bych musel kupovat i nový kliky, do toho se moc nehrnu.

      0 0
      • Orbicek  

        Stages jsem neměl, ale 4iiii vozím cca půl roku a naprosto bezproblémové, instalace i s dopravou trvala asi 3 týdny. Oproti Stages bych řekl, že je samotné zařízení trochu menší. Baterku mám pořád tu původní, takže to moc nežere. Co se přesnosti týče, tak jediné porovnání mám s Tacxem NEO (trenažér), který má udavanou přesnost 1–2% a wattmetr se od něj v měření skoro nelišil.

        Takže moje zkušenosti jen pozitivní, kdybyste tě cokoliv zajímalo dej vědět.

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • cubas  

          Díky za informaci. Zajímalo by mě zejména:

          • jak je to s kalibrací před každou jízdou? je to nezbytné? Případně co nastává v momentě kdy se na to vykašlu?
          • co vodotěsnost? Vypozoroval jsi nějaký problém?
          • a závěrečný dotaz: co používáš jako hlavní jednotku? Přepokládám, že Garmin. Zajímalo by mě eventuelně, jak si to rozumí s Polarem. Konkrétně s V800.

          Dneska už je asi nejde posílat samotnou kliku do Kanady, že? Mám kliky Ultegra 6600 a tam se navíc dvakrát netváří, že by je byli schopni upravit pro 4iiii. Respektive v kompatibilitě je uvádějí na dotaz. Takže nejspíš zbývá koupit už hotovou kliku.

          0 0
          • Orbicek  

            Kalibrace-priznam se, že na to někdy zapomenu a nevšimnul jsem si, že by měření bylo výrazně jiné. Ono je to podle mě spíš důležité v případě že se od poslední kalibrace výrazně změnila teplota venkovní. Ale i tak trvá celý proces asi 10 sekund.

            Vodotesnost- zatím 100% jel jsem parkrat v solidní průtrži a nemělo to žádný vliv. Teď na zimu jsem to jen pro sichr obalil kouskem plastové fólie tenké.

            Mám Garmina 520, takže poslat nevím ale měl by komunikovat s cymkoliv co má buď ant+ nebo bluetooth.

            Já jsem kliku posílal, a podle mě by to mělo jít furt. Tu kompatibilitu nevím sám mám ultegru 6800, tam to bylo v pohodě.

            0 0
            • cubas  

              Dky za informace. Jak to tak obracím z jedn strany na druhou, on nějaký extra rozdíl mezi Stages a 4iiii nebude. Teda co se týče funkčnosti.

              0 0
              • Orbicek  

                Myslím, že asi ne. Vzal bych to co bude levnější. Možná jeden argument pro 4iiii – je už možný upgrade na oboustranný wattmetr – teď jim pošleš levou kliku a za rok, když nebudeš vědět co s penězma jim pošleš převodníky:)

                0 0
                • cubas  

                  To je super. Ale myslím, že to jsou schopný dát jenom na Durový kliky. A to snad jenom na model 9000.

                  0 0
          • madik  

            Mě na Stages 2nd gen vydrzi baterka cca 1500km, takze musim menit celkem casto. Sice nemám, ale pravděpodobně i Di2 sada vydrží déle.

            V800 jsou hodinky ne? To chces vozit na riditkach?

            Mám edge 520 a tam Stages funguje dobre a nemel jsem zadny problem, ale na hodinkach 735XT se podarilo Stages spárovat, jen kdyz jsem mel hodinky v tesne blizkosti ke klice. Vysilac urcite Stages nema nijak moc silny a hodinky maji zaroven taky slabsi antenu. Garmin cidlo rychlosti a tepák funguje bez problému s hodinkama. V800 mozna maji prijem lepsi, tezko rict.

            6600 uz je hodne prehistoricka sada. Koukam ze uz ma alespon Hollogram podle obrázků. Posilal tu někdo link na zajimavou cenu kliky 6700 se Stages, to by mohla byt moznost. Snad by to melo jit nasadit.

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • cubas  

              Nojo, bozím hodinky na řidítkách. Už hodně let. Napřed Polar 725 a teď V800. Mám to na víc sportů. Protože Polar narozdíl od Garminu využívá pouze BTLE tak nečekám extra problém s dosahem. Ale to všecho se ukáže až praktickým použiváním.

              0 0
    • RUSH  

      Měl bych otázku ohledně kompatibility klik:

      Mám tyto kliky a uvažuji o wattmetru. Mohu použít levou kliku z jiné sady 105 nebo Ultegra?

      0 0
      • JFtryall  

        Melo by to fungovat. Resp tisicihran na ose by mel byt u vsech silnicnich klik shodny. Jediny problem muze nastat s sirkou kliky. Na biku mam XT- XTR ze starsi sady a jen jsem to vypodlozkoval a jede to bez problemu. To muze byt jediny kamen urazu.

        0 0
      • jonti  

        Muzes, ale dej si pozor na stejnou delku. Dokonce vim i o cloveku, co takhle prehazuje kliku se Stages mezi MTB a silnickou.

        0 0
      • bagr84  

        Jo, psal jsem jim kvůli tomu i na support, všechny silniční shimano kliky s HT2 jsou zaměnitelný. U MTB bych si dal jen pozor na qfactor.

        0 0
      • jecnak  

        Ano muzes, jen si zmer, jestli mas dost mista mezi klikou a zadni stavbou. Treba kombinace Ultegru 6800 a nekterych ramu s BB90 je na hrane.

        0 0
    • Breakpain  

      Ahoj,

      tak jsem se definitivně rozhoupal a vezmu Stages, mám dvě otázky.

      1. našel jsem to za docela dobrou cenu ZDE, máte s tím obchodem zkušenosti (beru v CZ, bo případná reklamace … atd …).

      Případně tip na ověřený obchod, kde nebude problém v případě řešení nějakého problému?

      1. lze nějak otestovat, jestli se to vejde ve spojení Ultegra 6800 + Trek Madone 4.5 ročník 2014? Ještě lépe – nevozí to někdo, že by to měl již otestováno?

      Danke schön :-) …

      0 0
      • myreczech  

        No taky jsem dnes objednal v Kosmonosích…ser­vis a záruka rozhodly…snad to bude ok…Stages 5800/172,5…

        0 0
        • madik  

          Tak gratuluji :) Pak hod porovnání kolik dává stages a kolik zpower :))

          0 0
          • myreczech  

            díky :)

            cca příští týden…píšou 4–6 dní…

            ještě musím udělal sborku kola…kliky na cestě…přešel jsem na 11 sp. 5800…kolo ultimate hlína…teda skoro…těším se…:)

            0 0
            • madik  

              Já takhle při jízdách na Zwiftu přemýšlím jestli je Stages vhodny z hlediska zobrazované hodnoty výkonu, podle kterého pak jedeš. Jestli třeba Quark nebude mít výstupní výkon stabilnější díky součtovému výkon obou klik. I ty 3s avg co je na Zwiftu strašně poskakuje, tak ±10W každou sekundu. Příjde mi to fakt hodně a vysvětluji si to právě zdvojnásobováním výkonu z jedné kliky a malého počtu otoček levé kliky v tom 3s intervalu, které se fyzicky stanou.

              0 0
              • myreczech  

                …tak začni taky jezdit kadenci 100+ a bude to cajk…;-)

                0 0
              • JFtryall  

                Kdyz mas vychytanej styl, tak je to v pohode a to skakani tim hodne ovlivnis. Porovnaval jsem to s Garmin Vector a sedi to prakticky totozne, co jsem schopen v terenu zjistit. A hlavne meri porad stejne a to je nejdulezitejsi.

                0 0
              • kokoska.rokoska  

                Samozřejmě se v tomto konkrétním případě mohu mýlit, ale „poskakování“ výkonu je v naprosté většině případů způsobené prostě tím, že dotyčný neumí šlapat.

                A zatím jsem neshledal zaznamenáníhodné rozdíly mezi Vectorama (single i dual), Stages, Power2Max a Rotorama. Teda na displeji sporttesteru; ale nepředpokládám, že by Zwift ukazoval něco jiného.

                Už jsem to sem někomu psal – je potřeba přepnout na aktuální hodnotu, začít na nízkých kadencích, protože to je jednodušší, a držet stále stejný výkon na displeji (±3 W?) a s postupujícím se zlepšováním se dohrabat na kadence normální, nejlépe i vysoké. Pak přelézt z trenažéru na válce a zopakovat si to. A pak je člověk konečně zralý na „dráhu“ :-)

                0 0
                • McBlacky  

                  u systémů co dopočítávají to výrazně ovlivní jestli šlapeš do kulata nebo do čtverce. Čím plynulejší kruh, tím menší odchylka, i když v reálu ten výkon může být stejný.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Zadny system to nedopocitava tak, ze by ho ovlivnovalo slapani do kupata ci do ctverce, leda bys kazdou nohou slapal jinym stylem :-) Tady je spis problem ta 3s prodleva a aproximace behem ni.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      mě přijde, že ano když jsem to zkoušel hrotit úplně do extrémů. Přičítám to tomu, že používá data z akcelerometru, aby to dopočítal. Ale je fakt, že jsem se snažil extrémně to rozbít (styl šlapání). Na 1 sec výkonu to bylo znát dost. Tzn z toho usuzuju, že to bude mít vliv i při menším „poskakování“ než o jaký jsem se snažil já.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Nevim jak ktere pristroje, ale vetsina pocita vykon pri cele otacce (jinak to snad ani nejde) a je pak jen otazka jak casto ho posila do budiku a ten to pak ukazuje s nejakym zpozdenim.

                        0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Vždyť to píšu :-) Když člověk neumí šlapat, litá to.

                    Ale nevidím významný rozdíl mezi jednonožnými a dvounožnými systémy. Buď to lidem litá stejně na obou, nebo mají na obou stabilní číslo.

                    Je teoreticky možné, že existuje člověk jemuž se to na dvounožném ani nehne a na jednonožném bude skákat, ale nikoho takového jsem ještě neviděl.

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                    • madik  

                      To nebude tak snadné porovnat. To bys musel mít skutečně dva PM na jednom kole a srovnat si jejich záznamy a s toho si udělat úsudek. Mrknout se na nějaký třeba 30s záznam a koukat se jak to lítá.

                      Trenéři co mají k dispozici spoustu záznamů si to asi snadno porovnají i na nepřímo srovnatelných datech. Stačilo by si navrhnout nějaké kritérium stability záznamu srovnat ho mezi různými PM, kadencemi atd.

                      Plynulost šlapání určitě na to vliv bude mít, škoda ze Stages nevyhodnocuje žádné další metriky. Akorát mi garmin ukazuje nějaký pedal smoothness, jen nevím co si pod tím mám představit. Určitě bych rád viděl výsledky z diagnostiky šlapání, kroutící moment na otáčku, L/R balance a kdo ví co ještě. Takhle se bavíme o kruhovém a šlapání a šlapání do čtverce, ale jak to skutečně určit jak kdo šlape, těžko bez hlubší diagnostiky.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Tohle ale Stages umi, respektive meri a Garmin zaznamenava. Potrebujes jen software, ktery to ukaže. Myslim TrainingPeaks, Golden Cheetah apod.

                        0 0
                        • madik  

                          Stages umí Torque effectiveness a Pedal smoothness. Nikdy jsem se nepídil po ty hodnoty udávají, a neřešil jsem je. Někdy se na to mrknu jestli mi to něco dokáže napovědet. Tady je celkem rozumně napsáno co to vyjadřuje. Sice to není hodnota kroutáku na jednu otáčku, ale aspon něco.

                          https://www.cyclinganalytics.com/…l-smoothness

                          0 0
                          • kokoska.rokoska  

                            Ječňák má pravdu, Stages to zaznamenávají. Ale on úplně stačí samotný výkon, stačí se podívat v Golden Cheetah.

                            Okecávat to můžeš jak chceš, ale podstata a reálný výsledek je pořád stejný:

                            umí šlapat – výkon se nehýbe

                            neumí šlapat – výkon skáče

                            Za jakýchkoliv podmínek, na jakémkoliv wattmetru. A ano, viděl jsem desítky záznamů z wattmertů od různých lidí a buď si jist, že v tomto směru nenajdeš nic objevnějšího, než co zjistíš 20sekundovým pohledem na displej.

                            0 0
                            • madik  

                              Tvuj cerno-bilej svet je dojemnej.

                              Koukal jsem do GC. Musel jsem importovat zaznam z jizdy primo z garmina aby tam zustaly data Pedal smoothness a Torque efficiency.

                              Udelal jsem par screenshotu. Jsou tam videt hodnoty PS a TQE. Pohybuji se v udavanych rozsazich co jsem nasel. Jake hodnoty jsou dobre a odpovidaji tomu „umi slapat“, ale netusim.

                              0 0
                              • kokoska.rokoska  

                                Už jsem Ti to psal, umí šlapat = rozptyl výkonu ±3 watty. A máš pravdu, zrovna šlapání je černobílé; buď to umíš, nebo ne. Nic mezi.

                                0 0
                              • kokoska.rokoska  

                                Hlavně pořád nechápu smysl a důvod Tvého bádání. Chápu správně, že se snažíš najít výmluvu proč Ti skáče výkon, místo aby se naučil šlapat tak, aby neskákal? To je absurdní.

                                Každý (koho znám) s tím měl zezačátku problém, ale všichni se k tomu postavili čelem a během pár dnů se dostali do akceptovatelného rozptylu a nejpozději do měsíce do zhruba ±5 W při zobrazeném aktuálním výkonu.

                                Takže vynecháním těchto disputací jsi už mohl být na polovině cesty :-) Zvlášť u Stages, které vyhlazují o hodně víc než třeba Vectory a násobně víc, než SRM.

                                0 0
                                • JFtryall  

                                  Pod to bych se podepsal. :-) je to fakt ve stylu. Kdyz nekdo testuje na mym Wattbiku, tak to je presne ono. Ale tam to odhalis hned, protoze vidis i presnou krivku slapani, vyvazeni a bod nejvetsiho zaberu. A kdo to ma vyhlazeny, tak dobre udrzi i staly podani vykonu.

                                  0 0
                                  • jonti  

                                    Nejzajimavejsi je, kdyz jedes s nekym kdo hodne jezdi, cca 15k rocne, bez wattaku, jak to kdyz se jede na vytrvalost na 4h to do kopcu napali na 280–300 W a roviny jede okolo 240.

                                    0 0
                                    • JFtryall  

                                      Ja s borcema takhle jezdit nemuzu, hrozne jsem trpel driv a trpim i ted. Vtipny je, ze kdyz teda uz aspon drzis tech 300, tak oni ti za 3 minuty( az jim spadne vykon) reknou, proc zavodis. :-)

                                      0 0
                                  • kokoska.rokoska  

                                    Jsem si musel najít, co je to Wattbike :-)

                                    A samo souhlasím, mám něco málo naježděno na podobné „obludě“:

                                    https://www.cycleops.com/…indoor-cycle

                                    0 0
                                • bagr84  

                                  3 – 5 wattu odchylka při aktuálním zobrazení? To snad ne :)

                                  0 0
                                • madik  

                                  Rád bych zlepšil šlapání, ale nejdřív musím pochopit co dělám špatně a co mám dělat abych ho zlepšil. Pokud mi pro mě dostupné parametry PS a TQE pomůžou najít správnou techniku, tak to zkusím. Pro mě je to zatím nepředstavitelné jak bych měl jako šlapat jinak, více efektivně.

                                  0 0
                                  • JFtryall  

                                    Na zacatku mi stacilo porad zabirat a koukat prave na aktualni wattaz aby to tolik neskakalo a dost pomohly i tuhy tretry. Wattbike to pak vicemene potvrdil. Na zacatku bolely nohy uplne jinak a i ted je problem kdyz je clovek uplne popravenej to udrzet. Na ergaci to po hodine a pul je hodne znat, ze se ta krivka zacina vracet zpet na osmicku, takze spatneho napojeni mezi nohama.

                                    0 0
                                    • kokoska.rokoska  

                                      Přesně! Delší šrot na ergáči nebo válcích mě spolehlivě vrátí kvalitou šlapání do dětských let :-)

                                      0 0
                                  • kokoska.rokoska  

                                    Mohu se mýlit, ale nejspíš si to děláš zbytečně složité. Dle mých skromných zkušeností není hlavní problém v nerovnoměrném průběhu otáčky, ale v rozdílu mezi jednotlivými otáčkami. Takže vůbec nezkoumej detaily a soustřeď se ať je každé další šlápnutí zhruba stejné. Na displej Ti sporttester/wat­tmetr stejně většinou doručí zprůměrovaná data nejméně za celou otáčku, i když máš nastaven „aktuální“ výkon.

                                    Dokonce bych Ti navrhnul ať se pro začátek vůbec nestresuješ wattmetrem (a už vůbec ne ex-post analýzou), prakticky stejných výsledků dosáhneš prostým „uchometrickým“ testem:

                                    Zařaď lehký převod, vlez na válce, šlapej a pečlivě poslouchej; pokud je výsledný hukot produkovaný celou soustavou „rovnoměrným tónem“, šlapeš dobře. Pokud uslyšíš jakékoliv pravidelné i nepravidelné změny v hučení, něco je blbě. Tak téměř cokoliv změň a uchem posuď zda to pomohlo :-) A velmi rychle by ses měl dobrat k solidnímu výsledku.

                                    Doufám, že je z popisu jasné, co mám na mysli.

                                    0 0
                                    • jecnak  

                                      Presne tak. od toho vlastne ty valce jsou.

                                      0 0
                                      • kokoska.rokoska  

                                        <povzdech>

                                        Jo, jo. Ale dneska hodně lidí radši drtí ZWIFT, Virtualtraining a pod na trenažéru; prostě proto, že je to zábavnější.

                                        Přitom kdyby část tréninkové dotace místo kondici věnovali zlepšení kvality a ergonomie pohybu, výkonnost by měli ve výsledku lepší.

                                        Mám pár záznamů z wattmetru z Kostelního smrťáku (počítám, že to je „východní sekcí“ oblíbený kopec), které jednoznačně ukazují, že rovnoměrnost šlapání vede k lepším časům než zprasený hrubý výkon.

                                        </povzdech>

                                        0 0
                                    • jonti  

                                      Docela dobry trenink techniky slapani bylo ted v nedeli vyjet na biku do prokopaku a na tom ledu jet rozumnou rychlosti. Nedovolilo to zadne vykyvy teziste, bylo nutne jet uplne rovnomerne.

                                      0 0
                                      • kokoska.rokoska  

                                        Souhlasím, MTB v zimě na sněhu/ledu je vždycky skvělé. Mám ho rád a doporučuji ho všem okolo.

                                        0 0
                                      • JFtryall  

                                        Paradne se to trenuje i v pisku nebo na necem co ma velkej prirozenej odpor a nuti to neustale zabirat, jinak clovek hodne zpomali. Paradoxne i to podhustene Plusko nebo Fatbike jsou na to vhodne protoze cloveku ten vyssi odpor jde naproti. A kdyz ti to neposkakuje ani mekky, tak vis ze to je ok. :-)

                                        0 0
                                        • McBlacky  

                                          ono stačí i kopec v bahně na závodech. Jak to dupeš tak prokluz a hotovo. Taky celkem škola a rozhodně výhoda proti soupeřům umět to ušlapat plynule.

                                          0 0
                                • Smazaný účet  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 0
                          • jonti  

                            Torque effectiveness nemuze dat zadny wattmetr, ktery neni v pedalech, je o to sile kterou pusobis mimo nebo proti druhe noze.

                            Pedal smoothness zmerit jde, to je jen plynulost vykonu behem otocky.

                            0 0
                            • blaf  

                              Novy power2max (wattak ve spideru) TQE i PS umi.

                              0 0
                              • McBlacky  

                                s tímhle v klikách. první přišel před lety pioneer. Vektorová analýza efektivity.

                                0 0
            • myreczech  

              Tak ještě zvažuju nakonec 4iiii, v Praze budou koncem ledna…na TdU to překvapivě jezdí hodně týmů…

              https://www.dcrainmaker.com/…pro-men.html

              0 0
              • Orbicek  

                Doporučuju:)

                0 0
              • Breakpain  

                4iii koncem ledna – v Praze? Kde pokud to není tajná informace? :)

                0 0
                • myreczech  

                  *Již jsme udělali objednávku v Kanadě a do konce měsíce by měli wattmetry 4iiii být v Praze.

                  Určitě vám dám vědět. Wattmetry 4iiii budou tento týden na našem e-shopu a můžete je zaplatit kartou. Záruka je standardně dva roky, my řešíme záruky a technickou podporu.

                  Dále bude mít prodejnu na Letné a také budeme prodávat produkty firmy Garmin.

                  S pozdravem,

                  --

                  Pavel Mikez | Wattmetry.CZ*

                  0 0
                  • Breakpain  

                    No hezky pěkně, díky za info :-) …

                    0 0
                  • madik  

                    Asi to bude lepší volba, hlavně 4iiii výjde levněji za to samé co získáš se Stages.

                    0 0
                    • jecnak  

                      Pokud se ti vejde na kolo. Ja mam bohuzel smulu, vejde se jen Stages.

                      0 0
                      • Orbicek  

                        Fakt, myslel jsem, že je 4iii o něco menší než Stages

                        0 0
                        • madik  

                          Plochu má 4iiii menší, ale má oproti Stages větší tloušťku (7,2mm).

                          0 0
      • madik  

        Link na obchod se nepovedl.

        Kdybych si kupoval nový PM, asi bych šel do něčeho jako Quark/Power2max. Nejsou o moc dražší a získáš tím vyšší přesnost díky součtovému výkonu.

        Ale Stages má určitě taky svoje výhody, hlavně v té přenositelnosti mezi koly, sadami a o neco nižší cene.

        Ječnák zkoušel na jeho Madoně a Stages tam padnul a to má i zadní brzdu dole u středu. Na Tvojem rám to asi bude ještě snažší, ale určitě si to ještě někde ověř. Můžu Ti změřit přesnou výšku Stages na Dura klice, tak se to dá určitě se slušnou jistotou odhadnout jestli tam máš dost prostoru mezi rámem a klikou.

        0 0
        • Breakpain  

          Klidně změř, děkuji ;-).

          No potřebuji mít možnost prohazovat silnici a CX :-) …

          oprava linku ZDE :-) …

          0 0
          • jecnak  

            Na webu Stages najdes manual, s rozmery jake musi splnovat mezera mezi klikou a ramem. V realu ale bylo potreba o neco mene – cca od 2mm.

            0 0
            • Breakpain  

              Nu, trapně jsem doufal, že tam bude jiná metoda – kliky ještě nemám, budu je kupovat rovnou, takže tohle nepořeším … tak budu doufat.

              Každopdáně, děkuji ;).

              @all a nějaké zkušenosti s tím obchodem ?

              0 0
              • jecnak  

                Kupujes kliku ze stejne sady jako mas, takze staci tu mezeru zmerit.

                0 0
                • Breakpain  

                  Jasné, asi jsem se špatně vyjádřil, prozatím tam mám původní FSA, nejprve musím koupit Ultegry kliky (vč. převodníků) a následně ještě Stages s klikou.

                  IMHO by mě trochu vytočilo, pokud tam nebude místo – jen tak pro nic za nic Ultegry nepotřebuji ;) …

                  0 0
              • SolarStormCZ  

                Koupil jsem u nich Stages, nákup i jejich přístup naprosto v pořádku.

                0 0
            • Breakpain  

              Můžeš mi prosím vysvětlit to s těmi 2mm (že stačí 8kový imbus?)?

              Přišly kliky Ultegra 6800, nasadil jsem na Madonu 4.5 2014 a dle metody měření vezmu metr, dám ho na střed a v rozmezí 5 až 12 cm musím mít prostor na 10kový imbus. Nadával jsem jako špaček – ten imbus tam v tomhle rozmezí nestrčím – mohl by ses tedy trošku rozepsat? Děkuji.

              0 0
              • jecnak  

                No proste realita je takova, ze staci o trochu min mista nez pisou v manualu. Nic vic nic min.

                0 0
                • Breakpain  

                  Áha, takže dokud někoho nesplaším, za kým bych se stavil a ozkoušel to … tak jsem v dupě … njn. Danke ;-)

                  0 0
                  • Orbicek  

                    Já mám na stejné Madone wattak 4iii, jestli je Stages nižší, jak píše Jecnak, tak se vleze úplně v pohodě.

                    0 0
          • madik  

            Stages je 5mm vysoky v nejvyšší místě cca uprostřed snímače na Dura klice.

            0 0
      • Breakpain  

        oprava linku na obchod

        0 0
    • Breakpain  

      Zeptám se:

      Někdo z Prahy, kdo má Ultegry 6800 se Stages/4iii, ochotný za drobnou úplatu na chvíli kliku shodit z kola, že bych otestoval, jak se to vejde u mě? Dle „frame fit“ měření, které výrobce uvádí na webu – Stages a 10ka imbus, 4iiii a baterka AAA se mi tam nevejde ani jedno … ale nechce se mi tomu věřit, že bych měl až tak debilní kombinaci kola (Madone 4.5, 2014) a klik (Ultegra 6800).

      Případným ochotným zájemcům děkuji.

      0 0
      • Iv15  

        Já mám, ale ne Praha, ale Hradec Králové…

        0 0
        • Breakpain  

          Jsi hodný, pokud se nenajde dobrá duše v Praze, tak to případně nějak vymyslím a poprosím Tě o pomoc ;-).

          0 0
          • Orbicek  

            Já mám, ale podle mě je to zbytečné zkoušet, když se to vleze u mě, tak by to mělo jít i u Tebe, jednotlivé ramy Madony 4.5 se asi lišit nebudou. Ale jestli to fakt chceš vyzkoušet, tak přivez kolo a zkusíme to.

            0 0
      • Orbicek  

        Btw. Mně se tam AAA baterka taky nevlezla, ale psali ze na výšku má 4iiii precision 8mm, tak jsem to zkoušel imbusem 8 a byla tam rezerva, tak jsem objednal, sice jsem byl trošku nervózní, ale po instalaci úplně v pohodě, ještě je tam tak 3–4mm rezerva

        0 0
      • Orbicek  

        Btw. Mně se tam AAA baterka taky nevlezla, ale psali ze na výšku má 4iiii precision 8mm, tak jsem to zkoušel imbusem 8 a byla tam rezerva, tak jsem objednal, sice jsem byl trošku nervózní, ale po instalaci úplně v pohodě, ještě je tam tak 3–4mm rezerva

        0 0
      • McBlacky  

        kdyby to nevycházelo o 1–2mm dal bych pod kliku podložku

        0 0
      • madik  

        Mám Stages Dura kliku v Praze.. Ale jak už bylo psano, mělo by to sednout. Staci když tam protahnes 6mm inbus s trochou rezervy pro Stages a pro 4iii asi ten 8mm.

        0 0
        • Breakpain  

          To jsou takový „******“ kdyby to dali do těch manuálů, tak jsem se mohl dožít minimálně o rok více … Jak já se u toho včera vztekal, že to je kombinace na pikaču :-) … díky ;)

          0 0
    • RUSH  

      Zdravím všechny. Jezdím teď přes zimu na Zwiftu a moc se mi zalíbil trénik podle wattů. Ale mám jen klasický trenažér + Garmin čidla a tepák, takže watty mi běží na Zwiftu jen výpočtem.

      Začel jsem tedy přemýšlet o powermetru, zřejmě Stages.Mám dvě otázky:

      1. Kalibrace – jak s Garminem 500 a se Zwiftem – jak se provádí a je to třeba dělat před každou jízdou?
      2. Jízda po reálné silnici, venku s powermetrem – lze provádět předem naplánované tréninky/intervaly snadno, nebo máte pro určité intervaly předem vytipované vhodné úseky silnic atd.? Jak to v praxi provádíte?
      0 0
      • Iv15  
        1. Já kalibruju před každou jízdou, ale je to otázka 10s., prostě sundám kolo, nasadím Garmin, otočím klikou a dám kalibrovat a mezitím se třeba obouvám. Zwift se mi teda vůbec nekalibruje, tak nevím…možná dělám něco špatně.
        2. Už mám vytipované určité úseky, venku watty hodně lítají a rozhodí je víceméně každý brdek. Při jízdě ve vlnkách to chce pak pro jízdu na stejné watty hodně řadit a hlídat. Do kopce to pak je samozřejmě už jednodušší. Teda z mého pohledu.
        0 0
      • McBlacky  

        kalibrace jednou

        jsou úseky vhodné a méně vhodné. Pro začátečníka je ideální neměnný sklon, minimum zatáček a kvalitní povrch. Po pár letech, jakmile dostaneš watty do nohou, je prakticky jedno kde to jedeš, ovšem s častou změnou kadence a řazením se hůře udržují úzká pásma u specifických intervalů.

        0 0
      • madik  

        Já vpodstatě nekalibruji. Ono to vždy po kalibraci vyhodi určité číslo, třeba 807. Když jsem se Stages začínal a kalibroval častěji, ve výsledku jsem dostával furt zhruba to samé číslo, tak jsem to přestával řešit. Ted kalibruji jen když chci mít jistotu a nebo po třeba měsíci. Pokud se jezdí v kontrolovaném prostředí, třeba doma u Zwiftu, tak je kalibrace asi zbytečná. Možná když vylezeš ven do nuly z pokojové teploty, tak tam bych kalibraci pro větší jistotu možná i udělal. Sice má Stages teplotní kompenzaci, ale ty teplotní skoky to určitě přesně nepobere.

        0 0
      • JFtryall  

        Kalibraci idealne pri vetsich zmenach teplot a nebo po sundavani kliky samozrejme.

        Jinak nejlepsi je maly provoz, kvalitni asfalt a dost se soustredit. Ja uz po cyklostezkach treba jezdim dost vyjimecne, kvuli provozu a sirce. Ty zmeny zateze, brzdeni a porad dokola te taky prestanou bavit. :-) idealni jsou opustene okresky s dobrym povrchem nebo sirokym a podhustenym obutim. Klasikarske tereny, pak typicky mista na casovky a testy po rovinach a samozrejme kvalitni kopce, Strava je dobrej pomocnik. Vylozene trest je teren jako napr. na Vysocine, kde musis do tech stojek jet sneka a pod kopec jedes kilo.

        0 0
        • McBlacky  

          Vysočina je na silničaření krásná, takových skrytých asfaltek v lesích to nemáš snad nikde. Kopce, pravda, tam mají většinou hodně proměnlivý sklon a podíváš se často na dvouciferné pasáže.

          Bonbonky jako uphill pavé na Buchťák jsou samozřejmě striktně za odměnu :)

          Mě se dobře jede do 8%, hrana je 10%, tam už se svojí kadencí a 34/28 nejsem v komfortním režimu. Uvažuju, že dám třicítku kazetu, nemusím si to dělat těžší než je nutný

          0 0
          • JFtryall  

            Samozrejme ve forme je to parada, ale vyjet do toho a jaks taks se snazit o vytrvalost je peklo. :-) Je to jak couvat. Idealne endurance na 30mm+ a kotouce. Paradoxne se mi v tomhle jezdi lepe na biku. Na silnicku mam rad klasikarsky okresky a tahly kopce, klidne prudky, ale aspon dlouhy a ne ty kratky steny. Na biku pak aspon neprekvapi sterk v zatacce a jiny bonusy.

            0 0
          • platypus  

            My co nemáme wattmetry bereme po zimě do kopečků kola od manželek s trojtácem a pláště 47mm :-)

            0 0
        • ememem1  

          pri montazi demontazi kluky hej, tie vnutorne pnutia vplyvom utahovania skrutiek cosi urobia ale zmena teploty je v rovine dost velkej teorie, jednak to tam ma nekaky soft co to zohladnuje (aspon to tam pisu) a druhak tie pretvorenia od zmeny teploty z –20 na +40 co asi v reale nikdy nebude nemaju prakticky ziadny dopad oproti inym vplyvom. navyse jak by si to realne robil, mas bike v garazi a najprv ho nehas hodinu vyhriat na slnku pripadne naopak vytiahnes z domu a nechas hodku dve vymrazit ci ako?

          0 0
          • JFtryall  

            Ano dam to ven, zvlast treba ted. Kdyz jsem dlouho nekalibroval a teplota sla dolu radove o 15 stupnu, ukazoval mi znatelne mene, mam to uz docela v nohach takze poznam kdyz to ukazuje spatne. Pak jsem to vynuloval behem svihu a bylo to ok.

            0 0
            • ememem1  

              len pre zaujimavost co je to znatelne?

              0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • JFtryall  

                30W-50W v zakladni vytrvalosti napr., ale stalo se mi to jen dvakrat. Potrebuju ale, aby to merilo porad stejne a vydrzelo aspon rok.

                0 0
                • ememem1  

                  tomu nemozem uverit ze rozdiel teploty moze urobit 50w.

                  0 0
                  • JFtryall  

                    Nevim jestli to je jen teplotou. 50W je uz hodne, kazdopadne jsem to poznal okamzite, takze o tech 30W to bylo. Proste preventivne to nulovat je optimalni. :-)

                    0 0
                    • jonti  

                      Teď právě přemýšlím, jestli u mě ten obrovský rozdíl asi 30W na FTP indoor a outdoor nebude tím, že nekalibruji pravidelně, když venku jezdím v –5 a uvnitř ve 20 stupních.

                      Wattmetr power2max. Vyzkouším a dám vědět.

                      0 0
                      • JFtryall  

                        Hele to spis ne. Ja to mam dost podobny, jsem uvarenej dost rychle a vykon pada. A jestli mas venku v minus 5 stejny FTP jak v lete, tak klobouk dolu. :-) rozdil 30W neni nic neobvykleho pro offseason.

                        To spatny mereni bys ale mel odhadnout vicemene uz v tempu nebo nejake sviznejsi vytrvalosti. Podle prevodu, rychlosti i pocitu.

                        0 0
                • kokoska.rokoska  

                  V zásadě potvrzuji i pro Vectory, byť s menší odchylkou.

                  Několikrát jsem si takhle naběhl u dlouhého triatlonu – nakalibroval jsem ráno v 7 stupních a jel pak v 27+. Rozdíl v Z3/Z4 cca 15–20 W.

                  A teď, když střídám válce v +20 a outdoor v –5, tak vidím rozdíl taky. Proto nechávám kolo aspoň chvíli „odstát“.

                  0 0
          • jecnak  

            Je to presne naopak. Rozdily pri zmene utazeni (potazmo na stejny moment) jsou zcela minimalni. Naopak teplotni zavislost nalepeneho piezotenzometru (polovodic) je celkem velka.

            0 0
            • ememem1  

              na teplotu je tam ale zabudovana softwarova korekcia, ja som ziadny rozdiel nikdy nezistil. hadat sa ale nejdem lebo to dokazat neviem.

              0 0
      • RUSH  

        Díky za odpovědi.

        1. Ohledně kalibrace do Zwiftu – ta se provádí jak? Jen pouhým natočením kliky do polohy 6 hodin? A data pak jdou přes Garmin USB stick do počítače jako u rychlosti a tepů?
        2. Jak je to s kadencí – znamená to, že pokud mám Stages, mohu magnet z kliky sundat a čidlo rychlosti a kadence používat jen na rychlost? Ze Stages pak jdou otáčky i watty?
        0 0
        • JFtryall  

          Ano Stages ma mereni kadence integrovane a funguje dobre.

          0 0
        • madik  
          1. ano, power meter se kalibruje nezávisle. Signál přenášíš přes ANT+ nebo BT do zwiftu. Přes BT to jde přes jejich mobilní aplikaci Zwift Link. Na ant+ přenos potřebuješ USB dongle.
          2. Stages má v sobě čidlo kadence. Oboje výkon i kadence jde přes BT nebo ANT+ do Zwiftu. Čidlo rychlosti pak už nepotřebuješ. Odpor si přímo budeš ladit přes převody na kole nebo stupni magnetické brzdy.
          0 0
        • jecnak  

          Ad 2. Muzes nechat zapnute oboji. Garmin pak pouziva kadenci a vykon ze Stages a ze snimace kadence/rychlosti si bere jen rychlost.

          0 0
          • ememem1  

            sto pro som si neni isty ale povedal by som, ze potom na G500 na ktory sa pyta treba nastavit speed/cadence namiesto povodneho speed+cadence.

            inak to samozrejme staci nicmenej ak je niekto vysadeny na presnost tak to cislo kadencie je samozrejme presnejsie :-)

            0 0
            • jecnak  

              Mluvim z vlastni zkusenosti.

              0 0
              • ememem1  

                jako ze netreba? mne to neslo, musel som to prepnut, ale kamos ne preto pisem ze som si neni isty.

                0 0
            • jonti  

              Jak muze byt presnejsi? Prece jen kadence neni nic vic, nez pocet otoceni klikou za minutu, to se spocita z casu otoceni kliky o 360 stupnu uplne stejne u senzoru kadence i u wattmetru.

              0 0
              • jecnak  

                Samozrejme jsou to blbosti, presne jak pises.

                0 0
                • ememem1  

                  cidlo ti meria stale, stages az od isteho poctu otacok tusimze okolo 50, cize ak prestanes slapat tak chvilu trva nez sa znova chyti ale su to samozrejme detialy preto ten smajlik na konci

                  0 0
                  • jecnak  

                    Opravdu, nebo je to jen tva domnenka? Stare cidlo od Garminu s magnety meri zhruba stejne jako nove s hallovou sondou, ktera je ostatne i ve Stages. Stages meri i kadenci 20. Opet vlastni zkusenost. Nez neco napises, bylo by fajn, kdyby to bylo pravda.

                    0 0
                    • ememem1  

                      som tak vypozoroval ze jak kadencia tak wattmeter sa chytia az ked sa zacne poriadnejsie slapat a otacky hned to skoci na hodnotu ak nie 50 tak urcite cez 40. jak hovorim neni to nic principialne.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Wattmetr zacne merit vykon a otacky az po nejakem zatizeni – totez dela pred parovani – je treba ho probudit.

                        0 0
                  • Breakpain  

                    Jediná nevýhoda je, pokud budeš chvíli šlapat pravou nohou a levou si vypneš z pedálu – že ztratíš W a ot/min :-) …

                    Pokud máš klasické čidlo otáček, bude měřit i když budeš šlapat jen pravou nohou ;) …

                    0 0
        • bradek  

          Kalibrace nemá ze Zwiftem nic společného, kalibruje se powermeter, aby ti vysílal správné údaje, je jedno jestli do Zwiftu, Garminu nebo něčeho jiného. Jojo, kliku do polohy 6 hodin a odmáčknutí kalibrace v Garminu.

          0 0
          • RUSH  

            Aha, tak to jsem nevěděl. Znamená to, že po instalaci kliky na stávající osu, musím provést první kalibraci na Garmin 500 a teprve poté se můžu přihlašovat do Zwiftu?

            0 0
            • bradek  

              Po instalaci kliky udělej první kalibraci, do Zwiftu se můžeš přihlašovat bez ohledu na to, jestli jsi udělal kalibraci nebo ne, bez kalibrace ti prostě jen může powermeter vysílat chybné údaje, je jedno do jakého zařízení, ale nespojuj si nijak kalibraci powermeteru konkrétně jen se Zwiftem. :)

              0 0
            • jonti  

              Kalibrace a Zwift spolu vubec nesouvisi. Bez kalibrace je jen docela sance, ze to nebude ukazovat presny cisla,at uz na trenalu nebo venku.

              Planujes pravidelne menit kliku se Stages mezi koly?

              0 0
              • RUSH  

                Nebudu měnit kliku mezi koly. Budu jí používat na jednom kole, ve vnitř na Zwiftu a venku na Garminu 500. S tím, že ale na Zwiftu Garmin 500 ani nezapínám.

                To znamená, že doma zkalibruju poprvé Stages na Garminu 500 (nebo přes aplikaci Stages na mobilu??), vypnu ho, připojím se k Zwiftu a jedu s reálnými watty?

                0 0
                • mrozu  

                  Před prvním použití pro pořádek zkalibruješ a pak na to už není potřeba vůbec sahat. Reálné watty tě vlastně ani nezajímají, používáš stále jeden wattmetr, na kterém si děláš pravidelně FTP test, kterým se pak řídíš. Takže není potřeba porovnávat absolutní čísla a řešit přesnost, natož u left only řešení. Reálné watty by tě v ideálním případě mohly zajímat leda kvůli závodům na Zwiftu, aby bylo porovnání jezdců fér, ale tam panuje v číslech takový bordel, že je to stejně jedno ;)

                  0 0
                  • bradek  

                    Neřekl bych, že ho nezajímají reálná čísla, pokud bude mít nějaký konkrétní tréninkový cíl, např hodnotu w/kg, tak ho zajímat budou. Jinak já taky kalibruju jednou za čas, určitě ne každý týden.

                    0 0
                • bradek  

                  Jj, jak píšeš, zkalibruješ a Garmin můžeš vypnout, nicméně já tedy používám Garmin i na Zwiftu a data na analýzu pak používám jen z něj, pak na Zwiftu třeba nevidíš při jízdě průměrné watty, tepy apod.,což je zejména při intervalech hodí. Taky si v Garminu kompenzuju ujeté km, protože ve Zwiftu jsou dost nadsazené.

                  0 0
                  • myreczech  

                    ahoj, jak pouzivaš Garmin na zwiftu…co tam vlastně kromě watů a kadence tedy vidíš?

                    0 0
                    • bradek  

                      Mám nastavený profil na Indoor s vypnutou GPS a vidím tam v podstatě to, co při jízdě venku, při intervalech tam sleduju hlavně průměrný výkon, což mi na Zwiftu chybí, orientačně průměrné tepy, TSS, mám nastavený průměr kola tak, aby hodina na trenažéru odpovídala zhruba hodině toho, co si myslím, že ujedu venku, takže ne 35 a více km jako na Zwiftu, to si pak stahuju do kompu na analýzu, data ze Zwiftu nepoužívám vůbec.

                      0 0
                      • štája  

                        Většina lidí jezdí jen po rovině ve zwiftu, nevím proč, ale jezdí tam mraky lidí, tak jedeš pořád v háku a při třeba 200W v háku, věřím že rozhodně 35km/h není problém, když srovnám stejné podmínky se skutečností. (200W uprostřed balíku), naopak když jedu sám a zajedu na Watopii do kopců, tak se průměr pohybuje okolo 25km/h, což taky odpovídá.

                        0 0
                        • bradek  

                          Ale tak já si ani nemyslím, že by ta rychlost jako taková byla úplně mimo, i kdyz, podle mě Zwift vůbec nebere v úvahu odpor vzduchu, ale počítat si za hodinu ujetých 35 a víc km, když vím, že venku bych to za normálních podmínek nedal, se mi nechce, ale to je každého věc.

                          0 0
                          • mrozu  

                            Počítat si ujeté kilometry je samo o sobě mimo, takže jestli jich je za hodinu 30 nebo 35 je úplně fuk ;)

                            0 0
                        • JFtryall  

                          Jojo 35 na 200W je cca s vetrem do zad nebo v haku. Vicemene laboratorni podminky bez odporu. :-) kdyz se teda bere nejaka normalni vaha jezdce.

                          0 0
        • jonti  

          1. jste si opravdu jistí, že kalibrace kalibruje přímo wattmetr a mění tím watty, které vysílá, a nepošle jen nějakou konstantu nebo křivku do garminu, který potom podle upravuje zobrazovaný výkon?

          0 0
    • jarouš2  

      Rozhoduji se mezi Stages a 4iii, co by jste doporučili? Powertap vynechávám, protože tam je cena 2× takové. Mám silnici na koutoučích..

      A taky by mě zajílo, jestli má někdo dlouhodobější zkušenosti. Tzn jak to měří postupem času, je mi jasné že klika pracuje a postupem času se může trochu „ohnout“..

      díky

      0 0
      • madik  

        PM mají možnost kalibrace, takže i když kliku ohneš bude stále ukazovat přesně.

        Za mě 4iiii, ale být tebou zauvažuju i o převodníkových PM, nejsou o tolik dražší a získáš vyšší přesnost. Třeba Quark.

        0 0
        • jarouš2  

          OK, ty Quarq co jsem se díval je dvojnásobná cena. To už bych radši Powertap.

          Jinak z klik se mi taky více líbí 4iii, co jsem četl, tak se snaží.. Dokonce je to i cenově dostupnější než stages.

          0 0
        • Jezevecxyz  

          Mam Quarq Riken, jezdil jsem s tim přes zimu a maximální spokojenost. Navic ty ceny jsou už docela přijatelný.

          0 0
        • McBlacky  

          Power2max jsou zacslusny ceny

          0 0
      • JFtryall  

        Stages mi po roce na silnici myslim meri porad stejne. Nevim do jake miry to je presne v maximalnich intenzitach, ale tam to neni tak potreba. Navic kdyz neslapes do zeli, tak presnost je velmi dobra.

        0 0
      • ememem1  

        co sa tyka 4iii sa hlavne kukni ci ti to vojde do ramu. okrem ineho prave preto mam stages ale inak funguju asi oba.

        0 0
        • jarouš2  

          Můžeš mi to změřit kolik trčí z kliky a jak je daleko od středové osy, nebo od pedálu? Hledal jsem to ale nenašel. Díky.,

          0 0
        • Orbicek  

          Na 4iii potřebuješ cca 8mm díru mezi klikou a rámem – vem imbus 8 a zkusmo ho tam strč, pokud se vleze, vleze se 4iii

          Jinak už jsem to tu psal, mám 4iii, posíll jsem na instalaci do Kanady, trvalo to necelé dva týdny, cena i s clem a dph 13500. Už bude mít skoro rok, funguje bez problému, customer service dobrý odpovídají do dvou dnů.

          0 0
      • hfx9  

        Rozhodoval jsem se taky mezi temito dvema a po osobnim shlednuti kvality zpracovani jsem dal prednost stages a zatim max spokojenost, mam ale kratce

        0 0
      • RUSH  

        Porovnání ostatních powermetrů nemám, mám Stages. Jezdím ho zatím jen v indooru (Zwift) a funguje dobře. Právě trénink na Zwiftu mě přivedl k tréninku podle wattů (workouts) a odtud pak už nebylo daleko k nákupu powermetru. Kombinace Zwiftu, powermetru a trenažéru se mi zdá jako dobrá příprava na trénink venku. Tam to bude trošku složitější, profil terénu, řazení atd., ale už se na to těším.Tento týden ukončím trénink na trenažéru a přesunu se definitivně ven.

        0 0
    • Breakpain  

      STAGES s Edge 1000 – OK

      STAGES s 735XT – nechce mi to najit cidloWmetru, pritom hrudni pas to najde, cidlo rychlosti to najde

      Netusite nekdo, kde je zakopany pes?

      0 0
      • madik  

        Moje 735×t mi stages naslo jen kdyz jsem mel hodinky primo u kliky. A pak pri jizde hned vypadl signal. Bohuzel tohle proste nefunguje :( Stages ma moc slaby vysilaci signal a garmin hodinky zase slabou antenu…

        0 0
        • Breakpain  

          To si delas … O.0 … To sou ***** bozeeeee ted jsem fakt vytocenej a premyslim, ze to vratim :/ … 935 jsou na tom lepe, nevi nekdo?

          A dekuji, za potvrzeni smutne zpravy :( …

          0 0
        • ememem1  

          jak vies jaky vysielaci signal ma stages? ked dociahne po riaditka asi by mohol aj po ruku na riaditkach ne? som to schvalne skusil, nasli sa aj par metrov od seba. ked to neni ina chyba tak potom je to v hodinkach

          0 0
    • hfx9  

      Zkoušel jsem na Spec Epicu a s edge 520 jak uchycení na představec, tak předsazenej a vše funguje v pohodě.

      Ale s hodinkama Fenix3, ikdyž je mám na levé ruce, tedy blíž ke stages, tak jsou výpadky jak prase.

      0 0
      • Breakpain  

        Přávě na ruce je máš dál … zkus je dát na řidítka ;) / představec … je to smutný … taky mě to zklamalo.

        0 0
        • hfx9  

          Já využívám Fenix hodinky na kole jen při triatlonu a tam je montovat na řidítka není čas, tak zároveň zapínám edge a tam sleduju watty.

          Takže nemusím řešit, jen to zamrzí

          0 0
          • Breakpain  

            Zamrzi je slabe slovo … Ja kdyz tohle zjistil, tak jsem myslel, ze s tim flaknu o zem :/ …

            0 0
            • hfx9  

              Tak já měl aspoň důvod koupit si novou hračku, myšleno edge 520 :-)

              0 0
              • Breakpain  

                Ja mam Edge, kde to facha a jako „sulin“ jsem si koupil hodinky, bo je vice vyuziju. A drazsi model hodinek jsem si oduvodnil zobrazovanim W … Takze ja jsem velice rozladeny …

                0 0
                • hfx9  

                  Hmmm tak to chápu.

                  Na Fenix 3 existuje nějaký držák, kam se dají hodinky nacvaknout a rychle vycvaknout a je to na řemínek.

                  držák

                  Pak by jsi byl schopný je dát rychle a pohodlně i na řidítka.

                  Nevím ale jak moc je to pevné, já bych to třeba při plavání neriskoval, že mi to jiný závodník, ukopne z ruky, což se u triatlonu často při plavání stává, že člověk nějakou ránu chytne.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Drží to, ale riziko tu je jak sám říkáš.

                    Nicméně – absolutně se mi to nelíbí – já ty hodinky (FR 935) koupil proto, že jsou nižší než Fenixy, takže úmyslně si to navyšovat nechci. Druhá věc je, že to nosím i jako civil hodinky – takhle to vypadá jako sportovní. Ale s tím nádstavcem by to bylo šílené.

                    Tohle je dobrý IMHO jen pokud to používáš na sport. Pro civilní nošení … no, já to nezkousnu :) …

                    Alternativa ZDE, jediná nevýhoda – na řidítkách je to daleko, musí to být na představci :-//

                    0 0
                    • bagr84  

                      Tu gumu vozím a spokojenost, ani ji nemam pridelanou na pevno. Kupoval jsem neorigo z ciny za zlomkovou cenu.

                      0 0
                      • Breakpain  

                        Ano, sám ji mám také z Alíka ;)

                        0 0
                        • Bengti  

                          já čeho jsem si všimnul u Stages tak mi signál začal vypadávat až teď v těch teplotách 30+, jinak při teplotách do 30 stupnu to je v pohodě a to mám předsazený držák garmin a 510…

                          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • JFtryall  

      Jinak kdyz by nekdo mel zajem, tak mam k dispozici svuj Ultegra Stages, letos minimalne vyuzity, predtim rok jezdeny. Delka 172,5mm.

      0 0
    • jonti  

      Nevite, jestli bude na kliky Ultegra 8000 pasovat leva klika Dura Ace 9000 se Stages?

      A budee to dobre vypadat?

      0 0
      • jecnak  

        Vozim to tak. Jestli to vypada dobre, to fakt nevim :-D

        0 0
        • jonti  

          Ty uz mas novou Ultegru? Asi taky nebudu resit vzhled a vezmu to, Ultegru 8000 Stages za dobrou cenu nikde neumim sehnat.

          0 0
          • jecnak  

            Mam na CX Ultegru 6800, ale osa je stejna. Stages kliku Dura 9000.

            0 0
    • RUSH  

      Mám opět problem se Stages (105). Najednou přestane vysílat, nespojí se se Garminem ani s mobilem. Jediné co bylo dvě vyjížďky před tím, byla jízda v lehčím dešti, ale prostor baterie je suchý bez stop po vodě. Výměnu baterie i tvrdý reset jsem zkoušel a nic. Už fakt nevím co s tím. Celé léto vše v pořádku a teď zase tohle.

      0 0
      • ememem1  

        to ti teda nezavidim a dufam ze sa mi to vyhne. skus pripadne este cosi ine jak garmin ci sa to sparuje. ak ne asi len servis alebo reklamacia, jedno horsie jak druhe, dost mozne, ze v konecnom dosledku najlacnejsie bude kupit nove

        0 0
      • JFtryall  

        A mas prihnutej plisek? :-) dej to nekam poradne vyschnout. A pak omotavat no.

        0 0
        • RUSH  
          1. Plíšek myslíš který – ten boční, nebo snad to vespod?
          2. Vlhkost mě taky napadla, lehčí deštík tam byl. Nechat to otevřené vyschnout?
          0 0
          • Breakpain  
            1. oba
            2. ano, nechat otevrene
            0 0
            • RUSH  

              Díky za rady. Nechal jsem prostor pro baterii přes noc otevřený při pokojové teplotě, zkontroloval jsem kontakty a nakonec jsem zkusil i jiné baterie. A na nových bateriích pak wattmetr hned naskočil. Nevím přesně, co bylo příčinou, ale něco z toho pomohlo.Tak snad už to bude v pořádku.

              0 0
              • jecnak  

                Stalo se mi totez. Reseni stejne. Od te doby, co pri kazde vymene baterie mazu tesnici gumicku (silikonova vazelina), tak dobre. Mozna by stalo za pokus dat trochu tlustsi tesnici gumicku misto stavajici.

                0 0
        • RUSH  

          Omotávat okolo kliky? Nestačí zalepit páskou jen kryt baterie? Může se tam vlhkost dostávat i jinudy (mezi klikou a vlastním wattmetrem)? A co přes to přetáhnout kus duše?

          0 0
          • Breakpain  

            duše bude super, akorát musíš sundat pedál :)

            0 0
          • RUSH  

            Použil jsem duši, našel jsem totiž doma kus duše, která na klku přesně pasuje. Vypadá to, že by to mohlo plnit účel, ale v dešti jsem na tom ještě nejel.

            0 0
    • JFtryall  

      Jen pro zajimavost porovnani Vector 2 a Stages XT M8000 na jednom kole. Data Fenix 3+ Edge 520 na stejne trase.

      Na dvou hodinach mi Stages hodil 260W avg watty s NP kolem 265 a Vectory byly o 8–10W mene v celem rozsahu, maji trosku delsi prodlevu, tak se to hur sleduje naprimo, ale jde to. Dnes na nejake hodine mi to ukazalo rozdil 5–6W na 244 cisteho avg oproti Stages, ktery ukazal 250W. To je myslim docela dobre. Pak jsem jel 10 minut interval na Stages 301W a na Vectorech 292W. Horsi to bylo na kratsim nastupu v klesani, kde Stages ukazal nejakych 480W a pedaly kolem 460W. A jeste v testovacim spurtu mi Stages hodil necelych 1200 a pedaly pouze 1100, tam byl rozdil uz celkem velky.

      0 0
    • SolarStormCZ  

      Skvělá cena na R2-bike Stages na Ultegře pod 10k

      0 0
    • TechDiver  

      Nema nekdo zkusenost s tim, jestli bude pasovat Stages na Cannondale Scalpel Si5 alloy 2018? Delal jsem test od vyrobce s 10 mm imbusem a je to hoooodne tesne a nejsem si tedy jisty

      0 0
      • Breakpain  

        Z hlavy nevím, ale myslím, že stačí 8mm a možná i 6mm. Pokud to nespěchá, tak Ti tam strčím imbus, až budu u kola ;)

        0 0
    • Dimec  

      Ma nekdo cerstvou zkusenost s novejma Vector3 od Garminu? Vymenil jsem je za puvodne Vector2s ( fungoval bez problemu) ted mam double po update sw na verzi 3.0 problemy s komunikaci. Resetl jsem je vyndanim baterie a 30min odjel bez vypadku tak uvidim co dale. Kdyby mel nekdo zkusenost.

      0 0
    • TechDiver  

      Stages mají novou verzi wattmetru Stages Power L. Dle specifikace:

      • je přesnější (± 1,5% díky novému akcelerometru a nově přidanému gyroskopu)
      • má lepší rozsah BLE/ANT
      • disponuje LED indikátorem stavu baterie
      • lze bezdrátově aktualizovat firmware
      • je o 5 g lehčí
      • umožňuje individuální kalibraci („Individual meter calibration for the most accurate results. Stages Power meters are calibrated individually to ensure a +/- 1.5% accuracy level. Individual calibration means that you can trust the data produced by our system.“)
      • je o 60 USD dražší než Gen2
      0 0
      • jarouš2  

        Mám ji. ANT funguje snad na 5 metrů možná i více uplně v pohodě.. Baterka asi taky vydrží dýl, mám najeto cca 80hod a pořád píše že je nová..

        S tou idividuální kalibrací nevím, kalibruji přes garmina.

        0 0
    • TechDiver  

      Pokud by někdo našel test Stages Power L, prosím o sdílení. Zatím jsem žádný nenašel. Všude se píše jen o LR nebo R.

      0 0
    • RUSH  

      Mám problém s wattmetrem Stages. Na mé obvyklé rovinaté trase jsem nejprve zaznamenal postupný nárůst wattů, který byl ke konci extrémní. viz.zde.

      Při další vyjíždce to gradovalo a wattmetr přestal posílat data cca po 17 minutách – zde.

      V tuto chvíli wattmetr lze nalézt a zkalibrovat jak na ANT+ zařízení (Garmin Edge 500) tak na mobilu přes aplikaci Stages, ale při jízdě Garmin neukazuje ani watty ani otáčky.

      Přes mobil jsem aktualizoval software wattmetru, ale situace se nijak nezměnila. Nabití baterie je v pořádku, zkoušel jsem jí i na noc vyjmout, ale výsledek je stále stejný.

      Hodnota kalibrace je ale podivná, obě zařízení (garmin i mobil) vykazují hodnotu kalibrace něco jako 4132 (normální cca 900).

      Nemáte někdo podobnou zkušenost?

      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • KnizeAlexej  

      Asi blbej dotaz, ale jak poznám jaké středové složení je OK pro tento model? Mám BB90.

      Dík.

      0 0
    • štája  

      Na co byste sázeli, že je špatně? když jedu nějakou vytrvalost tak mám inbalanci se stages LR L46% a R 54%, když jedu nějak intervaly, tak mám skoro vždy 50/50, nikdy ne víc jak procento rozdíl. Na Quarqu jsem ale skoro každou jízdu 50/50, nezávisle na intenzitě tréninku …

      0 0
      • biker jura  
        1. Quark není duální powermeter
        2. může to být neefektivitou právě v nižších zátěžích, já mám uplně to samé. paradoxně v kompenzaci a vytrvalosti tahám víc slabší nohou a přes temto se to dává do kupy a pak už to naopak po dlouhém useku někde na FTp začíná jít ve prospěch druhé silnější nohy…

        Je to o tom hrát si s kadenci, najít si efektivní kadenci pro vytrvalost (která většinou není 95ot+ jak se všuděë možně dřív uvádělo) a srovnat se na kole tak abys byl schopen jet prirozeně podobně oběma nohama. také to může značit nějaký rozdíl na nastevení kufrů, „křivost“ sedla apod… (ja například o chlup otočený řidítka do jedné strany, hned poznám na výkonu na nohách)

        0 0
        • rdx  

          1. neni pravda, mam dualni verzi

          0 0
          • jonti  

            Neni uplne, meri celkovy vykon na pavouku a pro kazdou nohu pocita polovinu obloku. Nepozna jak moc tlacis druhou nohou proti pohybu, nebo mu pomahas.

            0 0
          • biker jura  

            ne nemáš ;) zkus si šlapat jen jednou nohou a uvidíš, že tam nebude 100% a 0% :D

            0 0
      • milan.v  

        V mém případě je např. přirozená nerovnováha dána zraněním menisku z fotbalu před lety, takže levá noha, byť silnější, tak převzala další část právě za tu zraněnou pravou, to ale není předmětem této diskuze, toto je něco jiného…

        Za jaký časový úsek tyto hodnoty jsou? Já jen, jestli jsi měřil dlouhodobě, alespoň z několika jízd, protože jedna specifická jízda, jak už tady padlo, např. hodně v Z3/Z4/něco Z5/…, tak bude určitě ovlivněna větším zapojováním silnější nohy, s tím nic nenaděláme. Při jízdě v Z1/Z2/možná část Z3 už je to hned něco jiného.

        0 0
      • jonti  

        Slapes jak ti to vyhovuje, neni cilem mit vzdy 50/50, ale pri vysoke intenzite co nejvyssi celkovy vykon

        0 0
        • štája  

          No s tím, že jsem na jednu nohu slabší se asi smířím :) říkal jsem si spíš, jestli to nemůže být problém wattmetru, ale je pravda, že Quarq měří vždy jen každou nohou půl otáčky, tak to to je takový pseudo dvounohý powermeter, tak to nejde asi moc porovnat, narozdíl od Stages, kde jsou to fakt dva wattmetry.

          Ten rozdíl L/R mám od té doby co oboustranné Stages vlastním, tak je to asi fakt nohama, možná bude i problém, že pravé chodidlo mám skoro o číslo větší. Jinak Z1 rozdíl 5%, Z2 už to nejsou ani 3% a pak Z3 už je ten rozdíl okolo 1,5% a pak se to začne od Z4 srovnávat úplně.

          Blbě se pak jezdí když mám na jednom kole jen levonohé Stages, na druhém Stages LR a na třetím Quarq, který to měří zase jinak. Měl jsem půjčený Wahoo Kickr, tak jsem se to snažil porovnávat, Stages měly odchylku od Kickeru hodně podobnou a Quarq ukazoval o dost víc, tak jsem si tam změnil Slope, abych tu odchylku od Kickeru co nejblíže tomu jak to měli Stages (cca 8–10W)

          0 0
          • Honzis  

            já to měl stejně – pravá noha kratší s podložkou pod kufr a stejně „slabší“, dorovnávalo se to až při intenzitě na 51/49, jinak klidně 55/45 pro levou (powertap P1), neb ta pravá (chromá) noha prostě šlapala až když bylo potřeba :-) Při přenosu do connectu jsem míval 53/47 za celý trénink

            0 0
      • JFtryall  

        Jak psal Jirka. Ve vytrvalosti nebo kompenzaci to neni zasadni problem, kdyz se to pak srovnava v kopcich a vyssich zatezich. Pomuze mirne snizit kadenci a zapracovat na posedu popripade vhodnejsi tretry a vlozky. Ja jsem mel odchylku 5 procent v tempech, kdyz jsem byl uz dost popraveny, jinak je to maximalne 2%.

        0 0
    • marttoni  

      Ceny zase o fous lidovější https://www.dcrainmaker.com/…-to-299.html

      0 0
    • SkejT  

      mohu se zeptat zkušenějších jaké jsou rozdíly (co odůvodňuje větší rozdílnost v ceně) mezi:

      a) Stages Power Dura Ace 9100 L (levostranný)

      b) 4iiii DURA ACE 9100 PRECISION 3D (levostranný)

      c) INPEAK DURA-ACE R9100 (levostranný)

      …případně co je lepší a proč

      Děkuji moc

      0 0
      • milan.v  

        No, ono je to takové poměrně široké téma, takže to v krátkosti shrnout nelze, pokusím se, začnu odzadu.

        Inpeak jsou Poláci, čerstvě na trhu, není s nimi taková zkušenost, ale testy od GP Lamy + DC Rainmakera vycházejí velmi slušně, vůbec bych se toho nebál (konkrétně u nich mi ale vadí designová stránka, kdy mají svůj polep na klikách snad přes celou kliku, to se mi na super kole s Dura-Acem nelíbí). Nutno podotknout, že SW (FW) musel být přepracován, protože s první verzí to házelo špatné hodnoty, pak naprosto bez problémů.

        https://www.bike-forum.cz/…crank-inpeak


        Rozdíl mezi Stages a 4iiii pak není žádný, Stages kliky, pokud vím, tak měly v předchozích generacích problémy s vypadáváním signálu, občas si někdo v nějaké kombinaci stěžoval i u poslední, třetí generace.

        Kamarád měl tuto poslední generaci právě na Dura-Ace 9100 a v kombinaci s Garminem Edge 520 to bylo bez problémů, bez výpadků, spojení fungovalo.


        4iiii je také mladší značka, nemá za sebou tolik generací, myslím jen dvě Precisionu, ale je to plnohodnotný wattmetr, se kterým já osobně neměl a nemám problém.

        Naopak varianta Podiiiium má problémy velké a dochází k hluchým místům při přenosu údajů, což je u wattmetru stěžejní a tomuto typu bych se opravdu vyhnul.

        https://www.bike-forum.cz/…ttmetr-4iiii


        Potom existuje ještě levnější čínská varianta od firmy X-Cadey, GP Lama ji, tuším, testoval a nevycházelo to vůbec zle za ty peníze…

        Na Dura-Ace bych je ale nekoupil, tam mi ta kombinace nějak k sobě nepasuje… :o)

        0 0
        • milan.v  

          Pardon, myslel jsem Magene Ridge jako tu čínskou variantu.

          https://www.youtube.com/watch?…

          0 0
        • tomxxx  

          Podium to mělo,ale vyměňovaly to za nové a když ho koupíš teď, tak by tam už problém s přenosem být neměl.

          0 0
          • milan.v  

            Není to tak dlouho, co jsem četl na nějakém fóru, že tomu člověku vyměnili Podiiiium za jiné a to mu dělalo to samé.

            Nedokážu ale samozřejmě říct, jestli šlo už o nějakou přepracovanou verzi nebo o stejnou, jen nový kus…

            0 0
            • Maka123  

              To jsem byl já :) Dostal jsem nový kus a výpadky byly pořád.

              0 0
              • milan.v  

                Tak to jsi další, četl jsem to někde na Garmin fóru, tuším… ;o)

                Dobře ale, že ses ozval, máme tu tedy obě varianty výsledku…

                0 0
                • Maka123  

                  Já chtěl právě dobíjecí a na konec mám na baterii. Snad už bude fungovat bez výpadků, zatím ano.

                  0 0
      • tomxxx  

        Já řešil stages a 4iii a došel jsem k tomu, že je to jedno.

        Já teda nakonec mám podium od 4iii – nabíjecí

        0 0
      • SolarStormCZ  

        Stages 2.gen nebrat, mám 3ks a u všech vypadává signál, je to hodně citlivé na umístění garmina.

        4iiii je bez problémů.

        Pak mám ještě odzkoušen X-cadey a ten neměří dobře a nemá žádnou podporu ani aktualizace sw.

        0 0
        • bosmilan  

          Mám Stages2.gen a nikdy jsem neměl problém se signálem a používám Garmina.

          0 0
          • SolarStormCZ  

            tak jsi zřejmě dostal dobrej kousek.

            0 0
            • jonti  

              mam to stejne, garmin 520 na predsazenem drzaku a g2 na L ramu. taky bez problemu. ale je to jeden z poslednich g2, kdyz uz zacinala g3, mozna silu signalu zvedli tise bez nejakych oznameni.

              0 0
              • SolarStormCZ  

                s těmi citlivějšími kousky to celé stojí na umístění Garmina. Samozřejmě že už jsem to vychytal a všechno je to o místění a typu předsazeného držáku, takže jsem jich řádku vyzkoušel. Záleží i na konstrukci kola, takže nejde říct že ten samý držák bude bez problémů na jiném kole. Jinak pokud je Garmin umístěn přímo na představci, tam je to většinou bez problému. Takže jak píše bosmilan, že nemá problém, tak mohl trefit tu správnou konstelaci umístěním na první dobrou…

                0 0
                • JFtryall  

                  A mela s tim vetsinou problem klasicka 520. 520 Plus bez problemu.

                  0 0
                  • štája  

                    přesně tak, nesváděl bych to úplně na Stages, Garmin edge 520 neměla ideálně řešenou antenu, mám všechno stejně a s edge 530 výpadky nemám.

                    0 0
                    • HonzaSup  

                      Mám taky Stages g2 na Wahoo element Bolt nikdy jsem neměl problém s výpadky signálu. Wahoo vozím na přesdstavci.

                      0 0
                      • mrozu  

                        Já mám se Stages g2 problémů dost, stačí horší asfalt a jak nemá člověk kliku se símačem natočenou dopředu, začne generovat hausnumera. Neumím si to představit na MTB. Poslední dobou pozoruji i výpadky výkonu, ovšem je zvláštní, že kadenci to ukazuje správně. Za mě nesmysl v dnešní době o Stages vůbec uvažovat, nebýt progresivní konkurence, stojí tento paskvil stále 20000 Kč.

                        0 0
                        • JFtryall  

                          To reklamuj. Tohle mi dela Avio klika. Stages jsem mel 5 klik a vsechny fungovaly ok.

                          0 0
                    • SolarStormCZ  

                      Pochybuju že je to problém špatné antény u 520 když klika s Wiiii funguje i 5 metrů od něj bez problémů. Stages už prostě do baráku nechci.

                      0 0
    • SkejT  

      pravě nevím co zvolit, stage nebo 4iiii?

      Ikdyž je 4iiii o něco dražší, odůvodňuji si vyšší cenu pro sebe tím, že mám oficiálního prodejce 30km od domu kam v případě potřeby to mohu zase donést. Nemůže být nějaký rozdíl třeba softwaru/aplikace (chybovost,fun­kce,atd..) či nastavování ZERO offsetu (komfortu,čet­nosti)?

      děkuji za vaše postřehy či rady

      0 0
      • milan.v  

        Aha, doplním…

        Stages v poslední, 3. generaci, je nejdražší ze zmíněných, 4iiii je levnější.

        Možná jsi narazil na výprodejový kus z 2. generace, a to je přesně ten případ s vypadáváním spojení…

        Bezproblémové zařízení 4iiii Precision za nižší cenu oproti 3. generaci Stages.

        Přesnost nepatrně lepší u 4iiii (1,5% / 2% Stages, na pár stovkách wattů prakticky neznatelné), zbývající věci, kalibrace, atd., je totožná, navíc lehce proveditelná přes Garmin, pokud o to budeš stát a nastavíš si to v něm.

        Je potřeba ještě něco doplnit?

        0 0
        • Giacomo  

          Zajímalo by mě jak děláš kalibraci jestli před tím než vyjedeš nebo až po nějakém čase. Jde mi o to, že když vytáhnu kolo z garáže kde je třeba 15 stupňů ven kde je 0 tak jestli nemůže dojít k chybnýmu měření kvůli změně teploty protože dělám kalibraci předtím než vyrazím což je chvilka.

          0 0
          • JFtryall  

            Kdyz je riziko velke zmeny teploty, tak to chce delat kalibraci v nejakem rozumnem stredu. Rozdil 15 je uz dost.

            0 0
            • Giacomo  

              Dík za reakci, zkusím to kalibrovat až po pár kilometrech a uvidím jestli se něco změní i když pochybuju že budou ty rozdíly tak velký abych to poznal.

              0 0
      • Chlebovnik  

        Já vozím 4iiii Precision, resp. tu „vylepšenou“ verzi od Spešlu – Power Cranks, a nemůžu na ni říct křivého slova. Nikdy mě nezklamala. Baterka CR2032 vydrží okolo 150 hodin. Aplikace ukazuje stav baterie. Přesnost ověřena proti trenažéru WAHOO KICKR. Prostě funguje. Na Stages si hodně lidí „stěžuje“, že čte spíš vyšší watty. =) Ale nevím, jak je to u poslední generace.

        0 0
      • tomxxx  

        Nastavovani a treba zero offset je podle softwaru v tvym computeru, na to vetsinou aplikaci do mobilu ani nepotrebujes. Watak jen posila data do tachaku a jde o presnost a stabilitu pripojeni.

        0 0
    • SkejT  

      vyčerpávající a děkuji za echo, bych objednal tu 2.generaci.

      Vezmu tedy 4iiii.

      Díky

      0 0
    • štája  

      včera jsem stáhl do klik novou verzi FW 1.6.1, nikde na ofiko webu jsem se o této verzi vůbec nedočetl? Nevíte kde najdu nějaké release notes?

      0 0
    • RUSH  

      Pokud mohu shrnout své zkušenosti s wattmettem Stages, tak v mém případě tento wattmentr nemohu rozhodně doporučit. Po x opravách a reklamacích mi prodejce jako poslední možnost (před vrácením peněz) nabídl výměnu za pedály PowerTap (snímač v levém pedálu) a od té doby (ťuk, ťuk) všechno běhá skvěle, wattmetr se k Edge 520 plus připojuje automaticky a bez problémů, výměna baterie po cca 200 hodinách také proběhla hladce, problém s vodou za skoro 2 roky také nenastal. Toť moje zkušenost se Stages.

      0 0
    • mathosh  

      Ahoj,viete mi prosím niekto potvrdiť / vyvrátiť nasledujúce rozdiely medzi Stages XTR Gen. 2 a Cycleops? Oboje pred jazdou kalibrované, Cycleops cca pred rokom na servise a G.O. Ide o záznam rovnakej jazdy – Cycleops zaznamenávaný na Edge 520, Stages na Wahoo app cez BT.

      Ide o normálnu odchylku, resp. ako je možné že DC porovnávač ukazuje niečo iné, než Zwift app? Je mi jasné, že náboj by mal vždy logicky ukazovať o niečo menej, skrz straty v pohone atď…

      0 0
    • kemo  

      Budu objednávat u Stages – nepotřebuje někdo náhradní díl kvůli rozdělení poštovného? Objednám v pondělí 22.5

      Jen Praha/Rokytnice nad Jizerou.

      0 0
    • Mark-H14  

      Ahoj, nějaký poslední report ohledně spolehlivosti Stages 3 – poslední generace? Problémy, výpadky, nepřesnost?

      Chtěl bych objednat synovi, tak aby to spolehlivě fungovalo.

      Díky

      0 0
      • Kublaj  

        Mám třetí generaci asi dva a půl měsíce a zatím naprosto bez problémů.

        0 0
        • peter3531  

          Mohol by si prosím zmerať koľko vyčnieva merač z kľuky (hrúbku samotnej kluky a s meračom)? Uvažujem nad najnovším stages na ultegru ale veľa priestoru tam nemám. Výrobca udáva min medzeru 10mm ale podľa fotiek to nevyzerá až tak hrubé. Ja tam mám cca 8.5mm.

          0 0
          • tvargy  

            Mám 105 kliku se stages 3rd gen, nevím jestli je rozdíl s ultegrou. Tady jsem to změřil (plus mínus nějaká desetinka)

            1. šířka kliky se stages v nejširším místě
            2. s klikou v nejužším
            3. samotný waťák v nejširším
            4. …a v nejužším
            0 0
            • peter3531  

              Dik, pomohlo pri rozhodovaní, pojdem do toho.

              0 0
              • Pléša  

                Jak to dopadlo? Pořídil jsi Stages? Já mám na gravelu/zimáku oněch 10 mm místa, ani o chlup víc.

                0 0
    • pavelmisar  

      Ahoj, má s touto klikou někdo zkušenosti? Mám na mém MTB kliky Trutativ a chtěl bych dát místo levé právě tady tuto karbonovou od Stages.

      http://eshop.wattmetry.cz/…tmetr-p.html

      0 0
    • milmat  

      Poslední dobou (cca celý tento rok) registruji u Stages GEN 1 a 2, že mi hlásí celkem brzy vybitou baterii. Hlavně když je chladněji. Přičemž to ještě dlouho vydrží měřit, než to zemře. Pokud je tepleji, tak to nehlásí. Zkoušel jsem různé druhy baterek, vliv to nemělo (Ikea, noname, GP) Před tím to asi vydrželo více, ale nikdy jsem to nějak podrobněji nesledoval.

      0 0
      • kemo  

        To samé. Na jakém zařízení ti to hlásí?

        Mě garmin hodinky, ale přitom jejich apka říká, že baterie je ještě přes 50%

        0 0
      • capo  

        Mě Garmin hlásí vybitou baterii u 4iiii, v podstatě od nova co jsem ji tam letos dal. Už je tam pár měsíců měří furt :). Asi si inženýři v Garminu nějak hráli s hodnotama napětí ve vztahu k % nabití…driv s tím problém nebyl.

        0 0
      • Raf  

        Mám Bolta, 4iii i Stages a je tak v podstatě jedno, co tam dám za baterku, vydrží to prd v sezoně.

        0 0
      • MichaelSimek  

        Stages neni vodotesnej moc, pritelce a dalsim v okoli to vzdy sezere baterku kdyz je mokro

        0 0
        • kemo  

          Nevím jakou máš generaci klik a krytku.

          Já první a krytka se rozbila (ulomila se packa) pomalu při první výměně baterie – pak to samozřejmě vlhlo.

          Koupil jsem nové přepracované krytky (přímo u stages na webu, 2ks za cca 200Kč) a je po problému.

          0 0
          • MichaelSimek  

            pretulka ma novou krytku, tuna emailu s stages atd, a staci projet brodem a baterka v ****…takze ted kdyz vime ze zavod bo vyjizdka bude brody bo jinak vlhko, tak to omota izolackou nebo tak neco a to funguje…ale tech lidi v okoli je hodne co s tim ma potize

            0 0
    • Smazaný účet  

      Reaguji na základě komentáře o náhodných výpadcích

      https://www.bike-forum.cz/…power-metrem#…

      Při posledních 3 vyjížďkách mi Stages úplně vypadl. Po prvé asi po 30 minutách, tak jsem vytáhl baterku a pak to bylo ok. Na dalších dvou vyjížďkách se před výpadkem zbláznilo měření (2k Wattů na 3s a pod.) a do minuty přestal měřit, pomohlo zase vydělání baterky. Mám záruku ještě do dubna, tak otázka jestli to rovnou zkusit reklamovat?

      Stalo se někomu něco podobného?

      0 0
      • milan.v  

        Máš toho tady ve vlákně k výpadkům málo?

        Vůbec bych to neřešil a okamžitě reklamoval…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Reklamace bez problému vyřešena, výměna za novou kliku.

        0 0
    • xkratoc9  

      Dobrý den,

      včera jsem nainstaloval a projej muj prvni watak Stages gen 3. Mam par dotazu jestli se najde dobra duse na odpovedi.

      V aplikakaci od Stages jsem udelal zero offset. V navodu u Stages pisou hodnoty mezi 800 a 900 mam asi 903 ? A pisou ze pri prubehu zero offsetu ma blikat modra dioda, u me neblika. Je to normalni a spravny prubeh nebo neco delam blbe ? Leva klika v pozici 6h

      Sparoval jsem s Garminem Ant+ a tam udelal take kalibraci. Hodnota kalibrace stejna jak v aplikaci Stages. To je asi ok.

      Pak samotna jizda mam na Garminu nastaveno zobrazeni vykonu po 3s i tak hodnoty litaji jak neurvale, ale to bude asi spravne. Je to moje prvni zkusenost s watakem.

      Mun dotaz miri tam jestli je kalibrace ok i kdyz neblika modra dioda. A jestli hodnota kalibrace je taky ok. Nebo jestli mam watak poslat nekam na kalibraci/rekla­maci. Je to pouzivany watak jsem druhy majitel.

      Diky za kazdou radu for novice

      0 0
    • 1james1  

      Mohla by nějaká dobrá duše, která má 3. generaci na levé klice, změřit výšku, kde je wattmetr nejvyšší? Díky

      0 0
    • Mark-H14  

      Zdravím, prosím jak dlouho vám zhruba vydrží baterie ve Stages III (jedna klika) ? Zdá se mi, že docela často měním.

      Na Garmin Edge 530 mi to už ani nenapíše, že je baterie vybitá a najednou se watty přestanou zobrazovat. Po výměně baterie opět vše ok.

      0 0
      • tomxxx  

        Často znamená co?

        0 0
      • milan.v  

        Co to znamená „už ani nenapíše“?

        0 0
        • Mark-H14  

          No poprvé mi Garmin napsal upozornění, že je slabá baterie v měřiči výkonu a teď už neupozorňuje a prostě se watty nezobrazí. Takže není možnost předem v klidu vyměnit baterii.

          0 0
    • Mark-H14  

      Odhadem 1000 km. Minule jsem si to nenapsal, až teď, takže nedokážu přesně odpovědět.

      0 0
      • tomxxx  

        Tak to by mělo vydržet déle. Zkusil bych proměřit vyndanou baterku, jestli je fakt vybitá. Třeba je jen málo ohnutý kontakt vevnitř.

        Jinou značku baterie, jestli máš stále ty stejné.

        0 0
        • Mark-H14  

          Právě, že jsem minule dál myslím docela dost kvalitní. Teď tu samou, tak uvidím kolik vydrží a pak zkusím proměřit.

          Také je divné, že mě Edge 530 neupozorní. Udělal to jen poprvé.

          0 0
          • JFtryall  

            Dobry jsou Sony, Energizer nebo Duracell. Trosku prihnout plisek a maznout olejickem. Melo by to vydrzet spis tak dvojnasobek.

            0 0
            • Mark-H14  

              OK – zkusím. Děkuji všem.

              0 0
            • jecnak  

              Dulezite je i pravidelne cistit a mazat (silikonova vazelina) tesneni.

              0 0
              • JFtryall  

                Jojo, ja jsem i obaloval paskou.

                0 0
                • ememem1  

                  to sa tam ten bordel z mojej skusenosti akurat drzi. a jak pisem vyssie ono to vezera ze problem neni preniknuta vlhkost ale kondenz a tomu paska aj tak moc nepomoze. inak mi to teda dost lezie v zime na nervy, v lete to dam na jednu baterku a od novembra do marca ich vyemnim niekolko.

                  0 0
                  • JFtryall  

                    Mel jsem problem myslim jen jednou, kdy se to posilalo do Nemecka a pak to normalne fungovalo dal. Mel jsem asi 6 klik celkem. Zaklad je to vyfoukat vzduchem a neskladovat ve vlhku.

                    0 0
      • Raf  

        To mám podobný, prostě dva až tři týdny. Ale dávám tam jebky z číny…

        0 0
    • ememem1  

      k tym baterkam. ano je to choroba stages minimalne gen 1 a 2. ono ne ze to zle ukazuje, ono to bateriu naozaj zere. problem je chlad a hlavne nakondenzovana vlhkost. riesil som to ze supportom stages a povedali mi, ze to mam otvorit a nechat pri izbovej teplote aspon 48h. vyschnut. to je fajn, akurat by to bolo treba robit celu zimu prakticky stale. ziadna ina bateria rovnakeho druhu (2032) co mam na biku tymto netrpi. a to davam este na uzaver tesnenia trocha vazeliny aby tam vlhkost napr ked to umyjem ozaj nesla. ale je to podla mojej skusenosti jedno, problem je kondenz.

      jak je na tom gen 3 netusim.

      0 0
      • milmat  

        Také jsem to řešil a toto byl takový nepotvrzený závěr. BTW existuje nějaké lepší víčko? U toho původního mi vypadává ty těsnící gumička a nejsem si jist, že po nasazení je tam dobře a opravdu těsní. Zkusím i tu vazelinu.

        0 0
      • xkratoc9  

        Není to estetické řešení, ale obalit to potravinářskou folií celkem pomůže.

        0 0
        • tvargy  

          já používám černou elektrikářskou izolačku, na klice to pak není vidět a funguje to

          0 0
    • Raada  

      Ahoj, mam Stages 3. gen. a nedavno jsem v aplikaci v telefonu videl moznost noveho firmwaru. Dal jsem aktualizovat, ale behem aktualizace se neco stalo, ze to proste neprobehlo. Mozna se to prerusilo diky spojeni hovoru, ktery jsem mel nebo co ja vim. Kazdopadne od te doby jiz wattmeter nenajde ani Garmin ani telefon, dioda na klice nesviti, vymena baterie nepomohla. Existuje nejaka varianta jak wattmetr uvest zpet do nejakeho „tovarniho“ nastaveni, aby zacal komunikovat? Pripadne, kam ho poslat na servis? Cetl jsem o S1W.cz…

      Diky moc za rady.

      0 0
      • milan.v  

        No, to nebude dobré, dle popisu si s tím běžně uživatelsky nikdo neporadí, takže distributor a i ten na to bude možná krátký a pošle to do fabriky…

        0 0
      • Raada  

        V anglickem navodu jsem nasel, ze hard restart se da udelat vyjmutim baterky na min. 30s, ale ani to nepomohlo. Obratil jsem se na S1W.cz a tam to pry mam poslat na diagnostiku.. Porad si myslim, ze to musi byt nejaka blbost a ze to pujde jednoduse opravit. Jako chapu, ze kdyz zrovna aktualizuji firmware tak pokud se to prerusi tak muze nastat problem u jakehokoliv zarizeni. Tak uvidime, zitra jim to tam poslu.

        0 0
        • Chlebovnik  

          Otočit baterku (opačná polarita) a přidržet ji přes kryt 5 vteřin.

          0 0
        • Raada  

          Tak mam opraveno. Dovezl jsem do S1W a na pockani to zresetovali, nahrali novy firmware a funguje! S tou otocenou polaritou baterky jako vazne?

          0 0
          • tsunami  

            Nejde o otočení polarity, ale o zkratování kontaktů wattmetru. Když otočíš baterku 2032 tak se dotýká obou kontaktů jen mínusový pól baterky.

            0 0
            • Raada  

              Takze otocim baterku a normalne naroubuju zpatky na kliku? To pak zpusobi ten hard reset? Je to otestovane?

              0 0
    • Bengti  

      Nevíte jestli je k nečemu udaj o učinosti šlapání kdyz mam.jen watt v leve klice stagea 2.gen?

      0 0
      • JFtryall  

        Da ti udaje z leve nohy. :-)

        0 0
        • Bengti  

          A da se podle toho zlepsit účinnost šlapani?

          0 0
          • milmat  

            Jen levá klika bude asi k ničemu. IMHO na to potřebuješ pedály, co měří nejen watty pro obě nohy.

            0 0
          • JFtryall  

            Jako relativne ano, pokud ses nekde kolem 70%, tak je dobry se na to zamerit a druha noha se „prida“. Ale samozrejme oboustranne pedaly jsou ideal+ silova faze.

            0 0
            • jonti  

              Taky bych dodal, ze je docela slozite ta cisla nejak vyuzit. Neni to jako vykon nebo FTP, kde staci jezdit intervaly a regenerovat a jde to automaticky nahoru.

              0 0
              • JFtryall  

                To jo, ale vyrazne to pak pomuze dostat pod kontrolu styl slapani a to pomuze uplne vsem, zvlast v nizkych intenzitach a na rovinach. Staci si tim jen overit, jestli clovek vubec neumi slapat nebo aspon uz trosku zacina ty svaly nejak ovladat. :-)

                0 0
            • Bengti  

              dneska jsem si na garminu dal tu učinnost a všiml jsem si že tam často místo čísel byli jen čárky jako kdyby to vypadával signal..je to možné nobo to je normální jev?

              0 0
              • milan.v  

                Pokud máš druhou generaci, ano, je to možné, ostatně je tu k tomu půlka příspěvků v tomto vlákně…

                Druhou generaci bych si nedal na kolo ani v případě, že by mi tu kliku někdo daroval…

                0 0
                • Bengti  

                  jojo je to druha generace, a o těch skakajicich watt ani nemluvím, je čas na změnu.

                  0 0
                • ememem1  

                  preco? nemam s nou najensi problem. teda okrem toho ze v zime v tom docela kondenzuje vlhkost a dost to zere baterku. to ej ale ina tema.

                  0 0
                  • milan.v  

                    Tipuji to tak 50 na 50, že budeš OK, a nebo o těch výpadcích ani netušíš… ;o) :-D

                    0 0
                    • ememem1  

                      a kde by som to ako mal vidiet?

                      0 0
                    • jonti  

                      Vozim taky stages gen2 uz asi 4 roky bez vypadku. Problem byl nejvic u edge 500, u novejsich bez problemu.

                      0 0
              • ememem1  

                kde vidis priebeh v GC? ja tam vidim len vysledne cislo.

                0 0
                • tsunami  

                  Tipuji si, že si přidal nějaké datové pole, které mu to zapisuje do fit souboru aktivity.

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
    • Bengti  

      kluci díky za odpověď, já jsem si myslel že to jen taková zbytečná metrika když človek nemá DUO. Dneska jsem na to koukal a při pohodové frekvenční(95ot/min­)jízdy mi to pohybavalo kolem 70%.

      0 0
      • JFtryall  

        No, tak nejvyssi cas s tim neco udelat. :-)

        0 0
        • Bengti  

          čím nižší frekvence šlapaní tim účinnost lepší, čím zveda frekvenci učinnost klesá vztahuji to na vytrvalost

          0 0
          • milan.v  

            Člověče, ještě se tady z tebe vyklube odborník… Radit zrovna někomu, kdo o tom celkem dost ví, je, jak to říct… ;o)

            70% je relativně málo, tam by se nikdo dlouhodobě pohybovat neměl…

            0 0
          • JFtryall  

            Ano to castecne plati, ale kdyz se zlepsis i na vyssich kadencich, tak se zlepsis vsude. Jde o to dostat ten zaber pod kontrolu a proste vedet, co se deje. Umozni to lepsi reakci, lepsi koordinaci, nizsi unavu, lepsi efektivitu v delsich intervalech, zkvalitneni dychani. Obecne receno- ma to same vyhody. :-)

            0 0
            • ememem1  

              ja som raz volakde cital, ze sa nepreukazala ziadna korelacia medzi ‚uspechom‘ a hodnotou torque effectivity a pedal smoothness. jedina korelacia bola vo vztahu k p+ sile. pochopitelne cim vacsia tym lepsie. a zaroven ze cim vyssie watty ( w/kg pripadne ftp) tym horsie hodnoty ‚kruhoveho‘ slapania vyjadrene tymi dvoma hodnotami.

              ci je to pravda netusim.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • JFtryall  

                Kazda studie na proficich je vetsinou trosku zavadejici. Nejde ani tak o to, ze musis vzdycky zrychlit, jde o to, ze se ti zlepsi celkovy komfort, doladi se posed, lepe se dycha, clovek zjisti spoustu rezerv, doladi tretry a eliminuje hluchy mista v jizde, zlepsi efektivitu celeho treninku, lepe se drzi zona. Pro rovinare je naprosto nezbytne mit tohle vychytane. A zlepseni efektivity vzdycky znamena i zrychleni.

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
            • Bengti  

              asi se zeptam hloupě ale jaký je nejlepší záběrová čast na pedal?

              0 0
    • milmat  

      Dá se někde koupit těsnění do Stages Gen 1 a Gen 2? Ideálně u nás. Zatím jsem našel jen toto a v Německu:

      https://r2-bike.com/…Generation-1

      https://r2-bike.com/…-Power-Meter

      Potřebuji vyměnit jen ty gumičky, které se vytahaly a moc netěsní.

      0 0
      • Maka123  

        Zkusil bych nejbližší obchod s ložisky, dají ti silikonový okrouzek.

        0 0
      • kemo  

        Koupil jsem přímo u stages. Dva kusy včetně poštovného za méně, než u nás kus jeden např. LBS)

        A bylo to včetně přepracované krytky, ta původní se ráda lámala.

        Mě tedy jeden zbývá, ale nejsem si jist, že se ho chci zbavit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.