vytáhnutí dat z garminu edge 705

26 nepřečtených
  • hacekj

    Prosím o informaci, po připojení 705ky ke compu pouze problikne načítání a nastaví se do modu připojeno. Na disku jsou pouze systémové soubory map a nikoli historie. Prosím o radu jak z toho vydolovat uložené data v historii. Možná to tu někde bylo, ale Vládi vlákno klub uživatelů už je tak velkej, že to nenačtu.

    Díky za radu

    0 0
    • newbie  

      možná blbej dotaz, ale pro jistotu (už se taky stalo, že si někdo myslel, že to zaznamenává automaticky): :-) start a stop jsi předpokládám při vyjížďce zmáčkl?

      0 0
    • ProtoolsTDM  

      Pokud jsem to pochopil dobře, tak když se podíváš v PC na disk co je v Garminu, tak tam nenajdeš folder „History“? To je divný, protože logy strká Garmin právě tam. Zkus spustit na chvíli záznam trasy, jestli se to nevytvoří znovu. Ty předešlý už asi ale nenajdeš.

      0 0
      • hacekj  

        v přístroji to najdu v history včetně trasy, ale do compu se to nechce načíst. je to komplet 10 dní z mallorcy což mě trošku mrzí…promazání starších dat k snížení paměti taky nepomohlo.

        0 0
    • newbie  

      jo a zkus reset, už se mi taky stalo, že garmin ujetou vyjížďku neuložil, protože z neznámejch důvodů čekal, že v ní budu pokračovat… a adresář history si myslím vytvoří, až když do něj poprvý něco zapisuje

      0 0
      • hacekj  

        před každou jednotlivou vyjižďkou jsem resetoval a pustil novou trasu. je pravda, že vždy když jsem přenášel data v minulosti do compu uplne hladce to neslo. kdyz dam export do forerunner což sem ze zoufalstvi taky zkousel napsal mi, že nejsou žádná data k přenosu k dispozici…

        0 0
        • newbie  

          …a teda v tom compu je po připojení nenačte nějaký soft (GTC, Forerunner apod…) nebo z compu nejsou na garminu vidět ani v exploreru/průz­kumníku?

          0 0
          • hacekj  

            nejsou vidět ani v průzkumníku, jsou tam pouze systémové soubory pro mapy ČR a to je vše

            0 0
            • newbie  

              vím, že s tímhle měl nějaké problémy firmware 2.7… :-( ale s řešením asi budou muset pomoct povolanější

              0 0
            • ProtoolsTDM  

              Tak zkus HW Reset. Ztratí se uživatelská nastavení, ale historie zůstane a mohla by se objevit v systému.

              0 0
    • newbie  

      ještě jeden nápad, jsem si vzpomněl… z technického hlediska to nechápu, ale zkus jiný usb kabel – mi to kdysi pomohlo a jak jsem teď pohledal na netu, rozhodně nejsem sám – ten .tcx soubor to ukládá do history až při (správném) připojení, teď bys ta data měl mít v laps

      0 0
      • hacekj  

        zkusil jsem použít kabel z nuvi z auta a taky nepomohlo, nastuduji jak se prování ten reset HW a zkusim to, je divný, že historie je uložená, a když chci zkusit virtuálního partnera tak to nejde ani načíst…

        0 0
    • singl-trip  

      No já si všechny data ze 705-ky stahuju do kompu přes Garmin Connect.(nutná registrace-2min.)

      Krásně tam vidíš trasu, časy, výškový profil atd.

      Potom můžeš nahrát zpět vybranou trasu(najdeš v trenink-běhy) a závodit sám se sebou :-), je to docela prdel.

      Pokud jsi to myslel takhle, tak se určitě zaregistruj(jde i v češtině), případně do Garmin sport center, ale tam jsem se neregistroval, takže nevím.

      Dnes musíš být hold registrovaný všude :-(

      0 0
      • singl-trip  

        Po registraci:

        na horní liště máš kolonku odeslat proklikáš se tím a ono to samo z tvého připojeného přístroje vyjede všechny zaznamenané data.Pak se jen koukáš, kudy a jak jsi jel.

        Virtuálního partnera musíš mít nastaveného.

        Trasu, kterou chceš jet s VP, tak si nahraješ do přístroje-odeslat do zařízení(dobré je si trasu přejmenovat, aby jsi se časem v tom neztrácel).

        Potom když chceš vyrazit, tak tu trasu najdeš v TRENINK-BĚHY.

        Dáš spustit běha a mastíš.Tt vše. Na zbylé funkce už přijdeš sám.

        0 0
    • BB  

      Poslední záchrana: Pokud vidíš trasy v samotné 705 když jdeš do menu a history, tak udělej následující. Jdi do courses a zvol vytvořit a on ti nabídne projeté trasy z history. Ze všech udělej courses a ty už najdeš ve folderu Courses. Tohle se mi stalo u některé staré verze firmware. On má ty trasy v nějaké vnitřní paměti, která není mapována jako mass device do PC. Tím, že z nich uděláš courses, tak to vyženeš ven. Jinak doporučuji to přenášet přes průzkumníka operačního systému, to má člověk vždy jistotu, kam se dívá, zda do Garmina, nebo do SD.

      0 0
      • hacekj  

        Ahoj, díky za radu, nicméně i po tom co vlezu do menu tréning, běhy tak mi to historii nenabídne. v menu historie to je i se to dá zobrazit do mapy, ale nic z toho nejde do běhů

        0 0
        • singl-trip  

          No pokud si nahraješ data do Garmin Connect, tak zpět si vybranou trasu odešleš a automaticky se ti zobrazí v bězích. Mě to teda tak jde a běžně to používám.

          0 0
        • BB  

          Mělo by ti to nabídnout, pokud zadáš nový Běh. V tu chvíli šahá do vnitřní paměti a nabídne ti historii. Nemám 705 u sebe, takže přesně nevím postup, ale stoprocentně to funguje. Pokud je vidíš v historii, tak z nich lze udělat běh a ten už najdeš v adresáři Courses.

          0 0
          • hacekj  

            problém je v tom, že vubec žádná uložená data nikde nenabídne, pouze v historii lze prohlížet informace jednotlivých proběhlých i nahraných jízd. při zapnutí courses to chvilku načítá, dám vytvořit nový přejmenuji jízdu z historie dam OK a nikam se nic nenačte

            0 0
    • minium  

      Mám podobný problém, po připojení ke kompu pouze problikne načítání Saving history, ale přístroj se pak ihned přepne do módu připojen, neprobíhá vůbec proces Saving history, který mi předchozí půlrok vždy bez problémů probíhal…ujetá data přímo v Garminu v History vidím, ale když kouknu do adresáře, jsou uložena v podsložce Laps v adresáři History…zkoušel jsem použít i několik kabelů a připojení k různým počítačům, ale data mi stále z garmina do počítače dostat nejdou…dokážete někdo poradit?

      0 0
      • Beeda  

        nemas plnou pamet? takhle se to chova…

        0 0
        • minium  

          kouknu se na to, je to možný, ale nemělo by to v tomhle případě začít přepisovat a pomalu umazávat nejstarší zaznamenaný data?

          0 0
          • fíha  

            To by asi malo.

            Ale vzhladom na urcite programatorske zvyky f.Garmin bych sa nedivil, ze po odstraneni limitu zapisov (par verzii SW dozadu) im to bolo trapne a radsej to nemaze nic…

            0 0
        • minium  

          tak je to vyřešený, nebylo to plnou pamětí, ale některé soubory v podadresáři Laps byly vadné (zjistil jsem to při pokusu o kopírování složky z přístroje přímo do PC), vymazal jsem je a už to běží…Ty vadné soubory vznikají nejspíš tím, když Garminu dojde baterka a přístroj se při jízdě sám nuceně vypne..

          0 0
          • karel68  

            Mám stejný probl.,ale ty soubory mi smazat nejdou.Píše to furt nějaké hlášky.Jak jsi to dokázal?Dík za info

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.