GARMIN VIVOMOVE HR + STRAVA - měření srdečního tepu

17 nepřečtených
  • czechfixie

    Ahoj,

    nemáte někdo zkušenost, jak dostat data z hodinek Garmin Vivomove HR (https://www.garmin.cz/…kost-l/78953) do Strava? Jedná se mi o měření srdečního tepu, kontinuální měření mám zapnuté, ale propojit nebo to nějak dostat do Strava se mi nepodařilo. Aplikaci používám na iPhonu.

    Díky moc

    0 0
    • romachain  

      Podle mě to bez zaplacení Stravy nejde. Mě se bez zaplacení do Stravy dostává tep při použití z Apple Watch, ale jinak si myslím tam tepovku bez zaplacení nedostaneš.

      0 0
    • atty  

      Pokud tomu dobře rozumím – jde Ti o export dat i s HR záznamy do Stravy? Nebo chceš propojit hodinky čistě s mobilní aplikací online a používat jí jako záznamovou přímo? U Vivomove můžeš používat klasicky Garmin Connect (ať už v mobilní, nebo PC verzi), ne?

      Pokud jde o sledování dat/aktivit ve Strava, tak přece není problém nechat pak portovat automaticky z Connectu data na Stravu – je tam přímo brána na propojení Connectu x Strava (stačí vyhledat ve Strava někde v nastavení to propojení na Connect a potvrdit přístup pro Stravu a nově ještě potvrdit, že Ti může Strava sledovat a vyhodnocovat tep). Případně furt fungují webaplikace jako tapiriik atd. Nebo je tam nějaký jiný problém? Vivomove neznám, jen jsem si přečetl, že data klasicky posílají do Connectu. A z Connectu do Strava to problém automaticky portovat rozhodně není.

      0 0
      • Johny.Merida  

        Garmin Connect- nastaveni- aplikace třetích stran- pridat Stravu.....takhle mi to chodi do Forerunerů.

        0 0
      • czechfixie  

        Asi jsem se zaptal špatně a moc obecně, každopádně moc díky za odpovědi.

        Moje představa byla taková:

        Sednu na kolo, zapnu Stravu na mobilu, ta měří. Garmin Vivomove nemají aktivitu přímo na kolo a nemají ani GPS, tam nic nezapínám, ani neaktivuju, jen potom po synchronizaci s apkou v telefonu vidím „Událost Move IQ“ Cyklistiku. Obě aplikace mám „propojené“, takže jsem si myslel, že Strava si vytáhne srdeční tep z Connectu, ale takto to nefunguje.

        Lze to vyřešit nějak elegantně, bez exportů, slučování a následných importů?

        Další aplikace (tapiriik) neznám, ale pokud to vyřeší můj problém, nebráním se je používat.

        0 0
        • atty  

          Pokud jsem to dobře pochopil, tak chceš hodinky nějak připojit k mobilní Strava aplikaci a zaznamenávat tak aktivitu pomocí mobilní aplikace Strava (s využitím GPS telefonu a HR senzoru hodinek).

          Hodinky mají asi možnost „vysílání“ tepu přes ANT+ (modely s HR senzorem od Garminu to umí), jenže telefon neumí ANT+ (vůbec nevím, ale iPhone asi ANT+ neumí v žádné verzi), dost modelů Android telefonů to umí.

          Další věc je ta, že mobilní Strava asi (podle snapshotu) umí zaznamenávat i z ANT+ (kdysi uměla jen přes BT), jenže na iPhone bys to musel řešit nějakým USB ANT+ adaptérem. Takže všechno trochu těžkopádné. Bohužel na tohle použití blbej výběr hodinek a blbej výběr telefonu :)

          Nejlevnější řešení je asi koupit HR pás přes BT nebo ANT+, který je osvědčený a se Stravou funguje (určitě najdeš zkušenosti ostatních).

          Z Connectu to instantně nejde asi proto, že ty hodinky nemají GPS a Strava asi potřebuje nějaký standardizovaný protokol z Connectu, aby správně přiřadila HR k času, místu a dalším parametrům.

          0 0
          • myscho  

            V uvedenom linku na zaciatku je, ze ANT+ tie hodinky nedavaju.

            Tiez som nad podobnymi vecami rozmyslal, ale tie hodinky skratka na sport nie su.

            Takze pouzivam Vivomove 24 hod ako hodinky+snimac tepu a na sport pouzivam starsie Forerunnery.

            0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Přesně tak, asi nejjednodušší by byl hrudní pás.

            0 0
          • czechfixie  

            Pokud jsem to dobře pochopil, tak chceš hodinky nějak připojit k mobilní Strava aplikaci a zaznamenávat tak aktivitu pomocí mobilní aplikace Strava (s využitím GPS telefonu a HR senzoru hodinek).

            Přesně tak

            Další věc je ta, že mobilní Strava asi (podle snapshotu) umí zaznamenávat i z ANT+ (kdysi uměla jen přes BT), jenže na iPhone bys to musel řešit nějakým USB ANT+ adaptérem. Takže všechno trochu těžkopádné. Bohužel na tohle použití blbej výběr hodinek a blbej výběr telefonu :)

            Sakra :-)

            Moc díky za vysvětlení a odpovědi. Škoda, budu to muset vyřešit nějak jinak.

            Pošilhávám po Garmin Edge 130 (https://www.garmin.cz/…ge-130/79389), který umí zobrazit údaje o tepu z hodinek, tím by se to vyřešilo? Tzn. Stravu bych na telefonu ani nezapínal a jen do ní importoval data z Garmin Edge, kde by se k trase přidal i údaj o tepu?

            0 0
            • atty  

              Jo, 130 je vceku použitelný cyklopočítač, který Ti do Connectu (potažmo pak po portaci do Stravy) uloží klasický GPS záznam. Jen si zjisti, zda Tvoje hodinky umí ANT+ přenos HR (vysílání tepu jako ANT+ čidlo). Pokud ano, můžeš hodinky spárovat s Garminem 130 jako externí HR ANT+ čidlo a bude se to v rámci aktivity ukládat jako GPS (FIT) soubor se záznamem jak do Connectu, tak pak do Stravy, nebo jiného libovolného deníku aktivit, který umí s Connectem/Stravou spolupracovat (je jich tuna).

              Vím, že u hodinek od Garminu, které mají ANT+ a zabudovaný HR optický senzor, jde HR portovat/vysílat jako klasické HR čidlo (které najdou všechny ANT+ tachometry a další přístroje, které ANT+ protokol umí), ale Vivomove fakt neznám – abys prostě nekoupil cyklopočítač a pak zjistil, že tuhle funkcionalitu hodinky nemají a tím pádem stejně pak dokupoval HR ANT+ hrudní pás.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Vivomove podle oficiálních stránek ANT+ neumějí, což odsouvá řešení do jiné roviny.

                DC Rainmaker ale píše u HR verze In addition to capturing the data on Garmin Connect/watch, you can also re-broadcast your heart rate over ANT+, using what’s called re-broadcasting. This is useful if you have another device like an Edge cycling device or perhaps even Zwift on a desktop computer. Virtually all of Garmin’s wearables with optical HR sensors support this function.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Tak to samozřejmě umějí, vysílají v ANT+, jako všechny Garminy. Tedy alespoň podle návodu pro vívomove HR. To se jen někomu nechtělo opisovat do tabulky u produktu detaily technické specifikace.

                  0 0
                  • czechfixie  

                    Díky moc všem za rady!

                    Takže jen stačí pořídit Garmin Edge 130… :-)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.