• Cavendish

    Ahoj,vždy mě zajímalo jak to je se zapletenýma kolama v kopcích.Mám na vás otázku.Která by jste volili vy?Zapletená kola Lightweight Obermayer III které mají vysoký ráfek 53mm ale pouze 990g a nebo zapletená kola Mavic R-SYS 2010 SL které mají rafek cca 26mm ale mají 1260g.Které z nich bude v kopci lepší?Lehčí ale vyšší Lajty,nebo nižší ale težší Mavic.Bude se do kopce tahat líp lehčí ale vysoký ráfek?Nebo Nízký a težší?

    0 0
    • jecnak  

      Samozrejme, ze v kopci budou lepsi lehci kola, pokud nebudes ztracet vykon mensi tuhosti. Zrovna R-SYS mi prijde totalni prasopes mezi kolama – nejsou ani zvlast lehke ani aerodynamicke. Mrkni se sem, treba ti to pomuze http://www.bike-forum.cz/…iky-atd.html#…

      0 0
      • o5majkl  

        To sice nejsou, ale měli by mit výbornou tuhost… A porovnávat Lajty a R-Sysy to úplně nejde… Osobně jsem ani na jedněch nejel, ale Lajty sou asi víc než jasnej favorit.

        0 0
        • jecnak  

          Sam o novych kolech uvazuju. Samozrejme jsem omezen financne, ale R-SYS mi prijdou takovy prasopes, ze netusim na co bych je pouzil. Takze budou nejaky vysoky karbony – Zipp 404, Corima, American Classic 58. Nejvic se aktualne klonim k Americanum, jelikoz mame doma uz 4 pary, takze je i nejaka zamenitelnost v dilech.

          A jinak se staci podivat co se jezdi za kola na ProTour. Proste na zavody kola s krabicoidnim rafkem a s ultratlustymi kulatymi draty, no nevim. Totez v testech. Zvlast pak jeste po tech problemech co s nimi byly. Prakticky nemuzes jakkoli tuknout do vypletu z boku, protoze jinak nasledne praskne.

          Mrkni na ten thred s testy, je to fakt zajimave.

          0 0
    • Biker jak Pes  

      R-Sys nebrat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.