• Gooorila

    Zdravím

    Chci koupit nějaký bycikl synovi, ale nejsem si jistý kategorií. V obchodech mi poradili, ovšem v každém jinak, tak se zeptám ještě zde:

    Syn, letos mu bude 10 let. Donedávna atletická postava, ale začíná mu růst zadek. Včera jsem jej měřil a má 151 cm. Podle mě je tak na hranici, kdy mu koupit ještě nějaké dětské, nebo už nějaké mužské. Mám ještě dvě holky, které po něm kolo chtít nebudou, takže se mi nechce moc kupovat na jednu sezónu dětské, na druhou stranu nechci koupit dospělé a znechutit mu zážitek z jízdy, protože na něj bude velké.

    Jak byste řešili vy?

    0 0
    • Rychlej turista  

      Na tu výšku už skousne 26 palců.

      0 0
    • pocestny  

      No 151cm, to je už celkem velkej zadek. A jaký na to je rozpočet? Tak než si zde necháš něco nabídnout, tak si to chce rozmyslet a doplnit, kde na tom bude jezdit (jde o vhodný typ kola, pláště, převody…), jak ti záleží na hmotnosti (hmotnost/cena, hmotnost/spoleh­livost), nebo dejme tomu dyzajnu, kde jsme cenově atd. Z toho už vyjde najevo, na co koukat, a jestli stačí sériové kolo z obchodu, nebo si to nechat poskládat.

      Jako typově bych to viděl na 27.5" kolo s 15" rámem (samotný rám mu vyměníš, jakmile z toho vyroste), tzn. klasické horské dospělé kolo, a těch je na trhu nepřeberné množství.

      0 0
      • Gooorila  

        Nejsem si v tuto chvíli jistý velikostí kola, ale ani využitím. Jedná se o kolo pro desetiletého kluka, který doposud jezdil kolem domu na sídlišti a když jsem jej párkrát vzal na projížďku, tak ho „bolely nohy“ po dvou kilometrech. Nyní je starší a přestěhovali jsme se do RD, takže pro cyklistiku mnohem lepší, ale je zde v okolí jediný kluk. Je zde spousta holek a já mám jen pár let, než zjistí že spousta blondýnek v okolí je spíše pozitivní informace, ale zatím budou vyjížďky primárně na mě.

        Nečekám v nejbližší době tedy nějaké mohutné výjezdy (protože teď už po dvou kilometrech budou bolet nohy mě). Pochopitelně tedy nechci koupit kolo za 20k a pak doufat, že jej to bude bavit. Na druhou stranu nechci kupovat kola z hypermarketů., takže bych se řekněme rád pohyboval v rozmezí 5–10k. Přesněji jsem neuvažoval, protože jsem nevěděl, zda jdu do dětského, nebo do dospělého.

        Rád bych něco s řazením, které vydrží horší zacházení (pokud na troubu nezavolám „přeřaď“, tak jede na počátečním převodu), odpruženou vidlici klidně na okrasu (je to malý smrad, tak ať se trochu vyklepe). Chtěl bych spíše kotoučové brzdy, ale jen proto, že už měl dvě kola s V a obě strašně pískaly a nepřišel jsem na to, jak se toho zbavit.

        Jen tak z patra jsem se koukal na https://www.mall.cz/…-26-white-15, ale nějak podrobně jsem nekoukal

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.