• Shortys

    Ahoj a uz je tu zase vyber kola:) Do historie sem se dival ale nasel sem jen starsi thready a navic si myslim ze tohle je docela individualni takze se na vas obracim s zadosti o pomoc. Momentalne mam krosove kolo apache wakita ale zatouzil sem po bajku. Jezdim vsechno mozny, od polnacek az po tezsi teren, jen se snazim vyhybat silnicim. Trasy vetsinou do 100 km. Takze zatim mam v merku tyhle:

    GT Avalanche Expert www.cyklo-labus.cz/produkt.aspx?…

    Marin Palisades Trail marinbikes.cz/pa­lisades_trail­.htm

    Giant XtC 3 Disc www.super-nakup.cz/…-xtc-3-disc/

    Podle me jednoznacne nejlepsi to gt, ale cetl sem i docela dost nazoru ze je moc pomaly a tezkopadny do kopcu. Marin ma horsi vybavu a giant je moc drahy takze bych musel slepe doufat ze ho najdu nekde ve sleve a v moji velikosti:) Tak prosim zhodnotte pripadne prihodte dalsi moznosti… diky

    0 0
    • H1J4CK3R  

      GT neni do kopců špatný, to rozhosně ne. Z těch tří má nejlepší výbavu. Ten Giant taky nevyzerá špatně, ale má jen 80mm vidli

      0 0
      • mosquito  

        koukal sem na tvyho mazlika .. az ti opadaji odrazky nebo je sundas z estetickych duvodu tak se pochubim inspirativnim fotem s reflexkama (ikdyz vystrihat logo a tech 24 pulkruhu byla piplacka)

        0 0
        • H1J4CK3R  

          Už jsou dávno sundaný, akorát se mi nechtělo to fotit. Jsou tam i nový nášlapy… mmnt skočim to vyfotit

          0 0
          • H1J4CK3R  

            Už jsem tam cvičně hodil i pár reflexních samolepek… Jinak už pokukuju po fullu, ale nejsou penízky…

            0 0
    • mosquito  

      z tehle trech opravdu jednoznacne vede GT, ale v tech kopcich to rozhodne nejlepsi bike neni a na tom se nas tu shodne vic majitelu .. vlastne sis to shrnul nakonec uplne spravne

      0 0
    • goofy  

      Jestli jeste nekde sezenes to GT, tak do neho klidne jdi…

      0 0
    • Ladap  

      Já bych koupil tohohle Scotta www.librakola.cz/shop/?… a rovnou k tomu kotoučovky Geometrie je mnohem sportovnější než u tohohle GT

      0 0
    • trew.x  

      na adrese www.spyder.cz si muzes skusit poskladat kolo jak chces… a do 22 000 se da vejit… myslim ze ram oxygen je celkem v poho..no a pak uz cena zavisi jen na tom jak moc ses narocnej na vybaveni…a muzes si tam to kolo sam barevne navrhnout a takovy ptakoviny no :)

      0 0
      • Shortys  

        Diky za dokaz ale asi sem moc narocnej…ne a ne se vejit do 22 000 Kc :-)

        0 0
    • rasputin  

      Mě se hodně líbí ten rám u Marinu!! Osazení sice nic moc ale rám vypadá pěkněě!!!;-)

      0 0
    • marapara  

      Podle mě z těch 3 je jednoznačně GT nejlepší.

      0 0
    • marapara  

      Tak těžkopádný do kopců teda Avalanche není, to ne. Jezdil jsem jej 3 roky a jezdilo se mi na něm dobře. Je fakt že má trochu jinou geometrii než Zaskar, kterého jezdím teď. Oproti Zaskaru má trochu „línější“ geometrii, ale není to tak špatné. Avalanche má pohodlnější – „měkčí“ rám, Zaskar je moc tvrdý a celkem nepohodlný. Co má Avalanche lepší, tek stoupavost do extrémně prudkých kopců. Na Zaskarovi nevyjedu tak prudkou stojku jako na Avalanchi. Zaskar se mi postaví na zadní kolo.

      0 0
      • Shortys  

        Tak to jsi me potesil, ze s tou lenosti u avalanche to snad az tak horky nebude… Jinak do zaskara bych sel hned, jenze je bohuzel uz hodne nad me financni moznosti.

        0 0
        • marapara  

          Jízda na Zaskaru je svižnější než na Avalanchi. Zaskar má trochu kratší zadní stavbu, proto lepší akcelerace, ale taky to stavění na zadní v prudkých stojkách. Ale zase líp jede. Také tomu přispějě tvrdost rámu, delší geometrie. Avalanche je kratší a pohodlnější, spíš na takové pohodové ježdění. Co mě na Zaskaru nepotěšilo, tak to, že mi praskl po necelém roce ježdění u středu. Ale dneska mi dali nový rám, 2007. Avalanche jsem jezdil 3 roky, stejný terén a styl jízdy jako se Zaskarem a nerupl mi. Jednou jsem na Avalanchi dojel dokonce na 4. místě na maratonu :).

          0 0
          • Shortys  

            Diky za srovnani. Jeste ze nemam penize na zaskara, to uz bych se vubec nemohl rozhodnout, ale i tak je mi asi blizsi ten avalanche. A k tomu umisteni gratuluji, ikdyz bramborova medajle asi docela zamrzi ze…:-)

            0 0
    • Shortys  

      Takze zatim muj favorit je gt avalanche expert. Myslim ze kdybych casem vymenil vidlici a kola za neco lehciho, tak by z neho mozna mohl byt i docela rychlik:-)

      0 0
      • marapara  

        To určitě. Tora je celkem těžká, dát tam Rebu nebo něco takového, tak klesne hmotnost o 3/4 kila a určitě bude rychlejší.

        0 0
      • H1J4CK3R  

        Jedinej problém asi bude sehnat ho, myslim že už jich moc nebude.

        0 0
    • AleXtreme  

      Podle mých aktuálních zkušeností (taky jsem tedka kupoval kolo, cena zhruba do 20k) je hodně dobré ty kola mezi kterýma přemýšlíš vyzkoušet alespoň osedlat :). Já jsem dlouho chtěl GT Avalanche (1.0. disc), hlavně kvůli recenzím, vzhledu a tomu že je to GT :), ale po vyzkoušení i více velikostí jsem pochopil že na GT můžu zapomenout. Skutečně mi připadalo divné jak se na něm vysoce sedí :), alespoň pro mně, možná mám trochu delší ruce :).

      0 0
      • marapara  

        Zvyknout se dá na všechno. Já si na Zaskara, díky jeho delší geometrii, po přechodu z Avalanche zvykal asi 3 měsíce, než mi sedl :)

        0 0
        • AleXtreme  

          Jasně že se dá zvyknout na všechno. Ale někdy může být zbytečné si dlouho zvykat a trápit se místo toho než si koupit něco co sedne více, co splňuje představy. Já jsem chtěl delší kolo a sedí se mi na něm i lépe (před tím jsem nevěděl že Avalanche patří spíše ke kratším). Proto mi na chodbě stojí novéj GaryFisher :).

          0 0
          • Shortys  

            Nez si kolo koupim, tak si je urcite prvne vyzkousim. Jak uz sem psal, mam apache wakita, ale nevim jestli patri spise k delsim nebo kratsim kolum. Zvykani by bylo asi docela neprijemne, ale ten avalanche vypada tak lakave:-) Muzu se zeptat co mas za toho garyho? ted sem se dival ze i letosni modely gf tassajara disc se daji sehnat lehce nad 22 000 Kc.

            0 0
            • AleXtreme  

              Mám GF Marlin Disc ( www.garyfisher.cz/index.php?… ). Dal jsem za něho ve slevě příjemných 16k což mně přesvědčilo. Pokud bych to myslím srovnal s vysněným GT 1.0. disc, které stojí 19k, tak by mněl GaryF mít lepší kotoučovky a výbava je myslím že dosti podobná. No ještě jsem ho pořádně nevyzkoušel ale myslím že mi bude stačit :). Každopádně rám je skutečně delší než GT (i Lapierre – jeden z kandidátů) a tomu jsem dal přednost.

              0 0
              • stenli  

                Rád poznávám kolegu stejné krevní skupiny. S Marlinem 06 s véčkama jezdím už přes rok. Nemá tak agresivní geometrii a není načančaný jako GT, ale já to beru jako velké plus. Protáhlá geometrie – super do kopce, jistota z kopce. Maximální spokojenost, výjezdy do kopce začneš milovat. Možná bude trošku ztrácet v manévrovatelnosti oproti GT.

                0 0
    • Shortys  

      Tak pristi tyden jsi jdu zkusit to gt a uvidim…Jak moc by popripade pomohl delsi predstavec?

      0 0
      • marapara  

        Určitě pomohl. Já jsem měl na Avalanchi 1.0 původně 9 cm, vyměnil jsem ho za 12 cm a hodně mi pomohl. Zklidnil trochu toho divočáka :)

        0 0
    • Luk02  

      Ahoj, Marina se určitě neboj geometrie je v pohodě jak do sjezdů tak do výjezdů opravdu uplně bez chyby. Jediný co je nevýhoda modelu Palisade Trail je to osazení, hlavně brzdy a vidle, nadruhou stranu to kolo o bude o něco lehčí než GT. Myslím, že rámově je Marin dál. Rok jsem ho jezdil a plná spokojenost. GT mám teď, taky to vůbec není špatný, ale rám je o něco těžší. Osazený je docela funkčně. Vidle, brzdy v poho…jen ta hmotnost.. Gianta bych ani nebral za ty prachy by byl třeba dražší Marin a to je do terénu rozhodně lepší.

      0 0
    • Luk02  

      Jo kdyby si chtěl toho scotta tak vím kde ho maj ve vel. M za cca 21 000 Kč. Kdyžtak mi písni na email.

      0 0
      • Shortys  

        Nad marinem sem dlouho uvazoval, ale oproti gt ma opravdu slabe osazeni a ty jejich letosni ramy vypadaji sice zajimave, ale nic moc pro me…jo sehnat takhle nekde lonsky model nail trail za 22 000 Kc :D to by byla jina…jinak dekuju za nabidku, ale ja merim skoro 190 cm, takze M je bohuzel maly…

        Ja se stale pokousim najit kolo, ktere by bylo podobne osazenim a cenou tomu gt, ale zatim marne.

        0 0
        • Luk02  

          Nevím no tak ber asi to GT jestli ho někde maj..Toho Nail Traila jsem měl. Fakt v pohodě kolo bohužel mi umřel rám. Jinak ten Nail Trai se nechal sehnat za 23 tis. Otázka je jestli to seženeš i jestli seženeš to GT.

          0 0
          • Shortys  

            No gt si jedu vyzkouset pristi tyden…jeste se jich par po republice najde. Zkusim se jeste poradne podivat po tom marinovi. Kolik asi tak vazil? na internetu se mi nedari najit jeho hmotnost.

            0 0
            • Shortys  

              Ted se divam ze mas hmotnost toho marina v profilu…

              0 0
            • Luk02  

              Ten muj měl nakonec 12.3–12.5 Kg cca, ty novější budou ještě lehčí je tam lehčí vidle. Oni na internetu teda udávaly že to bude vážit 11.3 ale to tak ve velikosti 14 a bez pedálů a ještě si hodně fanděj. To GT má tak přes 13 Kg.

              0 0
              • H1J4CK3R  

                GTčko má 12.9kg…když časem vyměníš vidli (ta tora má 2.4kg), dostaneš se na dvanáct.

                0 0
                • Luk02  

                  Tu si navážil nebo jí našel na netu?:-)

                  0 0
                • Shortys  

                  Ono bude asi tezky ram sam o sobe, ale kolik vazi sem nikde nenasel

                  0 0
                • H1J4CK3R  

                  Když jsem to přebíral v obchodě tak to přede mnou převážili (musel jsem požádat, automaticky to asi nedělaj). Ale myslim že v základu bude o takových 100g těžší, páč jsem přezouval na lehčí obutí.

                  0 0
                  • Shortys  

                    Tak to je dobra zprava…muzu se jeste zeptat kolik meris ze mas velikost L? ja mam necelych 190 cm a uvazuji taky o tom Lku

                    0 0
                    • mosquito  

                      na 190 ber urcite XL (mam 187 a mohl bych asi L i XL – vzal jsem XL, ale velkej rozdil v tom nebyl) pokud si vetsi tak neni co resit

                      0 0
                      • Shortys  

                        Ja mam prave ted velikost XL a je mi tak akorat, ale u horskyho kola je pry lepsi mensi velikost. Ikdyz ono asi nebude XL u apache jako XL u gt…

                        0 0
                        • mosquito  

                          XL u GT by mela byt cca 22" .. jenze jeho geometrie je oproti vetsine jinym takova srazena a vyssi, pred tim sem mel Author 21" s 12cm predstavcem a byl sem snad vic natazenej nez ted – ted taky 12cm + neco pridaji vlastovky .. nejlepsi bys mel kdyby sis na nej spis nekde na par kilaku sedl – je to dost velkej nezvyk, a kdyz ted sednu na staryho authora tak mam pocit jako predtim rozdil MTB vs silnicka :))

                          0 0
                      • Shortys  

                        No psal sem necelych 190 cm, protoze sem se dlouho nemeril a nebyl sem si jisty, ale po premereni uz vim, ze mam 188 cm…taky asi tak na rozhrani L a XL. No ted je stejne zbytecny to resit, vyzkousim obe a vemu co mi bude vic vyhovovat.

                        0 0
                    • H1J4CK3R  

                      Já mám 186cm a vzal jsem Lko, ale na tvých 190cm už by spíš sedlo XL, jak píšou kluci…

                      0 0
                    • Luk02  

                      Mám 194 cm a vzal jsem nakonec Lko ono to Xlko o moc větší, ale není.

                      0 0
    • Charles2k  

      Koukal jsem na stránky Šírera a nabízejí od poloviny srpna kola (Author, Apache, Specialized, Superior, Merida i letošní modely) s 20% slevou. Možná by se dalo něco vybrat.

      0 0
      • Shortys  

        Tam vypada zajimave superior xc 870 disc. Ikdyz si myslim, ze avalanche expert ma stale lepsi vybavu, ale pokud mi nesedne tak tohle by byl asi horky favorit…

        0 0
    • dancing dog  

      Zkus sehnat Mongoose Amasa Elite a máš supr kolo, i s hydraulikou a zbyde Ti ještě na nový tretry nebo oblečení…

      0 0
      • Shortys  

        Ja sem prave nekde cetl ze mongoose amasa maji extremne kratke ramy, ze jsou delane spise do hodne narocneho terenu a ne na delsi vyjizdky. Je to pravda? od pohledu vypada kratsi, ale tak to je to tg taky…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.