• Sipal

    Čau, manželce dovybavuju kolo a potřeboval bych poradit s pár drobnostma. Je to full 120/120, ale hodně turisticky využívaný.

    Takže, jednak bych prosil o doporučení blatníků s jednoduchou de/montáží, hlavním účelem bude mít zadek v suchu při jízdě v mokru.

    Taky pořád nevím, jestli koupit platformy, nebo obyč pedály, případně jestli ji nutit do SPD. Já je jezdím, problém s nima nemám, ale ona se dost bojí a zas nevím, jestli má cenu lámat to přes koleno. A jestli by jí nakonec nestačily obyčejné pedály na těch možná 1000km ročně. S platformama vůbec nemám zkušenosti, nevím jestli jsou jednoznačně lepší než klasické pedály, nebo jestli tam je taky nějaká nevýhoda (jako u SPD nutnost nezapomenout se vycvaknout).

    A nakonec nářadí s nýtovačkou – nějaké, které se nerozloží při jízdě v terénu. Teď mám nějaké BBB a stačí se párkrát projet, povolí šroubky a rozpadne se na prvočinitele. Díky za tipy a doporučení.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Na SPD bych se vykaslal…naopak platforky jsou fajn, bo maji vetsi plochu nez klasicke ohradkove pedaly a netlaci pres botu.

      dobre platformy jsou tyto:

      http://www.teamsport.cz/…opard-black/

      nytovacku porid kovys pouzivam ji uz leta a bez problemu…

      0 0
      • nitraq  

        Nebudou na to šmrdlání stačit plastový s výměnnýma pinama?:)

        0 0
        • AleZ80  

          Jen bych doplnil, že na platformy to chce boty s dobře sedící podrážkou. Ideálně něco od Five Ten, nebo v horším případě alespoň O'NEAL Rampage.

          0 0
        • Smazaný účet  

          mohly by…nekdo tu psal, ze ten plast kupodivu drzi…

          0 0
          • nitraq  

            Jakeš myslím.

            0 0
          • Sipal  

            Jo, taky jsem si vzpomněl, takže dostane barevný platformy a uvidíme.

            Ta nýtovačka kovys, to je ale velká, žejo? Velkou mám, já potřebuju něco malého do podsedlovky, jako nouzovku. Ta od jiriho vypadá solidně, takže to je asi taky vyřešeno.

            Ale hlavně, co ty blatníky? To je jediné co vyžaduje, nýtovačka a lepší pedály jsou moje iniciativa :)

            0 0
            • nitraq  

              Otázkou je, jestli tu nýtovačku využije – jestli umí snýtovat řetěz. Já nikdy řetěz netrhl a u přítelkyně to tím spíš nehrozí, takže dostala jen malý nářadíčko bez nýtovačky, aby si případně něco dotáhla nebo přenastavila.

              0 0
              • Sipal  

                Tak zas na snýtování řetězu nepotřebuješ doktorát, dvakrát si to doma zkusí a umí. Taky nečekám, že ho přetrhne, mě se to stalo jednou a to se ještě nejspíš vyklepala spojka, ale stát se může.

                0 0
            • AleZ80  

              Dopředu bych dal Bender nebo XL Bender.

              0 0
    • jIrI___  

      SPD mi připadají na běžné jezdění ve všech ohledech lepší, takže ty bych určitě nasadil. Z nářadí se mi osvědčil tenhle multiklíč – jednoduchý. dobře se s ním manipuluje a i ta nýtovačka funguje obstojně.

      0 0
    • kbronislav  

      Volil bych určitě SPD.Manželce jsem je nasadil minulou sezonu a po zvyknutí spokojenost ,a to toho taky moc nenajezdí.U nářadí jsem spokojen s firmou XLC mám XLC TO-MT04

      0 0
      • Sipal  

        No přesně tuhle konstrukci mám a ty šrouby se prostě časem povolí a celé se to rozpadne…To abych ještě vozil extra imbusy abych mohl průběžně dotahovat multiklíč.

        0 0
        • kbronislav  

          Mám ještě jeden podobně stavěný od Authoru a je pravda že jsem ho jednou za 3 roky dotáhnul :)

          0 0
    • Reggie  

      pokud pořídíš SPDčka s kuframa SH56, tak se nemusí ničeho bát, ty vycvakne prakticky ve všech osách pohybu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.