Vůle na čelistech V-brzd deore

13 nepřečtených
  • Piskot78

    Zdravím,

    mám na véčkách (Deore, cca 6let starý, normálně jeté) na čelistech vůli (předozadně nahoře packy cca o 0,5 cm). Je to OK? Packy jsou utažený. Jinak to celkem brzdí. Jen aby to někdy neupadlo.

    Vyřeší to koupě novejch brzd? Nebo ty se taky budou „viklat“?

    Díky moc

    0 0
    • Hejdik  

      Mírný vakl je normální,ale 5mm se mi zdá už docela dost,asi to bude chtít nový.

      0 0
    • Daf  

      To co popisuješ už je dost. Sice to asi neupadne, ale vzhledem k ceně nových véček je výměna nejlepší řešení. Jestli se takhle hýbe čelist, tak muže špalík při brždění i prodřít plášť.

      0 0
    • pepek  

      Vůli jsem jednou vymezil víčkem z jogurtu, namotaným na čepu. Byla ta už na novým (LX). Funguje to zatím ale jenom 12 let

      0 0
    • JakeF  

      Mně se takhle viklaly páčky a čelisti taky (Tektro), vyměnil jsem to za XTčka a zatím spokojenost. Nicméně na 6 let starý kolo bych dal naprosto s lehkou duší zase Deore a investoval do lepších špalků. Rozdíl v samotném brzdném účinku dělají hlavně (ne)vydřené bowdeny a správná volba špalků, dávat tam vyšší řadu je zbytečné. Já tam ty XTčka dal s naivitou, že to třeba bude brzdit líp… Brzdilo, než jsem kolo vykoupal párkrát v řece na Šumavě, natekla do bowdenů voda, bahno ze dne se pořádně nevyčistilo a zase se to vydřelo, takže mám zase to samý, akorát se to (zatim) neviklá a jediná výhoda XTček na mém těžítku je to, že je na nich proti Deore ještě napsáno to „XT“ navíc, takže kromě frajeřiny zbytečná investice.

      0 0
      • petrun  

        Vyší řada nebrzdí lépe jen je lehčí. Daleko víc pomůže Brakeboster (česky podkova). Zabrání vychylování čepů do stran a roztahování zadní stavby vlivem deformace rámu při prudkém brždění. Jen to není vhodné řešení pro gram-onanisty :-)))))

        0 0
    • Piskot78  

      Díky všem, ani deore ani XT, dám tam nové LX, kompromis ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.