• blackbelt

    Mám starší rám na kterém nejsou v zadní stavbě ještě navářky na kotoučové brzdy. Vzhledem k tomu, že je tedy dát na kolo nemůžu chci si pořídit dobré ráfkové brzdy. Doteď jsem měl Pro Maxy jak čelisti tak páky. Rozhodl jsem se si pořídit brzdy Shimano XT M760 a to jak čelisti tak páčky. Jaký je váš názor na tyto brzdy? Mně dost lidí XT doporučilo. Když tak klidně ještě přidejte radu jaké špalíky. Originál co jsou na brzdách, cool-stopy nebo něco jiného. Díky za rady.

    Anketa: Jaké by jste si dali na kolo V-brzdy?

    1x
    3%
    9x
    29%
    1x
    3%
    0 0
    • clieent  

      Já můžu srovnat jenom čelisti a to Tektro 855 – špatný na seřízení a chod nestál za moc.Deore – dobrý na seřízení,dobrej chod,ale moc tvrdý špalky.Single Digit 7 – ještě o trochu lepší než Deore i lepší špalky,ale nakonec jsem do nich dal BBB BBS-06T a ty brzděj jako brus.Do Deorek jsem dal špalky od Authora,brzděj taky hodně dobře,ale BBB jsou o trochu lepší.

      0 0
    • kovar  

      vlastně ani nevím, jak originální špalíky na XT brzdí, vždycky jsem je raději preventivně vyhodil a dal tam jiné (Barradine trojb., Koolstop, Fibrax atd)

      0 0
    • rarášek1  

      Nevím jak moc máš starší rám, ale na některá kola nejdou „značková“ V namontovat. Nedávno jsem řešil stejný problémek, kdy zákazník chtěl nové brzdy a problém nastal s tím, že vidlice i zadní stavba byla daleko od ráfku. Při porovnání tvaru a velikosti staré a nové brzdy jsem byl najednou doma.

      0 0
      • blackbelt  

        Mám rám GT Aggressor rok 2001. Myslím, že tam by problém být neměl. Ale díky za upozornění. Rám měnít právě nechci protože jsem s ním maximálně spokojen.

        0 0
        • rarášek1  

          Tak potom hurá do Avidů a trojbarevnýho BBB špalku. I když absolutně nejlehčí jsou stříbrná Shimana pro sadu Alivio.

          0 0
          • blackbelt  

            Už jsem se skoro jistě rozhodl pro ty XTéčka. Myslíš Rarášku, že by na ten rám měli pasovat???

            0 0
    • Orbis  

      záleží jaký SD chceš jeslti 5 enbo 7 nebo třeba SL:-)

      0 0
    • delfyn  

      mám single digit SL, nevidím na nich nic zvláštního, váha je skoro stejná s deore LX (při stejných špalkách, ale jsou pěkný maj příjemný seřizování. Pokud nehledáš nic extra tak ti stejně dobře poslouží LX, Avidy nižších řad 3,5,7. Podle mě záleží nejvíc na špalkách(a sam. ráfkách), ty se mi osvědčily nejvíc BBB,Baradine, Author všechno je to stejnej špalek trojbarevnej každá firma má jen jiný barvy,dobře brzdí, dost vydrží a dá se s nim brzdit za sněhu za bláta---díky němu netoužím po kotoučích. Jo Author má co jsem se díval nej cenu

      0 0
    • filipes  

      Neboj se kotouce vpredu a V vzadu, brzdny ucinek a davkovatelnost je dulezitejsi vpredu. Kdybych mel na novem ramu navarky na V, tak to jezdim klidne dal.

      0 0
      • kubad  

        XT jsou z tech brzd nejpreciznější, nejtužší, ale taky nejtěžší. Mají velmy silný stisk, dobře brzdí – pokud ti nevadí trochu větší váha tak je to asi nejlepší volba.

        0 0
        • kubad  

          Brzdové špalíky, bych neřešil – brzdí v pohodě, nech tam v klidu originál, Až je ojedeš, tak doporučuju KoolStop

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.