• Dzany

    Ahoj poradte mi. Dneska jsem na bajka namontoval nove brzdy AJ7 a obe dve se mi zdaji trosku mekkci. Cel brzdovy komplet byl uz napusten brzdovou kapalinou. Ale i presto se mi zdaji mekci. Myslite si, ze je potreba je odvzdusnit nebo staci pouze chvili mackat kliku brzdy?

    0 0
    • pajan  

      Na ivelu.cz je to popsaný krok za krokem…

      0 0
    • borda  

      nejdriv bych to projel. jestli jsou ty brzdy uplne novy, mohlo by se to 1. trosicku zlepsit 2. muzes zjistit, ze se ti to fakt jenom zda :-). btw. mas odzvzdusnovaci sadu na avidy?

      0 0
      • Dzany  

        No pomackal jsem paky nekolikrat, i dle pritomnych diskuzi, jak nekteri uzivatele psali. Ale zatim jsem nemel moznost. Vyzkouset. Brzdy jsem kupoval pres internet. Predni se mi zda tvrdsi jak zadni, ale nevim, zda na to nema treba vliv velikost kotouce. Vepredu mam 185 a vzadu 160mm.

        0 0
        • jonti  

          Ze je predna o malo tvrdsia moze byt sposobene dlhsou hadickou a teda vacsim priestorom na pruzenie.

          0 0
          • Ruprt2  

            No to určitě ně. Tento efekt asi existuje, ale je (měl by být) tak malý, že by to nemělo být měřitelné. u zavzdušněné brzdy to efekt mít může. Ale pokud zavzdušněné nejsou, tak u A7 délka hadice určitě vliv nemá.

            máš A7, takže bych zkusil si pohrát s červeným štelovátkem na pákách.

            0 0
    • Vilém  

      Mekci? ale vuci cemu, nebo co si pod tim predstavit? Propada se ti paka az k riditkum? musis nekolikrat zmacknout, nez zacne paka zabirat? Pokud ne, tak by zavzdusnene nemely byt. Jak uz tu nekdo psal, stejne potrebujes minimalne special sroubky pro odvzdusneni a postup pro Avid je trosku odlisny nez u vetsiny brzd.

      0 0
      • Dzany  

        Prava paka, tedy zadni brzda je proste malinko mekkci, ale nevim, treba se to spravi, az vyjedu, zatim jsem mackal jen na miste, jak vzteklej :o)

        0 0
        • Vilém  

          Zadni brzda muze byt teoreticky trosicku mekci. Je tam delsi hadicka a ta se muze trosku vic roztahovat. Nevim vsak o kolik je mekci nez ta predni. Toto je ale teoretizovani, az to porjedes, zajedes, tak budes vedet na cem jsi.

          0 0
    • Ruprt2  

      takže zadní zabírá později? nebo déle? zmáčkeš páku dál k řidítkům?

      Pohraj si s tím červeným hajzlem na páce zejm. u té zadní brzdy.

      Nevím co jsi měl za brzdy před tím, ale na místě by měli být relativně měkké. Dyť jsou to taky hydry. Ono se může zdát, že na místě jsou měkké a jde to snadno, a jak na to sedneš tak to tou měkkou brzdou postavíš na čumák na místě.

      0 0
      • Dzany  

        Prave, ze ta paka jde vic k riditkum a malinko se mi zda mekkci. Jen by me zajimalo, jestli ty brzdy maji mit tvrdy doraz nebo pozvolnejsi, mekkci?

        0 0
    • jonti  

      Neries to, jazdi a ak to bude problem tak to treba odvzdusnit.

      0 0
      • ove  

        Přesně tak,počkej až na první projížďku a pak se uvidí.Já mám taky J7 a odvzdušňoval jsem je už dvakrát.Není to nic složitého,s trochou trpělivosti to zvládne snad každý.Návod popsaný ve Velu je doře pochopitelný.Jen se připrav na to,že budeš potřebovat odvzdušňovací sadu Avid.Bez ní si to neumím představit.Klidně je ale odvzdušni i preventivně,tím nic nepokazíš…8-)))

        0 0
    • fousek  

      Me Juicy 7, nez se rozbrzdili, pripadaly ze jsou zavzdusneny. Potom mi to uz prislo normalni. Takze nejdriv bych je zkusil zajet a pak kdyz tak neco resit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.