Volná brzdová páka Tektro Auriga

12 nepřečtených
  • hovanec

    Zdravím všechny,

    mám problém s brzdovu pákou u hydraulické brzdy tektro Auriga Comp. V horní poloze má vůli, pístek jakoby zajíždí a vyjíždí, je to takové volné, ale jinak brzdí normálně. Když stavěcím šroubem (červíkem) na páčce nastavím na nejdelší vzdálenost od řidítek (červíka zašroubuji úplně dovnitř), tak je po problému, ale zase je to daleko, nemám tak dlouhé prsty, nedošáhnu na páčku. brzdy jsem bohužel nekoupil nové, takže nevím, jestli to nebylo vlivem pádu, což mi prodávající asi zatajil. GRRRRR!!! Zkoušel jsem je odvzdušnit, potom přes odvzdušňovací ventil na tlačit trochu více kapaliny, ale bez výsledku-jenom pístky se trochu víc vysunuly vlivem většího množství kapaliny.

    Poraďte prosím, vím, že to tady někdo řešil, dokonce jsem to i četl, ale asi to nebude řešení mého problému.

    Děkuji.

    Martin

    0 0
    • Ossis  

      Asi mas na mysli: http://www.bike-forum.cz/…ypadava.html#… to ale podle popisu neodpovida tvemu problemu.

      Mam jednu tuhle brzdu volnou (druha ma po padu vypadlou paku)…

      0 0
      • hovanec  

        Díky…teď to čtu podruhé a moc tomu nerozumím, ale asi bude potřeba to rozebrat a kouknout, v čem je problém. Chtěl jsem načerpat trocha teorie, než se pustím do rozebírání, abych věděl, co mám vlastně zkoušet spravit… :)

        Na netu právě není žádný obrázek rozebraných brzd, tak jak to má u svých dílů např. Shimano.

        0 0
      • Honza_american  

        Ahoj, ja řeším v tom vlákně na který je zde odkaz podobný problém, akorát že u mě se to projevuje krom vůli i tím, že po přejetí nějakých nerovností a drncání pístek vyjede ven uplně (viz. fotky). U mě je to způsobeno tím, že v brzdě chybí obě podložky (viz. obrázek). Kde je ale problém u Tebe, těžko říct. Až budeš vědět co s tím bylo, jistě se ozvy ;)

        0 0
        • hovanec  

          OK. Určitě se ozvu. Teď to zatím rozebírat nebudu, brzdí to dobře, nemám teď moc času (už jsem doma dostal vyhubováno, že nějak moc času věnuju vrtáním se v biku :)).

          Navíc zatím nemám šroub na expanzní nádržku (o víkendu bude nejspíš vyroben)… atd.

          Zkusím to rozebrat a juknu co se opotřebovalo a když budu mít stěstí, tak to něčím nahradím a snad to pojede ok.

          0 0
          • Vilém  

            To je dobry blokovat vlastni prispevek:) akorat pak na nej nejde reagovat.

            Pokud mluvis o segrovce co drzi pistek, aby nevyjel ven, tak tu vytahnes klestema na segrovky. Mozna by slo improvizovat nejakou rysovaci jehlou ap, ale hrouzi, ze tu segrovku pokroutis ap.

            0 0
            • hovanec  

              Tak problém byl vyřešen. Segrovku jsem vytáhl kleštěma na segrovky. :) Ta volná páka spočívala v tom, že je tam taková podložka, která byla moc vmáčknutá. Stačilo ji trochu vyklepat a vůle zmizela.

              0 0
              • hovanec  

                Tak je to asi přirozenost Tektro Auriga. Páčka zadní brzdy opět chytá vakl… asi to přes zimu opět rozeberu a dám tam nějakou tvrdší podložku, sice tady bude riziko totálního zlomení páčky, ale ten několika milimetrový vakl je vážně poznat na chodu brzdy. Jinak jsou naprosto v pohodě. :)

                Pro ostatní vše nafotím, asi nebudu sám, komu to dělá.

                0 0
        • hovanec  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • bleach  

      mam stejnej problem. ale muzu za to sam. na mokrym korenu jsem zaslapal na miste, hodil spd bok, zapichnul si riditka do bricha a vypadla mi packa uplne z toho pistu. silou jsem ji macknul zpet a ted je tam mala vule, ale brzdi porad stejne. zajimavy je, ze kdyz jedu delsi sjezd, vule zmizi, ale kdyz to zase vychladne)nebo co) tak je zpet :) zatim neresim, vyresim v zimnim servise

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.