• Frederyk

    Zdarec všichni,

    před pár dny jsem sletěl z mého MTB, po menší prohlídce jsem zjistil, že to mé kolo odneslo pár škrábanci, natrhnutým sedátkem a uvolněnou brzdovou pákou.

    Brzdová páka se nějak moc nehýbe, ale když jedu např. po lesní cestě tak se lehce a hlavně slyšitelně klepe. Tak se chci zeptat jestli s tím nemá někdo podobnou zkušenost nebo neví popřípadě, jak to zpravit či dotáhnout. Pro lepší představu přikládám dvě fotky. Brzdy mám hydry tektra aurigy.

    Všem, kdo mi poradí předem děkuji a prosím zdržte se komentářů typu, že jsem neměl padat… nemám na to náladu.

    0 0
    • Vilém  

      Pravdepodobne packa dostala ranu a rozehnul se trosku odlitek paky, mezi kterym je packa na sve ose. Pokud ti to moc vadi, tak jediny reseni je paku vyndat a opatrne stlacit odlitek opet k sobe. Taky by to slo vyresit pomoci nejakej desetinovejch podlozek, ale neni to uplne koser reseni.

      Taky je mozny, ze si cep packy vymackl vetsi diru v odlitku, nebo kombinace obojiho. Chtelo by to videt, takto tezko soudit presnou pricinu.

      0 0
    • kudrnic  

      nevím kde se ti to přesně hýbe, ale pokud to je v čepu páky, zkus tam dát velmi slabou podložku, myšleno mezi bílý obal a páku brzdy. z těch fotek toho moc poznat není.

      0 0
    • Frederyk  

      Po vašich komentech jsem se na to ještě jednou podíval a zjistil jsem, že se to hýbe v čepu, který je v černé pačce. Pačka nelítá vertikálně, jak jsem si myslel, ale horizontálně … a všiml jsem si, že se to dá pomocí imbusu velice malých rozměrů nějak dotahovat či přitahovat … tudíž bych to povolil, aby se pačka dostala dál od řidítek a přestala drncat … a snad bude po problému … jenže nejprve budu muset sehnat ten imbus… uvidime, kdyby to nebylo ono, tak sem ještě napíšu a přídám lepší foto…

      0 0
    • cukerko  

      ake mas brzdy? moje avid J5 to robia aj bez padu:P

      0 0
    • Frederyk  

      Problém jsem vyřešil hned druhý den po založení tohohle vlákna … omlouvám se, že to sem píši až teď, ale neměl jsem vůbec čas… naštěstí odlitek zůstal se nijak nerozehnul, jak psal vilém ale problém byl jinde … stačilo jen povolit ten malej imbusovej šroubek, který je zakroužkovaný na přiloženém obrázku a bylo po problému … díky všem za pomoc

      0 0
      • Vilém  

        To je sroubek na nastavovani vzdalenosti paky od riditek. Ja ten s tim muze mit souvislost? No hlavne ze ti to pomohlo a jsi spokojen:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.