• FatBoySlim

    Ahoj chlapici,

    mam dotaz na vas odborniky na tuhle vidlici. Koupil jsem pred casem GT Avalanche 1.0 2012 a je tam tahle vidlice. Problem je,ze i kdyz ji nasteluju na tvrdo,tak je na me moc mekka. Ted co s tim? Vymena pruziny? Kde se da sehnat? Vymena vidlice? Asi budete radit EPICONa jako u vsech dotazu ohledne levnejsich vidlic.

    Doufam,ze mi pomuzete a nebudete ze me delat jen blbce ;-) diky

    0 0
    • Kalic  

      Kup si epicona.

      0 0
    • FatBoySlim  

      2oo X shlednuto a nikdo zadnou radu? :)

      0 0
      • tucnak1983  

        Prohledej historii a vyber si, proč by zrovna tobě měl někdo radit něco jiného.. Nikomu se nechce psát pořád dokola to samé.

        0 0
      • pocestny  

        Odpověd na tvoji otázku taky neznám, ale není kuwa lepší, než čekat týden na odpověd, si to radši najít za 2 minuty na Googlu?

        Dokumentace

        kde je na poslední straně uvedeno, jakou pružinu máš dát na určitou hmotnost člověka. Tu pružinu seženeš asi u dovozce, nejhůř na Amazonu nebo ebay.

        0 0
      • pocestny  

        Nechci dělat z Tebe blbce, chtěl jsem ti pomoct a mám i celkem radost, že jsem ti to našel…

        Ale sere mě, že lidi udělají vlákno na kdejakou čípovinu, a nenapadne je se na ten google podívat. Vždycky to zabere tak do dvou minut cokoliv najít.

        0 0
        • FatBoySlim  

          Cau,v poho a dekuju. Jen chci rict ze te chapu,ale neumim anglicky,vsude sou jen ty xc30 na 29" a nekde i vzduchovy. Vubec se v tom nevyznam.Uz jsem zjistil ze si musim zjistit cislo ty pruziny a nekde ji sehnat :D to je vse. Ted uz vim ze potrebuju tu nejtuzsi Black X-Firm . Ale furt nevim co delat. Asi zkusim jit do nejakyho cykloservisu a optat se,ale myslim ze to za me shanet nebudou :)

          0 0
          • vojta1616  

            tak pak záleží na kolik by vyšlo předělání pružiny, jestli nebude lepší vidlici prodat a koupit třeba epicon nebo něco podobného …

            0 0
            • FatBoySlim  

              To asi neprodam :) ale si myslim ze je to skoda,jestli teda zalezi jen na te pruzine. Ale je fakt ze jestli to vyjde na hodne penez tak to cenu straci.

              0 0
              • worlusho  

                Tak si nech navinout pružinu v pérárně. ;)

                0 0
                • FatBoySlim  

                  Nebo můžu vytáhnout péro z … gauče třeba ne? :)

                  0 0
                  • worlusho  

                    Mám takový pocit, že pojem pérárna je pro tebe něco neznámého. Tak zkus třeba pérovnu, tady si necháváme na zakázku vyrábět pružiny, ale jistě najdeš nějakou blíže tvojí domovině, nevychází to draho. ;)

                    0 0
          • hawrda  

            A proc by ti v servisu nemeli pomoct.Je to preci jejich prace.Je to pak asi jen otazka ceny.Je zajimave,ze ja mám na jednom kole pruziunovou Toru a pruzinu jsem nemenil,i presto ze mám 100 kilo.Naprosto vyhovuje.Ale kazdy máme jiny pozadavky na funkci.Sel bych se zeptat do servisu. Jiste nejaky sikovny v Decine nebo Usti bude.

            0 0
          • pocestny  

            Když neumis anglicky, kontaktuj prodejce nebo českého dovozce. Alespoň riziko pripadneho omylu budou nest oni.

            0 0
    • czvervik  

      Kluci prosím poraďte, koupila jsem kolo sestavené s touhle vidlicí, ta vidla je opticky dlouhá a přesto, že točím na levé straně tím kolečkem (sorry za ten blbej popis) tak pružina není měkčí :(

      Jde to nějak rozebrat a kousek pružiny uštípnout?

      Klidně se mi smějte :)

      Bohužel jsem žila v domnění, že kupuju kolo se vzduchem :/ (Od vidlice mám i záruční list, nový je i rám…)

      0 0
      • scalar  

        A netočíš víčkem od ventilku?

        0 0
      • novas752  

        Točítko vyšroubovat na mínus co to jde, někdy je to trochu zaseklé a chce tomu lehce pomoc kleštěma apod.

        Pružinu uštípnout fakt nemůžeš, konce jsou zabroušené s dosedací plochou. Řešení jsou dvě – výměna pružiny za měkčí, nebo koupě jiný vidlice (vzduchový Raidon cca 3500). Pokud máš pod 60kg, bylo by potřeba i na tom Raidonu vyměnit negativní pružinu (XC vidkice od Suntouru maj jen jednu pružinu vzduchovou, spodní je pořád vinutá ocelová, ale fungujou pěkně).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.