• weekend warrior

    Ahoj, nevím jak vám, ale mě každý den cestu do práce z nepříjemňují větve čouhající do cesty. Za sucha je to jen o ráně do hlavy a báglu, ale za mokra je to pěkná sprcha. Myslíte, že to můžu ostříhat? Udělal bych to nějak lidsky i když je to jenom nálet:-) Myslím, že by to měla dělat obec nebo lesy, ale ty mají asi jiný starosti.

    0 0
    • weekend warrior  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • weekend warrior  

      znepříjemňují:(

      0 0
    • Lišák  

      Klidně bych to ostříhal. Bez výčitek.

      0 0
      • Howgh  

        Ostříhat – mám dojem, že to dokonce ani neodporuje zákonům –

        0 0
        • weekend warrior  

          oki, du do toho. Taky myslim, ze to neni proti nicemu. Vede tam i turist znacka, takze jen uvolnim cestu.

          0 0
    • BB  

      zrovna dneska jsem mačetou prosekával jednu lesní stezku

      0 0
    • mr.nobody  

      copak větve, včera jsem měl přes cestu celý stromy, ještě po tý vichřici:-)

      0 0
      • weekend warrior  

        Stromy jsou jina kategorie, motorovku sebou vozit nebudu, ale je to nekdy fakt des. V zeleznych horach jsem v jednom uzkem udolicku prolezal polomem, kterej mi byl misty po ramena. Kolo nad hlavou, prehodit, vylezt, prelezt, podlezt, vysmodrchat kolo a znova. Bylo to asi 40 metru a zasekl jsem se tam na ctvt hodiny.

        0 0
        • obda  

          My drsnaci delame to same s kocarkem vcetne ditete :) Holt ty letosni polomy nebyle vsude hned odstranene.

          0 0
          • weekend warrior  

            Njn, s kocarem to musi byt fajn. Ale zase na druhou stranu, kdyz vidim jak to lesaci na nekterych mistech ume rozprasi, napada me, ze by snad i bylo lepsi probojovavat se tim polomem.

            0 0
    • Neddy  

      Větve mi nevadí tak jako vysoká tráva, když zrovna cyklotrasa nevede lesem nebo po asfaltu… ráno to je mokrý, po dešti to je mokrý a když to je suchý tak se v tom stejně blbě jede a celý kolo je pak obmotaný trávou. Sekat trávu na cyklotrasách už je asi náročnější.

      0 0
      • weekend warrior  

        jo tak to je dalsi vec no. ja mam po ceste vsechny bezva veci: vysoka trava na ceste siroke jako stopa kola, do toho vetve a pak jako novinku padle stromy. Travu jsem resil s jednou pani(stara prijemna dama s motorovou kosou:-) u pozemku kde ma ovce, rekla ze poseka a posekala. diky za to. Ale vetsi kus je obecni, takze naprd. Napadlo me jestli by nestalo za to zalozit nejaky zkraslovaci spolek, jenz by brigadne resil takove veci, ale nemam moc potuchy jak to odladit:-) Pravda ale taky je, ze provozujeme horskou cyklistiku, jezdime v prirode a nejake to nepohodli k tomu proste patri:-)

        0 0
    • pajik  

      Jestli to nejsou větve sousedovic třešně, která ti stíní na zahradu, tak to nikomu vadit nebude si myslim :)

      0 0
    • xetron  

      Pokud to nejsou chráněné stromy, kterych se nemůžeš ani dotknout tak to nikomu snad nezaškodi:)

      0 0
    • weekend warrior  

      takže jsem se pustil do toho stříhání i jinde než na cestě do práce. Několik poznatků:

      Je to namáhavé, ale potřebné: dá se jet v poho po dešti, nejste roztrhaní, poškrábaní a dá se jet rychleji a přesto bezpečneji, neboť vidíte dál, za zatáčku atd…

      Potřebujete na to: čas(třeba 2km kčt kolem podleského rybníku na koloděje asi tři hodiny), malé nůžky i ty na živé ploty(ty ale nemám:), půjde to pak rychleji a pracovní rukavice

      Kolemjdoucí lidé s tím bezezbytku souhlasí. Nešlo by je do toho nějak zapojit?:-)

      Docela jsem pochopil to budovatelské nadšení pro úpravu bike cest. Je to asi dáno tím, že jak jste na jednom místě delší dobu, tak vidíte kudy by to bylo ještě lepší, kde by byla super klopenka, kde nějaká skočka, vlna atd… Chodci jdou obecně prostě nejkratší, nejjednoduší možnou cestou k cíli. To ale nic nemění na tom, že pouze a jenom singltrek je prohra.

      Zajímavé je i pozorovat, že cesta se nemění jen působením lidí, ale i rozrůstáním vegetace(hlavně šípky:), která vytlačuje cestu z místa na místo. Třeba původně jednostopá(20cm) cesta se kvůli rozrustajícímu křoví najednou rozšíří na půlmetrovou.
      čembanečemba, stejně je třeba se o cesty trochu starat:-) vemte nůžky a hurá na to.

      ?????Jediné co řeším, je jak moc to zastříhávat, pokud to je jen na projetí, je to příští rok na novo, pokud více, není to porušení něčeho? Jedná se takřka vždy o nálety.??????

      0 0
      • drtyc  

        tohle jsem delaval v brne na trase co jsem behaval, kde se nejak mestska cast nema k prostrihavani vetvi presahujicich do chodniku… vetsinou to duchodci orvali tak na vysku metr sedesat.

        idealni je se tak rozbihat a prolitnout krakem okrasnych ruzi, co ma nekdo u vilky, ktera neni ani pres to chabasci videt a teda podle udrzby zahrady a plotu bude vilka mozna uz spadla nebo tam za ni bude nejaky nelegalni kdo vi co, kde nestoji ani o kolemjdouci na chodniku na dane strane ulice…

        pokud je to ridsi, tak je to cca 5h na 20km a je potreba pro 2m osobu pocitat, ze ten previs dost rychle doroste, tak to brat nekde kolem 2.5m, jinak by to clovek musel strihat 6× rocne.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.