• Corbett

    Jedu vám tak po lesní cestě kterou důvěrně znám a jel jsem po ní dva dny zpátky když jsem si byl zajezdit s Kovářem a při sjezdíku do Rajnochovic s Lazů proti „Drásalovi“(pro ty co znají) byla za mírnou zatáčkou spadlá větev. Nebyl to žádný tlustý kmen, možná dva a až tři cm, špatně jsem to měřil když jsem měl na tachometru 50, ale problém byl v tom, že větev byla spadlá tak pitomě, že byla celá tak metr na zemí. Protože jsem to neměl šanci ubrzdit, tak jsem najel na místo na kmeni, které bylo nejblíž k zemi. Nic se nestalo, větev jsem převálcoval, ale nedovedu si představit, že by ten kmen měl místo 2 – 3 cm třeba 20 – 30 cm. Nevím jak jinde, ale tu docela foukalo a větví bylo popadaných docela dost, tak jsem se chtěl zeptat na podobné zkušenosti, třeba i staršího data.

    PS:pro ty co rádi skáčou, nevěřím že by to z dané pozice šlo přeskočit. Bylo to moc rychle a nečekané a nebylo se kde odrazit, můj názor.

    0 0
    • pos3k  

      ja pri kratkem sjezdu potkal strom cca 40 cm nad zemi, najizdel jsem do zatacky a dolukopec, nemel jsem sanci ani ubrzdit ani uhnout (pesina strme dolu mezi stromama asi 40–45 stupnu)..pamatuji brzdy, kotoul a zastaveni se pred stromem, kolo ok, ja 3 mesice poradne nespal (zlomene zebro).

      0 0
    • Martyss  

      „Nic se nestalo, větev jsem převálcoval, ale nedovedu si představit, že by ten kmen měl místo 2 – 3 cm třeba 20 – 30 cm.“ To já celkem ano. Pláš?, ráfek, duše a možná vidle ko a ty by se pěkně proletěl…:-(

      0 0
      • CZiko  

        myslíš proletěl dopředu, nebo tam nahoru?

        0 0
        • Corbett  

          Já to vidím tak, že bych letěl hodně dopředu.

          0 0
          • wlk  

            sem taky nedávno zaryl…při sjezdu sem přeskakoval takovou tlustší větev a co čert nechtěl,za ní byla druhá a ta se tak trochu narovnala, když jsem na ni najel a já udělal kotrmelec a pád jsem zakončil hlavou do stromu.Naštěstí se všechno odehrávalo v malé rychlosti, tak akorát trocha napraskla přilba a nic se nestalo, ale bez ní už nevyjedu. nejvíc teču, když moje přítelkyně řeší problém, že má po ní splyhlý vlasy, to bych asi vraždil…

            0 0
            •  

              s vlasama a helmou je to tezky,ja vzdycky vypadam jak nakej pankac,vlasy si moc nestriham ,tak je tam takovy delsi a lezou mi ven tema dirama ;)

              0 0
              • Smazaný účet  

                ach, sladke problemy vlasacuuu :-) mno nic… to uz je pryc :)

                0 0
                •  

                  zatim furt schanim nakej uces jednoduchej na udrzu a aby se ke me trosku hodil no, ale me na tom zas tak nesejde

                  0 0
    • pepek  

      Kámoš přesně tohle řešil asi před 5 lety (jel jsem za ním)takto: propasíroval se pod stromem na druhou stranu: klíční kost, potrhané vazy, ještě dnes pořádně nezvedne ruku. Rychlost asi 40 km, strom napříč, těsně za dobře známou zatáčkou

      0 0
    • Lister  

      asi jsem srabík, ale já si před nepřehlednou zatáčkou vždycky hodně přibrzdím, a? už kvůli podobným „sviňárnám“ nebo kvůli pěšákům :o)

      0 0
      • 7LK  

        To není o srabáctví – existuje jedno „zlaté“ pravidlo pro vše pohybující se, musím umět zastavit na vzdálenosti na kterou vidím… ne vždycky to dodržuji, určitě na neznámém terénu, jinde už méně :-(

        0 0
      • pepek  

        To ale pak musíš jet jak turista :-(

        0 0
        • Lister  

          No a co, já jsem turista a vůbec se za to nestydím. Navíc podle mě nejedu jak turista, ale jako rozumný cyklista. Pohybuju se po cestách, kde je to pěšákama dost narváno a při jednom rychlém průjezdu zatáčkou jsem už jednu zkupinku málem sejmul, tak si teď radějin dávám bacha. Navíc já ani nemám rád rychlý sjezdy, pokud to jde tak si vždycky vyberu hodně průdký a technicky náročný, kde když překročím 10km/hod tak to beru jako úspěch.

          0 0
        • 7LK  

          Asi máš pravdu, ale je to jako u silného auta v běžném provozu. Závodit se dá jen na uzavřené trati a po prozkoumání terénu. Taky dávám víc na techniku než na rychlost (dobře se to dodržuje do kopce :-) a nebo při jízdě ve skupině dodržujeme, že první jede na test a kontrolu a další pak očekává signál jestli je něco v nepořádku – a kde chodí lidi tak si dávám opravdu pozor – zkus si představit situaci, že Tobě blízkému člověku ublíží cyklista, protože to nezvládnul dobrzdit nebo uřídit. A můžeme kolem dokola polemizovat o chození a ježdění vpravo atd… Někdo bude mít větší štěstí a i bez dodržování čehokoliv nikdy do ničeho nevlítně a i ten velmi opatrný dojde ke karambolu. Každý si stanoví vlastní přístup, jsme svobodní lidé, jde jen o to pak unést tu odpovědnost a vyrovnat se se svědomím při průseru.

          0 0
    • -b-n-x-  

      Vetev pres cestu je jeste docela prijatelna. Nam ted nekdo nedavno dal primo na sjezdiku ostnaty drat v urovni krku. Nejet to nejdrive kamosi co jezdi pomalu a dobre vidi a nahodou si toho vsimli, kdovi jak by to dopadlo. Je mi jasne, ze jet to ja bez bryli, tak uz tu mozna nejsem, nebo bych se lecil v nemocnici. I tak mam ted na tom sjezdiku strach a nejezdi se mi moc dobre :-(

      0 0
      • Lister  

        bych řekl, že za tohle by mohl toho „ftipálka“ klidně i zavřít

        0 0
        • 7LK  

          Zbývá jediné – dokázat to tomu „vtipálkovi“ – pak by ho jistě trest neminul, jen se obávám, že naše policie by to po jediné hodině odložila. Udělal to *******, který nesnáší lidi na kolech – což je příliš velká podmnožina na hledání konkrétního pachatele.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Myslim, ze pokud by se nekomu neco stalo, tak by sel asi hodne brzo nekdo sedet. Takhle sice nevime, kdo to byl, nejspise ale nejaky myslivec. Pritom je ten sjezdik v miste, kde to nemuze nikomu vadit. Zvire jsem tam za celou dobu jeste nevidel. Houbaru tam letos chodilo celkem dost. Je to kousek nad mistnim bazenem. Takze lidi je v okoli mnoho. Zadna divocina.

            0 0
            • 7LK  

              Já rozhodně hájím spravedlivý hněv zde přítomných!!! Skoro bych i u linče asistoval (trošku přeháním), ale vážně propadaám beznaději, že by se i v případě něčího úrazu (a volám všechny svatý aby lítali nad všema bajkerama až se jim peroutky zavaří aby se to nestalo!) něco podstatného stalo. Soudnictví má příliš tvrddá pravidla – chytit za ruku, jednoznačně dokázat, prokázat úmysl… na tom drátu nenajdeš téměř nic a i kdyby tam byla krev jak se „pachatel“ poškrábal, musel by jsi donutit k odběrům DNA kvantum lidí – nebo zavést povinnost odevzdat DNA každému v republice… a jsem kde??? Nezbývá než koukat a je-li někde problém tak ho odstanit. Lepší radu nemám.

              0 0
      • Char  

        ty voe, tak to uz je moc…no co to tady zije obcas za ču*áky…

        0 0
      • orca  

        to si děláš srandu ostnatej drát přes cestu :-( vidět a načapat někoho takového tak ho snad oběsím na tom drátě na prvním stromě a každej soud by mě musel osvobodit jako přiměřenou obranu… To je vyloženě na zabití…

        0 0
      • Vrci  

        Nějaký desetiletý parchanti natáhli vlasec nebo nit na trase silničního beskydu ve vejšce beranů. Naštěstí to bylo ve stoupání a proti slunci takže jsem si toho všimnul.

        0 0
        • gaston  

          Tohle se stalo kmosovi smradi mali natahli pres cestu cervenou bavlnku. A jak si to ficel videl bavlnku o ktery si myslel ze je zrezly „drat“, a rekl si ze to radci polozi na bok nez ze si necha uriznout hlavu. tak se zedrel jako svin. Ja by je asi zamordoval PS: stalo se mu to na motorce takze v docela slusnym kvaltu

          0 0
      • Smazaný účet  

        krawo, husty..

        0 0
      • goofy  

        Myslish ten sjezdik nad bazenem o kterem si mi rikal? To je pekna prasarna… Mne zase nekdo dal desku do jedne klopenky na moji light trati… Eshte ze sem si to jel projet pomalu, bo bych se proletel urcite nejakych par metru… Parchant to zasypal pekne poradne, takze se ani nehla… Nejspish vim kdo to byl, takze si s nim pekne promluvim. Snad nedostanu… ;o)

        0 0
        • -b-n-x-  

          jo, ten sjezdik nad bazenem myslim. Tihle lidi musi byt podle me totalni svine. Snazit se nekoho zmrzacit jen tak, bez duvodu, to nejak nechapu.

          0 0
      • Mike 21  

        S drátem mám podobnou zkušenost. Při návratu z práce jsem se vracel zkratkou přes kukuřičné pole, podotýkám, že tuto zkratku vyšlapali pěší domorodci , kteří tudy chodí na bus.No a tam kde ráno vůbec nic bylo odpoledne nachystáno překvapení v podobě rozmotaného kola asi tak 5mm drátu, kolo v průměru oka tak kolem dvou metrů a asi tak tři závity volně vhozené přes uličku. Nabral jsem tento "kanadský žertík asi ve třiceti km/h. Nestalo se mi až na pár jelit na rukách od drátu a odřené hlavové trubky a vidlic vůbec nic,ale ten úlek a to vystřízlivění z lehkého šoku nic moc.

        0 0
    • Radek Broz  

      Bohuzel ti poradim: zvykej si a pocitej s tim. Nam to lidi obcas delaji schvalne – obcas se na dopadu, na kterej pred odrazem nevidis, objevi nejakej smrcek, zazily jsem rozdrceny sklo, gumu natahlou mezi stromy a dokonce i pytlik kameni rafinovane privazanej na konci vetve pres cestu tak, aby klesla do te „spravne“ polohy. BTW: Co je za problem na takovem klaciku? To ormalne prejedes, ne?

      0 0
    • grafik  

      tak tohle tema je jak delane pro clovicka SPAWN, v jednom lesnim sjezdu kde se da valit i slusne pres 50 se ani chili nezdrahal preskocit ‚poctivej‘ kmen o tloustce dobrych 30 cm ve vysce kolem 80 cm … jeste ted me z toho zamrazi, je to dabel :)

      0 0
    • enjoy  

      tak me by treba zajimalo,jestli se nekomu povedlo na zeleny na tocnou zahucet do koryta toho potucku jak je tam ta jedna lavka na kasi.dolu se tam da jet rychle a i rychle na mi najet.ale kdyz tam neni..:-)

      0 0
    • vlk  

      buď se naučíš skákat nebo brzdit.Zrovna včera jsem to v 50km/h ve sjezdu vlít na skálu za níž byla zatáčka vlevo nad srázem.Navíc na té skále byly tak 20– 30cm schody a všude šutry.Velice nepříjemný pocit-zbrzil jsem to na té skále po předním v takové pozici, že jsem byl na hraně přepadnutí.Naštěstí se mi podařilo nespadnout a zbrzdit tak abych zatáčku vybral.A nejhnus­nější na to byly po předním ty schody a pak plochý šutr naněmž se kolo chytlo a šutr jel chvíli sem mnou pod předním kolem.Sem to po zastavení tak 10 min psychicky rozdejchával.

      0 0
      • orca  

        chi chi to znám člověk občas něco hrdině sjede a tep je skorem na maximálce jako při spurtu na vrchol a ještě více vyčerpanej..jo jo sjezdíky občas dají více zabrat jak výjezdy…

        0 0
    • Lance  

      To je neco jak „Takovejhle kousek metrovej chybel“ a je to tragedie:)

      0 0
    • marapara  

      Něco podobného se mi stalo na konci dubna v Chřibech. Jel jsem sjezd z Buchlova po červené na státní silnici – k Trampovi. Vyfičím asi v 40 km/h ze zatáčky a co čert nechtěl přes cestu natažená větev ale rozvětvená asi do 80ti cm, kmen mohl mít tak 3–4 km. Sice jsem začal brzdit, ale už nešlo ubrzdit. Tak jsem sedl za sedlo a před větví jsem lehce nadhodil kolo. Docela jsem to převálcoval, i když mi to podjelo do strany, vycvakl jsem nohu z pedálu a ustál to. Potom jsem se dověděl, že kamarád co byl na kyjovské 50 a tu větev tam natáhli nějaké děcka, které šli za něma. Parchanti !!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.