• mrazik01

    Zdravím, mám možnost skoro zadarmo získat od bratrance kolo. Je to nějaký levný Felt, původní cena něco okolo 13k. Nicméně trochu tápu ve výběru komponentů, převážně ohledně středového složení. Chtěl bych na to kolo postupně dát Deore brzdy, 2×10 deore + přehazku a přesmykač Deore. Jenže ty deore kliky jsou na hollowtech 2, což nevím co je. Chtěl bych 2 převodník,, na tom kole je 3 převodník a střed je možná čtyřhran?? Vůbec nevím, co tam je. Jak zjistím, jaké středové složení by tam pasovalo? A bylo by něco takového vůbec možné? Děkuji za trpělivost :)

    0 0
    • Tommit  

      Dle mých mrzkých zkušeností není problém vyměnit čtyřhran za HTII, dělal jsem to před 14dny a funguje to. Jen je k tomu potřeba pár kusů nářadí, ale to už tu někde najdeš.

      0 0
    • OndrysM  

      Na rám si můžeš dat co chceš ty namontuješ tam prakticky všechno když budeš chtít :D

      Co se tyče klik budeš muset koupit i nový střed který bude pasovat respektive typ Hollowtech 2

      0 0
    • novas752  

      A má to vůbec smysl?

      Prasně tam dáš lepší řazení a brzdy a zjistíš, že vidlice a kola jsou taky mizerná…

      Hollowtech II je novější typ středového složení, bylo by potřeba ho vyměnit což je 250Kč navíc za SM-BB52 a pak za nářadí nebo práci.

      0 0
      • mrazik01  

        Pro mě to má smysl, protože ve finále tak, jak bych si to představoval by to bylo na kompletním deore, rs recon vidlice, maxxis ikon exo 2,2 na bezduších, karbonová sedlovka a časem i nějaký trochu lepší kola. Jsem rekreační jezdec, zatím jezdím jen na krosovém kole, kde najedu v době karantény cca 600km měsíčně, na tom MTB by to byla zhruba půlka. Nikdy jsem nejel na dražším kole, protože mi ani to moje nepřipadá nějak špatné, až na váhu. Kdybych toho Felta dotunil podle představ, tak to vyjde na cca 15k se vším. Za tu cenu jsou mnohem horší kola.

        0 0
    • bikemike  

      Dej si bacha, tohle nevinně vypadající tunění je silně návyková záležitost! Něco o tom vím! :-)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce