• CMcG

    Na svym kole mam mechanický kotoučový brzdy Tektro novela cs, který mi prijdou jako docela slušný brzdy, ale na mokru uz to nebrzdí tak dobře. Protože potřebuju brzdy na jinaci projekt, rozhodl jsem se koupit lepší a ty starý použít na ten projekt. Rozhodl jsem se pro hydrauliky a když už to upravuju, tak jsem si našel deore m6000 za slušnej peníz. Co na ty brzdy řikáte? Bude to brzdit vážně líp a vyplatí se to za ty penize? Protože mam brzdový páčky společně s páčkama na přehazovačku, tak jsem se rozhodl koupit i nový páčky. Protože to stavím v trochu budget duchu, tak mi padly do oka alivia m4000. Koukal jsem i po tech deorovejch packach ani se mi na nich moc nelibi, ze nepisou cislo prevodu. Tak se k tomu chci zeptat: je mezi nima az takovej rozdil? Dalsi otazka je: Budou pasovat dohromady packy a brzdovy packy? Do ted jsem pouzival st-ef51 packy na prehazku a taky si je nemuzu vynachvalit. Btw vim ze mezi packama je o 2 rychlosti rozdil. Pocitam s tim, protoze casem budu upgradovat i prehazku. Sorry pokud se nekdo na neco takovyho uz ptal.

    0 0
    • CMcG  

      Btw jde o kolo Rock Machine manhattan 60 rok 2014.

      0 0
    • novas752  
      1. Do horších než Deore nebo Deore/Alivio (MT500) podle mě moc nemá smysl chodit. Už ve srovnání s hydraulickejma Shimanama řad 3 a 4 jsou daleko silnější, na běžný ježdění vždy stačí 1 prst. Ale oproti Tektro Novela si výrazně polepšíš snad jakoukoliv hydraulickou brzdou, Deore bude úplně jinej vesmír, až vyzkoušíš zřejmě změníš názor na to co je „slušná brzda“. ;) Tektro Novela, to je pomalu lepší brzdit podrážkou.
      2. S páčkama bude poněkud problém. Máš tam kombo brzdový + řadící, takže budou muset s jakoukoliv hydraulickou brzdou pryč. A jen tak vyměnit jen řadící páčky za jiný počet rychlostí také nejde, takže budeš muset sehnat samostatný řadící páčky shimano s adekvátnim počtem rychlostí (asi 7, co), nebo vyměnit i kazetu (pokud tam je kazeta a ne šroubovací vícekolečko) za 9 rychlostní.
      0 0
      • CMcG  

        1. Vim o tom, ze novela je „odpad“ ale na my jezdeni to vcelku stacilo. Jinak dik za odpoved.

        2.Prave kvuli rozpoctu jsem se rozhodl to rozdelit na ruzny stage. Prvni jdou na radu brzdy. Protoze mam prave sroubovaci kazetu, a prehazku na 7, tak nemuzu upgradovat na kazetu s vice nez 7 aniz bych musel dat preplyst naboj. Takze to prijde v budoucnu. No a napadlo me, seridit si ty packy od 1–7 a zbytek by byl mrtvej. Ptal jssm se kamose, ktetej rozumi kolum a on ze prej to jde, tak nevim. Jinak dik za odpoved

        0 0
        • novas752  

          Praveze kvuli rozpoctu te to vyjde vymenit najednou levneji nez postupne.

          Udelat to nejde, 7 spd razeni ma jiny tah lanka nez 9 spd. Prehazka umi 7–9, ale kazeta/vicekolecko a radici packa musi mit vzdy stejny pocet.

          0 0
          • Bruca  

            Na sedmickove řazení by měla jít použít osmička s tím, že jedna rychlost bude „volná“. Aspoň bráchovi na kole jsem to tak prehazoval.

            0 0
            • CMcG  

              Ted me napada. Slo by to aspon seridit tak, aby fungovaly prevody 1,3,5,7? Prakticky nepouzivam jiny. A kdyz uz by to bylo serizeny jen na par dulezitejch prevodu, melo by to nicivej efekt pro zbytek?

              0 0
    • CMcG  

      Dalsi otazkou je, jestli deore m6000 brzdovy packy a alivio m4000 radici packy budou pasovat na riditka dohromady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.