Univerzální levný full - Silverback stratos al5

2 nepřečtené
  • AntonínKrajsa

    Zdravím, máte někdo osobní zkušenost z kolem Silverback stratos al5 2021 (https://silverbacklab.com/…tratos-al-5/)? Hledám kolo na delší výlety (něco co by zvládlo i 100 km svižné jízdy), ale taky na traily (žádné extrémy, nic extra kamenitého a pár menších dropů a skoků na kopcích za domem), protože začínám nacházet hranice svého XC HT. Myslím že 120/120 je vhodný kompromis.

    Zajímalo by mě zpracování rámu, jestli tam není vzhledem k ceně něco odbytého např. jestli je zadní stavba dostatečně odolná a tuhá, nebo jestli tam není něco rušivého např. nepohodlný posed nebo extrémní houpání při šlapání. Dále taky osazený tlumič, funguje nějak nebo stojí za nic? Ostatní komponenty v této ceně moc neřeším, na teleskopku nebo upgrade brzd by se časem dostalo.

    Uvítám další alternativy v ceně do ideálně do 45k.

    Děkuji za rady

    0 0
    • novas752  

      No ještě bych ten výběr kategorie kola zvážil. Jestli teď jezdíš na hraně svého xc, abys za půl roku nejezdil na hraně tohohle a zase nehledal… SPousta lidí si timhle vývojem prošlo, být tebou, nejprve si pár různých kategorií fullů někde vyzkoušim.

      Jinak k tomu kolu, rám nevypadá špatně, byť je to jen přepákovaný jednočep. tlumič asi cajk, akorát tam je maličko horší dosáhnout na jeho zamykání jak je „opačně otočenej“. Vidlice už je horší, je to úplně základní vzduchová xc vidle, nízká tuhost (pouze 30mm nohy) a dost slabé tlumení z toho zrovna vhodnou vidlici na trailování a poskakování nedělá. Citlivostí taky nic moc.

      Nemá to ani teleskop (to se opět na univerzální použití velice hodí), nemá to moc velký rozsah převodů ale docela velké skoky mezi nima (na táhlých úsecích budeš hledat chybějící mezipřevody), brzdy mizerný a na takový typ kola je to hrozně těžký (tolik má moje hliníkový enduro s pružinovim tlumičem a pořádnejma papučema).

      Jako pohodlné výletní kolo pro nenáročné možná, ale na popisované použití za mě nedostatečné.

      Buď bych si počkal co vymslí Qayron s modelama na 2021, nebo se s tímto rozpočtem koukal spíš po trailovém hardtailu (minimálně si ho někde aspoň vyzkoušel).

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce