Univerzální brýle - jakou barvu skel?

66 nepřečtených
  • Georrge

    Uvažuju nad koupí nových brýlí, přeci jen mám jen sluneční a když je trochu pod mrakem, tak to bez brýlý není ono.

    Rád bych nějaké univerzální brýle, čili do polojasna, do deště, do zatažena, a teď i na zimu na sníh. Pokud bude hodně svítit slunce, mám sluneční, pro jakékoli jiné počasí které se dá v pohodě vydržet bez slunečních brýlí, chci tedy nové, čistě jako ochranu zraku.

    Uvažoval jsem nad čirýma, to by bylo asi nejlepší, tady mám ale strach ze zkreslování. Mám jedny čiré brýle na airsoft, a ty zkreslují dost, při airsoftu je to v pohodě, ale jak s nimi jedu na kole, tak to šíleně tahá oči a nemůžu pořádně vnímat okolí, brzo mě z toho začne bolet hlava. Tak jestli nemáte tip na nějaké dobré které nezkreslují?

    Pak mě napadly tónované, tam se zkreslování brýlí o dost sníží. Na lyžování se často používají žluté, jsou ale vhodné i na cyklistiku? Jaké brýle na celoroční ježdění používáte vy? Nebo jich střídáte víc?

    0 0
    • JakeF  

      Nesuď podle barvy, ty se u jednotlivých výrobců dost liší, chce to vyzkoušet. Já třeba oranžovej odstín u Shiman nesnesu a u Oakley ho mám rád, protože se přes něj kouká úplně jinak a člověku to přijde, jak kdyby svítilo slunce i když je pod mrakem :D. Jinak vozím červený fotochromatický Oakley, s těma jsem byl schopnej jezdit i ve tmě, když jsem po celodenní jízdě zapomněl, že je mám na hlavě, jenom jsem se divil, že ta Aurora nějak málo svítí :D.

      0 0
      • Georrge  

        asi jsem měl hned napsat že bych si představoval brýle kolem tisícovky :D oakley jsou tedy mimo :)

        jinak s tím ježděním v noci jsi mi připomněl, že taky často jezdím potmě a i tady bych chtěl jezdit s brýlema (studený vítr mi nedělá dobře na oči – čočky), tady ale asi budou nejlepší čiré, co?

        0 0
        • jIrI___  

          Není nic jednoduššího, než si někde v řempu koupit čiré ochranné brýle za pár desetikorun a vyzkoušet je v noci. Já měl tuším tyhle , svůj účel splnily víc než dobře a vypadaly i celkem pěkně. Jen někomu může vadit absence nějaké renomované značky na nožičce :)

          0 0
          • alexandr  

            ja si koupil cire ochranne bryle v Hornbachu a bylo to o nicem, nesedely mi (a nesly dopredu vyzkouset). Tak jsem to vyresil nakonec koupi nejakych noname cirych bryli asi za 400Kc ve Sportissimu, v tech se jezdi docela v pohode, ani nejak zvlast nezkresluji, jen holt nejsou tak „sexy“ :)

            0 0
        • JakeF  

          V noci vozím Blocy , ty jsou taky celkem slušný a i docela dobře mi drží na hlavě a zkreslení jsem taky žádný nepozoroval. Do tmy samozřejmě čirý, to je bez brýlí třeba v lese dost o větev do oka, člověk si ve dne neuvědomí, čemu všemu se podvědomě vyhýbá…

          0 0
          • Georrge  

            ty vapadají pěkně, zkusím pohledat nějaký obchod v ostravě abych si je kdyžtak mohl vyzkoušet.

            Jinak narazil jsem ještě na tyhle uvexy taky mají několik výměnných skel, vzal bych tu kombinaci tmavá, žlutá, čirá, nemá s nimi, nebo s jinými podobnými uvexy zkušenost?

            0 0
            • Lenka.05  

              Ty vypadaj pěkně. Já svoje hodobožový brýle z Lidlu rozštípala na schodech cestou z restauračního zařízení, tak bych nějaké nové potřebovala. Zajímalo by mě, jak jsou velké…nemáte je někdo?

              0 0
              • Rychlej turista  

                Zkoušela ses zeptat JdS? Věřím, že nějaké bezskláky mít bude :-)

                0 0
              • se-se  

                promiň ale první co mě blesklo hlavou bylo jak padáš na schodech z hospody protože jsi úplně na plech – výsledek kafem poprskanej monitor. Jinak jsem v Lidlu nedávno koupil brýle za 250 a vozím je v zimě protože jsou takový stavebnicový – místo bočnic se dá namontovat guma. Skla nic moc ale zvykl jsem si na orynžový (maj 3 různý sady)

                0 0
                • Lenka.05  

                  :)) No tohle bylo v hospodě u Lipna. Nahrnuli jsme se tam, usadili…aby nám obsluha oznámila, že na takový návaly tam nejsou zařízený. Tak jsme šli jinam, a byly tam takový blbý schody, a mně to v tretrách ujelo…a už jsem se tam válela :) No a brejle jsem měla v ruce, tak to křuplo a bylo hotovo. Před tím jsem ještě na přívoze dostala žihadlo..vůbec to byl povedený výlet.

                  0 0
                  • se-se  

                    Ta moje verze se mě líbila víc. Jinak na léto mám brejle za 350 Kč, který jsem koupil ve Sportisimu a podle mýho laickýho názoru jsou bezvadný. Určitě bych za brýle nedal 1000 Kč a více.

                    0 0
    • Barberry.pha  

      Mam od blizz fotochromy, skla jsou do cervena a vozim je i v aute, zkousel je ikdyz bylo pod mrakem a zadny problem, je pres ne krasne videt, jinak jsem si koupil jeste obyc zlute skla, ktere jsou do tech podmracenych a mlhavych dnu preci jenom lepsi a neni problem je vymenit za ty fotochromaticke sklicka.

      0 0
      • jIrI___  

        V autě ti ty fotochromy fungují? :-O

        0 0
        • Kubiczech  

          Tak třeba má nějaký pěkný roadster. (:

          0 0
        • Lenka.05  

          Některé to prý umí http://www.drivewearlens.com/engine.php…

          0 0
          • ZuzicK  

            Neumí, zatmavování funguje na principu dopadu UV záření, který ti přes sklo v autě neprojdou, nebo projde jen minimum.

            0 0
            • DaSnail  

              //Jedinečnost DriveWear spočívá v tom, že tato aktivace není vyvolána pouze působením ultrafialového záření, ale také viditelným světlem.

              //

              máš ich vyskúšané a nefunguje to?

              0 0
              • ZuzicK  

                Jo, to jsem předtím přehlídla, pak jsem si to přečetla pořádně. Ale slunečním brýlím se to za sluníčka v autě stejně nevyrovná.

                0 0
      • JakeF  

        A funguje ti v autě ten fotochromatický efekt dobře?

        0 0
    • scret  

      doporucuju napr. skla G30 od Oakley, anebo i VR50 Transitiony – zatmavovaci (Oakley)…

      G30ky vozim hrozne rad – jsou trochu do ruzova a mam otestovano ze na bika jsou super… V lese vidis a zaroven kdyz sviti slunicko, da se pres to jeste koukat…

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Souhlas. Fotochromatická skla mohou udělat pořádný kus práce a nezkreslují.

        Vozím oakley žlutá a pak polarizační(čer­vené) skla. Oranžová jsou supr skoro do všech podmínek, bohužel pokud je opravdu sluníčko, tak by se hodila skla zatmavovací. Takže žlutá bych doporučil na 85%.

        Polarizovaná. Dá se v nich jet skoro vždy, bohužel pokud te tma, tak člověk vidí ještě větší prd, ale pokud jde o sluníčko, tak jsou absolutně špičkový a i za normálního dne se dají vozit. Polarizačním bych dal tak 75%.

        Fotochromatika může vyřešit vše:) Ale jak přesně fungují a jak spolehlivě nepovím. Zatím jsem si vystačil s oranž + polarized.

        0 0
        • scret  

          funguji vyborne, zatim vyzkousene Oakley a Specialized…

          Fotochromatika je dobrej univerzal…

          Ale ta kvalitni neco stoji…

          0 0
    • Sitic  

      já vozím relaxy za 6 stovek s orandžovými skly za jakého koliv počasí a jsem nad míru spokojen ;)dost podobné těmhlem http://www.relaxworld.eu/…-1–4258.html

      0 0
    • Necris  

      Měl jsem nějaké Uvexy okolo tisícikoruny. Fungovaly skvěle, měly výměnná skla (většinou jsem stejně vozil žlutá). Ale kromě čirých brutálně zkreslený obraz. Když je člověk sundal, připadal si jako trpaslík na pidikole ;)

      0 0
    • Kynio  

      Mám fotochromatický Selev a 100% spokojenost, už obyč brýle nechci!

      0 0
    • miloso  

      Nosím len číre, za každých podmienok už niekoľko rokov. Namám problém…

      0 0
    • Atilla  

      Já vozím R2 za pár kaček, můžeš k nim za 80kč dokoupit skla ve vsšech barvách. Začal jsem oranžovou, pak žlutou a nakonec jsem skončil u čirých, ty se dají nosit i když poměrně dost svití( slunce není zdaleka tak nepříjemné) a i v noci. Cena je asi 380kč.

      Ps.: Chápu, že oakley jsou super brýle, ale když je zapomeneš někde v lese, nebo hodíš tlamu, tak to hodně zamrzí, nad levnýma mávneš rukou a jedeš dál.

      0 0
      • Kubiczech  

        R2ky jsou jediné brýle, které jsem vzteky rozlámal. Prostě jsem nepřišel na to, jak zařídit, aby se přestaly mlžit. Nutno podotknout, že ještě předtím se z nich odlepily nebo praskly všechny gumové dílce. Od té doby si Spešly nešetřím a vozím je pořád. I když nějaké civilní dražší R2ky celkem držely.

        0 0
    • vsn  

      mám fotochromaticky TIFOSI a dobrý to je :) (dovozce je progress cycle)

      0 0
      • jIrI___  

        Tifosi kdysi vozili Supriders, teď mají Očka a ty jsou prý lepšejší :)

        0 0
        • vsn  

          Očka jsou asi i dražší…

          co mi vyhovuje je, že ve vmě jsou skoro čirý a ve dne nejsou extra tmavy takže když vlítnu do lesa tak vidím v pohodě … jedinej trochu problém je, že né moc extra držej sklíčka takže při čištění mi občas zůstane v ruce.

          0 0
    • dua  

      Nosím Specialized Divide, nezatmavují se uplně do černa, je to mtb model, ale dostačuje to, noci se dají taky. Zkoušel jsem Uvex, byly tmavší a měli polarizační filtr.

      0 0
    • RUSH  

      Mám dvoje, a oboje mohu doporučit jako velmi univerzální (MTB). BBB Winer (oranžové sklo) a FORCE (červené sklo).

      0 0
    • Kubas.1  

      mám nějaký noname z Penny marketu, asi za 150Kč…nezkreslují, sou tam úplně tmavý skla, čirý, a takový mezi…dá se vybrat jaký zrovna potřebuješ, ale dřív sem měl jenom žlutý, a jenom černý, a ty žlutý byly na noční ježdění lepší…

      Jinak kamarád jezdil celkem dlouho s nějakýma oranžovýma (tuším od adidasu nebo tak něco), a vozil je furt – za slunka, pod mrakem, i navečer

      0 0
    • Joseph de Sax  

      nejlíp se mi osvědčily zatím sluneční bez skel…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak pokud jsi z Ostravy skoč do Kauflandu, já na Karolině koupil ty modré z fotek, mají 3 výměnné skla a stály 25 Kč. Na ty červený pozor maj debilní sklon a neseděj ale každá hlava jiná… :-)

      0 0
    • MUSA  

      dlouholetá dobrá zkušenost s těmito http://www.jizdni-kola.eu/…-navigator-2#…

      0 0
      • Papinak  

        nejsou špatný, jen se nesmí moc měnit skla. Mě už praskli 2ze 3 skel ( obě skla jsou dohromady a praskají v nejužším místě nad nosem )

        0 0
    • mr.antik  

      IMHO na mtb čiré nebo lehce do červena, ale jen trošku. Na silničku nebo turistiku k tomu i něco tmavšího

      0 0
    • mastihuba  

      10–15% růžová nebo oranžová, jsou super i na noc.

      0 0
    • rock  

      Jestli ti zkreslují čiré brýle, tak to rozhodně není barvou (nebarvou) skel – vyhoď je a pořiď si jiný.

      A teď k otázce – jezdit můžeš v podstatě s jakoukoliv barvou, pokud není tmavá tak, že přes ni neuvidíš na cestu. Je to o zvyku. Já dlouho jezdil s modrými a bylo to fajn, vyzkoušel jsem i žluté a oranžové …

      Zakotvil jsem u fotochromatic­kých, které v případě potřeby měním za čiré.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      po včerejších zprávách jedině růžové…

      0 0
    • Necris  

      Nechci zakládat nové téma. Ve středu mám cestu po Praze. Doporučí někdo obchůdek kde mají nějaký výběr brýlí ? Nejlépe Uvex ;)

      0 0
    • buba CZ  

      Vozím už druhým rokem Schimano equinox,mají čtvery druhy skel z toho jedny jsou fotochromatic­ký.Kvůli nim jsem je kupoval a nakonec je nepoužívám,protože s helmou pod kšiltem prostě neztmavnou,protože jsou ve stínu.Jak sundám helmu okamžitě ztmavnou a v lese zase zbělaj,ale přeci kvůli tomu nebudu jezdit bez helmy,že.Takže nakonec tam mám ty tmavé skla a večer dávám žlutý.Brýle jsou lehoučký,štelovací jak nosník tak nožičky a nekloužou po ksichtě i při velkým pocení hlavy.

      Kdyby někdo měl náhradní černá skla na tyhle brýle a nepotřeboval je tak koupím :)

      0 0
      • Necris  

        Nebo já bych je od tebe koupil kdyby ses jich chtěl zbavit.

        0 0
        • buba CZ  

          Zbavit se jich nechci v žádném případě.Jen mám ty černý skla dost poškrábaný a nějak se mi nepodařilo najít jestli se neprodávají jako náhradní díl.

          0 0
          • rock  

            Ptal jsem se na SportLifu chlapíka z Paul Lange a říkal, že na objednávku jo. Akorát mne varoval, že to bude drahý.

            btw vyměním černý (nepoužitý) za fotochromy …

            0 0
    • TomT  

      Mám Rudy Project Genetyk,skla Multilaser blue,podle mě hodně univerzální brýle (skla), vozím je téměř ve všech podmínkách…

      0 0
    • Peslezedirou  

      Skoro celý rok Rudy Project se skly Racing Red a po zbytek roku čirý taky od RP.

      0 0
    • kucka7  

      mám fotochromy od 3F,jel jsem s nimi v prudkým slunci i ve tmě a super

      0 0
    • cat  

      za me RudyProject – racing red

      0 0
    • jihacv  

      Jsem majitelem fotochrom. brýlí UVEX ACTIVE, minimální hmotnost,nezamlžují se, dobře sedí, spokojenost,…

      0 0
    • Pi†el  

      Skus kouknout na prehled skel mohlo by ti to pomoct pri vyberu.. :)

      0 0
    • RendyD  

      Vozím Dräger a musím říct, za ty love… UV, polykarboš, takřka nezničitelné, tvrzené zorníky, možno i ve žluté barvě skel…:-).

      0 0
    • scott16  

      Vozím uvex active za 1700 kč variomatic skla noc i slunce bez problémů přispůsobí se od čírých až po tmavé kouřové

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.