• jajin

    Potřebuji nové, kvalitní brýle na mtb, cena mezi 3000 až 3500 korun. Přemyšlím nad nějakými Rudy Project. Dosud jsem se však ještě ani nerozhodl, jestli brát fotochromatické nebo s výměnými skly. Fotochrom. jsem na nose ještě neměl, takže nemám zkušenost, jak se s němi jezdí.

    Jezdím spíše lesy a pole, takže přechody ze slunka do „tmy“ v lese. V lese většinou beru čiré, ale pak na polích či cestou domů mi do ksichtu pere slunko, což je nepříjemné.

    Jaká je vaše zkušenost s fotochrom. brýlemi? Máte nějaký slušný tip na brýle? Díky

    Anketa: Jaké používáte brýle na MTB?

    0 0
      • jajin  

        tohle přenechám jiným ;)

        0 0
        • ondromed  

          Nemám zkušenosti z fotochromatic­kými, ani polarizačními. Jsem krátkozraký, vozím čočky a na to čiré brýle za 300,– a nemůžu si stěžovat. Představa, že by se mi ve sjezdu s rychlým střídáním světlo/stín ještě nějak samy zatmavovaly brýle, to bych asi upad.

          0 0
          • jIrI___  

            Nemusíš mít obavy, ony ty barvy nemění během vteřiny ;). Oko tu změnu zabarvení sklíčka ani nezaregistruje.

            0 0
            • ondromed  

              Právě že to má několikavteřinové zpoždění a živě si umím představit sjezd po slunečné louce a následný nájezd do lesa :-)

              0 0
              • jIrI___  

                K tomu jde napsat jediné – vozil jsi někdy fotochromy? :)

                0 0
                • ondromed  

                  Ne, jen jsem to viděl u kamaráda, co to má na civilní nošení, a když vešel do baráku, tak mu to odčernalo asi za minutu.

                  0 0
                  • Zdenda CUBE  

                    U kvalitních !! skel to funguje naprosto suprově. Vozím fotochromy Rudy projekt a na slunci jsou úplně černé, ale př zajetí do stínu je výhled naprosto normální, že si ani neuvědomuješ, že máš sluneční brýle. Dokonce jsem v nich jel za naprosto úplné tmy a koukáš jako bys měl čirá skla. Neznám nic lepšího. Nějaké přehazování různých zatmavení skel za jízdy je úplný nesmysl.

                    0 0
                    • jajin  

                      Napiš prosím jaký typ RP máš, se po nich podívám. Každopádně sem rád za pozitivní reakci na fotochrom. brýle. Zvlášť pokud to funguje tak jak říkáš, při těch vjezdech do lesa, z toho mám obavu. Než se brýle zesvětlí, abych nedostal po tlamě nějakou větví, jak je u mě zvykem :)

                      0 0
                    • mrozu  

                      Někdo by zase řekl, že je úplný nesmysl kupovat brýle za několik tisíc a radši si vymění skla, asi to bude otázkou priorit :) Spolehlivou UV ochranu mají i ty nejlevnější brýle z tržnice, tak nevím, jaký je aktuální argument pro astronomické ceny značkových brýlí.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Že by kvalita skel? Nebo pro jiné třeba ten symbol značky na nožičce :D

                        0 0
                        • mrozu  

                          Za kvalitu se určitě něco připlácí, ale většina ceny bude ta značka. Myslím, že spousta lidí by byla ochotna kvůli óčku na nožičce nosit i prázdné obroučky :)

                          0 0
                      • JakeF  

                        Kvalita a životnost skel, jistota držení na hlavě, odolnost proti roztříštění atd…

                        0 0
                        • blaf  

                          zivotnost skel by me u O a RP celkem zajimala, nedavno jsem koupil bryle do mesta za ne uplne maly penize a uz jsou poskrabany, nejsem si jistej jestli verim, ze ocka a rp jsou na tom o tolik lip

                          na hlave drzej i bryle za litr, za to si fakt nemusim priplacet

                          obyc polykarbonatovy bryle zas tak lehce taky neprasknou, nepotrebuju, aby byly neprustrelny :)

                          ke kvalite optiky se vyjadrit nedokazu, ale verim, ze tam jsou mnohem dal nez levny bryle, bohuzel cena je hodne vysoka :(

                          urcite lepsi jsou, o tom se nepru, ale pulku z toho cos napsal splni i levnejsi bryle…

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Kamarád si před prázdninama celý nadšený koupil óčka s nějakými těmi zrcadlovými skly a teď už je má poškrábané jako prase. Takže s tou odolností to nebude tak horké.

                            0 0
                          • malej honza  

                            do auta mám polarizační brýle od serengety, hodně jsem se kroutil když jsem za ně měl vysolit 7 litrů, ale mám je na palici celej den a nebolí mě hlava (což se mi u ťamanskejch stávalo běžně), odfiltrujou dost odlesků, takže vidím i při nízkém sluníčku nebo když svítí slunce a je mokro, bez nich už nevyjedu

                            Na kolo mám BBB s výměnnými skly, na jaře jsem kupoval náhradní černé sklo a při té ceně – jak to rupne znova tak koupím fotochromatické a kašlu na vyměňování. U kolových brýlý šetřím :-)

                            0 0
                            • Roman11  

                              S tím polarizačním efektem do auta souhlas. Mám už 12 let!!! Polaroidy s pol. efektem a to je absolutně super. Stály tehdy 1100,–. Nedávno jsem si je přibouchnul při zavírání kufru a je po nich. Jinak na kolo vozím obyč. z Lidlu za 99,– s výměnnými skly a že bych na kolo potřeboval něco lepšího jsem zatím nepocítil.

                              0 0
                          • JakeF  

                            Už jsem to tu psal několikrát, mám Shimana kolem litru, Blocy za skoro 2 a dvoje Óčka… Radary vzhledem k tomu, co s nima mám naježděno, se už prakticky zaplatily proti těm Shimanům, jenže oproti nim jsou fotochromický, líp drží na hlavě, líp odpuzujou vodu a líp vypadaj… Teď plánuju další, Radarlock…

                            Jo a do města mám RayBan a na nich ani škrábanec, možná se to chce k brýlím nechovat jak prase a neházet je do kapsy s klíčema :).

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Ty Ray Bany na sobě fakt nosíš? :D

                              0 0
                            • blaf  

                              lip vypadaj – to je jasny, to O vypada vzdycky skvele ;)

                              lip drzi na hlave – jestli to nahodou neni jen placebo efekt :)

                              jak jsem uz psal vys, neco navic oproti levnym znackam urcite maji, ale pulka tvych argumentu nejsou argumenty ;)

                              co se tyka chovani k mym brylim tak staci jedna nehoda a je tam skrabanec, chovam se k nim jak nejlip dovedu, kdyz je nemam na hlave mam je v pouzdre

                              0 0
                              • JakeF  

                                Na hlavě fakt drží líp, než cokoliv jinýho, co jsem zkoušel… Minimálně mně teda. Ale to platí hlavně u Radarů, Half Jacket už drží na hlavě jen o málo líp, než normální brýle… Jinak na Radarech mám pár maličkejch vrypů, co mě do nich trefily kamínky od jinejch závodníků, když jsme jeli na šotolině, jinak se mi za 2 sezóny nepovedlo je nějak výrazně poškrábat. Taky asi půjde o to, jaký konkrétní skla, už tu někdo psal, že iridium vydrží míň…

                                0 0
                          • scret  

                            je blbost myslet si, ze se drahy brejle neposkrabou… Poskrabou se taky, ikdyz odolnost je rozhodne vetsi…

                            Dulezity je u kvalitni optiky, ze nezkresluji, neboli z nich hlava atd.

                            Takze tam bych videl argumenty, proc koupit drazsi brejle – at uz Ocka nebo RP apod.

                            Kazdy si pak musi zodpovedet, jestli si chce za kvalitu priplatit nebo ne, mame demokracii, kazdy si za svy prachy muze koupit co chce…:)

                            0 0
                      • Zdenda CUBE  

                        Tak až si jednou od někoho půjčíš brýle jako jsou „O“, nebo „RP“ a podíváš se přes jejich skla a pak hned přes skla jak tu někdo psal od ťamanů, tak je hodíš do pole a už si nikdy nebudeš chtít kazit oči. O odolnosti poškození a netříštivosti ani nemluvě. Jinak ať si každý vozí co chce.

                        0 0
                        • mrozu  

                          Jen tak pro upřesnění, nenosím brýle od rákosníků a Oakley jsem na sobě párkrát měl. Design i zpracování mají „O“ pěkný, ale že bych z nich byl nějak odvařenej, to fakt ne. Zvlášť pokud nemaj nějaký extra vychytávky jako antifog nebo photochro, tak jsou to prostě normální nahypovaný módní brýle. Odolnost proti poškození asi nebude tak slavná, podle toho, co tu někteří píší. A že bych si nošením jiných, než super značkových brýlí kazil oči, to nemyslíš vážně, že ne :D

                          Kvalitní čočky můžou mít i brýle za pár stovek. A netříštivost – to jsem měl například u brýlí Ozzie (stály cca 600) takové kolečko ze stejného materiálu jako skla, které když se ti podařilo rozbít, dostal jsi peníze zpět…

                          0 0
                          • scret  

                            ale no taak:)

                            antifog je blbost a tahak na lidi, zapotis vsechno, kdyz jsou k tomu vhodne podminky… A kdyz uz to nejaky brejle maj, dlouho to stejne nevydrzi…

                            Kvalitni cocky za par stovek neporidis, za tim si stojim! a to uz jsem vyzkousel hoodne brejli… Minimalni cena bude cca kolem litru (Bloc, R2 atd.) Jinak vetsinou bryle do 2tis. mi nic nevydrzely (zacatek cenove uz treba od 4kil). Kdezto bryle od 2tis. vys mi vzdy vydrzely pomerne dlouho – nektery ocka mam treba uz 7–8let, nosim hodne v lete, takze agresivniho potu nebyly usetreny a porad jsou uplne v pohode!

                            Klidne ti sem hodim detailni fotku… Jiny brejle by se davno uz rozleptaly, rozpadly, barva by byla pryc atd.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Nebyla v nějakém jiném vlákně fotka rozleptaných obrouček tuším Radarů od potu? Asi měl dotyčný agresivní pot, nechce se mi věřit, že by jim tak kolísala kvalita.

                              0 0
                              • scret  

                                radary to tusim nebyly… Myslim, ze Half jackety? Je to otazka, zrejme vadnej kousek, porad ale procento na reklamaci je maly… Gumicky samozrejme diky potu odchazeji, to muzu potvrdit… Ale taky maji ocka nekolik materialu na gumicky… Flak jackety uplne OK, bily Racing jackety maji silikon pomerne hodne nachylny, oproti starsim Racing jacketum taky, ktery je mely podobny jako treba na Flak jacketech…

                                0 0
                                • prvniodkonce  

                                  mám na jedněch radarech lehce oloupaný lak u nosniku a zevnitř rámečku. Ale když si vezmu, že je mám 4 roky, tak to není zas tak zlý. Horší jsou naleptana skla, 2× se mi odrbalo iridium, myslím taky potem. Takže nachylny jsou O na agresivní pot dost, o tom žádná. I tak mi vychází v přepočtu na km jako nejlevnější použitelný brejle :)

                                  0 0
                                  • scret  

                                    myslim, ze to tu uz nekdo psal, bohuzel to dela to iridium…

                                    ja s tim ani u jednech problem nemam, celkove cca 8mery ocka… Iridium jsem si chtel koupit, ale jsou udajne nachlnejsi i na poskrabani a jiny vlivy:(

                                    Zatim jsem na bike nejvic spokojeny se skly G30 (ruzovy), ktery jsou idealni na bika, univerzalni mi prijdou Transitiony… Pokud mit jedny brejle taky 100% nejaky měňavky…

                                    0 0
                                    • prvniodkonce  

                                      jak píšu i v tomhle vlakně – G30 na bajka no.1, i při sledu les-louka zcela bez problemu, ani jsem kvůli tomu neuvažoval o transitions, protože tyhle vystačí do šera, a mám pocit, že transitions úplně do čira nepůjdou (ale nestudoval jsem to). Každopádně do úplné tmy mám čiré m framy.

                                      0 0
                                      • scret  

                                        Transitionu je nekolik, treba moje Racing jackety maj docela tmavy skla – rozdily mezi zesvetlenyma a zatmavenyma sklama neni takovej… Split jackety jsou skoro ciry… Je to zvlastni ale ty maj hodne velkej rozsah, skoro zas az do tmava…

                                        0 0
                                      • king-bike  

                                        No.1

                                        0 0
                            • moco  

                              Moje Oakley Gascan mi manzelka prejela komplet octavkou na zamkove dlazbe(neptejte se jak k tomu doslo), bryle jsem slozil,sklicka lehce poskrabane (resp.poskozene) z toho jak se pod tlakem srovnaly a pak zase vratily do puvodni polohy,bryle se trochu vyhly ale lehkym pusobenim tepla jsem je srovnal. Sklicka jsem koupil nove,ale kdybych nebyl takova citlivka na vyhled tak clovek nepozna ,kdyz je ma na ocich ,ze jsou skrable.

                              Do tohoto okamziku jsem je bral taky jako modni zalezitost,ale tohle me presvedcilo,ze to jsou kvalitni bryle.

                              Mimochodem samotne skla stoji 50USD

                              0 0
                        • king-bike  

                          +1

                          0 0
                        • Peewit  

                          Tento pokus jsem provedl a nic jsem nikam neházel. Jediný rozdíl který jsem poznal bylo odlišné zabarvení skel. Jsem ale pán v letech a nějaké placebo už na mne tak nezabírá a cool efekt už vůbec. Pokud jde o životnost tak jsem před měsícem omylem rozšlápl levný brejle, který mi sloužily 8 let bez nějaké větší vzájemné újmy. (Nebolela mne z nich palice ani oči a ony zase nejevily nějaké výraznější známky poškrábání, odření či poleptání.)

                          0 0
              • JakeF  

                Blablabla… Vůbec o tom nevíš, když je máš na hlavě…

                0 0
    • king-bike  

      Oakley Nr.1

      0 0
      • jajin  

        Nepochybně, ale do 3,5 litru jsem je orientačně nikde na webu neviděl

        0 0
        • king-bike  

          moc velky problem si priplatit 1500k

          0 0
          • jajin  

            to už jsme na pěti a pak z toho bude ještě příplatek 1000kč na novější a o chlup lepší model … takhle se nedá nakupovat, to je cesta do pekel (respektive k prázdné pěněžence)

            0 0
          • Barberry.pha  

            Za ktere muze mit ale treba druhe kvalitni bryle ze?

            Takove to " ale je to jenom xx navic " mam nejradeji, a s s veci za 1 tisic jsem na 3 tisicich, vzdyt je to vzdy jenom o par stovek drazsi …

            0 0
        • lodyh  

          ale do 3,5 litru neseženeš ani RP photochromic…

          0 0
          • jajin  

            to asi ne :(

            0 0
          • fousac  

            nejaky urcite jo..

            http://eshop.kola-radotin.cz/…pactx-clear/

            zrovna na tyhle mam zalusk..

            nedavno sem poridil tuhlety http://www.bbb-cycling.cz/…ph-3957.html

            a sem spokojenej.. bez problemu i za tmy, nejsou tak tmavy, aby clovek nevidel, kdyz vlitne z louky do lesa, proste jedny brejle staci na vsechno…

            zmena je tak nenapadan, ze to clovek ani nevnima… odhaduju, ze z min do max se prebarvi tak za 20–30 sekund, ale v realu staci zlomek toho rozsahu aby bylo videt, coz je vterinova zalezitost..

            takze uz planuju dalsi do foroty..

            0 0
            • jajin  

              ty Swifty vypadají dobře :) obejdu pár obchodu a už něco vyzkouším

              0 0
            • Miches  

              Taky je mám a spokojenost. Na kolo spokojenost a neřeším jak ostatní kamarádi, že v lese je moc tma nebo na louce moc světla. Píšou, že z min na max za 8s.

              0 0
      • scret  

        uz jdi do hajzlu, jses obycejna socka, ktera si konecne naskudlila na jedny ocka a furt to sem peres a zbytecne naschval vyvolavas flame, ubozaku!

        0 0
    • hema  

      Já používám polaroidy. Naprostá spokojenost, supr barvy, žádné odlesky a dobrá cena…

      0 0
    • Memphis22  

      Fotochrom, a k tomu případě v budoucnu dokoupit náhradní skla. Tak to mám já, pokukuju po nějakých laser red… A jinak za RP palec nahoru. Mám je navíc ještě s klipem na čytři dioptrie a nemůžu si je vynachválit.

      0 0
    • Kubiczech  

      Zkus fotochromatické a jestli ti budou vyhovovat, tak si je kup. Já bych je znovu nekoupil nebo alespoň ne ty od Spešlu, jiné po vyzkoušení. Světlá je na mě málo světlá, tmavá málo tmavá, zatmavení pomalé. Naštěstí už jsou doškrábáné jak hovado, takže přijde asi něco s výměnnými skly.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Další možnost je vzít světlejší sluneční skla. Já na bajka vozim skla g30 a stačí mi i v šeru v lese za zatazeneho počasí.

      0 0
    •  

      Jako ja jak jsem si vybíral brýle šel jsem se poprvé juknout na Oakley(všichni o tom básní), pár jsem si jich ošahal vyzkoušel(radary atd…) o ničem!!!! Pak jsem si zkusil Julbo a bylo rozhodnuto!!!! Zpracování někde jinde než Oak. a cenově taky. Mám tyhle fotochromaticke a jíné bych už nechtěl

      http://www.spectabo.de/…28–8022.html

      Oakley jsou na ***** drahé!!!!!

      0 0
      • jIrI___  

        Tak ty se mi hodně líbí!

        0 0
      • Vilém  

        A na oci jsou levny?

        0 0
      • mr.antik  

        akorát Julbo nedělá moc modelů na kolo/běh, jinak souhlas, pěknej design i zpracování.

        0 0
        • mr.antik  

          Aspoň na těch mým je Made in Europe, narozdíl od óček kdesi z hlubin číny…

          0 0
          •  

            Jako zrovna tydle(model) je určen na jachting… skla no celé brýle jsou odolné proti slané vodě a tak. Mají jich víc modelů na různé druhy aktivit no a tam kde jsem je kupoval měli tydle. Mám ještě jedny Ray-b ale Julba nosím skoro furt a na kolo jsou super. Za dva roky normálního používání nula nic, skla jsou bez škrábance a nic se neodlupuje. Chodím v nich nonstop a už mi párkrát spadly no nějak moc je nehýčkám. Skla jsou super, fotohromy fungují a další brýle budou 100% zase tydle ;-)

            P.S: já tam mám Made in France ;-)))

            0 0
      • pepino  

        Ucho se strčí do tý díry a nespadnou.

        0 0
      • fousac  

        ty vypadaj spravne ulitle.. ;)

        ale kategorie 3–4, to uz sou hodne tmavy, ne?

        0 0
    • volumed  

      mam tieto a velka spokojnost

      http://www.tagheuer.com/…n/eyeglasses#…

      0 0
    • zdenek  

      Rudy Project v barvě racing red photochromatic používám několik let a jsem max. spokojen.

      Na silnici, když je zataženo nebo k večeru. Na MTB za každé situace.

      0 0
      • Memphis22  

        V jakým rozsahu se zabarvujou? Asi nepůjdou úplně do svtětla, co?

        0 0
    • anqelito  

      vozím uvex se skly variomatic (active small), spokojenost. jsou lehký, příjemný, sotva o nich vím :o)

      0 0
    • kaktusjack  

      Sice to je trochu nižší liga než hledá zakladatel, ale třeba se někomu bude hodit: V Maniashopu vyprodávají fotochromatické brýle R2 Hunter za 750,– což je dost zajímavá cena, tak jsem je vzal, snad budou fungovat dobře :)

      0 0
      • Cvoky  

        tak jak fungujou – taky o nich za tu cenu přemýšlím…

        0 0
        • kaktusjack  

          Já jsem spokojený, sice mi přijde, že rozsah nemají příliš velký, ale na nejčastější podmínky to stačí. Za tmy jsou furt trochu našedlé, nejsou úplně čiré a přímé sluníčko v nich také už není příjemné, pokud ti svítí do očí. V lese mi ale přišly výborné, oproti levným čirým Relaxům, co jsem měl předtím, mnohem příjemnější tím jak se přizpůsobí. I kvalita optiky je někde jinde. Od té doby, co jsem je koupil, jsem je vyzkoušel všude možně, ale na kolo jsem se nedostal, snad tenhle týden to vyjde.

          0 0
    • rich  

      mam RP – sedeli mi lepsie ako Oakley (az prilis nacapene na kxichte) a ramy sa mi zdali osobne aj lepsie spracovane.

      Idem dokupovat Racing Red Photochromatic, pretoze som bral do Augustoveho slnka na cestu Laser Blue

      http://www.rudyproject.com/…er-blue.html?s=1

      Ale – vyskusal som asi 15 druhov, ak by som mal mensi rozpocet urcite by to boli Uvex, sedia skvelo, su lahke. Adidas rovnako, ale cena uz je vyssie.

      Co sa tyka skla – mam 2. RP a jedny Specialized Fotochrom (robil to pre nich RP tusim tak ci tak) – ak ich mam ciste mam pocit, ze pozeram prirodzene akokeby bez skla.

      0 0
      • scret  

        porizovali jsme do rodiny jedny fotochrom. Spesly a muzu potvrdit, jsou velmi kvalitni a dobre se pres ne kouka…

        RP je bez debat… Adidasy mi osobne nesedej a nemusim ten jejich 10let starej design.. Ted jsem bral mamine takovy zakladni Uvex fotochrom. asi za cca 15–19stovek? a docela ujdou…

        0 0
        • jIrI___  

          Takže říkáš, že pokud bych ze současných fotochromatických Spešlů přešel někdy na O, tak to nebude žádné drastické zlepšení?

          0 0
          • Kubiczech  

            Mám zhruba stejně dlouho božské Spešly i božská Óčka a Oakley mají skla netknutá, Spešly samý škrábanec. Tolik k odolnosti.

            0 0
            • jIrI___  

              Já mám Spešly tři (možná čtyři?) roky a skla zatím viz foto = netknutá. Takže odolnost vůči poškrábání je to poslední, co bych řešil.

              0 0
            • scret  

              jen nahoda!:)

              Muzu ti ukazat i poskrabany ocka trans.

              Opravdu bych to srovnal odolnosti nastejno, proste poskrabes vsechno…

              0 0
            • scret  

              Btw. bozsky je jen Kaja

              0 0
          • scret  

            osobne v nich nevidim rozdil… Pres oboji se stejne dobre kouka, rychlost zatmaveni ± stejna, odolnost taky… Jen spesly mi tak dobre nesednou… ale delaly nekolik druhu…

            0 0
    • Vánek  

      Už tři roky vozím tyto Julba a nemůžu si je vynachválit. Je to francouzská značka, která vyrábí brýle např. i pro horolezce a jejich kvalita je skvělá. Vyhovuje mi i to, že jsem do nich mohl vložit dioptrický klip. Nejsou tak drahé, jako jiné značky renomovaných výrobců, ale můžu z vlastní zkušenosti říci, že jsou téměř nerozbitné.

      http://www.sportnawebu.cz/…uge/d-79816/

      0 0
      • JakeF  

        Nebejt všechny tak hnusný, tak je za ty prachy snad zkusím…

        0 0
        • Smazaný účet  

          my bez vkusu to mame lehci:)))

          0 0
        • jIrI___  

          Běž do toho! Zvládl jsi Frogskins (pokud si tě s někým nepletu), tak tě jen tak něco nemůže rozhodit :)

          0 0
          • JakeF  

            Oakley Frogskins jsou jenom napodobenina Ray Banů Wayfarer ;-). Já mám ty správný… Jinak pořád nechápu, co tě na tom tak fascinuje, jsou to pěkný brejle, narozdíl od těch Julbo, který půlka vypadaj jak za kilo z tržnice a druhá půlka jsou jenom hnusný :).

            0 0
            • fousac  

              a davaj k tomu i ten velkej nos a falesnej knir?

              0 0
              • scret  

                :D

                Taky nejak nepobiram tu dnesni „retro“ modu… Za mejch mladsich casu, kdo si vzal ksiltovku s rovnym ksiltem anebo takovy brejle, byl za blbce, dnes za borce…:)

                ale kazdej at si nosi co chce, to se mi libi na cizine, tam nikdo moc neresi co si vezmes na sebe…

                0 0
                • jIrI___  

                  Oni si jen myslí, že jsou za borce. Nicméně názor většiny okolí se za ty roky nezměnil… :D

                  0 0
                  • scret  

                    hele, uprimne, nebyls to ty, kdo nosil ty ruzovy tkanicky v botach?:) nebo si to pletu?

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Růžovo-modré! No a kdyby se nepotrhaly, nosím je doteď – vlastný štýl :D. Nedalo mi to a musel jsem si rýpnout, ve skutečnosti mi je to celkem fuk a není to tak dávno, co jsem sám nosil sakra retro „anarchostyl“ :))

                      0 0
                • Kubiczech  

                  Nepobírá retro módu a na klávesnici datluje retro příspěvek se vzpomínkou na devadesátky. Taky jsem si s radostí zavzpomínal na dobu, kdy musela mít kšiltovka nutně devětkrát prošitý kšilt se zahnutím div ne do pravého úhlu. (:

                  O to víc jsem rád, že dneska už nikdo (až na Jirku nade mnou) absolutně a každý si nosí to, co chce.

                  0 0
                  • scret  

                    spis slo o to, jak se pohled na urcity typ mody meni:)

                    Btw. fuuj prositej ksilt jo?:)) anebo ty s tema plechama – LOL:) njn, takova byla doba…

                    Stejne je vtipny, jak se spousta veci vraci… Si rikam, ze to nekdo vzdycky vytahne, jen aby se nepakoval:)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jedna nedavna prihoda z letadla. Prede mnou sedela nejaka ceska rodinka, dve decka na zacatku pubert, tak kolem 12ti. Asi matka jim koupila ksiltovky a v letadle strasny problem. Jedno ditko tomu druhemu odlepilo zlatou samolepku z ksiltovky a ted ze ta ksiltovka uz jako neni prava. Akorat ze na te zlate nalepce byla napsana velikost (po anglicku):)

                      Jinak devetkrat prosity ksilt, uplne maximalne srolovany byl zaklad. Jenom takova siltka se dala pouzit na chytani micku pri sidlistnim bejzbolu:)

                      0 0
            • scret  

              Frogskins atd. se mi teda taky vubec nelibej… jsem spis na ty „klasicky sportovnejsi“ tva­ry…

              ale Julbo souhlas… jak kdyby vyhodili designera:) a to jsem je kdysi prodaval…

              0 0
              •  

                Mě zas připadají Očka jako brýle z tržnice a za ta prachy bych si raději koupil dvoje Julba…

                Ale chápu že O přidá na image a udělá z vás větší bikery a borce he he

                0 0
                • scret  

                  aaa, tak ze by dalsi neurotik?:)

                  pokud se ti libej Julba, v poradku… jiste ale chapes, ze nekomu se nutne libit nemusej:) Vetsina lidi co znam, nema Ocka jako masirku a machirung, ale protoze se jim proste treba libej designove, nebo kvuli dobrym sklum, anebo oboje…

                  Jen par blbecku si koupi jedny ocka a jdou machrovat do ulic… A pak je tu par posuku jako ja nebo treba Pitel a mame treba uz patery atd. ocka…

                  Je celkove jedno, jestli si koupis ocka, bollecka, RP, Armani, Gucci a janevimcojeste…:) Cenove to vyjde skoro nastejno…

                  0 0
    • police  

      Nemáte náhodou někdo zkušenost s tímto modelem?

      0 0
      • Vozataj  

        Dnes mi přišly. Vypadají vcelku pěkně. Sedí perfektně, jsem zvědav na jízdu.

        0 0
    • honzour  

      Trochu se přiživím na tomto vlákně, nemáte někdo zkušenost s těmito slunečními brýlemi ? http://www.pocsports.com/en/3/eyes … O bych nechal na Cannona a na civil bych si pořídil něco od POCu, teda jestli mi sednou.

      0 0
    • jajin  

      Tak už mám téměř vybrané, Rudy Project Noyz Racing White i s poštovným se to dá koupit na netu do 3800. Ještě jsem na vážkách, jestli vzít skla ImpactX Photochromic Red nebo ImpactX Photochromic Clear.

      Když budou skla Clear, tak s tím uvidím dobře i za soumraku, jelikož nebudou zatmavená, ale čirá. U těch červených skel, když budou nejsvětlejší, tak budou červená a za tmy mám odzkoušeny pouze oranžové skla … to je zase dilema :)

      0 0
      • Micey  

        Já mám ty ImpactX červený (v Magsterech) a kdybych kupoval znova, jdu radši do těch čirejch (neměli) – obecně mám čirý radši. Nevim teda, jak moc se zvládnou zatmavit..

        0 0
        • Lachtis  

          Čau, taky jsem včera řešil jaké koupit. Nakonec jsem váhal právě mezi RP Impactx červený anebo čirý. Obecně mám radši čiré, ale prodejce byl max. ochotný a vše mi ukázal i vysvětlil a rozhodl jsem se pro ty čiré. Hlavní proč jsem je volil bylo rozpětí propustnosti. Čiré tuším od 19–75, červené od 25–50. Včera jsem je zkoušel a reagovali dobře, rovněž dnes ráno (cca 06:00) krásně čiré. Je pravda, že na nějaké hodnocení je brzy, ale jsou to moje první samozatmavovací a oproti mým předchozím výměným Meria je to luxus :-).

          0 0
          • fousac  

            podle me je hlavni smysl fotochromatik v tom, ze clovek ma na vyjizdku jedny brejle na vsechny podminky a nemusi nad tim premejslet…

            takze kdyz koukam, ze pises rozsah 25–50%, tak to je imho dost k nicemu… na sero/tmu je to moc tmavy, proti slunicku moc svetly..

            sam mam brejle s rozsahem 17–85% a s tim uz se da slusne fungovat.. i kdyz teda na slunicko a nebe bez mracku si radsi vezmu tmavy…

            u BBB co mam jsou v nejsvetlejsi zabarveny trochu do bezova, cili s vetsim podilem zluty slozky a chovaj se jako zluty/oranzovy, za sera uz znatelne rozjasnujou… nevyhoda je, ze v soucasnosti pouzivany LED svetla maj zabarveni do modra, takze tam se to trochu bije a je potreba pod aurorou zatopit vic… nijak zasadni problem…

            idelane bych uvital rozsah 10–80%, to by bylo super na vsechno..

            pro orientaci: snad vsechny soucasny auta maj tonovany bocni okna s propustnosti 70–80% a pokud se nad tim clovek nezamysli, tak si ani nevsimne..

            u tech RP bych rozhodne volil Clear cocky..

            0 0
            • Barberry.pha  

              Muzu mit dotaz, pokud mam fotochromy, ktere maji napsano 11–34%, tak jsou spise do slunecneho pocasi a v seru budou dost tmave?

              Prvni fotochromy, priste budu vedet na co si davat pozor …

              0 0
      • Lachtis  

        Jinak co koukám na netu tak ty RP Noyz co chceš se na netu opravdu pohybují kolem 3.800,–. Já včera koupil (viz příspěvek výše) Impactx a měl na výběr čiré nebo červené s cenovkou 4.750,– což je i cena na netu co jsem koukal. Ovšem dali mi slevu 20% což je 950,– tedy mě vyšli na 3.800,–.

        Takže pokud bys měl zájem a koukám, že si z Olomouce, tak zajdi do Concept Store Spešlu (já je kupoval v Praze v Peksport), ale ty slevy by měli poskytnout i tam. Na důvod proč mi odpověděli, že vedení jim nakázalo, že mají vše vyprodat a nově budou mít pouze Oakley či jak se to píše :-)

        Mám tyhle http://www.bikedream.cz/index.php…

        0 0
        • jajin  

          no já už je objednal přes net, tak čekám až mi přijdou :) a vybral jsem čirý :)

          a ve specialized concept store v Olmiku slevu? no nevím, leda tak na to, co vyprodávají a brejle to asik nebudou.

          0 0
    • huld4  

      tot tema uz je trosku starsi tak se zeptam znovu..daji se sehnat nejake samozatmavovaci bryle do 1000kc?

      0 0
    • gs9  

      Jaká kategorie slunečního filtru je vhodnější do šera 1 – 3 nebo 0–2? Zkoušel jsem u modelu R2 světelnost 1–3 a zdají se mi šeru dost tmavé..Budou ty 0–2 dostačující zase na sluníčku? Popř na jaké hodnoty se při výběru dívat?

      0 0
    •  

      pro novou sezónu jsem o víkendu k naprosté spokojenosti vyzkoušel http://cykl.cz/item/hqbc-qert, za ty prachy tři skla + dvoje náhradní výměnné nožičky, dají se seznat za 1100 Kč

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.