• Zbych

    Čau,

    zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti a jaké jsou vaše tipy na letní bikové ubytování v Rakousku. Díky za vaše postřehy

    0 0
    • malamala  

      Jakou chceš lokalitu? Tipů na ubytko je spousty :-)

      0 0
      • Zbych  

        To právě nevím.:) Myslel jsem, že se nějak odpíchnu od toho ubytování. Koukl jsem na tvé stránky a určitě bys mi mohl poradit.;)

        0 0
        • malamala  

          Já ti mohu dát tipy na ubytko v oblasti Pinzgau a kolega Vlasto určitě na oblast Salzkammergut. Záleží, kde chceš jezdit. Každá oblast je trošku jiná.

          0 0
        • vlasto  

          ještě info jestli chceš jezdit XC(hodně kopců, nebo málo kopců) nebo DH?

          0 0
          • Zbych  

            Určitě XC. Nejlépe něco mezi, aby se dalo třeba jeden den na kopec a druhý den výdech někde údolím kolem řeky… Všeobecně ale asi méně kopců.

            0 0
            • vlasto  

              Tak treba www.urzn.at , pension s paradnim vyhledem, je ale na kopci, takze po ranu sjezdik, pri navratu vyslap 400m. Nebo www.fewohs.at je ferienwohnung v Altmünstru(vy­plati se pri 3 a vice osobach). Je to u jezera Traunsee, v okoli jsou jak oddechove trasy, tak lehci az po brutality. V dojezdu jsou tri velka jezera, 4 mensi, vsechny ke koupani.

              0 0
    • DaD  

      Mrkni na tyto stránky – www.hausalpin.cz – Dělám tady správce a každého,kdo rád jezdí na kole,zde rád uvidím.Sice je na stránkách je vše popsáno,ale jako závdavek.Jsme komplet český hotel i s personálem,do­mácím pečivem(máme vlastní pekárnu) a Plzeňská 12% Tě bude stát 35,–!Hotel se jmenuje"U snílků" Tak se ničemu nediv:)Z Prahy k nám to trvá cca. 4.5Hod.Pokud někdo budete mít zájem,tak stačí zavolat.

      0 0
      • Baltazar  

        jsi mi docela nalákal, asi k vám v létě vyrazíme. máte prosim te taky nejak fotky z vnitrku?

        0 0
        • DaD  

          Tak jsem Ti nafotil ten interier.Máme tady pokoje od 2 až po 6ti lůžkové.Na každém pokoji je umyvadlo.Sprchy a WC jsou společné na patře.Dole je jídelna,bar,fot­bálek,kulečník,stol­ní tenis a česká TV.Čerstvé pečivo je každé ráno a k obědu.Pokud Tě bude ještě něco zajímat,klidně se ptej.

          0 0
          • Lenka.05  

            Ahoj, byli jsme u vás (víkend s firmou Wago) a můžu jen doporučit. Jen teda ten výšlap od závory nahoru na konci vyjížďky je vražda, pak už jsme si brali dolů auto :) Kdyby to letos časově vyšlo, zas bysme rádi přijeli.

            0 0
            • DaD  

              To jsem rád,že se Ti u nás líbilo.Určitě zas přijeď:)Ten 9km výšlap je ideální na silničku,na biku je to trápení.Dá se to jet i z druhé strany od přehrady na biku,ale také to není žádná procházka.

              0 0
          • vlasto  

            Tož tedy, za tu cenu nizky standart

            0 0
            • DaD  

              Jj,Vlasto.Něco za něco.

              0 0
              • daymaker  

                jak je to tam s možnostmi opravdu terénního ježdění? a je to i na silničku? tx

                0 0
                • DaD  

                  Na silničku musíš dolu do údolí do Bad Mittendorfu a pak se rozjet po okolí.Jezdím zde i na silnici o opravdu to stojí za to(na jaro budu mít novou a už se těším jak malej kluk)Jak jsem tady už psal.Dolů do údolí je to cca.9km sjezd a potom samozřejmě výjezd nahoru a na biku se dá vyjet okolo sjezdovky.Pokud tě baví tempařina do kopce,tak si to tady opravdu užiješ.Těžké bikování tady není problém.Prostě zajedeš do lesa a jedeš.Těžké výjezdy,rozbité cesty po dřevařích,dlouhé a těžké sjezdy i občasné nošení biku.Asi tak.

                  0 0
      • Ostrawak  

        Taky se mi to líbí.

        0 0
      • Frostty  

        Tohle si píšu :o).

        0 0
      • Noviak  

        Neměl by jsi pls nějakou turistickou mapku okolí, nebo nenapsal bys jak moc se tam dá jezdit v terénu – myslím jestli tam jsou cesty uzpůsobené pro kolo i ve vyšších výškách, kolik dnů se tam tak zabavíme kdybysme chtěli jezdít „na vyhlídky“ :-)

        Jaké tam jsou tak nejvyšší kopečky na které se dá s kolem? (nevadí kus vytlačit)

        dík

        0 0
        • Ostrawak  

          Taky by mně to zajímalo :)

          0 0
          • vlasto  

            oficielni cyklostezka je tam jedna a vede po asfaltce z Bad Mittendorfu nahoru na Tauplitzalm(v ne­deli me na ni nechteli pustit, pry je to nebezpecny. Hovno vedi, co je nebezpecny). Existuje ale nekolik(4) zajimavych moznosti, jak se dostat dolu, je to ale tvrdsi freeride, blizici se downhillu.

            0 0
        • DaD  

          "Chlapi,vždyť to máte v té brožuře :) http://www.hausalpin.cz/leto/ na odkazu je odkaz kde se vše dozvíte:)Na bikovaní po cykloztezkách já moc nejsem.Jedu tam,kam vede nějaká cesta a jezdím bez mapy,takže ani nemohu pořádně říct,kde jsem vlastně byl.Ale jedno vím.Jsou tady jak cesty pro začátečníky,tak i pořádné bikové stezky.K nám nahoru je to z Bad Mittendorfu 9km řádného stoupání,ale jak jsem již psal je to tempařina vhodná spíše na silničku.Lidi,kteří na to nemají a nebo nechtějí,si to sjedou autem do nížiny a tam odtud vyráží po okolí.Já to jezdím po sjezdovce a traverzech dolů.Parádní a rychlý sjezd co rozproudí adrenalin.Na švihu si nechávám síly na to záverečné stoupání.Po cestě okolo sjezdovky je to nahoru paradoxně mnohem příjemnější než na té silnici a mnohem rychleji to uteče.Jinak okolí chaty a i dole v nížině je opravdu krásná příroda,viz. web.

          0 0
        • DaD  

          Hotel je v 1650n.m. a nad námi je vrchol Lawinenstein ve výšce 1850n.m.Můžeš to zkusit vyjet po sjezdovce,ale moc tomu nedávám:)Veškeré vyjížďky začínají z kopce a končí výjezdem.Alespoň pak víc chutná pivko.Jo,a každý den v letě se tu hraje volejbal nebo fotbal.Jsme uplně poslední a nejvyšší hotel v TauplitzAlm.Když se podíváš do letní fotogalerie na webu uvidíš tam jak je situovaný barák a i krásné jezero,kde se v létě koupeme.

          0 0
          • DaD  

            Salza runde…

            0 0
          • Baltazar  

            mají všechny dvoulůžáky dvoulůžko nebo oddělený postele?

            chtěl bych právě dvoulůžko tak abych věděl kterej pokoj rezervovat…

            0 0
            • DaD  

              Máme zde jak manželské postele,tak oddělená lůžka.Požadavek je potřeba připsat k rezervaci.Pokoje s manželskými postelemi jsou většinou mnohem hezčí.Tajný tip p.č.222 je to rohový pokoj s balkonem a krásným výhledem do dvou stran.A pokud ráno nespíš do jedenácti uvidíš krásný východ slunce:)

              0 0
    • Soreno  

      Pokud chceš něco okolo zeel am see – blízko máš i leogang tak tady je odkaz:

      http://www.appartement-tschoner.at/…mmer_de.html

      paní elisabeth (starší dáma) – jezdíme sem každý rok na lyže na kaprun. postele jsou takový babičkovský měkčí. vybavenost v dosahu – byli jsme v bazénu, kousek je supermarket a v létě koupačka hned vedle nebo kousek dál na jezeře

      0 0
    • Volf  

      Jestli chceš vidět krásný Rakousko, tak se vydej do Klagenfurtu. Stojí to opravdu za to.

      http://www.klagenfurt.at/…ee/index.asp

      0 0
    • vlk123  

      Myslím, že by bylo dobře nějdřív upřesnit, co od pobytu čekáš. Mj. v Rakousku můžeš pojezit v nížinách, mezi vinicemi, po Podunajské cyklostezce, v kopečkách, v horách, ve velehorách, kolem termálů, kolem jezer…záleží co si vybereš. A jsou i lokality, kde můžeš kombinovat. Já třeba rád kopečky, hory i velehory, tak doporučím Salzburg, OO, Tiroly, Štýrsko, VA a částečně i Korutany…Až si vybereš, tak Ti třeba doporučím…

      0 0
      • Zbych  

        Jak už jsem tu psal, nejlépe něco mezi kopečkama, horama (velehory už jsou asi moc), ale aby se dalo i nějakým údolím, nížinou, kolem řeky, nebo těch jezer. Prostě i něco pro oddech. Ono je to těžký něco si vybrat, na fotkách je to pěkný všude a když tam člověd nikdy nebyl, neví co a jak.

        0 0
        • malamala  

          Tady máme Tauernskou cyklostezku, nějaký ten vodopád, soutězky, jezero, kopečky a kopce, ale žádnou velehoru :-(. Ale myslím, že kdekoli v Rakousku si vybereš. Otázka je spíše kolik chceš dát peněz za ubytování a podle toho najít lokalitu.

          0 0
          • Zbych  

            A je nějaký pravidlo, která lokolita je dražší a která levnější? Bude to nejspíš moje jediná letošní pořádná dovolená, takže za každou cenu šetřit nebudu, ale zas zbytečně vyhazovat taky ne. Snad bych ještě zohlednil to, že by to nemuselo být moc daleko od Brna.

            0 0
            • malamala  

              Všude jsou dražší i levnější ubytování. V dnešní době přetlaku nabídky ubytování se dá bydlet za rozumné peníze. Záleží také na termínu.

              0 0
              • z0diaC  

                přimíchám se Vám do toho … Milane,pokud bych chtěl pojezd kolem Zell am See na biku – rovinky,menší kopečky (pojedu s netrénovanou slečnou) a nějaké to courání na bruslích popř. nějaký výlez pěšo pro nějaký ten,jak by jsi nazval mentální orgasmus … které místo kolem jezera by jsi mi doporučil s ohledem na cenu a který termín,tak aby vyšlo co nejlépe počasí ?

                0 0
                • Krutor  

                  Nejsem Malamala :-), ale byli jsme v Zell am See na kole v 2007 a bydleli jsme tady

                  http://www.haus-bleiweis-zehentner.at/

                  Tehdy teda za 27 E s polopenzí, ale spokojenost. Jídlo dobrý a i na „pořádný chlapy“ hodně. Ubytování solidní, ochotní majitelé. Nechali nás tam vysprchovat poslední den před odjezdem už po od odstěhování z pokojů např.

                  0 0
                  • malamala  

                    To je kousek od trati místní lokálky. Je to klidné místo v oblasti Schuttdorf. Kousek odsud žiji :-)

                    0 0
                • malamala  

                  Ahoj, takže na projížďky po rovinkách je tu zmiňovaná Tauernská cyklostezka, můžeš jet vláčkem třeba do Krimmlu, tam kouknout na vodopády a potom na kole pěkně údolím /cca 60 km/ do Zell am See. Kopečky i mírnější se zde najdou, výlety pěšmo též, je tu dost míst kam se podívat. Od soutězek počínaje, pěkné výhledy z kopců konče. Na in-line opět Tauernská cyklostezka, záleží kolik jezdíte a podle toho vybrat nějaký úsek. Ubytování kdekoli okolo jezera, jak Zell am See, tak Schuttdorf, Thumersbach … ale vybírej ubytování takové, aby jste tam měli zdarma kartu Zell am See&Kaprun. To je vstupenka grátis na dost přírodních atrakcí, lanovky, parníček … na výlet se slečnou myslím ideální, když nechcete jezdit každý den na kole. Tady je výpis co je zdarma KARTA.

                  Já bych vybíral asi červen, to už je počasí stálejší a o prázdninách je tu dost lidí. Květen může být hezky, ale také ne, to je takový měsíc kdy si tu počasí dělá co chce. Ale na kole už se dá jezdit i teď :-)

                  0 0
                  • romachain  

                    Ty jo ta karta vypadá dobře. My jsme loni hledali co nejlevnější kemp v oblasti a nakonec jsme skončili tady:

                    http://www.glemmerhof.at/index.php…

                    Tak jsme v ceně měli kartu Viehhofen, kde byly taky nějaký slevy, ale ne tolik. Letos si to tam plánujem zopakovat. K jezeru je to cca 7 km.

                    0 0
                    • malamala  

                      Levné ubytování je např. i TraunerAlm . Pro bike ideální, každý den pěkné výšlapy po okolí a cena v pohodě.

                      0 0
                • vlasto  

                  chlapi, neptejte se na doporuceni pocasi. To tady nejde, v kazde doline je jinak a napriklad podle predpovedi ORF se vubec neda orientovat dele nez na den dopredu.

                  0 0
    • Ostrawak  

      Taky hledám ubytování v alpách, které není přes cestovku nebo jinou agenturu. Mám zájem o výšlapy na výše položená místa. Jsou v alpách dobře značené trasy i ve vyšších polohách?

      0 0
      • malamala  

        Značení dobré jest :-). Mapky zdarma v každén info centru.

        0 0
      • vlasto  

        No tak pokud si zvykly na znaceni z ceska(nebo slovenska), tak tady je to katastrofa. VSE je znaceno cerveno bilo cervene, v pripade male snehove pokryvky, ktera prijde i v lete, lehce prehlednutelny a odbocky tezko rozlisis. Dobrou mapu a orientaci doporucuju.

        0 0
        • Krutor  

          No, musím souhlasit s Vlastem. Značením jsem byl trochu zklamanej. Možná pro turisty OK, ale na bike … Díky nedostatečnému značení jsme při objetí 5-Gondel-Tour využili jen 3 lanovky, bloudění nad Leogangem např. Asi jsme rozmlsaní značením v Česku, který považuju čím dál tím víc za bezkonkurenční

          0 0
          • vlasto  

            musite to brat tak: do hor s mapou, nebo GPS. Lepe s mapou.

            0 0
            • malamala  

              A mě se zdá, že tady je těch značek až moc. Žluté pro turisty, červené MTB, občas i nějaká klasická bílo-červená a do toho ještě staré dřevěné cedule. Je pravdou, že já se s kolem nepohybuji zas tak vysoko, max. do 2.500 mnm. Výše je to možná hůře značeno, to však nemohu potvrdit.

              0 0
              • vlasto  

                No tak v cesku je u kazde krizovatky i z bezvyznamnym chodnickem znacka, ktera ukazuje kam mas jet, nebo jit. Tady tedy rozhodne ne, spatne odbocit je na dennim poradku. Navic MTB trasy jsou znaceny jednosmerne, takze pokud jedes v obracenem gardu, nepotkas jedinou znacku.

                0 0
    • drbo  

      nechces to zkomplikovat Svajcem/Samnaun ;-) ?

      cesta po dalnici 600km z praglu prakticky az na misto, vyborny ubytko, fantasticka kuchyne, majitele cela familie drsny bajkeri, kdyz se zaseres pani sefova ti druhej den rano pripravy cisty a vysuseny vjeci, lanovky zdarma + bazen a saunicka, nafta byla v srpnu za 23 Kc :-)

      0 0
      • Ostrawak  

        Ty traily vypadají super. Akorát ty ceny za ubytování jsou krapetko vyšší :(

        0 0
        • drbo  

          taky se mi ze zacatku zdalo tech 70 frantiku dost, nicmene kdyz jsem pak zjistil za co vsechno to bylo a s jakou kvalitou – proste duvod k navratu :-)

          0 0
      • vlasto  

        Inspirovals, vypada to vyborne. Je to sice ***** daleko, ale stejne jsem se tam chtel jet podivat.

        0 0
      • McBlacky  

        3 dny v Samnau, 2 v St, Marii a 3 v Pontresině. To taky plánuju do budoucna.

        neměl bys tip na výlety na trasy kolem Samnau. Preferuju těžší a delší :)

        0 0
        • drbo  

          pro tebe bude vsechno malo :-), ja tam jezdil ty mistni klasiky plus Ischgl.

          Ale hotelier z laret.ch gajduje, jeho bohyne se podilela na autorstvi trailove brozurky Ischgl a mladas jezdi zavody – takze studnice informaci

          0 0
    • Barak  

      Vyber si lokalitu kam chceš jet, na místě zajdi do infocentra, řekni své požadavky a dostaneš určitě výhodnou nabídku.

      0 0
      • Break88  

        Pokud borec neumi sprechovat, tak je mu nejake infocentrum k nicemu.

        0 0
    • Treeper  

      Jakou lokalitu by jste doporučili pro enduro ježdění, nejlépe přejezdy po hřebenech + doprava lanovkami. DIK

      0 0
      • vlasto  

        Napr. Saalbach, nebo kombinace Panoramabahn-Resterhöhe-Wildkogel(tam se ale v urcitych pasazich sotoline nevyhnes), na to se da napojit oblast Kitzbuhelu, nebo treba v Zillertale Mayrhofen – Penken – Hintertux – Tuxerjoch – Kasern – Brenner – Schlüsseljoch – San Giacommo – Pfitscherjoch – Mayrhofen( okruh na dva dni, lanovky na Penken a Sommerbergalm, ostatni sedla ale musis slapnout, sotolina a asfalt je taky u toho)

        0 0
    • dobias  

      Ahoj Lyžaři, no dle ceny jsme našli penzion ve schladmingu,

      pokud nepotřebujete vlastní socky tak cena je od 795,– Kč / noc což je super ne?

      Ubytování Rakousko najdete zde

      0 0
      • dobias  

        A tohle napsala babi :)

        Ano – tak to cítím, tak to říkám. Jsem s manželem už v důchodovém věku, a poprvé jsme se rozhodli vyrazit na zimní dovolenou. Zima nám nevadí, tak jsme zvolili ubytování Rakousko. Rádi se koukáme, jak říkáme na Ladové zasněžené obrázky. Jak by asi vypadaly obrázky našeho skvělého malíře Lady, kdyby nakreslil zasněženou krajinu sevřenou v Alpských pařátech. Jeli jsme autobusem. Náš starosta zorganizoval pěkný zájezd do Alp. Na své si přišli všichni – rodiny s dětmi, lyžaři a čumilové, jak jsme se sami sebe my pasivní sportovci nazvali.

        0 0
        • dobias  

          Někteří se ptali s kým jsme jeli, tak hledejte ubytování rakousko

          Zařídí vše potřebné a my jsme si už jen užívali, jo trochu zmatky s dálniční známkou ale nakonec jsme ji dostali od cestovky.

          0 0
    • vili  

      Ahoj, potřeboval bych rychle poradit tip na levný ubytko na jednu noc pro 4 lidi v okolí Semmeringu. Nemáte někdo zkušenost? Není potřeba nic spešl, jen teplo a sprcha :-). Díky za pomoc

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.