• HonzaRez

    Zdar, poradíte? Měl jsem před časem cyklokros, který mi ukradli a na něm jsem si ještě před krádeží zkoušel jiné špalíky. No a ty mi zbyly. Teď přemýšlím, že bych potřeboval vylepšit brzdy na starém městském treku, takže:

    Co kdybych sehnal stejný typ brzd, jako měla ta cyklokorska, abych tyto špalíky využil? Poznáte někdo, do jakých brzd se hodí? Popřípadě kdyby se měl někdo v šuplíku jako použité a nepotřebné, měl bych zájem, stačil by mi jen jeden pár, samozřejmě pokud možno levně…

    Díky moc.

    0 0
    • Jakobo  

      No to na fotce jsou normal spalky do Vcek, ale to asi vis, tak blbej predpokladam nejsi. Asi jsem spis ja nepochopil dotaz. Vckove spalky se daji namontovat snad do vsech brzd od silnicnich, kantiku na spalky se zavitem, davam je i do U brzdy na expedicnim biku atd. jen se museji vhodne prohodit podlozky.

      Ty 3barevne jsou klasika vyrabene pod X znackami, ty sede jsou asi koolstopy.

      0 0
    • antt  

      většinou jich mám plný baťoch, jen tak levně se jich ale nevzdám. U Tebe udělám vyjímku, pokud zaplatíš poštu předem na účet :)

      0 0
      • Jakobo  

        On zrejme bude mit kantiky. Obyc kantiky koupi predni zadni za 2 stovky vcetne spalku. Za kantiky na CX da 2× tolik a stejne to dostane vcetne spalku. Pokud ma ted kantiky na spalky s cepem, jestli by nebylo lepsi koupit treba 3barevne BBB, 2 pary stoji 200 Kc, neni co resit https://www.cyklosen.cz/…m-BBB-BBS18T

        0 0
        • HonzaRez  

          Díky všem za rady, ještě to musím dovysvětlit. Nemám cantíky a nepotřebuju dokoupit špalíky. Jedná se mi o brzdy na starém šrotu a chci vyzkoušet jakékoliv čelisti, které tam půjdou a zároveň upotřebit špalíky, které mám a k ničemu mi nejsou…

          Jedná se o tenhle šrot s obyč rovnými řítítky:

          http://www.bike-forum.cz/…stara-fortka

          Bude lepší, když to znova vyfotím.

          Předpokládal jsem, že by se žádané čelisti daly sehnat použité, čili za nízký peníz a samozřejmě bez špalíků, abych použil ty svoje.

          Nevím, jestli to není úplná blbost, ale budu rád, když někdo poradí podle přesné fotky…

          0 0
          • Jakobo  

            Znovu. Pokud mas paku na brzdy cantilever, musis dat cantilevery. Nove brzdy na spaliky se zavitem te vyjdou draz, nez ty 3barevne v odkazu. Mam je na jednom kole a brzdi dostatecne i s plastovymi brzdami. Mas nejakou utkvelou myslenku znovupouziti spalku za 100 korun a pritom nekde jinde das dalsich X set abys je vubec mohl vyuzit.

            0 0
            • mr.antik  

              pokud má dlouhý prsty a cantíkovou páčku na dlouho, tak to bude fungovat i s véčkama (pokud jsou dobře seřízený, ráfek rovný a rám rozumně tuhý), krok bude sice delší ale brzdit to bude v pohodě

              0 0
              • antt  

                jde to doladit, tak ať to brzdí, ale vůbec to není výhra, možná tak pro prodejce, nikoliv pro uživatele

                0 0
            • HonzaRez  

              Aha. Mě spousta věcí není jasných, takže proto se moje otázky můžou zdát úplně blbý. Je souvislost mezi páčkami a brzdovými čelistmi? Měl jsem v úmyslu prostě vyhodit jednu nebo dvě špatné ze čtyř čelistí a místo nich dát cokoliv, co tam půjde, podle obrázků, které někde najdu. Páčky jsem neměl v úmyslu měnit. Je to úplná blbost?

              0 0
              • Jakobo  

                Ke cantilevrum je treba paka, ktera ma uchyt lanka bliz cepu, u V brzd zase dal. Aby ses vyhnul zbytecnym problemum, je treba toto pravidlo dodrzet. Mozna staci stavajici brzdy vycistit v benzinu, namazat a dat ty 3barevne spalky s cepy z odkazu nebo proste jakekoliv nove spalky. Pripadne koupit levne cantilevery na spalky se zavitem treba Tektro, nebo koupit V brzdy a nove paky. Toto uz tady bylo napsane. S cantileverama min ubyvaji rafky nez s Vbrzdama, hur brzdi. Pokud tomu moc nerozumis, zajdi radeji do nejakeho servisu se poradit. Brzda musi brzdit, at se nekde nevysekas.

                0 0
                • Vilém  

                  Asi tak. Hodil bych poptavku do vlakna Daruji atd. na nejaka vecka s pakama, urcite se neco najde.

                  0 0
      • HonzaRez  

        Díky za nabídku, ještě vložím přesnou fotku toho kola, aby vše bylo jasnější. Pokud se dohodneme, poštu samozřejmě zaplatím.

        0 0
    • HonzaRez  

      Tak to ještě zkusím takhle. Přemýšlím o nahrazení těchto čelistí, je to asi ten nejstarší typ. Navářka je na vidlici, ale předpokládám, že zase pro různé typy je různá, takže se na všechny česlisti použít nedá…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jakýkoliv cantilevery nebo mini-V (pokud je to cros/trek), pokud by jsi chtěl klasický V-brake, musel bys vyměnit i páky.

        0 0
        • HonzaRez  

          Díky moc, pokud bych v bazaru narazil na obnošené cantiky, tak bych právě staré páky mohl nechat, je to asi ta nejlogičtější možnost..

          0 0
          • Jakobo  

            Tys to jeste nedoresil? Proste kup nove brzdy a hotovo, neni na co cekat. Treba tady mas dva pary na ty tvoje spalky se zavitem za 126 Kc + posta a nemusis ani menit paky. http://www.kolonet.cz/detail/7552-1/ Spalky stoji stejne za hovno, tak tam akorat prdnes ty svoje.

            0 0
            • HonzaRez  

              Díky moc, to vypadá dobře. Koukám do bazaru, jestli tam nebudou nějaké ojeté canti za pár šupů, ale tohle bude možná jednodušší. Zatím jsem to nemusel nijak akutně řešit, brzdí mi to, ale časem…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.