• LesyČR

    Ahoj kamarádi, prosím poraťe mi jaké vybrat špalky. Koupil jsem nějaké u nás v obchodu, ale není to ono… jsou takové tvrdé špatně brzdí a vydávají divné zvuky.

    Uvažuji o těchto:

    http://www.koloshop.cz/…omplet-bal./

    http://www.koloshop.cz/…-na-v-brzdy/

    Které budou lepší?

    děkuju Tom

    0 0
    • Vilém  

      Jedny jsou na vymeny cartridge, jedny klasika. Jinak ty Ashimy nebrzdi spatne.

      0 0
    • Uruwashii  

      mám trojbarevné BBB a zatím max spokojenost. Nemám problém s něma kdykoli kolo dostat do smyku (ne že bych to dělal)ale vím, že brzdí víc než dobře. Jen obcas při tvrdším brždění trochu zpívají :) Jinak hodně lidí tu prosazuje červené koolstopy – ale jsou už celkem drahý.

      0 0
      • Mirek1  

        Než jsem přešel na hydry, jezdil jsem dvoubarevny koolstopy a tříbarevný BBB. řekl bych, že koolstopy brzdí o trochu líp, BBB jsou levnější a dýl vydrží. Každopádně nebe a dudy ve srovníní s těma klasickejma černejma za pár korun. Brutální rozdíl je, když je zima. V mrazu neznačkový špalíky nebrzděj skoro vubec (ani když je sucho), prostě zmrznou jako kámen.

        A věř, že já o brždění vím dost a ne jako některý závodníci, co brzděj jen za cílovou čarou :-)))

        0 0
    • BigKarel2  

      Určitě bych koupil ty nějaké váměné, nvm jesi přímo ty z toho linku ale určitě nějaké u kterých s edají měnit samotné gumičky.

      0 0
      • Dlabka  

        při ceně tech špalíčku Ashima nevidím důvod. Brzdí opravdu velice slušně

        0 0
    • Nimrod  

      za mě lososové koolstopy. brzdí mi pocitově lépe jak červené

      0 0
    • Pajas04  

      mám tyhle

      http://www.kupkolo.cz/…tr_4927.html

      brzdí i když jsou mokré ráfky, nepískají, kdykoliv chci dostanu kolo do smyku :)

      0 0
      • Lucky-x  

        Tak tyto za sebe nedoporučuji. Možná tu i někde najdeš vlákno kde jsem problémy s nimy řešil. Sice se mi problém na čas podařilo vyřešit, ale po pár kilometrech mi došla trpělivost a vyhodil jsem je. :-)

        pískají a pořádně nebrzdí

        0 0
        • Pajas04  

          v tom případě záleží asi hodně na ráfku, mi nepískají ani za mokra :)

          0 0
          • vladaza  

            taky mám baradine a jsem spokojený,ale synovi jsem je musel z kola sundat, ty pazvuky se nedaly poslouchat /nepomohlo odmaštění ráfku, lehké přebroušení, opakované seřízení/, ale pozor – jenom z předního kola, vzadu je má doposud

            0 0
            • Lucky-x  

              jj, souhlas… záleží na ráfku

              U mne je to též problém předního kola.

              0 0
    • fredy.k6  

      Nemůžu si vynachválit tyhle Cena je za všechny čtyři a dělají i cartridgovou­ verzi.

      0 0
    • m4rkus  

      Jezdím trojbarevky od BBB. Kvalita, nepískaj, vydrží, neškodí ráfku. Komplet špalky nekupuji, jen gumičky. 2 páry vychází na 200kč. Mám tyhle

      0 0
    • Sobi  

      Co to jsou špalky? :-O

      Pomatuji si archaické časy kdy jsem jezdil na trojbarevkách od BBB a Authora, teď už jen minerální olej ;-)

      0 0
      • Uruwashii  

        to jsou takove ty lehke, bezzavadove, typu „opravimSiSam­KdyzSePokazi“ komponenty k brzdam, ktere brzdi skvěle i bez těžítek, jako je minerální olej ,–))

        0 0
        • Mr.Duck  

          To máš ňáký pomotaný, na V ček musí furt něco, no votřesný )

          Jinak teda k tématu, já na XCčku mám trojbarevný špalky Acor, bude to to samý co BBB nebo Author, tvarově naprosto stejný, a řek bych že směsi budou taky to samý. Pár tisíc najeto maj, brzděj jakž takž i v mokru, určitě líp než jiný co sem zkoušel, ale občas si u toho pěkně zařvou. Každopádně u nich zustanu, aspoň do chvíle než budou love na pořádný bezúdržbový na počasí nezávislý účinný hydrauliky )

          0 0
          • Nimrod  

            na tom začátku a konci ti chybí smajlík, ne? :-P

            0 0
            • Mr.Duck  

              Když já mám rozbitou klávesnici, tak nemám tečku, čili ani dvojtečku ;( A 1200 na klávesnici do notesu taky zrovna nemám (

              0 0
      • Lucky-x  

        To jsou ty brzdy ke kterym se zase lidi postupne zacnou vracet az zjisteji ze kotouce vlastne ani nepotrebuji a ze Vcka byli přeci jenom na údržbu mnohem pohodlnější.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Jak může bejt něco, o co se musíš furt starat pohodlnější než něco, co nasadíš za desetinu času a nemusíš na to hrábnout? )

          0 0
        • vili42  

          Do kamene tesat! Jsem nestastny majitel kotoucovek a mooooc vzpominam na stary dobry vecka.

          Velmi spokojenej sem byl s koolstopama

          0 0
          • Nimrod  

            tak horké to není, s valnou většinou kotoučovek problémy nejsou. a stejně tak všichni, kteří říkají, že véčka nebrzdí, nemají pravdu

            0 0
            • Mr.Duck  

              Přesně. Voni Včka brzdí, ale kotouče holt brzděj nesrovnatelně líp žejo. Ale tvrzení že kotouče vyžedujou víc údržby jak Včka mi příde naprosto nereálný. I ty mechanický kotouče byly jednodušší na údržbu a seřízení jak Včka, o hydrách nemluvě.

              0 0
              • Nimrod  

                upřímě řečeno bych ty véčka ani takhle nezatracoval :-) na to moje ježdění je mi fuk, jestli tam jsou véčka, nebo kotouče. ani na jedno bych nemusel sahat, na obojí mi stačí jeden prst, abych to ubrzdil a maximální brzdný výkon je skoro stejný. pro kotouče hovoří jen dávkovatelnost, menší šance namočení třecích ploch (o samotném ráfku se tu nebavíme :-)). pro véčka menší šance poškození, nižší hmotnost, cena (většinou :-)) a u mě i estetika, ale to je subjektivní :-)

                proč se tu ale doháje bavíme o brzdách, když se tu máme bavit o špalkách? :-)

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Voni si začli! Já Včka na jednom kole taky vozim, to viže se to jako dá, žejo, ale přece jenom na ňáký takový endůro tady v okolí prahy to občas dá prstum dost zabrat. Třeba cestou do (ex- ;( )práce po cyklostezce podél vltavy Včka bohatě stačej ) A i ty naše FR traily sem na Včkách dával, sice přední odešla, ale dalo se to ) Možná kdyby odešla zrovna v blbym okamžiku, tak by se to nedalo, ale to se naštěstí nekonalo ) Ale holt je to s kotoučema(i nuz­nejma) jiná liga, a se slušnejma hydrama už jinej svět ;) Ale pro někoho, kdo nepotřebuje sjet kopec a prohnat se přes „rockgarden“ do zatáčky na pokraji adheze plášťů se to dá oželet. A co se estetiky tejče, tak malý kotouče sou hnusný, ale když je tam aspoň 180 tak už to je pěkný, 203 je docela erotika )

                  0 0
                  • Nimrod  

                    tady je vidět, že máš zkušenosti jen s low end véčkama na obyč bowdenech. bowdeny hrozně moc pomůžou hladšímu chodu, pak to bereš jedním prstem jak nic. nebo se mýlím? jakým způsobem ti odešla? co se vzhledu týče, tak to je fakt subjektivní :-) jinak si myslím, že na endůrko véčka stačejí, na dh už ne. v mém případě stačili jen gustavy, brzdil jsem víc než dost :-)

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      Já 1 prstem tak tak utahnu SLX s 203mm kotoučem, asi holt jezdim něco jinýho ;P Ale je pravda, že bowden dokáže dost. Odešla mi tak, že se rozpad ten kovovej kousek co ohybá lanko o 90° a chytá ho do brzdy, prostě se urvala ta zarážka, asi brzdim moc silně )

                      0 0
                      • BigKarel2  

                        Fakt? Já jedni prstem na Deore se 180mm ubrzdim fšechno…

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          A kolikrát si jel z pořádnýho kopce? Mě ve Všenorech při třetí jízdě už docela ruce bolely, hlavně pravá, kde na zadku mám „jenom“ 185mm kotouč. Jinak třeba na špičáku neni problém, tam sem měl brzdy nastavený tak, že zabíraj až skoro u gripu (resp u mýho ukazováku – brzdim prostředníčkem), a bylo to v pohodě, zato třeba na Monínci, když sem měl vzadu eště mechaniku, to bylo pomalu o prsty ;) Já myslim že každej považuje „kopec“ za něco jinýho. Třeba kdybych jel nahoru, tak je pro mě 25m nepřekonatelný převýšení )

                          0 0
                          • Nimrod  

                            všenory zrovna také nejsou kdovíjak prudké :-) jestli si dobře pamatuju, tak akorát tam je traverz, jinak nic velkého, ne? ale je fakt, že jsem tam byl jen jednou a to jsou 4 roky zpátky…

                            0 0
                            • Mr.Duck  

                              No zrovna zlokrpál to neni, ale po třetí jízdě už sem litoval že nemám 203mm vzadu ) A snad se tam před asi šesti lety i jezdil DH pohár, ale to bych kecal, nicméně je to kopec kde bych se s V dost trápil )

                              0 0
                              • Nimrod  

                                jezdil a věř, že takový franta mrázek tam svého času závodil na véčkách a single speed :-) pak to bohůžel padlo, polovina trati je na soukromém pozemku a byl tam problém i s tím fotbalovým hřištěm…

                                0 0
                                • Mr.Duck  

                                  Tak myslim že ten i kdyby jel na ukrajině a brzdil jenom torpédem, tak mi ukáže záda jak zamlada ) Jasný že to s Včkama de no, ale je to skoro stejný jak trápit se tam s pevnou vidlí )

                                  0 0
                      • Nimrod  

                        jsi divný :-) neměl jsem pod rukama kotoučovky, které by se nedaly utáhnout jedním prstem bez problémů. jinak ten defekt je zvláštní, nikdy se mi nestal, naštěstí

                        0 0
                      • Tomas94  

                        Mi se to stalo taky. Na přední ale není problém celý ten kousek koupit nový za pár drobných http://www.kupkolo.cz/…ano340.html ja to kupoval u nas na 19 :)

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          Jo, já vzal jinej z Vček co mám na svym prvnim horáku, tak 12let už bude mít, začína sem na něm, když sem nedosah na sedlo a jezdil sem na horní rámovce obalený molitanem z BMX )

                          0 0
                      • DaSnail  

                        máš foto?

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          Nemám, myslim že ani ten zmrzačenej díl nenajdu, že sem ho vyhodil ;( Ale nekecal bych, žejo )

                          0 0
        • souky junior  

          V-čka jsou super. Záleží strašně moc na kvalitních bovdenech.. Kdo se nekoupe po pás v blatě, nejezdí nějaký endura a downhill, toho musí V-čka podržet. Je to sice menší pohodlí, ale větší úspora váhy a na údržbu stačí křížovej šroubovák.

          0 0
    • scret  

      cerveny koolstopy, brzdej nejlip… teda krome zelenejch na keramiku:)

      0 0
    • marekmaue  

      z nouze sem koupil do botek gumičky Author, z brzdového účinku jsem byl velice mile překvapen – doporučuji a půjdu do nich znova!

      0 0
    • Bafoon  

      baradine 960V axitbikes.eu netbike.cz …

      0 0
      • Honza321  

        přesně tak…super vlastnosti (3barevné) a super cena! Nemá smysl cenově kupovat komplet špalky pro výměnné gumičky a od BBB jsou o dost dražší přitom kvalita stejná.

        0 0
    • vasek80  

      Dnes po přečtení tohoto pokusně koupeny namísto loňských baradine (či jak se to píše) Auror 3 barevné za 200. Brzdí ohromě, ale pískají, teda po 50 km je to lepší, ale u mě tiché nejsou. Prní zabrzdění byl šok. Brzdy deore

      0 0
      • vasek80  

        TAk už jsou potichu a brzdí jak ďas. Na přetítnutí přez řídítka stačí dva prsty:-)

        0 0
    • vili42  

      No ja mel tusim LX s paralelogramem, a tam se to jednou seridilo a pak zase az kdyz sem po 6k km menil spalky. Hlavne to brzdilo potichu. Ted s kotoucema to sou zvukovy projevy, ze bych to rozkopal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.