trekk pro 196cm/145kg do 20 000 Kč

52 nepřečtených
  • mountain

    Chtěl bych něco na vyjížďky po cyklostezkách, max zpevněná polní cesta + pár km po cestě v létě do práce, takže nejspíš trekové kolo

    mám 196cm, 145kg

    hledám něco do 20 000 Kč

    Quicky cx mají udávanou nosnost 136+25kg při trekkovém využití, tohle je ale ve velikostech 23,5 všude vyprodané, psal jsem do několika obchodů

    http://www.mojekolo.cz/…ck-cx-4-2015

    i nějaké ty Ghosty (Square Cross X, Squaretrekking) vydrží prý něco okolo 140Kg dle jejich katalogu, ale ty zase nemají pevnou vidlici, kterou bych asi v rámci své váhy a rozpočtu preferoval

    http://www.mojekolo.cz/…oss-x-2-2016

    btw po přečtení desítek témat tady jsem jako první psal Scalarovi, nicméně pro malý rozpočet (trochu jsem navýšil) neměl o stavbu zájem.

    nějaké další tipy? Dík.

    0 0
    • scalar  

      V rozpočtu asi hlavní problém nebude, běžně stavím i crossy pod 15 tis., ale pro běžné uživatele.

      0 0
    •  

      Fatbike by ho neunesl? Tady je vlakno kde se neco resi:

      http://www.bike-forum.cz/…-stavba.html

      0 0
      • novas752  

        To je zbytečný… Si myslim, že když koupí nějaký hoský kolo aby mělo bytelnější díly, dá na něj pro začátek pevnou vidli a užší pláště a bude jezdit po asfaltu, tak ho to unese a snadno něco schodí na 110–120 a to už bude mít docela v pohodě.

        0 0
      • mountain  

        Jako držák tam je zmíněn Superior rx510, to ještě dost ušetřím. Jinak pro mne nic použitelného v roce 2016.

        0 0
    • michomin  

      Mrkni na Trek Allant 7.2 2016. Trek se chlubí značnou nosností u většiny kol. Dělá se do velikosti 25.

      http://www.trekbikes.com/…1359000-2016

      0 0
    • Erknold  

      Záleží, jestli si to budeš servisovat sám, nebo ne. Pokud sám, tak klidně něco z eshopu. A jinak nějaký rozumný kameňák, co máš po ruce, jelikož je předpoklad, že to kolo bude více trpět, než pod nějakým BF chrtem.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak podle mne když na tom nebudeš skákat atd. Tak by neměl být problém. Mám 115–125. Záleží na části roku a nemám problém i když si občas něco skočím, sjedu schody atd. (jednou teda prasknul paprsek ale jinak nic závažného). Já bych si pro tebe představoval asi něco takového https://www.canyon.com/…-4-0-sl.html.

      0 0
    • mountain  

      Ten Trek vypadá dobře, ten Canyon ma přece jen o 16 kg nižší garantovanou nosnost, i když snad vypadá lépe osazen.

      0 0
      • michomin  

        Na Forbikes mě říkali u stánku Treku, že většina jejich kol má nosnost 136 kg. Není nic snažšího, než si to ověřit. Katalogová cena 16 990,–. No není to skvělé?

        0 0
      • pierogross  

        +1 taky mám ten názor

        0 0
    • danielh  

      145kg??? To vozis pytel cementu pod bundou nebo co??? Chlape ty mas 50–60 kilo nadvahy :-)

      0 0
      • postman79  

        Nebo to počítal dohromady i s manželkou.

        0 0
        • michomin  

          Ty s danielhem jste vskutku mentální giganti.

          0 0
          • postman79  

            No to víš, každému není dáno. Snad jsem zas tak moc neurazil, nebylo myšleno zle.

            0 0
          • danielh  

            skoda ze neadoruju nekoho kdo se vyzere na skoro metrak a pul, pokud ma nejakou nemoc ktera to zpusobila tak se omlouvam ale pokud se vyzral sam svoji nenazranosti tak jeho problem. Kolo na 150kilo snad ani neexistuje, to uz asi posvarovat lesenovky tak maximalne.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Bez tebe by asi na to nepřišel :D

        0 0
      • mountain  

        Ale tvoje žena mi posledně říkala něco úplně jiného, že prý konečně pořádný chlap ;-)

        0 0
    • Breakpain  

      Hele, co si koupit permici ve fitku, jeden rok tam chodit … shodit a pak si koupit kolo „bez“ omezení? Myslím Tím sednout na egotrenažer a jezdit na tom v klídečku ZDV a shazovat pomalu ;-). Má to krásnou výhodu – nemusíš řešit, jestli jim to zničíš :-) …

      0 0
      • stan99  

        Kolo.

        Kdo vydrží šlapat na nějakém aparátu několik hodin v kuse,aby to mělo význam?

        0 0
        • Breakpain  

          Ten co má motivaci nebo si řekne „musím“. Patřím do druhé skupiny a úspěšně jsem tak strávil celou zimu 4–5× týdně na trenažeru. Občas nadávám, vztekám se … To nepopírám, sousedi by mohli vyprávět o dlaždičovi od vedle ;) …

          O zábavě nemůže být řeč, ale efektivní to je ;) … A řekl bych, že chce primárně hubnout a jakmile shodí aspoň trochu, začne ho to motivovat, bo uvidí posun.

          0 0
          • swenak  

            Musím taky potvrdit. Je asi jedno, jaká je metoda, ale pokud je vidět posun, tak je to docela motivující. Já v podstatě z nudy a pouze tím, že jsem si koupil novou chytrou váhu a mohl v telefonu vidět statistiku, zhubnul tak, že mi okolí říká, ať s tím přestanu :-) A přitom mi ani nešlo o zhubnoutí, jenom jsem chtěl dosáhnout nastaveného čísla a to jsem potom posunul a zaokrouhloval, aby to bylo hezké číslo a neviděl jsem za tím hmotnost :-)

            0 0
    • mountain  

      kromě poznámek mimo téma, je zde někdo schopen rozklíčovat, jestli ten rozdíl mezi Trekem Allant 7.2 a 7.4 stojí za 7000Kč a hlavně jestli se nějak zásadně liší v hlavních nosných komponentech?

      http://www.trek-bikes.cz/…73&bike2=772

      něco jsem hledal zejména ohledně těch rámů a jejich značení Silver, Gold, ale nic moc jsem nenašel. Snad jen někde, že je to běžný Alloy 6061, jen nějak upravený a hned to má označení Gold.

      Ten 7.4 má samozřejmě lepší osázení, liší se i vidlice..

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak bude lehčí, rám nevím z toho jejich označení se moc nedá vyčíst. A hlavně tam budeš mít lepší brzdy ale zase výbava je fakt tragédie.

        0 0
      • novas752  

        Obě ty kola jsou za jejich cenu osazený dost mizerně. Trek je prostě předraženej. Stavba za takovou cenu by byla mnohem mnohem lepší.

        Má pocit, že silver = bez zeslabování trubek, gold = 1× zeslabovaný a alpha platinum = 2× zeslabovaný (Jedna trubka má na různých místech 3 různé tloušťky).

        0 0
        • mountain  

          já vím no, ale moc si vybírat nemůžu.

          0 0
          • michomin  

            Hlavně nezačni blbnout s dalšími a dalšími koly, které vyšťouráš na internetu, jako se to tady stalo pár lidem. Pak nevěděli kdy přestat a co vybrat.

            0 0
      • Janes  

        Já bych asi zvolil toho levnějšího kvůli cr-mo vidli.

        0 0
        • michomin  

          Také to tak vidím. Když si vezme vel. 25, bude mít pohodlný posed, sedlovku vysunutou 16–17 cm, takže ji jen tak neohne. Na asfalt dobrý.

          0 0
      • Jakobo  

        Toto kolo jsem si pred lety koupil v Norsku, jen model FX 7.2 na Vckach. Tehdy byl o neco lip osazeny nez pozdejsi modely. Jsem stejne vysoky jako ty a bohuzel v Norsku tehdy meli nejvetsi velikost 22.5", ktera byla kratka (570 mm), ono vubec ty fitness kola jsou kratke, pac nejaky blbec udal standard, ze se budou stavet na ramech s geometrii jako maji CX. Tehdy jsem to ale neresil a dal 130 mm predstavec.

        Pokud hotovka, pak toto kolo bych ti doporucil a urcite model 7.2, vyssi modely jsou uz ve srovnani se stavbou fest predrazene. Navic jak psali jini ocelova vidle bude vyhoda, 3×8 je taky plus. Bez debat velikost 25", uz kvuli o 6 cm min vysunute sedlovce a jak jsem psal, tech 570 bylo malo. Vzprimenejsi posed a vlajdy budou u tebe imho spis vyhoda.

        Jen takova zajimavost. Jednou jsem jel z kopce a nevybral takovou debilni zatacku, napalil v plne rychlosti do betonoveho obrubniku, preletel pres chodnik a za chodnikem sjel z kopce do plotu. V plotu dira… ne, to uz kecam. Nastesti se mi nic nestalo, drateny plot to utlumil. Plast samozrejme prorazeny, rafek nakopnuty, ale ramu ani vidlici se nic nestalo.

        Na kole jsem toho najezdil dost, bohuzel jak jsem psal geometrie mizerna, ale v tvojem pripade a v 25" bude OK. Brzdy nevim, asi zadna hitparada, ale snad zabrzdis, zas nebudes resit probrzdene rafky.

        0 0
    • pierogross  

      Ahoj. Jak píše Novastřinumera je ten Trek předraženej. Já se ho tady nechci zastávat, ale která značka dnes není? Ale o to tu nejde. Ono postavit něco pro tebe – zajímalo by mě, kdo ti dá na to záruku. Ten Trek asi jo, a ještě doživotní, navíc mívá delší posed, což by ti taky mohlo vyhovovat. Protože hlavní problém podle mě není v tom, jestli koupit něco předraženého, nebo postavit, ale v ů b e c sehnat solidní kolo pro tuhle váhu – a v tom vidím zásadní věc. Takže jestli je něco předražené, vidím v tomto velmi zvláštním případě až jako podružné. A netvrdím, že to má být nějaký Trek. Pro mě za mě jezdi na Ukrajině a hoď na to s redukcemi XTR. :) Držím palec, CHLAPE.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co takhle rám od RB a nechat na tom něco postavit? http://www.rb-bike.cz/…/crr-290-ram a psal jsem jim a prý běžně dělají i rámy pro lidi s hmotností 150KG.

      0 0
      • Janes  

        Nebo tak :-) a je tu ještě Bareš, nechat si postavit rám celej z cr-mo a nemusí mít žádný pružený vidle.

        0 0
      • pierogross  

        No vida. A navíc bude in a ještě i patriot. To se cení. Dobrýýý pane Dr.

        0 0
    • Dominno  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • mountain  

      https://www.kolosbikes.com/…dni-kolo-no4

      garantuji nosnost 160kg. Je tu nekdo schopen se podivat na ty dily, jestli to je realne?

      0 0
      • michomin  

        Už je to 8 měsíců, co jsi chtěl koupit kolo. Změnilo se něco na tvých proporcích? To abychom ti mohli lépe poradit.

        0 0
      • mountain  

        Tady se kloudné odpovědi člověk nedočká. Otázka zní jasně, jsou tam komponenty, aby mohli garantovat 160kg?

        0 0
        • gerrard  

          Budu na tebe hodny a na tvou ne uplne rozumnou otazku odpovim. To tady nikdo nevi a nikdo to pro tebe zjistovat nebude. Kdyz si je prodejce jisty a tu garanci dava, tak co resis? Kola maji 36 dratu, to je OK, ale jakou nosnost maji dle vyrobce ti zjistovat nebudu.A stejne je to s ostatnima komponentama. Proste ho kup a uvidis.

          0 0
        •  

          odpověď je taky jasná: negarantuje na požadovanou váhu, musel by ti někdo něco dimenzovanýho postavit, cena by byla ale úplně jinde

          0 0
        • doubeq  

          Prostě si kup něco, co splní rozpočet nebo ho zvyš. Nebo sniž váhu a bude to lehčí. Jde to i jinak, než na kole, ale musíš chtít sám, vnitřně, jinak se neposuneš ani se zdejší otázkou, ani s váhou.

          0 0
        • scalar  

          A jakou konfiguraci máš na mysli? Pokud tu za 20 tis., tak to je na Aliviu na véčkách. Tedy octalink osa za sto pade, Alivio náboje…Tady dost pochybuji o garanci do 160kg.

          0 0
          • mountain  

            Díky aspoň za tento názor.

            0 0
            • G.B.  

              …namátkově: Remerx Dragon – nosnost ca 120 kg, Schwalbe Marathon Plus (to je ten lepší) – max. load 95 kg.

              Pochybuji že to bude na 160 kg, i dle komponentů, které zmínil již Scalar.

              0 0
    • woodrider  

      být tebou jdu do bazarovky, něco staršího s ocelovým rámem, ten 145 kg zvládne a za kolo dáš pár drobných.

      0 0
    • Bruca  

      já bych koupil koloběžku od Mibo, protože ty mají nosnost 150 kg :-)

      0 0
    • SnyX  

      Hele, já začal na kole jezdit před 4mi lety, první rok jsem (186cm/138kg, 23let) jezdil asi půl roku na střídačku starý favorit / staré junior trekové kolo Superior, na kterém jsem jezdil ještě na základní škole. Jezdil jsem pouze silnice. Nevím jak ale uvezlo mě to ani osmicu jsem nikdy neudělal.

      Dost mě to chytlo, tak jsem si na další rok nechal už u Scalara postavit kolo na novou váhu 120kg. Teď mám 90 a kolo po třech letech stále bez problému drží.

      Co tím chci říct, moc to nehroť, začínáš podobně jako já. Vytáhni od někoho z bazaru nějaké starší trekové kolo, to vydrží hodně, pořádně na něm mákni, a pokud tě to chytne, tak si další rok koupíš a možná i připlatíš za lepší, navíc dělané na menší váhu.

      Hodně zdaru.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.