• kocourmour11

    Mám model Trek Fuel EX 5 tuším 2007 nebo 2008 a všechno celkem dobrý, ale trochu mě zlobí boční tuhost zadní stavby což se negativně projevuje např. při vjetí do hluboké koleje apod. Už jednou jsem to měl v servisu, tenkrát byla opravdu znatelná vůle hlavního čepu. To vyřešili, ale po dalších asi 2000km se problém vrací s tím, že tentokrát vůle nikde markantní není. Máte někdo nějaké zkušenosti? Měnil jste někdo ložiska? Dík za info

    0 0
    • kubad  

      výplet zadního kola máš dotažený?

      0 0
      • kocourmour11  

        Teď jsem to byl zkouknout a řekl bych, že jo. Dráty jsou napnutý stejně jako na Meridě HT, se kterou tenhle problém nemám. Dokonce jsem to i řádně nafoukl, protože jinak právě k vůli pohodlí jezdím na mírně podhuštěným.

        0 0
        • mxv  

          dobre se podivej, jestli nekde nechyta prasklinu. Me tak 2× prasknul zadek treku liquid, nejdriv to zmeklo a za nejaky cas lup..

          0 0
          • kocourmour11  

            Tak kolego, bohužel jsi měl velkou a smutnou pravdu. Ten rám mi skutečně tento víkend praskl. Hned nad horním čepem páky tlumiče přesně ve sváru. Teď čekám jak dopadne reklamační řízení. Jak jsi dopadl Ty? Patrně ti to vyměnili že? Protože jinak si nedovedu představit, že by někdo šel po takový zkušenosti do stejnýho kola.

            A varování pro ostatní: jakmile rám na Fuelu ztratí tuhost, kromě vůle v ložisku hledejte i trhlinu v rámu. Rám začne později i mírně povrzávat, což jsem bláhově připisoval botám a nášlapům… a pak už to řachne.

            0 0
            • Vilém  

              Hm, smutne. Jinak je to klasicke misto, kde snad kazdej fuel driv ci pozdeji prdne.

              0 0
            • Jitkola  

              Jéje nestrašte. Mám EX 8 a při záběru ze zadu stále polupává, připisuju to nýtům v XT kazetě. Nikde žádné vůle nejsou. Tobě to praskalo při propružení? Nebo kdy?

              0 0
              • MlokCZ  

                Kazeta to není téměř nikdy (i když stát se to může). Když u fullu řeším problém, tak kazetu vždy pro jistotu taky zkusím prohodit.

                A nedělala problém zatím nikdy (vozím XT kazety).

                0 0
              • kocourmour11  

                Jo, prdlo to při sjetí úplně obyčejného obrubníku.Dalo to kovovou ránu a rozvlnilo se to. Nicméně jsem s tím dojel ještě 15km po silnici. Před tím jsem sjížděl z kopce Melechov po žlutý turistický a to ještě drželo, kromě již zmiňované snížené boční tuhosti. Není to tam vůbec žádný drama, úplně pohodovej sjezdík, sem tam hup nebo kámen, ale žádný skoky. Poznáš to, protože to vrže, je to opravdu vrzání ne lupání. Takhle vrzávaly starý kola s odepsaným středem. Vrže(skřípe) to přesně v otáčkách převodníku, protože právě šlapáním namáháš rám do stran, když to řachlo tak pak vrzal tak hodně, že se všichni ohlíželi :-))a zadní stavba pode mnou tancovala pěkně podle šlapání a to i přes to, že snažím i tahat nahoru(nášlapy). Kdyby to dělala kazeta, myslím že by to mělo jinou frekvenci i když taky možná ne.

                0 0
                • Jitkola  

                  Díky moc. Umeju ho, hodím pod mikroskop a budu doufat …

                  Jinak Melechov znám, je to tam moc hezký ale nic náročnýho na sjetí. Polupávala jsem už na Gardě asi bych ho rozlouskla nejspíš tam. Dík

                  0 0
                  • kycis  

                    Zkus vymenit sedlo, original bontrager mi ted zacal taky desne lupat, a predtim lupaly koncovky bowdenu, pomohlo promazani.

                    0 0
                    • Jitkola  

                      Z originálu EX 8 mám jen rám s vidlicí a brzdy.

                      Celé jsem si ho přestavěla, napletla jiná kola, dala Fizik sedlo a to už pod mikroskopem také bylo :o). Dík

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.