Názor na rám a kolo Trek Fuel 90 + Ario 2.2 (2006)

18 nepřečtených
  • Jirka***2

    Zdravím! Prosil bych názory na výše uvedené kolo, resp.rám Trek Fuel 90 a tlumič RockShox Ario 2.2. Jak jste spokojeni s tímto rámem a tlumičem (klady, zápory), pro jaký terén je dle vás vhodný, je-li např. vhodný na endurové ježdění s techničtějšími úseky a sjezdy. Jak velký je u tohoto kola vlastně u tlumiče zadní a u vidlice přední zdvih. Na vysvětlenou: Uvažuji o přechodu z HT (zánovní) na full s tím, že bych tam pro začátek dosadil matroš ze stávajícího biku: Manitou R7, XT, LX a kola bontragerky 2,25. Později, je-li to vhodné?, bych chtěl dosadit vidli s vyšším zdvihem (120 mm?) Díky moc za názory. (Uvedený nový rám bych měl v celkem výrazné slevě).

    Anketa: Doporučuješ rám Trek Fuel 90 + Ario 2.2 ?

    Ano
    2x
    100%
    Ne
    0x
    0%
    0 0
    • Gorgov  

      dneska sem jel poprvý na treku 80, a super. A to tam ma tlumič BAR, čili ten nejhorší… Ale funkce se mi moc líbila. Na enduro to rozhodně neni, přece jenom 80mm je spíš na švihovou až závodní jízdu. Ale já sem teda moc spokonej.Za kolik máš možnost to koupit?

      0 0
      • Jirka***2  

        Cca 17–18.000 Kč

        0 0
        • Meesha  

          paklize je to cena s tlumicem, tak myslim ze neni co resit… :-)

          0 0
        • Gorgov  

          jo já to bral za 11, to bude časem i na lepší tlumič, ale ted me prekvapil jak fungoval i ten bar…

          0 0
    • Gorgov  

      a trochu bych se tady přiživil: Jak píšu výše, mám fuela 80, velikost 19,5" a tlumič bar. Chci se zeptat lidí co maj stejnou kombinaci jakej v tlumiči vozej tlak a kolik vážej. Díky

      0 0
    • Meesha  

      Vozil sem 3 (nebo 4?) roky Fuela 90 s Foxem Floatem tlumicem. Jako full to bylo fajn kolo. Zdvih je myslim mezi 7–8 cm, v 19,5" prijemna, trochu delasi, geometrie. Tlumic sem trosku prefukoval, takze se to pri normalni jizde ani moc nehoupalo. S endurem ale nepocitej, na to je zdvih malej. Spis takova sviznejsi jizda v terenu s tim, ze neni problem presun po silnici a z kopce to v klidu muzes pustit. Vidli z vysim zdvihem bych urcite nedaval – 100mm max. Mel jsem Psylo 80–125 a vozil sem ho priblizne na 90mm. Kdyz si dal plnej zdvih, bylo to dost nakopli. Kochacka by se s tim jezdit ale dala.

      0 0
      • Jirka***2  

        V obchodě mi bylo řečeno, že zadní zdvih je u tohoto rámu (modelu 2006) 100 mm. Možná jsi měl starší model(?)

        0 0
        • Meesha  

          mel sem modely 2001 a 2003. U tech novejch je to tedy nejspis vic.

          0 0
        • cabbage  

          jestli se nepletu, tak vyšší zvdih měla až řada EX(nebo tak nějak), zbytek 78mm..

          0 0
          • Pebe  

            Fuel EX má 120mm, Fuel má 100mm

            0 0
            • Hynas  

              Modely 2006 – fuel 76–80mm, fuel EX 100mm. Modely 2007 – top fuel 90mm, fuel EX (EX5, EX6) 100mm, vyšší řady než šestka pak 120mm. www.trek-bikes.cz

              0 0
              • coffield  

                Tak tak. U nás v bajkshopu v Radotíně donedávna stál Fuel 90 hodně zlevněný a přesto neprodejný. Vepředu měl Recona s U-Turnem, tudíž docela velký zdvih a vzadu jenom 80mm. Jako celek to kolo vzhledem k ceně nemá moc smysl, ale pokud seženeš rám levně a sestavíš kolo sám, jdi do toho. Na můj vkus má ten rám 2006 možná až moc fádní vzhled.

                0 0
                • coffield  

                  Smísil jsem 2 odpovědi dohromady. Sakryš :-)))

                  0 0
                • Hynas  

                  Tak tak, u nás to bylo stejně tak (viz můj příspěvek níže). Kolo tam stálo stále v prodejně, pak zmizelo a objevil se jen čistě rám pověšený na zdi…spíš než skladové zboží jako celek mělo kolo větší účel jako rozprodej na díly. :o) Osobně myslím, že pokud někdo není stopercentný ohař, případně zarytý HTailista, tak těchhle 80mm je málo maličko…byť se jedná jen o mé cítění a tři roky jsem jezdil na stejných 76mm na sugaru. :o)

                  0 0
    • Hynas  

      Nooo, jestli se jedná o rám tuším stříbrný s ariem s lockoutem, tak ten prodávají v ostravě v yogim…se ti schválně podívám, za kolik ho tu mají vyvěšený na zdi. Osobně bych ale do takového kola nešel…stejnou otázku řešil kolega, co si už objednal jiného fulla. Tehdy tady celé kolo měli za solidní cenu po slevě, ale jenom 19´´. Kolo fuel je parádní stroj na XC, žádné enduro v tom nebude, přece jenom 80mm zadního zdvihu trošku pro náročnější použití omezuje (ale každý máme odlišnou představu…). Když budeš preferovat ostrou jízdu v terénu, řekněme lehčím až středním…užiješ si. Výhodou takového rámu je fakt, že má 5 letou záruku, takže v případě poškození máš jistotu, že ti to bretton vymění. Jednu nevýhodu tenhle rám ale má (stejně jako můj sugar), že hlavní čep se točí na kluzném ložisku…letošní modely se už točí na průmyslových. Stane se ti, že časem se ti vydřou silikonové vložky mezi rámem a zadní stavbou, stane se, že hlavní váleček, ve kterém chodí čep, dostane vůli mezi ním a rámem…a pak to budeš řešit. Osobně jsem si už zvykl, že čas od času rozebírám rám a zadní stavbu, kontroluju vůle, mažu a podobně…přesto v „moderní“ době mi přijdou valivá ložiska jako bezkonkurenční, co se týká údržby a životnosti (váha je u kluzných nižší, ale pár desítek gramů je pominutelných). Tolik tedy můj názor. :o)

      0 0
    • Blackbiker  

      Bajkeři zdravím,jsem tu zcela novej.A jelikož si vybírám nového bajka(chci sám skládat), tak hledám inspiraci. Uvažuju už nad fullem,doteď můj favorit byl HT – Racebike CRX. Poradíte mi prosím kde sehnat samostatný rám Trek fuel 90 nebo 80 za dobrou cenu?Díky za info jo, pozn.:měřím 199cm,82kg. Je ten rám pro mně vůbec vhodný-21,5 palce?Pot­řebuju bajk opravdu na míru:-)

      zatím Blackbiker

      0 0
      • Gorgov  

        jo ten rám by ti měl bejt. Měje ve velikosti 19.5 placů jak ulitej. a měřim 192, takže ta 21,5 ti určtě malá nebude. 80ka se dá koupit jako celý kolo za super prachy- myslim 28k třeba v bikestore.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.