• nordman

    Nazdárek bikeři. Na Velu jsem našel závody MTB konané 12.9.2010 s názvem „TRANS BRODY 2010“. Nejdřív jsem si myslel, že je to jen překlep, BRDY-BRODY. Není! Koukl jsem na jejich stránky a pojede se už druhý ročník a je to skutečně přes mraky brodů. Jel to už někdo z vás? Je to dobrej závod? Docela bych si to dal, ale nerad bych si případně zbytečně pokazil neděli. ;-)

    0 0
    • martin_bakov  

      Me se to loni hodne libilo – melo to pohodovou atmosferu, trat zajimava – obcas obtiznejsi takze se clovek nenudi a prevyseni taky neni uplne nejmensi takze rozhodne zkusim jet i tenhle rok. Navic sem tam poprvy mel moznost videt nektere ‚hobiky‘ tady z bike-fora :)

      0 0
      • Lenka.05  

        Nemáš gps záznam? Dost to tam znám (jsem z Jílového), ale z popisu trasy místy moudrá nejsem. Projela bych si to jen tak…Nikde se mi tam nepodařilo najít ani nákres v mapce..

        0 0
        • martin_bakov  

          Jo to nemam

          0 0
        • Pijer  

          Nejsem sice Martin, ale dal jsem to na Cykloserver

          0 0
          • Lenka.05  

            Díky dobrý muži :)

            0 0
          • Rose  

            Pijére, ty vole, kdybys taky všechno hned nevykecal, tak jsme tu trať Lence.05 mohli ukázat … třeba bychom taky zabloudili .. :-p

            0 0
            • Pijer  

              Ducháčku, Ducháčku, podle toho jak si všímavý, tak by jste tam vážně bloudili dlouho. Reaguješ o rok opožděně ;-)

              Letošní trasa se řešila tady

              0 0
        • nordman  

          no to je fakt, mapu jsem tam taky nenašel, ale píše se tam, že budou nějaké ukázkové projížďky tratě. Tak to bych si rád projel a značený to pak snad bude taky. Mapku bych taky uvítal. :)

          0 0
    • Pijer  

      Stránky závodu jsou tady a tady máš například report od Blackyho na loňský ročník

      Jinak za mně taky spokojenost.

      0 0
      • nordman  

        Tak jsem četl Blackyho report a začíná se mi to povážlivě líbit :-)

        0 0
    • drbo  

      potvrzuji pozitivni hodnoceni ! letos pojedu zase

      0 0
    • prvniodkonce  

      Je to opravdu povedený závod, pěkná trasa plná opravdu bajkových úseků, žádná masovka. Tyhle závody u mě mají zelenou ;)

      0 0
    • Sharka1  

      Loni to bylo fakt super, byl to sice prvni rocnik, ale 2008 se jel uz „nulty“, kde byly problemy se znacenim. Ovsem loni fakt bez chybicky, trat hezka, i kdyz docela narocna terenem i prevysenim. Ceny luxusni, kam se hrabe KPZ :-) Letos ale nejspis vynechame, pac si Blacky vymyslel Dolomitaka :-)

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Byla to MALINA :-)

      0 0
    • yodock  

      Loni jsem nebyl, ale trasu znám, snad se letos zadaří i účast

      0 0
    • nordman  

      Jsem tedy docela překvapen. Jen tak jsem tápnul do temna a recenze dobré. Vyhovuje mi, že je to kousek za Prahou. Já jsem z šestky a mám to přes celé město,ale pojedu to prubnout.:)Díky všem co mi dali info!

      0 0
    • nordman  

      Tak jsem koukal na stránky Trans Brodů a už je tam i mapka.:) Díky Záhořanské klice! Zkusím tento víkend okouknout terén. Vůbec to tam neznám ale snad se to podle nákresu bude dát najet. Ještě jednou díky všem bikerům za info!

      0 0
    • rš2  

      Jel jsem loni, super akcička na pohodu, líbivá trať, nic extra náročnýho, ale zábavný..jenom ten start a hned na singl stoupání 2km, tam byl problém se poskládat, na letošek už by měl být rozdělený start krátká/dlouhá tak to alespoň trochu pomůže…

      0 0
    • nordman  

      Tak jsem si tu trať zkusil projet a dobrej masakr hned po startu na Radlík, ale to je asi tak vše. Při sjezdu na Železný Vrata jsem hodil kufr a kousek níž i tlamu a najednou jsem byl u nějaké hospody v Zahořanech. Podle mapy jsem hodně vynechal a hlavně asi všechny brody. Pokračoval jsem dál po červené :-) ale ani tu jsem nedojel. Sjel jsem chybně v lesích pod Urbanovkou. Nejsem holt stavěnej na orienťák. Podle mapy, která je jako orientační na stránkách závodu se to nedá přesně projet. Ale terény jsou tu vskutku úžasné. Musím ten závod jet, páč už teď mně žere, že neznám celou trať :-D Snad se bude konat ta ukázková projížďka tratě před samotným závodem.

      0 0
      • martin_bakov  

        Pred startem zavodu se rozhodne vyplati rozjet se pulhodiny predem a kopnout nejakej red bull… ja to tak normalne nedelam,ale kdyz tam je ten krpal hned na zacatku tak to bude asi lepsi :)

        0 0
        • nordman  

          to asi jo, rychlý cukry a zapít to ionťákem.

          0 0
          • karliner  

            No, ale abys tu pak po závodě nepsal, že jsi v prvním kopci opřel tyčku :-)))

            0 0
        • rš2  

          Teda pumpovat srdce red bullem před tím, než se rozpumpuje samo v kopci…ty se moc rád nemáš, viď? :-)

          Ionťák, rychlý cukry…to je něco jiného,ale energeťáky typu Red Bull, Burn, Semtex apod mimo zvýšeného tepu nedělají pro sportovce nic užitečného… :-/

          0 0
      • McBlacky  

        to vynechal i dva krpály a hlavně objezd Ďáble.

        celkově bych řekl, že první třetina je xc nahoru dolů, pak je odpočinek /brody/ a pak dva kopce a závěr od Zvole je už celkem v pohodě. Poslední kopec od potoka je na procedění cílového umístění :)

        0 0
    • Yann  

      Jeli jsme po kratke trase pred dvemi tydny. Teren je zajimavy a narocny – nahoru, dolu, koreny, brody. Na nektera mista bych se ale asi v zivote nepodival, takze moje diky Klice.

      Co se tyka navigace, mel jsem stazenou trasu do GPS (Garmin Oregon na riditkach) a musel jsem davat pozor kudy jet, protoze to neni uplna sranda, i tak jsme dvakrat trochu prejeli odbocku. Kdyz na to koukam zpetne, s papirovou mapou by to bylo o dost slozitejsi. Tedy pokud bych chtel jet dusledne po trase zavodu – napriklad „pytel“ u Hranicniho dubu, ktery je zrovna pekny (i kdyz jsme se jednou prodirali houstim, ale stale na kole).

      Podklady pro navigaci jsem ziskal z Cykloserveru.

      1. Udaje

      o trase

      1. Mapa-trasa

      Pouzil jsem stahnuty GPX soubor, ktery jsem nahral do Garmina (adresar GPX).

      1. Uz je k dispozici i trasa Transbrody

      2010 Diky!

      0 0
      • Yann  

        Nahodou jsem se dival na WEB http://transbrody.cz/ a jsou planovane vyjizdky po trase:

        Projížďka závodní trasy

        PostDateIconStředa, 21 Červenec 2010 20:55 | PostAuthorIcon­Napsal uživatel Administrator | Tisk | Email

        Naplánovali jsme pro vás projížďky závodní trasy. Pojede se společně s průvodci ze Záhořanské kliky, kteří znají dokonale celou trasu a jen v případě krajně nepříznivého počasí budou akce zrušeny. Projížďka bude rozdělena vždy na dvě části po 25km. Níže jsou uvedené termíny a časy odjezdu:

        Mapa srazu – SK Meteor Libeř.

        Mapa srazu – Zahořanská hospoda

        8.8.2010

        13:00 – sraz v Libři na hřišti SK Meteor. Pojede se první část trasy volnějším tempem s předpokládaným příjezdem do Zahořan v 14:30

        15:00 – sraz v Zahořanech u hospody. Pojede se druhá část trasy volnějším tempem s předpokládaným příjezdem do Libře v 16:30

        15.8.2010

        13:00 – sraz v Libři na hřišti SK Meteor. Pojede se první část trasy volnějším tempem s předpokládaným příjezdem do Zahořan v 14:30

        15:00 – sraz v Zahořanech u hospody. Pojede se druhá část trasy volnějším tempem s předpokládaným příjezdem do Libře v 16:30

        Aktualizováno (Pátek, 23 Červenec 2010 20:25)

        0 0
    • Pijer  

      Tak kdo v neděli jedete?

      0 0
    • Yann  

      Chci poprosit jestli by nekdo, kdo pojede dlouhou trasu nahral GPX z GPSky nekam na web, napr na Cykloserver.

      Diky.

      0 0
      • Pijer  

        vždyť na ní na Cykloserveru o pár řádků výš dáváš odkaz

        0 0
        • Yann  

          To ano, ale to je naklikane do mapy (rocnik 2010). Zkousel jsem podle toho jet a nejde to. Nekolikrat me to posilalo po neexistujicich cestach.

          Naproti tomu zaznam z rocniku 2009 je realny zaznam z GPSky a podle toho jet byla naprosta pohoda.

          0 0
      • Pijer  

        Tak tady to máš, i s drobným zaváháním na Ďáblu

        0 0
        • Yann  

          Super! Diky.

          Kdyz vidim kudy se ve finale jelo, tak jsem byl v useku Cerniky-Zvole bez sanci jet podle te puvodni trasy na kterou jsem daval odkaz.

          0 0
    • jonti  

      Tak jedu, jeste nevim jestli dlouhou nebo kratkou, se rozhodnu na miste.

      0 0
    • jonti  

      Nakonec docela povedený závod.

      Cestou na start jsem zažil maximální stres, dojedu do Libně a nikde ty závody nemůžu najít. Nerozumím tomu. Jedu někam dál až do Zahořan a nic. Rezervu mám, ale takovou až ne, je 10hodin a končí registrace. V Libni mi starší pán řekne, že ty závody jsou v Libeři. Vytočím feldu a jedu co to dá. Skoro nezvládám levotočivou zatáčku, ale nakonec jsem u hřiště. Zaparkuju a dávám sprint k prezentaci. Naštěstí mě paní ještě zaregistruje a dostávám asi poslední startovní číslo – 197. Vracím se k autu, ktero jsem samozřejme vůbec nezamykal, ale všechno je OK. Potkávám Buldu, Jitku a Gooda. Sním něco musli které jsme dostali a už se stavím na start. Jsem plný adrenalinu ješte z toho hledání.

      Snažím se jet s první skupinou, první kopec se jede volně a tepy nejsou ani 180. Akorát mě rozčílí pán v žlutém dresu s pevnou vidlicí, nejspíš silničář, který si vynucuje volnou cestu i odtlačením ostatních a o uvolnění místa si říká „hej“. Naštěstí s prvními kořeni zpomaluje a už ho nevidím.

      Závod jede i eliťák Milan Spěšný, který jede pohodu a nijak neovlyvňuje průbeh závodu. V delším stoupání se trhá dvojice a MS. Jedu v druhé skupině a postupně se snažím zrychlovat.

      Asi po půl hodině jedu docela rychlý sjezd a jsem na 4. místě, když vidím naproti jet lidi z první skupiny. Asi jsme se ztratili, cesta končí, dál závora a pole. Asi tam nějaká nenápadná stezka byla, nevím. Čekáme asi dvě minuty a sejde se znovu asi 12 bikerů. Vezmeme to spolu přes dvě závory a ocitáme se na trase.

      To, že nás je znovu tolik se mi vůbec nelíbí, tak se to snažím roztrhat, jedu co nejvíc špici a postupně jsme znovu už je v třech až pěti. V šotolinovém sjezdu jedu opravdu hranu a nechápu jak se za mnou skoro všichni můžou udržet. Přece jenom z první pozice něco vidím, ostatní jedou více méně naslepo.Na špici se snažím jet co nejvíc ať si uděláme náskok, zjišťuje že mám za sebou malou díru, tak se do toho opřu ještě víc. Za mnou jede MS, který to bere hodně v pohodě a zejména v technických pasážích je vidět, že je úplně jinde.

      Za chvíli dojíždím Honzu Haška který se ptá, jestli jsme se ztratili. Jedeme dál spolu. Asi za 5km na přibližně 30.km jedu docela rychle ve sjezdu, vnímám levotočívou zatáčku, a najednou se přede mnou objevuje asi metr hluboká půl metru široká jáma přes celou cestu. Zvedám přední kolo, zadním narážím na hradu naplno a domnívámm se, že je závod u konce. Nerozumím, proč u tak extrámně nebezpečného místa nikdy nestojí ani není označené. HH za mnou takové štěstí nemá, jak jsem ze dovědel později to tam položil, naštěstí se mu nic vážné nestalo.

      Dál jedu sám, snažím se především nikde nezpomalovat, co nejvíc zrychlit po výjezdech a roviny dupat co to dá. Ke konci už cítím, že nohy moc nejedou, když se silově postavím ze sedla tak cítím mírné křeče a taky se mi znižuje koncentrace, často nestihnu podřadit a ztrácím cennou energii.

      Asi dva km před cílem se zasekávám na velkou pilu ve vracáku, MS který jel velkou část se mnou zrychluje a odjíždí mi. Je to jedno, doufám že cíl nebude daleko. Dojíždím do cíle a je mi dobře.

      Závod hodnotím pozitivně, to bloudění se stane často a o závodě to nerozhodlo. Druhou polovinu závodu jsem jel za motorkou a ta tomu taky docela pomohla, často bych bez předjezdce netušil kam jet a nějaký čas bych ztratil hledáním. I když dýchat kouř taky nic moc. Lidem co ukazujou směr by taky bylo dobré ukázat jak to dělat, asi třikrát jsem odbočil špatně a musel se několik metrů vracet.

      Velké minus je neoznačení už spomínané diry na cca 30km, zahučet tam předním kolem by bylo o život. Na takové misto patří pořadatel nebo varovná cedule. Nebo ještě lepší je před tak nebezpečným místem udělat smyčku do svahu a jezdce zpomalit a přinutit zesednout dřív.

      0 0
      • teepeex  

        fajn report a velka gratulace Janko!

        ps: Spesnak jel asi kompenzaci po vyhranych sudetech :)

        0 0
        • jonti  

          On to jel jako VIP mimo závod. Taky se nikam nerval a měl poznámky jestli se chceme v těch sjezdech zabít. Kdyby chtěl, tak nám všem naloží minimálně 20 minut.

          Teď jsem se právě díval, že jsem měl tlaky 22 a 25 psi.

          0 0
      • Pijer  

        Super popis z pozic v pořadí která nikdy nezažiji :-)

        Jenom by mě zajímalo, jestli se někdy dozvíme, jak se to na tom Ďáblu mělo správně jet, drtivá většina skončila u závory.

        Jinak pořadatelům díky, bylo to zase parádní i když přírodní živel si s obtížností tratě proti loňsku pohrál(a možná to ani nebylo na škodu).

        0 0
        • nordman  

          Souhlas. Pro mně je popis z předních pozic vždy jen hezkým počtením. Jinak žasnu, kde ti klikaři dokázali vyšťourat za Prahou tak skvělou trasu. Pro mně to byl masakr, moje tělo řvalo. Musím asi víc trénovat, abych to příště dojel v pohodě. Jinak díky všem pořadatelům za krásněj závod, já jsem kupodivu nezabloudil a dojel si do cíle pro výborné ryzeto ovšem vzhledem ke svému pořadí už na mně nezbylo malinové nealko :-))) Příští rok jedu zase a Záhořanské klice držím palce!!!

          0 0
      • rš2  

        Pěkně popsaný :-) To značení/neznačení je letošní velké mínus, ta naše skupinka kolem 30. místa bloudila dvakrát a bylo nespočet odboček o kterých se člověk dozvěděl až za odbočkou takže brzdy, tři metry zpátky a pryč, vím, že to takhle nezní drasticky, ale když je to po desáté tak jsi trochu nasr.ný :-/ Jinak trať je parádní, hlavně druhá půlka – crosscounty nádherný :-D

        0 0
      • kolda  

        pekne pekne… gratulace.

        ty stresy pred startem jsou tvoje specialita, ne?:)

        0 0
      • McBlacky  

        pěkně jsi to drtil :)

        my loni jeli bez bloudění, ale já to dost znal, tak možná i proto.

        0 0
      • karliner  

        Gratuluju, skvělý úspěch!

        0 0
      • black.horse  

        Smekám a gratuluji;-)

        0 0
      • indoorajn  

        super vysledek, gratulace jonti!

        0 0
      • martin_bakov  

        Gratulace, ja sem to vzdal z postele kontumacne, nechtelo se mi nejak vstavat – byla to uplne ta nejlinejsi sobota po dlouhe dobe a povedla se :)

        0 0
      • Rose  

        Moc hezkej popis …

        aspoň vím, jak to vypadá ve předu…

        takhle to vypadá, že to tam bylo úplně na pohodu a jen se divím, že někdo ještě nevytáhnul karty. Zato vzadu, kde šlo prakticky o hov*o se bojovalo o každou pozici a hned na začátku v prvním kopci byla atmosféra, že by se dala nožem krájet. Někteří si dost neurvalým způsobem usurpovali právo přednostní jízdy. Myslím, že řidiči vládních limuzín by měli být z podobných závodů automaticky vyloučeni.. mají špatné návyky z práce.

        Co se týče bloudění, na Ďáblu bloudil snad každý a myslím, že to nebyla ani tolik vina pořadatelů, jako starousedlíků. Tak to bylo alespoň loni. Někteří lidé prostě nesnáší společnost a bikery už vůbec ne. Značení na trati dle mého nebylo tak tragické a ukazování směru od pořadatelů bylo v pohodě. Ale možná to je dané rozdílem naší průměrné rychlosti… já měl hold dostatek času sledovat pohyby jejich rukou :-D

        .. a ta díra na trati ?? Tak to s tebou souhlasím. Teď, s odstupem času musím konstatovat, že jsem jenom rád, že se mi někdo pletl v cestě a tím mě zpomalil, páč jinak bych asi ještě teď sundaval věci z toho stromu naproti… aspoň cedulka nebo vykřičníček by tam mohl bejt… vzpomínám si, že loni jsem ji taky hezky vymetl…

        Závod to byl hezkej, ale těžkej… těžší než loni a počasí tomu dalo korunu – místy rozbahněná trať připomínala spíš jízdu molitanem a odpočinkových úseků moc nebylo. Do závodu jsem měl taktiku, do kopce to nechám ujet a z kopce zase všechny předjedu … bohužel, celej závod byl jen do kopce !!! .. aspoň jsem pošetřil destičky zase na příště :-))

        0 0
      • crom  

        slusne!myslim ze kluci neudelali dobre ze si te vzali do tymu na Zaclerskou 70:)poradne je prozen:))

        0 0
        • McBlacky  

          to bude vyrovnaný myslím. ale chybí jim vyloženě tempař rovinkář – jestli je sestava co myslím. Jenom vrchařit nebude stačit :)

          0 0
    • rš2  

      Nevíte někdo o nějakých fotkách? Byl tam fotograf snad na každém rohu :-) ale nikde nic není…

      0 0
    • Peka  

      Taky bych si dovolil jeden report. Není to sice z úplně předních pozic a ani z dlouhé, nicméně jsem to psal s láskou:-)

      A je to trochu delší, já když se rozepíšu…

      Na tenhle závod jsem se těšil už od loňska, kdy jsem ho objevil na netu. Ač jsem do té doby žádný závod nejel! Ale tohle mě prostě nadchlo. Okolo 30 brodů na trati! Nádhera!

      Čas se termínu závodu se přiblížil. V sobotu 11.9. dojíždíme s týmem XCéčko v Řeži a po vydýchání upřesňuji své drahé ženušce svůj program na zítřek. Zítra po ránu odjíždím do Libře na Brody, ať tedy se mnou nepočítá na oběd. Ledová sprcha přichází v zápětí: zítra odpoledne slaví moje maminka svátek a říkala jsem ti to, a když tam nebudeš, bude naštvaná…atd…atd. Rezignuji – zítra odpoledne jdeme slavit. V noci na osudnou neděli se budím někdy okolo druhé hodiny, ve snu pořád někde závodím a pak už nějak nemůžu zabrat. Honí se mi hlavou ty Brody. Okolo půl čtvrté si říkám „dobře slavit se jde odpoledne, tak si dám jenom krátkou a po druhé jsem doma“ To jsem to vymyslel! Neotálím a v návalu radosti to musím manželce hned sdělit. Kupodivu nesdílí moje nadšení a se slovy je půl čtvrté ráno mě posílá do … a odchází na toaletu. Prosím jí, aby mě vzbudila ráno v osm, protože teď už určitě usnu.

      Ráno mě kupodivu opravdu budí (kdepak, líp jsem si vybrat nemohl:-) rychle zapínám PC a dívám se do kolika je prezentace. Hmmm jen do desíti. Je čtvrt na devět, navigace mi hlásí 52 min na cestu. Mám co dělat. Rychlá kávička, sbalit věci a vyrážím. Stíhám to, v 9 45 hod se prezentuji. Trochu mě udivuje, že při prezentaci na místě nemají vhodné okénko na zařazení týmu, ale fronta lidí za mnou mě odrazuje od dalšího dohadování.

      Vybalím kolo, jdu se rozjet a s napětím hledám další růžový dres. Zatím nikde nikdo. Nekontroloval jsem podle startovky kdo jede, tak nevím. Vyrážím po fáborkách, a protože nemám moc času, tak jedu hodně ostře, abych se rozhýbal. Rovina pak prudká doprava a kopec. Je to čím dál víc strmější, užší a docela to klouže. To bude dobrej začátek, určitě špunt a pošlapeme pěšky. Po chvíli se vracím zpátky a najednou první růžový! Karel Holeček! Jakou jedeš? Taky krátkou, tak jo, to je fajn sejdem se na startu. Dostávám od něj instrukce: po druhém sjezdu dej bacha! Točí se to prudce doleva, padák a první rokle se přebíhá! Nejde to projet, já to tam loni poslal rovnou někam mezi keře! No to se máme na co těšit.

      Začínáme se řadit, první startuje dlouhá, po pěti min starší žáci a pak krátká. Další růžová na startu! Tentokrát Jana Žáčková. Jede dlouhou. Volám na ní na dálku, protože k ní přes lidi nemůžu a zdviženým palcem přeju hodně štěstí. Dlouhá odjíždí a řadíme se teď už doopravdy. Kupodivu starší žáci startují s námi a ani těch pět min od dlouhé není dodrženo. Možná tak dvě a to jen tak tak.

      Odstartováno! Startuju z první řady jak nějakej eliťák, snažím se do toho šlapat hned od začátku, abych byl do výjezdu někde mezi prvními. Karel mi stejně i s dalšími (Rozvodou, Zvolským…) odjíždí. Do toho se motají starší žáci, kteří jedou jako kdyby se jel sprint na kilometr! Někdo na ně křičí, že tady se ten závod nevyhrává! A už je to tady! Škrtnutí předním kolem do zadního, brzda a jeden z mladých letí přes řídítka. Přes něj padají dva další, motám se hodně blízko, ale daří se mi vyhnout. Pár míst v čudu, jedu co se do mě vejde. Sjíždím pár lidí, pak ona zmiňovaná pravá a první kopec. Zatím dobrý, jede to a dá se i předjíždět. Kopec se zvedá, bahna přibývá. Zadní kolo mi hodně podkluzuje, nestačil jsem přezout z Nanoraptorů, co jsou do sucha. Ze sedla nemůžu, i kdybych chtěl sebevíc. Tepák v červených číslech! Pod 180 nejdu! Pořád stoupáme, už dojíždíme opozdilce z dlouhé a to jedem tak osm minut! Dost lidí už jde pěšky a to jsme v prvním kopci. Přejíždíme silnici, kousek tráva, někdo přede mnou padá, musím dolů, obíhám ho a dál stoupáme. Už jsme na konci prvního stoupáku (tady až jsem byl při rozjetí) točíme doprava a pokračujem dál po vrstevnici. Malinko se uklidňuji, zatím mi to jede a i tep si dal říct. Jde malinko dolů. První sjezdík, nic těžkého, přesto sjíždím dalších pár lidí. Zas nahoru a zase sjíždím pár lidí. Já, kterej nemá moc rád kopce!!!

      Druhý sjezd – musím si dát bacha. Někde tady bude ta zákeřná odbočka. Letos to mají pořadatelé zmáknuté lépe. Stojí tam pořadatel a neustále křičí „brzdiii“ Brzdím, sbíhám a následně vybíhám strmou rokli, na jejímž dně teče stružka vody. Trať není žádný extrém, spíš vrstevnice nahoru a dolů. Dá se to. Po jednom ze sjezdíků potkávám borce, kteří jedou proti nám. Ani jsem neregistroval, že jedem nějakou smyčku. Stoupám mezi poli a vidím, že pod lesem na kopci se slézá. Ptám se pořadatele kam dál? Trochu nejisté „na panelce doleva“. Dorážím k oné zmiňované panelce, kde máme jet doleva!? Šipka nás posílá rovně do kopce! Trochu rozpačitě se dávám po šipce, byť ta panelka se točila hezky z kopečka. Za chvíli mám na dohled pár lidí, dojíždím je ve sjezdu. Najednou na konci lesa před námi závory z klád. Musíme dolů a podlézt. Kus po louce a zleva přichází ta hezká panelka. Jedem doprava, ptám se nějaké závodnice, kterou jsem dojel, jestli jedem dobře. Teď už určitě ano, ale jestli jsme měli jet po té panelce od začátku, neví ani ona. A to to tady zná a loni tu taky jela.

      Zas do kopce, začínám být trochu unavený a ony dlouho očekávané brody pořád nikde! Přichází štěrkový sjezd, kde to pouštím a zavírám oči. Sjíždím dalších pár lidí. Nemám představu o umístění, protože se tam motají lidi z dlouhé. Konečně občerstvovačka! Beru si jen kelímek, ani nestavím. Následuje rozdvojení tratí a najednou jedu sám!!! Takže všechny co jsem tak pracně dojel a předjel, jeli dlouhou! Bezva. Cestou pokračuji v klidu podél potoka a najednou na mě někdo zezadu štěkne „vlevo“. Úplně se leknu. Chlapík v dresu Meridy se okolo mě přežene jak raketa. Kde se tam vzal, netuším. Ani nevím, jestli měl číslo nebo ne. Dojíždím další skupinku. Chvíli jedu s nima, potom ujíždím a konečně přichází ty dlouho očekávané brody! Nic těžkého, kamenité dno, jen si musím dát pozor při výjezdu, občas je tam takový bahnitý schod. Na jednom z brodů fandí dvě dětičky s mamkou „do toho, do toho“. S úsměvem jim děkuji a jedu dál.

      Brody končí, bylo jich asi šest za sebou a následuje takový malý výjezd při okraji pole a lesa. Je tam hlubší písek a tam mi najednou totálně dochází! Asi 300 m před sebou vidím tři postavičky, jak se tam taky tak plácaj, ale nemám sílu je dojet. Čím dál častěji se otáčím, jestli mám někoho za sebou. Jsem asi v půli kopce a za mnou najednou pronásledovatelé! Zatínám zuby a sám sebe hecuji. Musíš, zaber *****, nesměj tě dojet… před vrcholem jdu ze sedla a rvu to, aby mě nedojeli.

      Jsme v nějaké vesnici. Už je to víceméně po rovině a zase se konečně rozjíždím. Odbočka doprava mezi pole, trochu se to zvedá, ale jedu. Následuje asfaltový sjezd do Libře. Šlapu do toho jak blázen i z kopce. Odbočka ze silnice doleva, krátký prudký výjezd … a před sebou vidím soupeře, kterého jsem si dojel ve sjezdu. Už o mně ví a naložil pod kotel taky. Mám ho na dohled. Ještě dvě zatáčky a cílová rovinka… Karel na mě řve, jdu ze sedla a…už to nejde, je tam dřív o tři vteřiny. Jsem v cíli, Karel mi gratuluje, že to bylo výborný a tak… jdu se vydýchat, najíst a napojit.

      Jak jsem skončil zatím nevím, Karel taky ne, ale hlásí mi, že on byl pátý. No tak paráda. U sebe si myslím 15 –20. Jana je ještě na trati, ale já nemůžu čekat až dojede. Musím frčet na onu zmiňovanou oslavu. Výsledky zjišťuji až doma. Jana druhá v kategorii, Karel pátý, já sedmnáctý.

      Mám radost – zase jsme byli vidět jako tým. A mám radost i ze sebe, asi jsem jel tak, že už to líp nešlo :-)… tak zase za rok na Brodech

      Peťka

      0 0
      • K2  

        Dej si příště dlouhou, z toho co čtu ta krátká byla takové demo :)

        0 0
      • Rose  

        na dlouhé by sis ty brody užil.. začalo to pořádně za občerstvovačkou (tam byl sice kopec, ale pak se zase sjelo k vodě)

        0 0
        • Peka  

          Až za rok, jak jsem psal výše. Když má tchýňka narozeniny tak musí jít všechno stranou :-)

          0 0
          • karliner  

            Člověče, to ve svých letech ještě organizuješ svůj program podle toho, aby tchyně byla spokojená???

            0 0
            • Peka  

              Jasně, já jsem pořád někde v čudu, ale tohle je prostě mimořádka a pro klid v rodině…:-)

              0 0
      • maxus_aurelius  

        taky jsem letos prvne zkusil tento zavod a mile me prekvapil. Po Dobrisskem Krakatitu a zavode okoloprahy to byl muj treti letosni zavod. Z casovych duvodu jsem byl (manzelkou a detmi) donucen jet taky jen kratkou a ted me to trochu mrzi – ta delsi musela byt pekne vyzivna :) Na druhou stranu jsem si celou trat projel prekvapive na pohodu a celkove umisteni velmi potesilo :) sedme misto neni k zahozeni… Skoda jen toho startu tesne po startu dlouhe trati a totalni zacpe v prvnim kopci. Na brody jsem se moc tesil a fakt nezklamaly! Pristi rok vyrazim urcite na dlouhou a doufam, ze i s trochu lepsim kolem (i kdyz se mi potvrdilo, ze jenom o kole to neni – i na 12 let starem Authorovi basic se to da zajet :) )

        0 0
        • Schuminier  

          Haha, tak jestli byl tvůj první závod zrovna letošní Krakatit, tak to teda klobouk dolu – v těch šílených podmínkách to nebyla žádná sranda…vím o čem mluvím, Krakatit jsem jel taky a dost jsem se nadřel!

          0 0
          • maxus_aurelius  

            jojo byl to muj prvni MTB zavod vubec a bylo to fakt maso, ale nastartovalo me to k dalsim startum :) a chytlo me to.

            0 0
        • cubas  

          hele, podle toho packardskyho dresu jsem se za tebou chvilku vezl pres brody. Je to tak?

          0 0
    • nordman  

      Nějak mi schází fotky z trasy. Tolik lidí fotilo a fotky nikde. Nevíte někdo ještě o nějakých jiných str. než jsou klikařské, na kterých jsou fotky ze závodu???

      0 0
    • nordman  

      Už je to tady! A hned dvoje. Nečekal jsem tak rychlou odezvu :-))))

      http://picasaweb.google.cz/…nsBrody2010A

      http://www.transbrody.cz/…ie/120910_1/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.