Trail bike pro holku okolo okolo 25tis.

20 nepřečtených
  • Honzisbajk

    Ahoj, vybíráme s přítelkyní nový kolo, chtěla by něco na čem by se tolik nebála v terénu (traily, žádný maso). Takže nějakou hravější geometrii, má 163 cm takže asi vel. M, NEE PLUSko, spíš 29" kola, rozhodně pevné osy, řazení 2×11 nebo podobný (1×11 je málo) může to být i bazar.

    Prostě bajk na kterým půjde bez problemů jezdit i do kopce a na trailu tě nebude chtít zabít v každý zatáčce. :) Snad něco bude vyhovovat požadavkům, doufám že jsem se vyjádřil srozumitelně a někdo helfne. A ano vím že jsou tu vlákna s tímto tématem ale ty hádanice se nedají číst tak mě omluvte.

    0 0
    • novas752  

      Na nový trailový kolo je 25k docela málo. Řazení 2× cokoliv je na trailové kolo spíš nesmysl, navíc dnes už většinou je pouze 1×12 nebo velkorozsahové 1×11 (Deore M5100).

      Jediné co mě napadá je https://qayron.com/…-mkii-5--p83, ale je potřeba tam doplnit teleskopickou sedlovku = ve výsledku spíš 30.

      0 0
      • Honzisbajk  

        Ta cena je spíš orientační ale i tak 30tis. By asi nerada překročila. Může to být i bazarovka tím by se cena dala taky nějak stáhnout.

        Jasný chápu no, tahle objednávka je zapeklitej úkol, ono taky trail, nejezdime žádný bomby jde jen o to aby to nebyla nějaká XC koza, prostě něco víc na pohodičku.

        To velkorozsahové Deore zní zajímavě. Víte co, je zvyklá na 3×10 a tak se bojí jít do nějakého extrémního omezení rozsahu.

        A Quayron vypadá dobře, na bazaru by se třeba dal najít i s teleskopem.

        0 0
        • novas752  

          Ono ten rozsah zase tolik omezenej nebude, pokud nyní často nevyuižívá oba krajní převody tak by jí jednopřevodník nijak neomezil. S kazetou 11–51z se dá škrábat do kopce rychlostí 5km/h nebo upalovat 35 na rovině po větru, víc než to potřebuje málokdo.

          Na bazaru asi moc nebudou, a když už tak loňské modely, které byly na tom původním 1×11 s kazetou 11–46z, tam už by ten rozsah mohl být na hraně.

          0 0
          • Honzisbajk  

            Super! Zajímavý skoro uvažuju že si ji koupím na svoje kde mám 1×11 právě 11–46 32zub převodník, do kopce už toho mám občas dost. Dá se to spárovat se Sram NX-1 hazkou? Chtěl sem si kvuli tomu koupit 30zub absolute Black oval kde to lidi chválí jak to ještě díky oválu srazí nějakou tíhu na nohy ale nevím má to cenu, když už jsme u toho?

            0 0
            • novas752  

              Ovál je fajn do kopce. Tam je skutečně příjemnější a v technice trochu zmenší riziko podhrábnutí. Ale zase při frekvenčnim šlapání po rovině apod. trošku „tahá za nohy“ – než si zvykneš, působí to divně.

              Já mám Garbaruk Melon.

              0 0
              • Honzisbajk  

                Ovál mám na starý silničce druhý ale takovej ten old Shimano tuším že je to snad 300, co je prej oválnej na špatnou stranu co sem někde četl :D takže zkušenost by byla, záleží jestli špatná či dobrá :D každopádně ten absolut vychvalujou do nebes a navíc dobře vypadá

                Tahá za nohy? Jakože pocitově těžší nebo jen divný?

                0 0
                • novas752  

                  Jop, u Biopace moc nevychytali otočení vůči klikám.

                  Spíš takový divný když jseš zvyklej na normální kulatý převodníky. Přes úvrať to prostě jde snadněji než kulatý, při frekvenčnim šlapání s nízkou zátěží je to jako by ti pedál krátce po horní ´vrati začal trochu utíkat pod nohou (je to tim jak ho noha přes úvrať protlačí víc než je na oválu potřeba. Dá se na to zvyknout nicméně pořád to tam trochu je.

                  Imho se ovál hodí pro ty, kteří se hodně pohybují v kopcích a na nějaké rychlé delší rovinky se moc nedostanou = ideální na endura, trailová kola apod. Na takové ty hltače kilometrů = maratonsky laděné xc, gravelbiky a silnice atd. se to tolik nehodí resp. tolika lidem to nesedne. I když třeba Froome taky nemá kulatý, ale bramboroidní O-symetric.

                  0 0
    • Jezevec70  

      Na 163cm velikost M? Spíš S nebo XS.

      0 0
      • Honzisbajk  

        Vycházíme z cyklobazaru kde je M- 160–170. Samosebou každý výrobce to asi má lehce jinak+geometrie a další faktory takže to může být ve výsledku i S.

        0 0
        • novas752  

          Maj to blbě, u většiny výrobců bude na velikost S nebo S/M. Na M leda že by to byl nějaký vyloženě dámský model, kde je to označení velikostí někdy trochu posunuté.

          0 0
          • Honzisbajk  

            Ok, supr dík dík

            0 0
            • kocers  

              A samozřejmě ideální je si to dané kolo vyzkoušet ;-) Např Gaint v profilu je M a jezdí na něm žena cca 165cm.

              0 0
    • mr.antik  

      Podival bych se na bazarovýho Trance, pod holkou by měl fungovat v pohodě a cena by mohla cca sedět. Ale je to teda 27,5 což bude pro holku spíš plus.

      0 0
    • Auditor  

      Viz vyse – Qayron a doplnit, hlidat bazary… ja takhle bral za podobny penize Treka Lush, sem tam byva Trance…

      Zabere to holt vic casu.

      A rozsahu / omezeni bych se u 1× neco nebal.

      0 0
      • novas752  

        U toho bazaru, zvláš v případě celoodpruženýho kola, ale bacha na dodatečné náklady. To co laikovi na pohled přijde jako kolo ve slušnym stavu může snadno znamenat dalších 10k při prvnim servisu. Odpružení, ložiska v zadní stavbě, nábojích atd.

        0 0
        • Auditor  

          Tak s tim ja pocitam … ale pravda, ne kazdeho to napadne :D

          A neni od zakladetele specifikovano, jestli HT nebo FS..

          0 0
          • Honzisbajk  

            A vidíte, to jsem zapomněl, nebráním se ani jednomu HT/FS, pokud by se našel rozumný full bylo by to super ale s rozpočtem cca 25–30k se bazaroveho celopéra trochu bojím a hlavně pak právě dodatečných financí se servisem spojených. takže spíše koukám po HT.

            0 0
    • HT Adam  

      Bral bych ctm zephyr expert 2021 https://www.ctm.sk/…hova-zelena/?…

      To je poměrem cena/výkon fakt bomba

      Qayron byl zajímavej minulej rok, tenhle už nic moc. Možná počkat na nějakou slevu, myslím že někdy po vánocích byla celkem znatelná

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.