• aschrofel

    Ahoj, mám jen drobnou otázku týkající se torpéda. Mám staré kolo Achilles (stáří přesně nevím, na netu moc informací není, ale protože má dřevěný rukojeti, bude asi dost starý…), torpédo F&S 25 (podel mě nějaká stará holandská výroba). Torpédo fungovalo špatně zřejmě kvůli slepeným válečkům (půl obrátky na prázdno), tak jsem se to rozhodl rozebrat, vyčistit a namazat. Výsledkem je perfektní brždění, okamžitý záběr, ale spousta divných zvuků a „přeskakování“ při silnějším záběru jako by o jeden váleček. Je to tím, že jsem to blbě namazal? mažu olejem na kola (válečky) a vazelínou (kuličky). Nebo je to už prostě vydřený a měl bych vyměnit válečky a zabírací hlavu (http://www.sport23.cz/…aci-zavitova)?

    Díky za rady a reakce!

    0 0
    • emanuel  

      No tak nejlevnejsi by bylo koupit valecky,hlavu, buben zvlast a vymenit sice to bude piplacka ale da se to.

      dily maji tady:

      http://shop.bike4u.cz/…torpeda.html

      Anebo me napadlo sic koupit cele torpedo a prehodit ale abych pravdu rekl velka pravdepodobnost ze to nebude pasovat jiny vyrobce pakove kuzely se vyrabely vetsi na novych torpedech jsou menší a pribyli prachovky a kompaatibilta nejista.

      Ja bych na tvem myste zvazil koupi zapleteneho kola nekde jeste maji a bylo by to bez starosti ale zalezi jestli budes jezdit nebo jenom vystavni kousek a pak by to asi cenu nemelo investovat. :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.